Şimdi Ara

Son 1 aydır ilerleme katettiğim bi calışma stili.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazılarınıza komik gülünç gelebilir ama, Aylarca gramer kitaplarına filan calıştım sıkılınca istemeyince öğrenilmiyor pratikde yapamıyordum yaptığım şey tam olarak şu.

Gün boyu fanı olduğum bi dizinin + reddit platformunda takılıyorum açılan bütün başlıkları konuları çeviri yapıyorum ama toplu değil içerisinde geçen fiillerin ne anlama geldiğini edatları filan tek tek turengden cevirip ne işe yaradıklarına bakıyorum pek sıkmıyorda beni

had has , when while , was vs vs bir çok şeyi bu şekilde öğrenmeye başladım yani 0dan bi eğitim seti ile onun sıralamasına göre gitmektense karşıma çıkan şeyin ne işe yaradığını çevirip anlamak hem beni sıkmıyo hem daha iyi öğreniyorum. Bi süre sonra ileride kitapları böyle çevire çevire tam olarak anlamaya calışacağım.

Bi uzun cümle için bile 3 4 dakka uğraşıyorum ne yazdığını anlamak için tek tek içerisinde ki tüm fiil özne zamanlara filan bakıyorum hem tureng , google, youtube gibi yerlerde araştırırp nerelerde geçiyo ne işe yaradığına bakıyorum tek tek bakalım devam edicem bu olaya

üstadlar ne düşünüyo acaba bu konuda bi fikrinizi alayım dedim.

• Kardeşim yöntemin yanlış diyemem sen düz yöntemi terse çevirmişsin sadece. Matematikte ki sağlama işlemine dönmüş Zaten normalde grammarde bir konu çalıştıktan sonra o konuyu örnek cümlelerde görmen, cümle kurman vb. çalışmalar yapman gerekiyor konunun oturması için. Sen bu işi tersten almışsın. Yani diğer çalışma stilinde yaptığın eksikliği tersten alarak kapatıyorsun. Aslında teori de farklı bir şey yapmamış, sağlamasını yapmış oluyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.