quic çok yeni ve pek desteklenmiyor. ya router'a adguard home kurup quic: olarak eklemek gerekiyor, ya da iphone vs için app yükleyip, vpn profilini eklemek gerekiyor, iki yöntemde de sorun/kopma çok oluyor diyorlar. nextdns cli quic desteklemiyor. tls kağıt üstünde nispeten iyi (hafif, stabil ve native destekli) ama kullandığımız sunuculara onbinlerce bağlantı yapılıyor ve sunucular bu bağlantıları sürekli kapatıyor. tls için en vakit kaybettiren yeni bağlantı olduğu için her seferinde latency x 3 bekleme süresi yaratabiliyor. ayrıca paylaştığınız adres için değil ama profil ile kullanırsanız, USERID.dns.nextdns.io gibi, 60 saniyede bir o adresi çözmesi gerekiyor. dns-over-https kağıt üstünde handikaplı ama iphone/mac/windows/chrome native destekliyor. https/2 desteği var gibi (teyit edemedim ama paralel sorguluyor) ve persistent bağlantı ile uzun hand-shake süreleri çok daha az yaşanıyor. özellikle paylaştığım mobileconfig'de tek bootstrap ip ile kullanınca, her dakika boşuna dns sunucusunun kendisini bulmak için sorgu yapmıyor, dns bağlantısı o tek ip'e daha uzun bağlı kalıp daha çabuk cevap alıyor. gün gelir apple doq desteklerse arkama bile bakmam, şimdilik doh garip ama en kararlı çalışanı. zaten o yüzden adguard/nextdns/controld/google default olarak doh destekliyor. |
SoL Fiberde En Hızlı Önereceğiniz Dns (3. sayfa)
-
-
Nofearl hocam sizin yazdıklarınızı uzun zamandır takip etmekteyim fakat pc konusunda çok başlangıç seviyesinde sayılırım.Keenetic router kullanmaktayım.Nextdns ayarlarını yaptım fakat istanbul dnslerini kullanmak için nasıl bir ayar yapmam gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim.Bu bölgeleri nasıl doldurmamız gerekiyor?.Diğer soruda nextdns'in windows uygulamasını kurmamız gerekiyormu ayrıca?.
-
Merhaba
ping.nextdns.io websitesinden test yapin, anycast2 en hizlisi ise 45.90.30.0 adresini kullanabilirsiniz. Windows versiyonunuz doh destekliyorsa ben olsam app kurmadan native ayarlarim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 16 Kasım 2024; 23:44:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendiniz test edin hocam. Dns jumper diye bir program var oradan hepsine ping atıyor en hızlıları listeliyor. Ben cloudflare den memnunum açıkçası. İstanbul'da serverları var gayet de hızlı. 1.1.1.1 1.0.0.1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nurullah4335 -- 17 Kasım 2024; 0:10:46 > -
İstanbul'da sunucuları varda Sansüronline frankfurt bağlanıyor.
-
Kendileri de Frankfurt'a gidip dönmesinler inşallah. Hep geriye gidiyor bu SOL. Ne garip bir sağlayıcı her şeyleri ters...
-
Win 11 kullanıyorum.Doh destekliyor.Çok özür dileyerek pc hakkında dediğim gibi çok bilgim yok ama hızlı öğrenirim native nasıl ayarlarım?.
-
DNS over HTTPS
Windows 11
- Open the Settings app.
- Go to Network & internet.
- Click on Wi-Fi (or Ethernet).
- Click on Hardware properties, or ignore this step if you clicked on Ethernet.
- Click the Edit button next to DNS server assignment.
- Select Manual.
- Enable IPv4.
- Enter 45.90.30.0 as Preferred DNS, then select On (manual template) and enter https://dns2.nextdns.io/PROFILEID.
- Click Save.
-
Çok teşekkürler hocam!.
-
Em hızlı DNS Adguard Public DNS değil. İstanbul Adguard DNS kullanıyordum.
Bir gece ansızın dns istekleri yavaşlamaya başladı. Çözümü 1.1.1.1 DNS kullanarak çözdüm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X