Şimdi Ara

Son Dakika: Intel ve AMD anlaştı, Intel AMD'ye 1.25 milyar dolar veriyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
16.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şaka bi yana ciddi rakam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

ya ne kadar çoluk çocuk var bu forumda... çok komiksiniz.. açında yurtdışı siteleri takip edin biraz millet neler söylüyor.. ne kadar ciddi konuşuyor..

AMD taraftarı olan AMD'yi savunuyor, intel fanatiği olan intel'i savunuyor..

size noluyor anlamadım gitti... intel'e laf edenler zaten AMD kullanıcıları, AMD zaten ucuz daha niye laf sokmaya çalışıyorlar ben anlamadım..

intel taraftarlarıda vaay bak işte böyle AMD'yi besleriz gibi laflar ediyor.. bırakın bu ayakları!!!

sizin cebinize giren çıkan bir şey mi var?? bırakında yesinler birbirlerini de indirim olsun sonrada isteyen istediğini alsın...

offf be...

Aynen.mikroçiplerin taraftarlığı hem ilginç hem komik.

• "Anlaşma" kulağa pek hoş gelmiyor. Bir tüketici olarak bu kelimeyi hiç beğenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Bringer

Ne iğrenç şirketler bunlar. Bunlar ne kadar kirli oyunlar. Farkında mısınız?

Resmen İntel AMD'ye de rüşvet verdi ve AMD de aldı. Görmüyor musunuz?
    Olacak iş mi bu?
    Parayla adalet olur mu?

Adalet önünde haksız bulunarak, tazminat ödeme cezasına çarptırılmak ayrıdır. Mahkeme önünde haklı bulunmak bir onur meselesidir.
    Bir de yabancılarda mahkeme kutsal sayılır biliyorsunuz değil mi? Tanrı huzurunda yemin eder, İncil'e el basarlar.
    Ne oldu bütün bunlara?
    Para için davadan dönülür mü?

Tüketici ön plana sürülerek, aman tüketici hakları, tüketici zarar görüyor acındırması yapılıyordu. Şimdi ne oldu?

İntel'in rüşvetçiliğini yedi cihan biliyor artık.
    Bu gelişme ile İntel'in rüşvette sınır tanımadığı resmiyete kavuşmuş oldu.

AMD'nin davalarını sonuna kadar sürdürmesi, ABD hukukunun da gerekeni yapması gerekirdi. Gelinen noktaya bir bakın şimdi.

Bütün bunlara hiç şaşırmamak lazım. Fanatiklik yapmanın hata olduğunu, bunların iğrenç şirketler olduğunu, başka forum üyeleri ile birlikte dile getirmeye çalıştık.
    Söz konusu firmalar, Amerikan teknolojisini dünyaya pazarlayan firmalardır. Buraya dikkat etmek lazım, üzerinde biraz düşünün. Uzatmıyorum artık.

"Tüketici dostu" olmaz, bu ve bunlar gibi diğer firmalardan. "Tüketici için" mantığı da yoktur. Her şey para için, öz çıkarlar için.

ABD hukuku için utanç kaynağıdır.

Özünde haklısın dostum, güzel yazmışsın ama kapitalizm öyle çalışmıyor ve AMD vuruşa vuruşa ölmeyi göze alamadı. (Büyük çaplı AMD yatırımcıları müsade edemezdi zaten, belki de günü kurtarmak için ne koparırsak kar dediler. AMDnin dünyanın dört tarafına yayılmış davalar için (sadece ABD de 4 ayrı dava var) yılda 100-150 milyon Dolar ödediği söyleniyordu.)

Kapitalist sistemde herhangi bir şirketin tüketici dostu olması diye bir şey söz konusu olamaz. Tüm şirketlerin amacı azami oranda kar elde etmektir, hiç bir yatırımcı çok kar ettiği için eleştirilemez. Adil rekabet şartlarının belirlediği Serbest Piyasa düzeninin, zaten tüketici çıkarlarını kendiliğinden koruyacağı var sayılır. Intel ile ilgili şikayetler de zaten Intelin adil rekabeti ortadan kaldırarak haksız kazanç sağladığı (bunun nihai sonucu tekel (tröst) olmaktır) ve tüketici çıkarlarını zedelediği noktasında ortaya çıkıyordu ve hukuk müdahale etti. Ortada iki türlü hukuk müdahalesi (mahkeme) vardı; Şimdi AMDnin şikayeti ile açılan tüm mahkemeler, AMD şikayetini geri almak üzere anlaştığı için düşecek. Ancak Intelin tüketici haklarını ihlal ettiği iddiasıyla ABD makamlarının kamu yararına açmış olduğu davalar devam edecek, çünkü bu davalar şikayete tabi değil. Yalnız arkasındaki AMD iradesi ortadan kalkan bu davaların pek bir yere varamayacağı söyleniyor. Yabancı forumlardan birinde bir yorumcu "AMD kendisi için parasız savaşmayı göze alan büyük bir orduya (ABD hukuk sistemini kastediyor) sırtını döndü" diyor. Zaman en büyük hakemdir, AMD doğru mu yaptı, yanlış mı ileride göreceğiz.

Bu anlaşma ile AMD elindeki fabrikaları, çoğunluğu Arapların elinde olan Global Foundaries şirketine devretme hakkını elde etti. Bu husus önemli, Intelin en büyük gücü olan üretim kaabiliyeti (fabrikalara sahip olması) AMDnin ayağına dolanıyordu. Zira %20nin altındaki pazar payı fabrika işletmeyi çok masraflı hale getirmişti. (GF zararı bilançodan çıkarıldığında son çeyrekte AMD 4 milyon Dolar kar elde ediyor.) Şimdi üretim riski Arap yatırımcılarda, AMD elindeki kaynakları ARGE ve chip dizayn konularına tahsis edebilir.

Son tahlilde bu dünyada her şey yalan ama bunu açıkça söylemek yasak. Kapitalizm ve serbest piyasa mavallarına muhalefet edenlerin tepesine, dünyanın neresinde olursa olsun biniverdiler. O bakımdan yapacak pek bir şey yok. Yalnız bu birey olarak bizim hiç bir şey bilmediğimiz, önümüze koyulan her şeyi iştahla yememiz gerektiği anlamına gelmemeli. "Ben işlemcinin fiyatına bakarım, işimi görüyorsa alırım, gerisine koyveririm" diye düşünen arkadaşlar yanlış yapıyorlar. İnsan biraz olsun olayların arkasında yatan gerçekleri sorgulayabilmeli, şahsi tavır koyabilmeli. Bugün işlemciyi yuttururlar, yarın oltayı.

• intel zontası yine Amd yi avuclamıs ,
    haber "anlaşma" diyor,yani davaya konu olan hadiselerde mahkeme müracaatından vazgeçip kendi aramda anlaşıyorum demek..Amd bir daha aynı davaları göremez...hoş para işine yarayacak ama intel için mesele mi? Amd bu uzlaşmayla Ati kısmına yogunlasır artık ,cunku bu hukuk zaferi degıl "tamam abi" duzeltmesıdır... Sabretse daha cok fayda saglayacaktı...Mahkeme masraflarını gözü yemedi ,şu ana kadar harcadıgı masrafı tahsıl edıp susmayı tercıh etti...Ben AMD ciyim...Alman hukumetınden acilen 10 milyar euronun amd ye hibe edılmesını istiyorum...Merkel Teyze duy sesimizi..
  • Amd :o)))

İntel Sadece Core2 Satışından cıkardır o parayı sorun oldugunu düşünmüyorum :D
  • arkadaşlar amd istediği kadar davasından vazgeçsin sonuçta intel tekelcilik yaptığı için kamu davası açılmıştır ve intel böyle el altı işlere devam ederse başı yanacak haberi yok...

amd bu parayla belini doğrultur ancak
  • Amd den komisyon alan ne çok kişi varmış be :))
    neden amd yada intelde mühendis olmuyorsunuz ? ( lafım çok bilmiş bilmiş konuşanlara) ..

Kolay Gelsin..
  • dünyanın en büyük derbilerinden biri bu amd intel kapışması.. El clasico dan sonra
    el işlemcico
  • Gördüğüm kadarıyla ABD dışında açılan davalarda hep suçlu bulunmuş. Fakat ABD de bir dava açılıp suçluluğu onaylanacakken bir şekilde anlaşılıp davalardan vazgeçilmiş. Son davada da aynı şeyin olacağı görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Bringer

Ne iğrenç şirketler bunlar. Bunlar ne kadar kirli oyunlar. Farkında mısınız?

Resmen İntel AMD'ye de rüşvet verdi ve AMD de aldı. Görmüyor musunuz?
    Olacak iş mi bu?
    Parayla adalet olur mu?

Adalet önünde haksız bulunarak, tazminat ödeme cezasına çarptırılmak ayrıdır. Mahkeme önünde haklı bulunmak bir onur meselesidir.
    Bir de yabancılarda mahkeme kutsal sayılır biliyorsunuz değil mi? Tanrı huzurunda yemin eder, İncil'e el basarlar.
    Ne oldu bütün bunlara?
    Para için davadan dönülür mü?

Tüketici ön plana sürülerek, aman tüketici hakları, tüketici zarar görüyor acındırması yapılıyordu. Şimdi ne oldu?

İntel'in rüşvetçiliğini yedi cihan biliyor artık.
    Bu gelişme ile İntel'in rüşvette sınır tanımadığı resmiyete kavuşmuş oldu.

AMD'nin davalarını sonuna kadar sürdürmesi, ABD hukukunun da gerekeni yapması gerekirdi. Gelinen noktaya bir bakın şimdi.

Bütün bunlara hiç şaşırmamak lazım. Fanatiklik yapmanın hata olduğunu, bunların iğrenç şirketler olduğunu, başka forum üyeleri ile birlikte dile getirmeye çalıştık.
    Söz konusu firmalar, Amerikan teknolojisini dünyaya pazarlayan firmalardır. Buraya dikkat etmek lazım, üzerinde biraz düşünün. Uzatmıyorum artık.

"Tüketici dostu" olmaz, bu ve bunlar gibi diğer firmalardan. "Tüketici için" mantığı da yoktur. Her şey para için, öz çıkarlar için.

ABD hukuku için utanç kaynağıdır.

Herhangi biri tazminat davasinda davaci taraf, zararini karsilayabilecegi kadar para ile davali tarafla anlasirsa; bu rusvet oluyor sizin icin galiba?

Unutmadan haber yazisinda, bu anlasmanin, ulkeye ait rekabet kurullari ve komisyonlarinin davalarini etkilemedigininde dikkatini cekmek istiyorum..

Tuketici dostu degiller.. Bu konuda sizinle hemfikirim.. ama ister isteyin ister istemeyin gecmiste olan munasebetlerimiz dolayisi ile kafamda baska fikirler de olusmuyor degil..

Fikrinize saygim var..
    Unutmadan, Türkiye Rekabet Kurulu'da buna ne der ve Turkiye'de bu durumu duzeltmek icin neler yapar? orasi da benim soru isaretim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 13 Kasım 2009; 12:37:02 >

• burada en önemli nokta intelin büyük firmalara Amd işlemci satmay ın diyerek el altından para verdiği ni kabul etmesidir. Bunu bende bazı arkadaşlarım da sürekli olarak forumlarda yazıyorduk ama inanmıyorlardı yok İntel öyle şeyler yapmazmış gördük ki doğruymuş bu tarz aşağılık hilelere başvuran bir firma olduğu sürece intel kullanmak içimden gelmiyor.Amd ise İntelin her türlü oyunlarına rağmen rekabet etmeye çalışıyor, mücadelesini sürdürüyor, herzaman fiyat performans ürünlerinide piyasada tutmayı başarıyor.
  • ben intel kullanıcısıyım ancak fanatiği değilim öncelikle bunu belirteyim..

bir önceki mesajıma binayen son mesajımı şimdi yazıyorum..

AMD, öyle ya da böyle şu anda eline geçen para veya bundan sonra eline geçebilecek olan paraları inşallah düzgün kullanır.. ATI'de ki gelişmeleri çok büyük bir zevkle seyretmekteyim.. eline geçen bu paranın %50'den fazlasını işlemci gelişimine basar geri kalanını da 6xxx serisi için ayırırsa bundan 3-4 sene önceki Athlon 64 devrini yakalayabilir ve inteli yola getirebilir..

intel Core i7 975 Extreme alasım vardı, AMD'nin son beceriksizliklerinden sonra fiyatı 2.000TL'ye çıktı ve malesef şu anda çok düşünceliyim o kadar parayı versem mi yoksa vermesem mi diye?! imkanım var çok zorlanarak alabilirim ancak değer mi sorusu, Core i9'ların gelecek olması ve Phenom x4 965 alsak acaba OC ile o hızı biraz olsun yakalayabilir miyim düşünceleri aklımda fır dönüyor..

AMD kendini biraz toparlasa iyi olacak.. eskiden Core 2 Extreme serileri bu kdr pahalı değildi ya.. artık Core i9 Extreme 3.000TL falan derler bunlar, intel iyice azıttı..

• rekabet olarak bakılırsa olumlu sonuçlarını görebiliriz
  • Ee iyi bari, parayı Ar-ge ye harcarsa, hem amd hem de ati için çok daha güzel şeyler çıkarabilirler
  • AMD COSTU MU COSTU
  • Adamlar mafya gibi: Bilgisayarlarınızda bizim ürünlerimizi kullanacaksınız yoksa sizi bu piyasa yaşatmam hohohoho neyse sonunda yaptıklarını kabul etmekte bir erdemdir, her ne kadar çirkin olsada.

Bundan sonra ATI den yardım alırda şu gpularını bir düzeltirler
  • kim nederse desin amd olmasaydı hala fahiş fiyatla işlemci alıp 3ay sonra işlerliğini yitirip yenisini almak zorunda kalıcaktık
    defalarca bizzat yaşadığım için intele uyuz oluyorum amd yi de buyüzden cok seviyorum hem ucuz hem daha iyisini üretmeye calıştığı için bnm için işin özü budur gerisi beni bağlamaz intel yapsın hemdaha güçlü hem daha ucuz inteli alalım kimseninde fanatiği' değilim... arz talep meselesi.
  • Gazetede de bundan sonra beraber işler yapacakları yazıyordu. Bu iş yine bize kazık olarak dönecek. O paraya kullanıcıdan çıkaracaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zkurt86 -- 13 Kasım 2009; 17:10:45 >
  • ölümüne kankayıq :) hll olsun ıntele
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.