Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memoli156

@parskan kardeşim ordaki resimler render değil ordaki resimler RealHack sayesinde bu program ile Solide adapte edilmiş yeni görünüşler oluşuyor gölgelendirme yansıtma v.b çok daha canlı ve gerçekçi oluyor rendera yakın bir görsellik kazanıyor

Hocam üstte sordugum sorunun cevabını biliyormusunuz ?
  • neye göre değiştirmek istiyosun yukarıda bahsettiğim RealHack yöntemi ilemi aldın yoksa Rendermi ki her ikisi içinde yapa bilceğin bana göre 2 şey var arka plan görüntüsünü değiştir ışık veya kamera ekle farklı açıları gör :) örnek olarak:

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

Bu şekilde olan bir parçayı aldın karşına gelecek muhtemel görüntü bende RealHack var RealHacksiz ise görünüm

1.Öncelikle parçanın görünüşü ile alakalı olarak üstündeki kaplamanın büyük bir önemi var bunlar parıldama, ışığın kırılması, mat v.b görünüşleri birincil dereceden etkilemektedir

2.Arka plan sahne, her sahnenn farklı ışıklandırması varklı bir ortamı var önemsiz gibi görülse bile çizdiğin parçanın renderini alıcaksan arka planla parçanın bütün olmasını sağlayacaksın fotoğrafçılık gibi

Sonra

Dilersen bu bölümden kamera ve ışık ekleyebilirsin ışıksız ortamlarda ışık fark yaratıyor kamerada çok önemli istediğin görüntüyü elde etmek için

3. Dilersen bu 2 menüden bağzı ayarlamaları yapabilirsin...

Bu ayarlardan sonra ortaya böyle birşey çıkar...

Sonra

Umarım yardımcı olabilmişimdir

• Hocam eline saglık, çok çok teşekkür ederim işime yaradı çalışman.

nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim
  • Nedemek kardeşim herzaman yardımcı olmayı isterim Ve de çalışmalarını paylaşırsan çok ta güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoli156 -- 1 Aralık 2012; 20:40:55 >
  • peki elimden geldiğince paylaşım yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

ARKADAŞLAR KENDİ ÇİZMİŞ OLDUĞUM BARAJLARDA KULLANILAN GENELLİKLE SUYU DEŞARJ ETMEYE YARAYAN SÜRGÜLÜ VANA ÇİZİMİNİ EKLİYORUM..RENDER A PEK UĞRAŞMADIM..SİZİNDE PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM...BU KISMA PÜF NOKTALARINIZ, AKLINIZA TAKILANLAR, ÇİZİMLERİNİZ HER TÜRLÜ PAYLAŞIM BEKLİYORUM..TEŞEKKÜRLER..

Daha önce bu render ı aldım fakat renk,gölge,ışık ayarlarını kaybettim

bu çizimin render ayarlarını bulmamın bir yolu varmıdır veya bu rendere aynı şekilde alabilecek bir arkadaş varmıdır

parçanın iç kısmı photoshop ile düzenlendi orası hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parskan -- 12 Aralık 2012; 13:44:20 >

• Solidworks şahin çizimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcool -- 21 Kasım 2014; 12:49:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parskan

quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

ARKADAŞLAR KENDİ ÇİZMİŞ OLDUĞUM BARAJLARDA KULLANILAN GENELLİKLE SUYU DEŞARJ ETMEYE YARAYAN SÜRGÜLÜ VANA ÇİZİMİNİ EKLİYORUM..RENDER A PEK UĞRAŞMADIM..SİZİNDE PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM...BU KISMA PÜF NOKTALARINIZ, AKLINIZA TAKILANLAR, ÇİZİMLERİNİZ HER TÜRLÜ PAYLAŞIM BEKLİYORUM..TEŞEKKÜRLER..

Daha önce bu render ı aldım fakat renk,gölge,ışık ayarlarını kaybettim

bu çizimin render ayarlarını bulmamın bir yolu varmıdır veya bu rendere aynı şekilde alabilecek bir arkadaş varmıdır

parçanın iç kısmı photoshop ile düzenlendi orası hariç

Fotoğraftan render ayarlarının çıkarıldığını sanmıyorum. ama uğraş ona yakın ayarlar elde edebilirsin özellikle arka plan yansıtıcılık işleme parlaklığı gibi ayarlarla oynamanı öneririm

• kendi tasarımım değil fakat kendi çizimim SW 2011 de çizdim

• Bu aktın jant (bu biraz pahalı ya geliyor)

bu resimde bijon delikleri eksik olmuş kusura bakmayın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parskan -- 15 Aralık 2012; 23:21:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: starcool

bir tane daha..

hocam blueprint kullanıyormusunuz?
  • inventor kullanan var mı aranızda montajda olsun part dosyalarında olsun daha az yer kaplıyor ... dişli montajlarını otomatik olarak falan yapıyor ... sizin görüşleriniz ne inventor hakkında ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

quote:

Orijinalden alıntı: starcool

bir tane daha..

hocam blueprint kullanıyormusunuz?

Bu çizimde blueprint kullanmadim.. blueprint kullanarak da çizdim şahini.. ama bunun kadar şahine benzemedi

• arkadaşlar solidworks 2013 kullanmaktayım parça çizimlerinde filan bir sıkıntıyla karşılaşmadım ama montaj kısmında sonlara doğru geldikce kasmaya başlıyo bilgisayarda bir komuta tıkladığımda 1 dk da anca geliyo ve bir arkadaşımdan montajlanmış halini aldım açıyo ve yakınlaştırma bile yapamıyo bilgisayarın özelliklerindenmi yoksa programdanmı çözemedim bir yardımcı olurmusunuz.bilgisayar özellikleri i5 430m 4gb DDR3 ati hd5650 1gb.

• bu da benden olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burba -- 29 Aralık 2012; 10:07:04 >
  • Selam arkadaşlar, Solidworks 2010 ve 2013 kurdum. Şimdi yeniden yüklemek veya uninstal yapmak istiyorum ancak çıkan ilk ekranda,;
    HELP , CANCEL , REMOVE ITEMS ... Butonları çalışmıyor. frameworklar yüklü ancak önceden çalışan butonlar şimdi çalışmıyor. (yeniden yüklemek istememin nedeni photoview 2013 açılmıyor.Daha 2 gün önce kullanıyordum.) bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba ?
  • http://imageshack.us/photo/my-images/90/57577799.jpg/

lütfen yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyxk -- 1 Ocak 2013; 21:58:49 >
  • Program kaldırma programları ile kaldırmayı deneyin isterseniz manuel olarak. Tabi öncelik kendi kaldırıcısını kullanmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

Program kaldırma programları ile kaldırmayı deneyin isterseniz manuel olarak. Tabi öncelik kendi kaldırıcısını kullanmayı deneyin.

http://imageshack.us/photo/my-images/90/57577799.jpg/

Youruninstaller ile denedim ancak yine kendi arayüzünden çalıştırıyor uninstall'i ve ordaki butonlar çalışmadığından yapamıyordum,modify ve repair işlemleri için de aynısı geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyxk -- 1 Ocak 2013; 21:56:46 >
  • manuel olarak bir seçenek olması lazım, programın kendisi buluyor dosyaları ve siliyor
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.