Şimdi Ara

Son bir soru kaldı ? Fizikçi arıyorum Çözebilecek babayiğit? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3. soruda tork uygularsak G.(1/2)=P.sin(a).(1) olur buradan G=2.P.sin(a) olur.

Düşeydeki kuvvetler aşağı doğru G'dir. Diğer ifadeyle düşeyde aşağı yönlü 2.P.sin(a) var diyebiliriz. Yukarı yönlü ise P.sin(a) ve menteşenin uygulayacağı düşey kuvvet vardır bu da 2.P.sin(a)-P.sin(a)=P.sin(a) olur.

Yatayda ise P.cos(a) kadar sola kuvvet vardır bu kuvvet olduğu gibi menteşe tarafından karşılanır.

Menteşenin uyguladığı kuvvetler P.sin(a) ve P.cos(a)'dır bunların bileşkesi P olur.

Sonuçta menteşe, ipin çubukta oluşturduğu kuvvetin aynısını ters tarafta yapıyor. Çubuğun solunda aynı sağıdaki ipten varmış gibi düşün.

Açı ne olursa olsun ipteki gerilme P olduğundan menteşe de P kuvveti uygular.
  • Bu arada öbür arkadaşın 3. sorudaki çözümüne baktım kesinlikle yanlış yapmış. Çubuk hareket etmez çünkü şekildeki gibi dengede denmiş. Yani soruda statik denge var çözümü benim üstte yaptığım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekteselli

3. soruda tork uygularsak G.(1/2)=P.sin(a).(1) olur buradan G=2.P.sin(a) olur.

Düşeydeki kuvvetler aşağı doğru G'dir. Diğer ifadeyle düşeyde aşağı yönlü 2.P.sin(a) var diyebiliriz. Yukarı yönlü ise P.sin(a) ve menteşenin uygulayacağı düşey kuvvet vardır bu da 2.P.sin(a)-P.sin(a)=P.sin(a) olur.

Yatayda ise P.cos(a) kadar sola kuvvet vardır bu kuvvet olduğu gibi menteşe tarafından karşılanır.

Menteşenin uyguladığı kuvvetler P.sin(a) ve P.cos(a)'dır bunların bileşkesi P olur.

Sonuçta menteşe, ipin çubukta oluşturduğu kuvvetin aynısını ters tarafta yapıyor. Çubuğun solunda aynı sağıdaki ipten varmış gibi düşün.

Açı ne olursa olsun ipteki gerilme P olduğundan menteşe de P kuvveti uygular.

Helal olsun

Gerçekten çok güzel anlatmışsın

Tekrar teşekkür ederim sen fizik hocasimisin ?

Soru çözülmüştür

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tekteselli T kullanıcısına yanıt
    sonradan düzletmiştim zaten diğer mesajda dikkat ederseniz :)
  • 3.sorunun cevabı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohyeci O kullanıcısına yanıt
    A

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun hocam son sorunun çözümü:
    cismin düşey yukarı psinalfa ittiği için ve cisim dengede olduğu için cismin kütlesi 2psinalfa olur.

Son bir soru kaldı ? Fizikçi arıyorum Çözebilecek babayiğit?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartier-tr -- 5 Ağustos 2014; 21:50:41 >
  • Bazı sorular vardır zordur bazıları kolay. Bazı sorular iyidir bazıları kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartier-tr

Buyrun hocam son sorunun çözümü:
    cismin düşey yukarı psinalfa ittiği için ve cisim dengede olduğu için cismin kütlesi 2psinalfa olur.

P kök 2 olmaz yalnız P olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekteselli

quote:

Orijinalden alıntı: cartier-tr

Buyrun hocam son sorunun çözümü:

P kök 2 olmaz yalnız P olur.

pardon P çıkar , ordanda P ağırlığına tek bağlı olur :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.