Diğer hayvanların katliamına da dur demek gerekmez mi? Yaşam hakkı eşittir. Bu yavruları anasız babasız; yetim-öksüz bırakmak hak mıdır? Nerede vicdan. |
Sokak hayvanlari yasasi netlesti. Uyutmaya sinirlama geldi. Barinaklarda bakilacak (2. sayfa)
-
-
Şu mazlumlara kıyıp yiyor bu hayvanyerler; pardon hayvan severler.
Doymuyorlar sucuğa, salama, sosise, deriye.
Köpekleriyle avlıyorlar; bu doğa hayvanlarını, anayı-babayı ayırıyorlar evlatlarından. Kıymayın doğanın güzelliklerine, kıymayın canlarımıza.
-
Vatandaş kaybetti, köpektaparlar kazandı.
-
bence ab tırsaklığından oldu.
-
bu kadar karamsar olmaya gerek yok. ideal bir düzenleme değil belki ama şu anki durumdan daha iyi olduğu kesin. en azından insan sağlığına önem veren belediyelerin elini güçlendirecek bir yasa olacak. hangi belediyenin insan sağlığına hangi belediyenin hayvana değer verdiğini görmüş olacağız ve belediye seçimlerinde oyumuzu ona göre kullanacağız. şu anki yasa insan sağlığını hiçe sayan bir yasaydı. en azından bu yasa insan sağlığına değer veren belediyelere bir seçenek sunmuş olacak.
ancak bu yasanın kötü bir tarafı şu: Mahallenin maskotu olan köpekler sokakta kalmaya devam edecek kısmı suistimal edilmeye açık. köpek severler organize olup kendi oturdukların semtten onlarca km uzaktaki saldırgan köpekler için bu köpekler mahallenin maskotudur diye baskı yapmaya çalışıp toplanmasına engel olmaya çalışacaktır. bu talebi yapan kişilerin nerede oturduklarının kontrol edilip, sadece o çevrede oturanların beyanı dikkate alınmalı. bu detay umarım yasaya girmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 13 Temmuz 2024; 15:50:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
AB ile ne alakası var. AB sahipsiz köpekleri çatır çatır öldürüyor, gözünün yaşına bakmıyor bile. biz de öldüreceğiz ve kuduz belasını defedeceğiz deseydik, itiraz edeceklerini sanmıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Türkiye'de popülist olmayan, uzmanların üstüne düşünüp taşındıktan sonra karar verdiği bir yasa olmaz, o yüzden ben şahsen karamsarım. İnsiyatif alınması gereken bir konu varsa zaten paranın olduğunu yöne alınacağı kesin ve paranın da hangi tarafta olduğu belli.
umarım dediğin gibi çıkmaz. ben yine de umutla bekliyorum bu yasayı. çünkü elimizde başka seçenek yok gibi şu an için. herkes bir tutturmuş. cana kıymak olmaz falan diye. ulan binlerce hayvan türünü hem de bazılarının insana hiç zararı yokken (örneğin kuzu, koyun, keçi, tavuk vs) çatır çatır öldürüyorsunuz da sıra insana zarar verebilen, hatta insanları öldürebilen köpeklere gelince neden cana kıymak oluyormuş, onu da anlamadım sebebini. her neyse yasayı bekleyelim bakalım, umarım şu ankinden daha iyi bir noktada oluruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 13 Temmuz 2024; 14:54:22 >
Sokaklarda hayvan olmaz, gelişmiş ve medeni ülkelerde sokakta köpek gezmez. Kısıtlaştırılmalı, uyutulmalılar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
köpek sevici hesaplar ağlamaya başlamış yasayı geri çek vs şeklinde. dediğim gibi şu anki durumdan daha iyi olacağını düşünüyorum. yoksa köpek sevici hesaplar bu kadar ağlamazdı.
Hocam onlar mantıklı manktıksız herşeye ağlıyor zaten, hep bir ajitasyon içindeler, o kadar çok acındırmalılar ki daha fazla bağış gelsin.
Bu ülkede yasaların bir önemi yok hocam, hükümet neyi isterse yapıyor zaten. Gerçi muhalefet de popülizm peşinde onlardan da pek hayır yok, misal az önce gördüm Özgür Özel uyutmaya karşıyız demiş, e hadi yeni alınan belediyeleri geçtim eski belediyelerde çözseydiniz bu sorunu öldürmeden? Bunun gibi siyasiler ve ünlülerin çoğu toplumdan izole yaşadıkları yerlerden sanki işin uzmanı gibi yorum yapıp "hayvan sever" oluyorlar, biz gerçeklerle başbaşa kalıp "hayvan düşmanı" oluyoruz.
ölümsever olmayanları insan olarak bile görmeyenler, sadece hakaret edip iftira atanlar dışında herkes mantık peşinde. Keşke bazıları internetten atıp tutmak yerine millet ne diyor diye baksa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 13 Temmuz 2024; 21:44:37 > -
Bu uyutma olayına politikacıların karışması, beyan vermesi çok yanlış aslında. Bu konu aslında çevre ve insan sağlığını ilgilendiren bir konu. Kuş gribi olduğunda tavukların itlaf edileceğine politikacılar mı karar verdi? Yoksa bilim adamları mı karar verdi? Bir sağlık sorunu varsa bilim adamları karar verir ve çözüm uygulanır. Politikacı insan sağlığından ve köpeklerin doğaya vermiş olduğu zararları ne kadar bilebilir ki?
Şu "gelişmiş ve medeni ülkeler" yakıştırmasına da bayılıyorum.
Yalnız... Bir yerlerdeler ama ne hikmetse ben onları bulamıyorum.
Örneğin;
- Askerleri BM Barış Gücü kapsamında o bölgede iken, katledileceklerini bile bile Boşnakları soykırımcı Sırplara teslim eden Hollanda mı gelişmiş?
- Kendi uyguladığı soykırımın ağırlığı altında ezildiği için, İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliama destek veren Almanya mı gelişmiş?
- "Kitle imha silahları var" diye yalan uydurup, Irak'ı işgal eden, ülkeyi bölüp çok sayıda insanı öldüren haydut ABD ve entrikacı İngiltere mi gelişmiş?
- Cezayir'de soykırım uygulayan Fransa mı gelişmiş?
- Sami ırkına soykırım uyguladığına dair Banu Avar tarafından TRT'de (2008'de) yapılan programın tekrar yayınını baskı ile engelleyen, sonrasında Banu Avar'ın TRT'den kovulmasına neden olan İsveç mi gelişmiş?
- Kendi ülkesinde insana ve doğaya değer veriyor görünüp, Türkiye'nin cennet ormanlarını altın madeni uğruna mahveden, işi bitince çekip giden Kanada mı gelişmiş?
- Bizim kıytırık demokrasimizde ve güdük hukukumuzda bile "hiç kimse dini inancını, siyasi fikrini açıklamaya zorlanamaz" kuralı varken; Rus orkestra şeflerini, opera ve enstrüman sanatçılarını Ukrayna savaşı dolayısıyla Rusya aleyhine görüş açıklamaya zorlayan, bunu yapmayanların sözleşmelerini iptal eden Avrupa mı gelişmiş?
- En son UEFA üzerinden büyük bir çifte standartla Merih'i cezalandırarak çeyrek finalde Türk Millî Takımı'nı güçsüz bırakan Avrupa mı gelişmiş?
(O tür sembollerin yerli/yabancı tüm sporcular için yasak olmasını savunuyorum ama bu, UEFA'nın ikiyüzlü, çifte standartlı tutumunu haklı gördüğüm anlamına gelmiyor.)
Birisi bana şu gelişmiş ve medeni ülkeleri bir gösterse, çok memnun olacağım.
Ondan sonra, köpek katliamına o ülkeler bahane edilebilir mi, edilemez mi, ayrıca tartışırız...
-
Anlaman için 1 ayı dolmamış hesabınla gelmemen lazım, ilk kural.quote:
Orijinalden alıntı: Bgn22Şu "gelişmiş ve medeni ülkeler" yakıştırmasına da bayılıyorum.
Yalnız... Bir yerlerdeler ama ne hikmetse ben onları bulamıyorum.
Örneğin;
- Askerleri BM Barış Gücü kapsamında o bölgede iken, katledileceklerini bile bile Boşnakları soykırımcı Sırplara teslim eden Hollanda mı gelişmiş?
- Kendi uyguladığı soykırımın ağırlığı altında ezildiği için, İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliama destek veren Almanya mı gelişmiş?
- "Kitle imha silahları var" diye yalan uydurup, Irak'ı işgal eden, ülkeyi bölüp çok sayıda insanı öldüren haydut ABD ve entrikacı İngiltere mi gelişmiş?
- Cezayir'de soykırım uygulayan Fransa mı gelişmiş?
- Sami ırkına soykırım uyguladığına dair Banu Avar tarafından TRT'de (2008'de) yapılan programın tekrar yayınını baskı ile engelleyen, sonrasında Banu Avar'ın TRT'den kovulmasına neden olan İsveç mi gelişmiş?
- Kendi ülkesinde insana ve doğaya değer veriyor görünüp, Türkiye'nin cennet ormanlarını altın madeni uğruna mahveden, işi bitince çekip giden Kanada mı gelişmiş?
- Bizim kıytırık demokrasimizde ve güdük hukukumuzda bile "hiç kimse dini inancını, siyasi fikrini açıklamaya zorlanamaz" kuralı varken; Rus orkestra şeflerini, opera ve enstrüman sanatçılarını Ukrayna savaşı dolayısıyla Rusya aleyhine görüş açıklamaya zorlayan, bunu yapmayanların sözleşmelerini iptal eden Avrupa mı gelişmiş?
- En son UEFA üzerinden büyük bir çifte standartla Merih'i cezalandırarak çeyrek finalde Türk Millî Takımı'nı güçsüz bırakan Avrupa mı gelişmiş?
(O tür sembollerin yerli/yabancı tüm sporcular için yasak olmasını savunuyorum ama bu, UEFA'nın ikiyüzlü, çifte standartlı tutumunu haklı gördüğüm anlamına gelmiyor.)
Birisi bana şu gelişmiş ve medeni ülkeleri bir gösterse, çok memnun olacağım.
Ondan sonra, köpek katliamına o ülkeler bahane edilebilir mi, edilemez mi, ayrıca tartışırız...
Yazdıkların ile sokak köpeklerinin hiçbir bağlantısı yok. Bunu gidip seneler içinde sokak köpekleri yüzünden çocuklarını ve yakınlarını kaybeden ailelere anlatırsan daha uygun cevabı onlar da sana verecektir.
Blok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Burada medeni ülke olarak bahsettiğimiz ülkeler, halkına her anlamda belirli bir seviyenin üstünde hayat kalitesi sunabilen ülkelerdir. Demagoji yaparak konuyu farklı yerlere çektiğinde çok mantıklı bir argüman üretmiş olmuyorsun, sadece kendini çok zeki zannedip haklı olduğunu düşünüyorsun. Kuzular, inekler, hindiler, tavuklar öldürülürken tartışılmıyorsa köpeklere gelindiğinde de tartışacak bir şey yok. Kafanızdaki ütopyadan çıkıp gerçek hayata döndüğünüzde tekrardan konuşalım.
Mahallenin maskotu diye tabir edilen köpekler toplanmayacaksa hiç bir işe yaramaz. Çünkü, bu maskot diye tabir edilen köpeklerde geceleri kurt moduna geçiyor. Ayrıca, maskot köpeklere dokunulmayacak esnetmesi her türlü suistimale açık.
Bu yasa ölü doğmuş bir yasa. Bi cacık olmaz. Hiç bir zaman gelişmiş medeni ülkeler gibi şehirlerimiz olamayacak. Yasalarımız her türlü esnetmeye eğip bükmeye açık.
Ne demek şimdi mahallenin maskotu köpekler toplanmayacak? O köpeklerin sorun çıkarmadığını mı zannediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uygarlığı içselleştiremiyoruz sorun bu.
Aracın dışını komole yeniliyoruz ancak içi hala Murat 131.
Uygarlık Herseye canım cicim demek sanıyorlar. Kolaylarına giden kısımlarını alıyorlar ancak zor tarafları gelince o sözde nefret ettikleri ilkelliklerini kucaklıyorlar.
Çoğu daha insana değer vermenin uygarlığın başat özelliği oldugunu bile farkında değiller. Topluma karşı her insanın sorumluluklarını bildiği, görevlerini yerine getirdiği, düzenli, dürüst ve ahlaklı toplumlar uygar dır.
Burada ise adam yasadığı sokağın ortasına löp diye yemek döküyor. Kimseye sormuyor, ben burada hayvan sürüsü yetiştiriyoruz acaba insanlar rahatsız olur mu, ben buraya yiyecek döküyorum koku yapar mı, bu hayvanların dışkısı veya oaraxşri baskalarına zarar verir mi!? Gece sokakta çalışan insanlara bir sıkıntı olur mu? Trafik kazalarına neden olur mu?
En ufak bir hassasiyetleri yok. Çünkü insana değer vermek gibi uygarlığın temeli olan bir anlayıştan yoksunları.
Uygar toplumlar emin olun Herseye canım cicim demekle kurulmadı. Bütün gelişmiş ülkelerde kuduz la savaş kapsamında sokak hayvanları uyutulmuştur.
Hatta size çarpıcı bir örnek vereyim. Osmanlı modernleşmesi kapsamında yabancılar İstanbul'daki sokak hayvanları nedeniyle bizim ilkel oldugumuzu düşündükleri için yönetim sokak hayvanlarını toplayıp bir adaya atıyor zamanında. Ancak her işte oldugu gibi bu işinde peşinden gidilnediği için bir süre sonra sokak hayvanları gene yayılıyor.
Ancak sorunun çığırından çıkması 2005 yılında çıkan yasa ile oluyor. Bu yasa sorunu felaket derecede büyütp bugunkü haline ulaştırıyor. Yine trajikomik biçimde bizdeki 2005 yasasının bir benzeri Hindistan'da da var ve orada da bu durum artık infial yaratacak hale gelmiş durumda millet sokaklarda eylem yapıyor parcalanan çocukların haddi hesabı yok.
Kuduza, sehirlerde yayılan parazit hastalıklara değinmiyorum bile.
indianexpress.comAccess Deniedhttps://indianexpress.com/article/india/stray-dog-attacks-india-growing-menace-8494337
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Temmuz 2024; 23:24:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X