Şimdi Ara

Solar Panel Yapiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 110 adet her biri 0.5 volt 3.5 Amper (1.75 watt) elektrik ureten gunes hucreleri var. Bunlardan 4 adet her biri 12 volt akuyu sarj edecek kapasitede panel cikartmak istiyordum yalniz kafam karisti, takildim. Hucreleri 4e bolersem 27 hucre 13.5 volt alirim yalniz bu veriler teorik ve hava sartlariyla degisken oldugundan yeterli gelir mi emin degilim. (Ornegin dun kapali havada evin icinden tul perde varken pencereye yaklastirdigimda 0.41v olctum.) Bir de yuke binince dususu olacaktir. 4 tane cikarmak isteyisimin onemli bir sebebi de elimdeki steca tarom 440 marka-model sarj regulatorunun olusu. (Ayrica 12v 5a bir tane daha var) Regulator 48v/40a. Sistem voltaji 48v Panelleri 12volt aku sarj edecek sekilde yapmak isteyisimin bir sebebi ise gerektiginde bir ya da bir kacini sokup farkli yerde kullanabilmek. Genelde min 16.5 max 18v olarak tasarladiklarini yabanci sitelerden okuma firsatim oldu. Ancak bu sekilde yaklasik epey guc kayipta gorunuyor. Basit bir ornek verecek olursak 18 volt tasarlarsak 18v*3,5a=63 wattlik panelimiz olacak ancak akumuze 12v*3,5=42watt transfer edecegiz. 20watt tek panelde kayip :S Iste kafamda bu yuzden cok karisik.. hani ucuz urun olsalarda 18 tasarlasak.. eldeki imkanlar ekonomimle kisitli.

Tavsiyeleriniz nelerdir?
    Tesekkurler

• Cevap icin tesekkur ederim, olmazsa extra hucre alip 36 yapacagim. sorun yasamak istemiyorum. Ozellikle sizin yazdiginiz iyi olmus.. Bir vakit bulup sizden 10kw 5kw ve 2kw ruzgar enerjisi icin fiyat alacaktim. Detaylari daha uygun bir vakitte yazarim saniyorum.

Iyi calismalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.