Şimdi Ara

Sokakta Engelli Park Yeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, iyi günler. Oturduğum apartmanın önüne turuncu dubalardan, engelli işareti, demirler ve zincir çekildi. Yapanlar fen işlerinin çalışanı, telefonla arayarak teyit aldım. Zincir iki ucu kilitli ve kilidin anahtarı bizim apartmanda oturan birisinde. Şişli gibi ciddi bir park sorunu olan bir yerde olunca bu durum, kötüye kullanım mı var diye merak ettim. Zira;

1- Engelli olduğunu duyduğumuz vatandaşın arabası daha 3-4 haftalık ve engelli plakası yok.
    2- Bu vatandaşı dün de koşarak park yeri yapımına geldiğini gördüm(kilit almıştı sanırım) ve bu vatandaşın engeli ayağından(platin varmış)
    3- Yaklaşık 7-8 yıldır gördüğüm bu vatandaşın bir engeli olduğunu anlayamamıştım.
    4- Çok detaylıca yazamayacağım ama bir mesleği var, her gün işe gidip geliyor.
    5- Bu vatandaş asansörsüz bir binada yaklaşık 7-8 yıldır yaşıyor ve 4 ya da 5. katta oturuyor.
    6- Ve bu vatandaş dün gece çocuğunu kucaklayıp(3 yaşlarında) benden hızlı merdiven çıktığına şahit oldum.

Ben maratonlarda engelli arabalarının arkasında destek olmuş birisiyim. Park edecek herhangi bir arabam da yok. Benim derdim şu; eğer ki bir kötüye kullanım var ise bunu ortaya çıkarabilmek. Haksızlığa gelemiyorum. Şişli’yi bilenler bilir, burada kapının önünde özel park yeri için aylık 500-1000tl ödeyecek insanlar var sırf bıktıkları için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendim de benzer durumda olduğum için sanırım açıklayabilirim durumu;

Benim de 1 yaşında iken geçirdiğim kaza sonucu sağ ayak diz altında haraplanma ve sinirlerde hasar + kaslarda iletim zayıflığı mevcut. Normal yürüyorum, koşuyorum, askerliğimi yaptım. Ama iş araç kullanmaya gelince durumun normal olmadığını farkettim. Sağ ayak, bileğimden yukarıya hiç bir şekilde hareket etmiyor. Dolayısıyla gaz+fren hareketlerini yapmak mümkün değil.

Bende il sağlığa gittim sol gaz pedalı olan otomatik araç kullanabilir kararı verdiler. Fren zaten ortada olduğundan sol ayak ile hem gazı (Gaz bir aparat yardımıyla sol ayağa geçiriliyor) hem freni kontrol edebiliyorum. Ardından hastaneden rapor gerekiyor bu işlem için ve ortopedik engelli raporu veriliyor. Oranla sınırlı olmaksızın hem ÖTV indiriminden faydalanıp hem de engelli park kartı alabiliyorsunuz.

Komşunuzun durumu da bu ya da buna benzer şekildedir kuvvetle muhtemel.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Kendim de benzer durumda olduğum için sanırım açıklayabilirim durumu;

Benim de 1 yaşında iken geçirdiğim kaza sonucu sağ ayak diz altında haraplanma ve sinirlerde hasar + kaslarda iletim zayıflığı mevcut. Normal yürüyorum, koşuyorum, askerliğimi yaptım. Ama iş araç kullanmaya gelince durumun normal olmadığını farkettim. Sağ ayak, bileğimden yukarıya hiç bir şekilde hareket etmiyor. Dolayısıyla gaz+fren hareketlerini yapmak mümkün değil.

Bende il sağlığa gittim sol gaz pedalı olan otomatik araç kullanabilir kararı verdiler. Fren zaten ortada olduğundan sol ayak ile hem gazı (Gaz bir aparat yardımıyla sol ayağa geçiriliyor) hem freni kontrol edebiliyorum. Ardından hastaneden rapor gerekiyor bu işlem için ve ortopedik engelli raporu veriliyor. Oranla sınırlı olmaksızın hem ÖTV indiriminden faydalanıp hem de engelli park kartı alabiliyorsunuz.

Komşunuzun durumu da bu ya da buna benzer şekildedir kuvvetle muhtemel.
    Sokakta ispark yok, cadde değil. Engelli park kartı demek, sokakta yer ayırtmak mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deliverance s Outro -- 16 Mayıs 2019; 9:32:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deliverance s Outro

Sokakta ispark yok, cadde değil. Engelli park kartı demek, sokakta yer ayırtmak mıdır?

Alıntıları Göster
    Kanun aşağıda, sanırım bu kanuna göre belediyeler inisiyatif kullanarak, engellilere yardımcı oluyorlar.

22 Şubat 2018 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 30340

YÖNETMELİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

OTOPARK YÖNETMELİĞİ

ı) Umumi bina ve bölge otoparkları ile genel otoparkların giriş-çıkış ve asansörlerine en yakın yerlerinde birden az olmamak şartıyla, her 20 park yerinden birinin engelli işareti konularak engelliler için ayrılması zorunludur. Yol üstü otoparklarda engelliler için yapılacak düzenlemeler, trafik güvenliği esas alınarak yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Kanun aşağıda, sanırım bu kanuna göre belediyeler inisiyatif kullanarak, engellilere yardımcı oluyorlar.

22 Şubat 2018 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 30340

YÖNETMELİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

OTOPARK YÖNETMELİĞİ

ı) Umumi bina ve bölge otoparkları ile genel otoparkların giriş-çıkış ve asansörlerine en yakın yerlerinde birden az olmamak şartıyla, her 20 park yerinden birinin engelli işareti konularak engelliler için ayrılması zorunludur. Yol üstü otoparklarda engelliler için yapılacak düzenlemeler, trafik güvenliği esas alınarak yapılır.

Alıntıları Göster
    gerçekten anlayamadığımdan soruyorum; koşan, koşarak merdiven çıkan bu vatandaşın gerçekten böyle bir özgürlüğü var mıdır?

• quote:

gerçekten anlayamadığımdan soruyorum; koşan, koşarak merdiven çıkan bu vatandaşın gerçekten böyle bir özgürlüğü var mıdır?

Alıntıları Göster
    Şahsi fikrimi soracak olursanız tasvip edilecek bir yanı yok. Ama kanun buna cevaz veriyorsa sizin ya da benim fikrimin önemi kalmıyor. O hakkı kullanan bireyin vicdanına kalmış gerisi.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Apartman sakinlerinin rahatsız olmasından dolayı kaldırılabilir mi?

• quote:

Apartman sakinlerinin rahatsız olmasından dolayı kaldırılabilir mi?
    Hukukçu değilim, detaylarını bilemem. Vicdani ve ahlaki yönden haklı olabilirsiniz belki ama hukuk bunların üstündedir. İş o boyuta gelecekse bir hukukçudan görüş/yardım almanız en doğrusu olur.
  • Engelli aracı olayı yeniden kanunlar ile revize edilmesi gereken bir durum halini aldı. En azından engelli raporu olan ve araç kullanabilir kişiler engelli araç almalı ve kullanabilmeli. Kendisi dışında kimse engelli haklarından faydalanamamalıdır. Hiç bir sağlık problemi olmamasına rağmen X kişisi raporlu akrabası üzerinden araç alıyor, her türlü avm ve vb. noktalarda engelli park yerini işgal ediyor, Ispark'ta ücret ödemiyor ya da az ödüyor, kapısının önünü mavi renkli engelli park yerine dönüştürüyor. Kısacası vicdana ve akla sığmayan hak gasbı söz konusu. Hem de kanun ile desteleniyor.
  • Benim enişte bey kalp ameliyatından engelli aracı aldı durumları zaten iyi aracı oğlu kullanıyor bizim araba 200 bin yauvv diye salyası akarak geziyor işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanuna uygunsa yapacak bir şey yok. Ben kendim engelli olmama rağmen (sağ kol dirsek altı ampute) engelli parklarına çekmiyorum. Çünkü benden daha çok ihtiyacı olanlar var. Tekerlekli sandalye vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Benim enişte bey kalp ameliyatından engelli aracı aldı durumları zaten iyi aracı oğlu kullanıyor bizim araba 200 bin yauvv diye salyası akarak geziyor işte.
    Kalp ameliyatına verdiklerini bilmiyordum bak. Annem ameliyatlı. Araba hevesi de var alsın bari bi tane.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Kalp ameliyatına verdiklerini bilmiyordum bak. Annem ameliyatlı. Araba hevesi de var alsın bari bi tane.

Alıntıları Göster
    Kalp ameliyatı tamamlayıcı oldu sanırım normalde çok hafif topallık var ama resmiyette kalpten aldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.