Şimdi Ara

sokak fotografcili makine ve lens tavsiyeleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • once, hic bilgim yok bu konu hakkinda, aslinda onceden arastirmistim makineleri ama ugrasamadim, simdi firsatim var ve sosyal imkanlarimdan dolayi sokak uzerine yogunlastim..

butcem aslinda sizin tavsiyenize gore, baslangic icin abarti olmayan biseyler tavsiye edin, sinirlamam yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nikon gövde alacaksanız sokak fotoğrafçılığı için 35 mm 1.8G Nikon lensi tavsiye ederim, kullanıcısıyım ve çok memnunum. Gövdeyi alırken kit lensi (Nikon alırsanız) 18-105 mm tercih edin.

Saygılar....

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Nikon gövde alacaksanız sokak fotoğrafçılığı için 35 mm 1.8G Nikon lensi tavsiye ederim, kullanıcısıyım ve çok memnunum. Gövdeyi alırken kit lensi (Nikon alırsanız) 18-105 mm tercih edin.

Saygılar....

Nikon govde'derken? Model ismi nedir?

Bi kac bisey okudum, aynasız olmasi iyi olurmus. Aynasiz bi makine tavsiye eder misin?

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-e1_gumus__35mm_f1,4_prime_kit

su var mesela, 35mm ve kendinde 18-55mm, aynasiz, hafif ---- dogru bi tercih mi sizce

bi de, f1.4 falan yaziyor, bu nedir?

18-55mm zoom secenegi mi acaba? Yani 18-55 arasi ayarliyabiliyoz mu? Bilgim yok, aralarda sorayim size, tesekkurler

ve de fullframe mi yoksa aspc(?) Olmali mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 1 Şubat 2016; 10:26:56 >

• osurgan kullanıcısına yanıt
    evet,sokakta çok gezecekseniz aynasız makine kullanmanız avantajlı olur. birde sokak fotoğrafları yüksek kontrant mono efektiyle çok güzel gözüüyor. ama RAW olarak çekip sonradan yüksek konsant siyah beyaz yaparsanız lightroom veya photoshopta daha etkili sonuçlar alınabilir. yüksek kontrastlı siyah beyaz fotoğraflar daha dramatik ve etkileyici oluyor sokak fotoğrafçılığında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

evet,sokakta çok gezecekseniz aynasız makine kullanmanız avantajlı olur. birde sokak fotoğrafları yüksek kontrant mono efektiyle çok güzel gözüüyor. ama RAW olarak çekip sonradan yüksek konsant siyah beyaz yaparsanız lightroom veya photoshopta daha etkili sonuçlar alınabilir. yüksek kontrastlı siyah beyaz fotoğraflar daha dramatik ve etkileyici oluyor sokak fotoğrafçılığında.

fuji x100s cok ilgimi cekti..'

siz ne dusnuyorsunuz? Alternatufleri hedir bu fiyat araliginda?

2500tl çok değil mi? Ayrıca fuji x100s in objektifi sabit değişmiyor.

ben sokak fotoğrafçılığı için fotoğraf makinesi alacak olsam.
    1. küçük gövdeli aynasız alırdım.
    2 gezerek hareket halinde fotoğraf çekeceğim için. imaj sabitleme sistemi güçlü olan makine alırdım. 5 eksenli imaj sabitleme veya dual image sabitleme sistemi olan makine.
    3 gecede sokak fotoğrafçılığı yapacaksam, iso başarımı yüksek makine alırdım.
    4 farklı senaryoları göz önünde bulundurarak, sabit onjektifli değil değişebilir objektifli makine alırdım.
    5 vizörü ve dahili flaşı olmalı
    6 bataryası uzun dayanmalı
    7 sensörü büyük olsa iyi olur,ama yukarıdaki özelliklere sahip büyük sensörlü makine yoksa küçük sensörlü de olabilir.
    8 bu işten para kazanmayacaksam 2500tl den yukarı fiyatlı makinelere bakmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

quote:

Nikon gövde alacaksanız sokak fotoğrafçılığı için 35 mm 1.8G Nikon lensi tavsiye ederim, kullanıcısıyım ve çok memnunum. Gövdeyi alırken kit lensi (Nikon alırsanız) 18-105 mm tercih edin.

Saygılar....

Bi kac bisey okudum, aynasız olmasi iyi olurmus. Aynasiz bi makine tavsiye eder misin?

su var mesela, 35mm ve kendinde 18-55mm, aynasiz, hafif ---- dogru bi tercih mi sizce

18-55mm zoom secenegi mi acaba? Yani 18-55 arasi ayarliyabiliyoz mu? Bilgim yok, aralarda sorayim size, tesekkurler

Aynasız makine hiç kullanmadım, o yüzden yorum yapamayacağım. Yalnız aynasız alırken crop faktörüne dikkat edin.

Gövdeyi bütçeniz belirler, bütçe belirtmezseniz yorum yapmak zor olur. Yalnız bütçeyi belirlerken lense ve tripoda da yatırım yapacağınızı unutmayın.

Saygılar....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Dikkate alacagim cok tesekkurler..

Peki tavsiyenoz var mi makine lens? Butcem 2-2.5 civari..

lens aralığı kaç olmalı? herkes 35mm ya da 50mm arasında kararsız.. fakat okuduğum kadarıyla sabit lens kullananlar da var baya bi.. sebebi nedir sabit kullananlarının? acemi olarak ben ne kullanmalıyım? kendimi geliştirmek için ne kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 1 Şubat 2016; 14:28:22 >
  • quote:

quote:

quote:

Saygılar....

Aynasız makine hiç kullanmadım, o yüzden yorum yapamayacağım. Yalnız aynasız alırken crop faktörüne dikkat edin.

Gövdeyi bütçeniz belirler, bütçe belirtmezseniz yorum yapmak zor olur. Yalnız bütçeyi belirlerken lense ve tripoda da yatırım yapacağınızı unutmayın.

Saygılar....

Crop faktörü derken hocam? Nasıl olmalı

• Canon EOS 100D birde bunu incele. Hem küçük hemde fiyatı uygun.

fujifilm x-t10 , fujifilm xt1 in kırpılmış hali yani özellik olarak iyi bir aynasız makine. olympus omd m5 var 5 eksenli imaj sabitleme özelliğine sahip. sony a6000 var.
    sokak fotoğrafçılığında sabit 35mm idealdir. ama aps-c sensörlü makine de 24mm f1.8, olympus ve pasanonic makineler için 17mm f/1.8 ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

fujifilm x-t10 , fujifilm xt1 in kırpılmış hali yani özellik olarak iyi bir aynasız makine. olympus omd m5 var 5 eksenli imaj sabitleme özelliğine sahip. sony a6000 var.
    sokak fotoğrafçılığında sabit 35mm idealdir. ama aps-c sensörlü makine de 24mm f1.8, olympus ve pasanonic makineler için 17mm f/1.8 ideal.

peki lens tavsiyeniz varmı? 35mm olacak.. dediğim gibi toplam bütçem kaç olmalı? boşuna para vermek istemiyorum ama gerekirse sağlam bi para da ayırabilirim. sizin tavsiyeleriniz önemli..
  • Vizor sart degilse olympus e-p5 ve olympus 25mm f1.8 veya 17mm f1.8

Vizor olsun derseniz fujifilm xt10 veya xpro1 + 35mm.

Ilk secenek hem daha ucuz hem 5 yonlu is govdede.

Ben fotograf ekipmanlarini genelde 2. el olarak aliyorum. Size ep5i sifir lensi ikinci el almanizi oneririm 2000tlyi bu sayede gecmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

Vizor sart degilse olympus e-p5 ve olympus 25mm f1.8 veya 17mm f1.8

Ben fotograf ekipmanlarini genelde 2. el olarak aliyorum. Size ep5i sifir lensi ikinci el almanizi oneririm 2000tlyi bu sayede gecmez.

vizorlu alacağım hocam..

xt10 ile pro1 arasında siz hangisini seçerdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 1 Şubat 2016; 18:01:31 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

Vizor sart degilse olympus e-p5 ve olympus 25mm f1.8 veya 17mm f1.8

vizorlu alacağım hocam..

xt10 ile pro1 arasında siz hangisini seçerdiniz?

Ben xt10u secerdim ama sokak icin farketmez ikisi de sokak icin iyi. Xt10 afsi daha hizli ben parkour cekimleri felan sevdigim icin.

• Olympus OMD EM5 ve lens olarak Panasonic 20mm yeterli olacaktir veya M.Zuiko 12-50mm de alinabilir. Baska bir oneri olarak Canon 100D 24-105mm STM

• edemirci7898 kullanıcısına yanıt
    olympus larda listemde ama seçenekler arttıkça sıkılmaya başlıyorum şu makine seçiminden.

sağolun tasviyeniz için... sizde var galiba olympus, sokakta mı kullanıyorsunuz sizde?-
    Evet sokakta kullandigim zamanlarda oluyor ama ben genel olarak manzara fotograflari icin dogaya karisiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: edemirci7898

Evet sokakta kullandigim zamanlarda oluyor ama ben genel olarak manzara fotograflari icin dogaya karisiyorum.

ben ben sabit lens mi yok ayarlı mı almalıyım?

35mm sabit alma fikri ağır basıyor..

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/ff-fujifilm_x-e2s_gumus

şu ürün hakkında ne düşünüyotsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 1 Şubat 2016; 18:49:08 >
  • şimdi bizim ne dediğimizi tamamen unut yabancıların ne dediğine bak, aha sana sokak fotoğrafçılığı için uygun makinelerin listesini yapmışlar altlarında da özellikleri ve fiyatları yazıyor sen ordan kendine uygun olanı bul.
    http://www.bhphotovideo.com/explora/photography/buying-guide/digital-cameras-street-photography

http://donsphoto.com/blog/2015/07/best-cameras-for-street-photography/

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.