Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.596
Cevap
53
Favori
235.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sorunu çözdüm klasik yöntem sil bi daha kur

ama şimdi de istemediğim halde üstte havşa açıyor metrik deliklere

biraz daha kurcalarsam çözerim sanırsamsa
  • 1000 ve üzeri parça montajında(1 ila 1.5 milyon triangles barındıran) çalışma ekranının aktif kullanılabilmesi için İşlemci mi Ram mi Ekran Kartı mı Vram mi önemli?

Bu gibi montajlarda büyük montaj modu vs kullanıyorum fakat yine de kullanımı imkansız hale getirecek takılmalarla karşılaşıyorum.

İşlemci: i5 6500
    Ram: 8GB 2133 Mhz DDR4
    Ekran Kartı: 1050 Ti
    Harddisk: WD 7200 rpm 1TB
  • Daima İleri kullanıcısına yanıt
    hard diski SSD ile değiştirmek sizi biraz daha rahatlatır ram e gelince çoğu zaman hızı daha önemli sizinki kaç GHz olarak elinizdekinden daha hızlı
    bir ram kullanmak hızı arttıra bilir ve 1000 parça üzeri diyorsun hocam yani bi noktadan sonra solid de çaresiz

ve merak ettim 1000 parça ne var varsa bi ekran alıntısı atabilirsen sevinirim

(250 GB lık bir SSD hem can yakmaz hem işini görür hocam sistemi, solidi ve işleyeceğin ürünün dosyalarını SSD de tut
    gerisini HDD de depola bayağı verim allırsın)
  • SolidWorks Eğitmeni kullanıcısına yanıt
    bana motor bloğu ve silindir kapağı gibi şeylerin teknik resimleri lazım bunu bulabileceğim bir site vs biliyor musunuz

bunun dışında kendimi geliştirmek için bi üst seviye çizimlere ihtiyaç duyuyorum ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: der rote baron

hard diski SSD ile değiştirmek sizi biraz daha rahatlatır ram e gelince çoğu zaman hızı daha önemli sizinki kaç GHz olarak elinizdekinden daha hızlı
    bir ram kullanmak hızı arttıra bilir ve 1000 parça üzeri diyorsun hocam yani bi noktadan sonra solid de çaresiz

ve merak ettim 1000 parça ne var varsa bi ekran alıntısı atabilirsen sevinirim

(250 GB lık bir SSD hem can yakmaz hem işini görür hocam sistemi, solidi ve işleyeceğin ürünün dosyalarını SSD de tut
    gerisini HDD de depola bayağı verim allırsın)

SSD almaya niyetliyim ama anakartım M2 SSD'leri desteklemiyor. Öyle olunca yol biraz uzuyor. Normal SSD'ler M2'lerin yanında baya tırt kalıyor.

Otomatik pişirme fırını tasarımıydı. Tek Tek 150-200 civarı parça mevcut. Tabi çoğunluğu montaj içerisinde çoğaltmaya maruz kaldı. Böyle olunca 1000'i rahat bulmuştur.
    Firma şimdi bunun üzerine patent alınmaya çalışılıyor. Paylaşırsam sıkıntı falan olabilir.

Örnek olarak aşağıdaki linkteki kadar triangles içeriyordu.
    https://grabcad.com/library/audi-r8-70
    https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Why-you-should-use-a-Quadro-video-card-in-Solidworks-2016-751

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 9 Ağustos 2017; 14:43:27 >

• Daima İleri kullanıcısına yanıt
    o zaman mecbur anakart değişecek hocam dizüstü değil inşallah

çizimler firmanın ise zaten doğru olmaz hocam burda paylaşmak ki adamlar patent derdindeymiş
    ben kendine bişey yaptıysan diye düşünmüştüm neyse sağlık olsun
    sanıyorum bunu bana yolladınız da hocam kast ettiğim tam olarak bu değildi ama ihtiyacım olanı buldum teşekkür ederim

inventoru aktif etme sıkıntısı yaşıyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz özelden vs.
  • der rote baron kullanıcısına yanıt
    yok canım o size değil. motor bloğu ile ne alakası var o çizimin:)
    motor blok çizimi yok elimde malesef.

inventor kullanmadım hiç. üzgünüm.
    aynı cevapta motor bloğundan farklı şeyler de istemiştim çizimimi geliştirecek türden ona cevap olarak düşündüm

motor bloğu örneği buldum gibi bişey de beni tasarım konusunda geliştirecek şeylere ihtiyacım var yoksa taklitçi olarak kalacağım

derdim bu yani

bununla ilgili autotrace çok ihtiyaç duyulan bir özellik ama solid ne yazık ki çok başarılı kalmıyor :(
    haklısınız. ben de başarılı bulmuyorum.
    autotrace i grafik programları güzel yapıyor. o yüzden bu gibi durumlarda coreldraw veya illustrator kullanıyorum.
  • klavye ve fareye kısayol atama
  • Teknik Resim çizerken custom property resimdeki gibi revizyonlar doluyor her yeni açtığım dosya default olarak bu revizyonlarla geliyor neden olabilir. Antetleri bi ara değiştirmiştim fakat her yeni çizim açıp antet seçtiğimde bu revizyonların çıkması can sıkıcı.

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

• otoogretmen45199 kullanıcısına yanıt
    bunların hepsini silin.
    sonra dosyanızı template olarak farklı kaydedin.

farklı konum dediğinizde part ı dosyasını goreceksiniz. onun üzerine kaydedip değiştirin.
  • toolboxdan krameyer dişli alıp onu dairesel kramayer olarak ayarlıyorum extrude ve extrude cut kullanarak
    fakat daha sonra açtığımda kramayer ve diğer normal dişli ilk haline dönüyor bunun sebebi nedir nasıl düzeltirim
    yada hiç extrude ve extrude cut ile uğraşmadan bunu yapabileceğim bi yol var mı?
    toolbox tan çektiğiniz dişliye müdehale etmeyin.
    dişliyi kendiniz çizin.

bir başka yolu daha var ancak oralara girmeyeyim hiç cunku toolbox' ı bozabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.