Şimdi Ara

60x60 Led Panel içinde hangi tür Led var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
5.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dükkanımın tam ortasında tavanda 60x60 florasanlı bir panel mevcut. 4 adet ufak florasan var ama kendine ayrı yok. Bu panelin içindeki malzemeleri boşaltıp yaklaşık 3-4 metre 5630 ledleri döşesem güzelcene sıra sıra, daha verimli sonuç alırmıyım ?

Yada direk hazır 60x60 48w led panelmi alsam ?

Yada boş panel kasası alıp içine kendim döşesem hazırından daha çok ışık alırmıyım ?

Gerekli 12v adaptörüm mevcut.

Boş kasa panel 15 tl
    ledli panel 60 tl
    5630 led 5 metresi 12 tl

işçilik benden

Fikirlerinizi bekliyorum ürünler bunlar ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 22 Kasım 2016; 10:45:48 >

• Kendiniz o florasan armatür'ünün için dediğiniz gibi 3-4 metre şerit led döşerseniz gayet iyi verim alırsınız . Eğer böyle bir düşünceniz varsa , içine döşeyeceğiniz ledi kaliteli bir led olarak seçin .
  • 1 adet 48w 60x60 led panelle yeteri kadar aydınlatma sağlayamazsınız. alanın genişliği ve tavan yüksekliğine göre daha fazla led panele ihtiyacınız olur.
    normal floresanları söküp led floresan kullanabilirsiniz.

5630 şerit veya çubuk ledi armatür içine monte edilebilir ama difüzör olmadan kullanırsanız yine verimli aydınlatma olmaz.

başlıktaki sorunun cevabını tam olarak bilmemekle beraber 3014 veya 4014 olduğunu düşündüğüm led çipleri kullanılıyor. Piyasada panellerde kullanılan malzemenin aynısını bulmak zordur. Ürünü getiren bazı ithalatçıların arıza durumunda kullanmak için bu şerit ledi getirdiklerini duymuştum ama teknik adı nedir bilmiyorum.
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Aslında led panelin içinde de sizin yapacağınızdan farklı birşey yok..
    Tek sıkıntı 25 parça ledi seri bağlantı yapacak olnanız, çünkü 220v ac gerilimi dogrultunca 310v yapar,, 310 x 12 = 25..

Bunları 12v ile beslemek istersen toplam 8m olsa ,, 6 veya 8a çeker..
    Seri ile 220v da ise seri 1metreye 30mA çekse 25 parçadan .. x 8 = 250mA yapar..
    Bunları 8m led harcanacağını dusunerek ortalama hesapladım..
  • enrgrup kullanıcısına yanıt
    Difüzör yerine benzer kağıt veya yapıştırma varmıdır ? Benimde led projelerim var aklımda, fakat önünde difüzör olmadan, iyi olmayacağı için yapamıyorum. Mesela ben çinden led ampul aldım 12v.. önü cam olduğu için kötü görünüyor , İyi Forumlar
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle konuma gelip yorum yaptığın için teşekkür ederim.

Panelin etrafını dönsem ortayada 3 sıra geçsem 7x50cm 3.5metre 5630 kullanıcam.

Bu yaptığın hesabı çok anlamadım. Özetlermisin metre başına 1.5amper çekse 5.5 amper ihtiyacımız olmazmı adaptörümde 9-10 amperlik fazlalık var

4 metre 5630 8 çipli led ortalama kaç watt ampüle eşdeğerdir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 24 Kasım 2016; 10:42:9 >
    15 tlye boş panelmi alsam acaba ? Adaptörüm var sadece 12 tlye 5630 alıp azda işçilik yapıcağım.

Bu işlem şuanki flörasandan daha iyi ışık vermezmi acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bizimde üzerinde çalıştığımız bir proje var. difüzör etkisi yaratmak için şeffaf pleksi üzerine beyaz folya kaplama düşündük ama sonra 3mm beyaz pleksi kullanmaya karar verdik.
    ledler ile arasında min 5-6 cm olunca ledler nokta olarak gözükmeden homojen aydınlatma elde ettik. zaten led tabelacılarda benzer şekilde yapıyorlar.

difüzöre alternatif olarak sadece beyaz folyo kullanarak olur mu denemek lazım.
    eldeki malzemeyi değerlendirmek istiyorsanız olabilir anladığım kadarıyla şöyle birşey yapmak istiyorsunuz

https://www.youtube.com/watch?v=ibFztVM2FTQ
    işte bu videonun önüne buzlu cam lazım, aydınger kağıdı geldi aklıma
    Aynen hocam aynı bu mantıkta olcak. Evde bi pleksi var denicem bkalım nasıl olcak. Ama bu pleksi ışığı kesmeZmi yoksa daga faydalımı olur
    Bendede 5630 türü led var,, 3 çipli sade beyaz şerit led ile hemen hemen aynı yanıyor..

Ben hesapta ledleri çok kullanmışım, her flolesanı 50cm, her guruba 4 şerit geçtim..
    Önemli olan frolesan aynalarının içini doldurmak, çünkü yansımayı onlar yapacak...

http://www.yapalim.net/2010/02/03/220-volt-ile-20-adet-led-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rma/

Burada ledlerin hepsi seri bağlı, sizin şerit ledin herbir grubunu 26 adet seri bağlarsanız, 220v Ac çıkışa , 1 adet köprü diyot, 1 adette 4,7 uf / 400v kondansatör bağlandığında,, ledlerinizin içinde drenç olduğundan , devre şemasındaki drencede gerek yok, Seri bağlı olduğu için akım sabit, sadece voltaj paylaşılıyor,, toplam devre gerilimi 310v olduğu için voltaj düşümü ana drencine falanda gerek yok,, bu şekilde çekilecek akım, sadece en fazla 40mA..

26 grup led, boyu 4 cm den, ortalama 1m şeritled yapar,, adaptörle çalışsa 220v üzerinden 15-20w çekecektir.. hesaplayamadım ama ortalama 20 kat, güç kazancınız var. adaptöre göre.
    Beynim yandı

Abim benimde beynimi yaktın ben yaklaşık 3.5 metre ledi paralel bağlayıp çalıştırıcam. Özetimiz bu . 😊 Bukadar hesap neden yaptık anlamadım acıkcası
  • Hocam işlemimi bitirdim. Kullandığım ledler 5630 kırmızılar 5050 sanki az yanıyor gibi geldi bana çünkü vitrinimde 2metrelik 5630 var o daha parlak yanıyor.

Diğer ledleri söküp direk 20 amperlik adaptöre bağladım birşey değişmedi acaba paralel bağladık diyemi böyle gözüküyor yoksa ledlermi dandik çıktı yoksa herşey normal mi.

Tek şerit üzerinden akım almadım olabildiğince dağıttım ve çift +- çıkışlı yaptım.
    60x60 Led Panel içinde hangi tür Led var ?60x60 Led Panel içinde hangi tür Led var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 10 Aralık 2016; 20:26:00 >

• İyi gibi, kırmızılar beyaza göre az yanıyor gözükebilir, açısı yatay çünkü...
    Fazla yanmasın zaten kırmızılar tatlı bir dekor oldu. Çok güzel aydınlatmadı ama ne bilim yinede iş görür heralde
    Gayet hoş duruyor hocam, kırmızı rengi dolayısıyla ve emin-fırtına arkadaşın dediği gibi yatay konumda olmasıyla o kadar görülebilir.
  • https://msreklam.com/u/54w-kare-led-panel-60x60cm/

sitemizde aktif olarak 60x60 led panel siparişleri verebilirsiniz şu andaki fiyat 60TL'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi julw -- 5 Haziran 2017; 15:22:48 >
  • http://oviled.com.tr/led/60x60-siva-alti-panel-led/

Çoklu alımlarda OVİLED'inde kampanyası var. 55tl civarı bir rakama denk geliyor.
  • Merhaba 60X60 led panel aldım. Ürün yalın halde geldi. Sıva altı olduğu için ürünü takma aparatını ve trafosunu aldım. Ama bağlantısı hakkında bilgim yok. Bağlantısı hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Aldığım ürün:
    https://www.3faz.com/
    Nade/ 30w 60x60 Led Panel Messia/ 102.01.3113 -60x60 Led Panel -Nade -
    https://www.3faz.com/nade-30w-0x60-led-panel-messisa-10201

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.