Şimdi Ara

Sol Major Akoru?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sol Major basarken 2 3 4 parmaklarını basiyormusuz. Aşırı zor değil mi 1 2 3 yada 1 2 4 daha kolay sanki.Genelde internette işaret parmağı kullanilmamis. Hangisi doğru?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pars0622 P kullanıcısına yanıt
    Hangi parmaklarla bastığının çokta bir önemi yok bence. Hangisi rahatsa öyle bas.
  • pars0622 P kullanıcısına yanıt
    2,3,4 şeklinde olanı en pratiğidir. Diğer türlü daha kolay geliyorsa öyle de yapabilirsin.
  • Sağolun.Serce parmak zor geliyor rahat olanı basayım o zaman.

• Serçeyi kullanırsan (yani toplam 4 parmak kullanarak basarsan) akorun 3. sesi Si değil 5. sesi Re katlanır. Tını olarak çok fark yok bence gitarda. Benim enstrumanım piyano, onda tını daha çok fark eder bu gibi durumlarda.
  • Basış stilinde belirlenen parmakların kullanılması oldukça önemli çünkü g akorunu 7'li ya da 9'lu ya çevirmek için boşta kalan parmakları kullanıyoruz. O yüzden ritmli parçalar çalarken dahi elinizi alıştırmak için 2-3-4 kullanmanız faydalı. Özellikle klasik batı müziği parçalarında oldukça sık karşılaşılan bir pozisyon bu.

Majör triadlar nasıl kurulu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsin ;
    http://sozkonususanat.com/do-major-akoru-nasil-basilir-resimli-anlatim/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2-3-4 şeklinde yaparsan, boşta kalan 1. Parmaginla, 2. Telin birinci pperdesindeki do, veya 1. Telin birinci perdesindeki fa, ya vsvs basabilirsin. Ama;

1-2-3 yaparsan, 4. Parmaginla yapabilecek pek biiseyin kalmaz.

O yüzden tercihin her zaman 2-3-4 şeklinde olsun. 1-2 hafta sonra kolayca alışırsın

• sana nasıl rahatsa o kim napmış bakmana gerek yok. sen napcan ona bak
  • 1,2,3 ile basmaya alışırsan, Si'nin Re olduğu şeklini daha kolay basarsın.
  • İlk başta 2-3-4 pozisyonunda öğrenmiştim ama bazı şarkılarda 1-2-3 daha iyi tınladığı için o şekilde de öğrendim.İlk başta 2-3-4 zaman içerisinde isteğe bağlı olarak 1-2-3 pozisyonunu öğrenebilirsin.Keyifli çalışmalar.
  • 1) tını meselesi
    2) 1 numaralı parmağın akor basarken boş bırakılması genelde hızlıca 7li 9lu veya barelere geçiş yapılabilmesine olanak sağlamasıdır.

Ben yine de zor olana alışmanızı tavsiye ederim fakat müzikte zorlama yoktur. İleride ihtiyacınız olursa onu da çalışıp öğrenirsiniz problem olmaz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.