Bildirim
Son bir soru kaldı ? Fizikçi arıyorum Çözebilecek babayiğit?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
8 in cevabi A
7 nin cevabi C
3 un cevabi A
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
Güncrl hadi arkadaşlar mattan soru atsam 1 dkkaya cozuluyor fizikten atiyom yorum yapan bile yok
Up
Güncel
Up
Uppp
yatay kuvvetleri dengeleyecek bir fs olmadığı için yatay kuvvetler gidecek şekilde cisim kendini düzeltir. 3 te çubuğun alt kısmı duvara yapışır 2 de yine alt kısım sola doğru kayar ve 1. şekildeki gibi dengede kalır. çünkü 2 de yatay bir bileşen var ve altta fs yok onu dengeleyecek. ama 1. de sadece dikey kuvvet var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaip kuarkk -- 5 Ağustos 2014; 14:56:46 > -
3 te p nin aşağıya doğru gelip çubuğu ip ile aynı doğrultuda yani çapraz şekle getireceğini görürsek eğer p direk kuvvete eşit olur. yani :http://sketchtoy.com/62494603 -
7 için de f1 = g/2 üstteki noktaya göre tork alırsak
açı artarsa f1 in büyüklüğü değişmez çünkü g ile paralel
valla hocam 3. öncül de g nin bileşenlerinden birisi çubukla aynı doğrultuda olan bir kuvvet oluyor o da fs vs f1 in vektörel toplamına eşit oluyor. o kuvvet e x dersen g = xsina oluyor. a artarsa sina artar x azalır. x azalırsa f1 değişmeyeceinden fs azalır dedim. -
Nasil dik hale getirsin ki cubugun agirligida asagiya cekiyor
Hem cubuk o halde dengedd demis nasil kendini duzeltsin
eğer 8 için diyosan çubuğun aşağı doğru olan kuvvetnin önemi yok çünkü sürtünme yok. ama 3. için kafam karıştı valla 2P.sina = G desen G çubuğun ağırlığı olm üz. ya çubuğun ağırlığına veya açıya ihtiyacımız var. tabi o kuvveti Pcosa olarak doğru anladıysam. 3 ü anlamadım valla hocam.
http://sketchtoy.com/62496389 bu geliyor aklıma başka bir şey gelmior. -
3 icin demistim
quote:
Orijinalden alıntı: fatih591
8 in cevabi A
7 nin cevabi C
3 un cevabi A
7. sorunun cevabının A olduğuna eminim.
C demişsin emin misin? -
Bende o soruya A demistim ama cevap anahtarı C diyor eminim
quote:
Orijinalden alıntı: fatih591
Bende o soruya A demistim ama cevap anahtarı C diyor eminim
Şimdi anladım. F1 ve G'yi dikkat edersen vektörel vermiş. O zaman F1=-G olur. O nedenle I yanlıştır. III'e gelince, çubuğu daha dik koyarsan çubuk ağırlığından dolayı duvara daha az kuvvet uygular bu da sürtünmeyi düşürür. Çünkü yatay kuvvetler dengesinde duvarın tepkisi yalnızca sürtünme tarafından karşılanabilir. Diğer kuvvetler duvarın tepkisine dik doğrultuda. -
Helal olsun sende iyi goz varmis tesekkur ederim 7.soru cozulmustur
quote:
Orijinalden alıntı: acaip kuarkk
yatay kuvvetleri dengeleyecek bir fs olmadığı için yatay kuvvetler gidecek şekilde cisim kendini düzeltir. 3 te çubuğun alt kısmı duvara yapışır 2 de yine alt kısım sola doğru kayar ve 1. şekildeki gibi dengede kalır. çünkü 2 de yatay bir bileşen var ve altta fs yok onu dengeleyecek. ama 1. de sadece dikey kuvvet var
8.soruda cozulmustur tesekkurler
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- y=x doğrusuna göre simetrik ne demek
- sat sınavı soruları
- en çok hakim savcı çıkaran üniversiteler
- nernst denklemi
- apotemi fonksiyonlar zor mu
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X