Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.596
Cevap
53
Favori
235.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
Giriş

merhaba, 4 seneyi tamamlayan solidworks lisansları bakım sözleşmesi yenilemeyecekler. yani diyelim 2021 solidworks lisansı var ve yenilemek istiyorsunuz, sıfır solidworks satın alma ücreti geçerli olacaktır 2025 yılı içerisinde.

bu konuda detaylı bilgi istiyorsanız bana özelden yazarsanız yardımcı olurum.

• Desper4do kullanıcısına yanıt

merhaba,

solidworks lisansını devredemezsiniz.

lisansın olduğu kasayla beraber de veremezsiniz. kasayla beraber verdiğinizde cunku o lisans, olması gereken tanımlı şirketin değil, başka bir şirketin internetine bağlanacağından kaçak kullanıyor sayılırsınız ve baskın yersiniz.

• 6 7 yıl önce mühendislik öğrenciliği zamanımdan kalma laptopumda solidworks duruyordu. Ticari amaçlı muadil program olan Alibre Design kullanıyoruz. SW yi ticari amaçlı olarak kullanmıyoruz.

Geçen ay SW yi bilgisayardan sildim. Bugün de is yerime bilirkişi ve avukat vekili geldi. Tüm bilgisayarları incelediler. Laptopumda solidworksun silinmiş olduğunu gördü. Ayriyeten windows olay görüntüleyicisinden SW ile ilgili geçmiş olayları da inceleyip ekran fotosu aldı. Pasif kullanım olduğunu söyledi bilirkişi. pc de aktif solidworks olmadığını, yerine muadil Alibre Design kullandığımı yazdırdım tutanağa ve gittiler.

Sizce Solidworks avukatları ceza için dava surecini başlatır mi yoksa bir şey çıkmaz mi?

Pc de aktif solidworks olduğunu görselerdi zaten ayvayı kesin yemiştik ondan eminim.

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Hocam mutlaka bir gelişme olmuştur şu zamana kadar. Durum nedir, avukatlık bürosu iletişime geçti mi sizinle? Geçmediyse su zamana kadar sorun yoktur demektir zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt

armada yazılım psikolojik baskı yapıyor almam için. 8000 usd + kdv lik programı 9000 + kdv ye kitlemeye çalışıyorlar bana. bilirkişi raporu hala sunulmamış mahkemeye. 30 gün süreleri varmış bilirkişilerin. avukatın biriyle yakın takipteyim. henüz şuan dassault bana dava açamazmış bilirkişi raporu sunulmadığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 21 Şubat 2025; 20:27:47 >
    Süreci direkt hukuk bürosu yönetiyor zaten. Armada, yenasoft, tekyaz, metropol hiçbiri farketmez sizin muhatabınız su sürecte distribütörler değil hukuk bürosu olması lazım. Onlardan bir ses çıkmıyorsa distribütörlerin dediklerine kulak asmayın. Hepsi dassaultun verdiği fiyatın dışına çıkamıyor zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O anda işyerinde bulunan kişisel laptobumuza da bakma hakları var mı ?

hukuk bürosu beni bir kez aradı. armadadan yetkililerle pazarlık ediyoruz diyince daha aramadılar. ama önümüzdeki günlerde bir daha ararlar korkutmak için. neyseki suçüstü yakalanmadım. kalıntı bulundu sadece. dava açsalar da dosya düşer.

• limbesh kullanıcısına yanıt
    Hocam savcılık izinli arama belgesi çıkarıldığı için şahsi kurum pc'si diye ayrılmıyor. Gelen avukat, bilirkisi yanında polis memuruyla refakatçi olarak geliyor. Eğer varsa pc'yi parçalamak bi nebze mantıklı olabilir. Sonuçta el koyma hakları yoktur, en fazla bilirkişi raporuna not düşülür oradan da yine bi sey cıkacagını ben sanmam. Min 10 bin dolar + kdv ödemektense bin dolarlık pcden olun bence öyle bi durumda

mahkeme izniyle değişik iş tespit kararı çıkartmışlar tebligatsız hem de tarafıma pusu kurmak için. bu yüzden adrese gelip bakma hakları var.

Muhtemelen hocam. Bir şey çıkmaz ondan. Biraz stresli geçer süreç ama elle tutulur bi kanıt yok. Ticari olarak kullanım gösterildiğine dair bir kanıt olması lazım. Biz kanıt olmamasına, ticari olarak kullanılmamasına rağmen ciddi ceza yedik (catia) Tamamen insan avına çıkıyorlar ve kesinlikle hukuk yönünde de danışıklı dövüş var

• İlgili işyerinin çizim alanında çalışanı olduğum için evime de gelip bakarlar mı, hiç duydunuz mu ?

@Aeronautical Engineering @Meticulous

sizin durumunuz nasıldı? benim gibi miydi? eğer öyleyse nasıl ceza yediniz anlamadım. durum özelse eğer pm den yazın.

Yok eve baskın gibi bir sey sözkonusu değil. İş yerine gelirler gelirlerse, cezayı firma yer ama 2 ayrı dava açılır. Bir ceza bir hukuk mahkemesinde. Cezada bireysel olarak suçlanırsınız alacağınız ceza da davayı kaybetmeden 20 bin dava ücreti öder ve bu sucu 5 sene boyunca bir daha islememe halinde dava düser. hukuk tarafı tamamen sirketi ilgilendiren lisansın rayiç bedelinin 3 katıyla suçlanır.

işyerine gelirler. evi basmazlar. işyerine crackli solidworks kurulmuş laptop götürmeyin.

• Teşekkürler arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.