Şimdi Ara

Son durum: Audi A3 Sedan Alınıyor. 'Maks. 80 - 85 bin TL otomatik araç (Mazda3, Octavia vs.)' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size en uygun olan seçenek Mazda 3 gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mazda3 veya leon derim
  • FREE_MIND kullanıcısına yanıt
    İndirim olunca kalmamıştır.sağlık olsun.başka illerede sorsaydınız.

• Corolla advance cvt alin. 65 bine bırakırlar. Kalan parayla 32 ay veya 40 bin km lik yakıt alırsınız. Paranın bittiği gün de lpg yi yapıştırıp binmeye devam edin.

Yolda kalma tehlikesi istemiyorsanız çift kavrama sanzimandan uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Corolla advance cvt alin. 65 bine bırakırlar. Kalan parayla 32 ay veya 40 bin km lik yakıt alırsınız. Paranın bittiği gün de lpg yi yapıştırıp binmeye devam edin.

Corolla Advance CVT'yi donanım olarak Skoda Octavia 1.6 TDI Optimal DSG ile karşılaştırmak lazım, arada 6.000 TL oynuyor. Bu da az değil tabii ki 15.000 KM'lik benzin yapar, mantıklı bir öneri.

Sadece merak ettiğimden soruyorum, amacım polemik yaratmak değil, son 1-2 sene içerisinde bu yazıyı okuyup da DSG'den dolayı yolda kalan birisi var mı?
  • Skoca octavia 1.6 tdi elegance dsg + 2 yıl uzatılmış garanti alırdım ben olsam. Yakıt, genişlik, donanım, konfor ve güvenlik(safety) kriterlerini karşılayan bi araç. Mekanik güvenilirlik konusunda ise +2 yıl uzatılmış garanti ile kafanızda rahat olur. Dsg olur da problem çıkarırsa yolda bırakmayacak türde oluyor zaten arızası genellikle .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürşat alp

Skoca octavia 1.6 tdi elegance dsg + 2 yıl uzatılmış garanti alırdım ben olsam. Yakıt, genişlik, donanım, konfor ve güvenlik(safety) kriterlerini karşılayan bi araç. Mekanik güvenilirlik konusunda ise +2 yıl uzatılmış garanti ile kafanızda rahat olur. Dsg olur da problem çıkarırsa yolda bırakmayacak türde oluyor zaten arızası genellikle .

Sizin de yazdığınız gibi Scoda Octavia alırsam 1.6 tdi elegance dsg + 2 yıl uzatılmış garanti alacağım.

Bayilerde Octavia'nın diğer modelleri hazırda olmadığı için mecburen o modelleri eliyorum.
  • bu kriterlere gore;

benzinli kullanmayi goze alacak olsam mazda tercih ederdim. Eger ekonomi yapacaksam 1.6 advance cvt corolla alip hemen tup taktirirdim. 2. secenek daha iyi olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Yıllık 15bin km için dizel otomatik kazığına fazladan 10 bin lira vermeyin. Fazla yakmayan benzinli araçlara yönelin, sorunsuzluk önemli demişsiniz o zaman VAG Grubu araçlar DSG'li oldukları için eleniyorlar. Geriye Japonlar kalıyor. Japonlar'da Mazda 3 Toyota Corolla'dan birçok yönüyle daha üstün bir araç bence. Birinin tasarımı sınıfının en iyisi (Mazda) diğerinin ki en kötüsü (Corolla). İç hacim olarak Corolla bir adım önde, bagaj farkı olarak pek fark yok Corolla 452, Mazda 3 ise 419 litre. Mazda'nın yeni SKYACTIV motoru Toyota'nın 1.6 atmosferiğinden daha başarılı bence. Aynı 1.6 motorlu Auris'i olan Tuvnera'nın aracı 10 litrenin altına düşmemiş yakıtta Mazda'da ise ortalama olarak 7-8 litre arası rahatlıkla yakalanır hatta kullanıma bağlı olarak düşürebilirsiniz de. Ayrıca Opel Astra Sedan 1.4 T Cosmo Active Select donanımlı aracıda listenize alabilirsiniz. Otomatik vitesi sorunsuz. Ama tüketimi biraz fazla. Mazda'dan fazla Corolla'dan az olacaktır diye tahmin ediyorum Astra'nın tüketiminin.

++

• quote:

Orijinalden alıntı: vidanj

bu kriterlere gore;

benzinli kullanmayi goze alacak olsam mazda tercih ederdim. Eger ekonomi yapacaksam 1.6 advance cvt corolla alip hemen tup taktirirdim. 2. secenek daha iyi olacaktir.

Hocam benim şansımadır belki ama tüpten ağzım yandı, çok zorunda kalmazsam tüplü araba kullanmayacağım.

Benim de gönlüm Mazda'dan yana ama yakıt konusu beni gerçekten düşündürüyor. Şu anda yılda 15.000 KM yapıyorum ama muhtemelen önümüzdeki sene bu rakam artabilir.
  • Tam sınırdasınız, 15 bin km yapacaksanız benzinli alıp geçin. Tercihim Mazda sonrasında Corolla ve sonrasında da Octavia olurdu.

Bir de Lancer'i yakıttan dolayı elediğinize emin misiniz? 1.6 mivec motor çok az yakar çünkü. Hoş, 7 yıllık kasa, artık yenilenmesi yakındır diye alınmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Belash

Tam sınırdasınız, 15 bin km yapacaksanız benzinli alıp geçin. Tercihim Mazda sonrasında Corolla ve sonrasında da Octavia olurdu.

Bir de Lancer'i yakıttan dolayı elediğinize emin misiniz? 1.6 mivec motor çok az yakar çünkü. Hoş, 7 yıllık kasa, artık yenilenmesi yakındır diye alınmaz...

Lancer şehir içi 9.2 lt. yakıyormuş fabrika verilerine göre. Bu yüzden elemiştim ama dediğiniz gibi kasa da eski.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

quote:

Corolla advance cvt alin. 65 bine bırakırlar. Kalan parayla 32 ay veya 40 bin km lik yakıt alırsınız. Paranın bittiği gün de lpg yi yapıştırıp binmeye devam edin.

Corolla Advance CVT'yi donanım olarak Skoda Octavia 1.6 TDI Optimal DSG ile karşılaştırmak lazım, arada 6.000 TL oynuyor. Bu da az değil tabii ki 15.000 KM'lik benzin yapar, mantıklı bir öneri.

Sadece merak ettiğimden soruyorum, amacım polemik yaratmak değil, son 1-2 sene içerisinde bu yazıyı okuyup da DSG'den dolayı yolda kalan birisi var mı?

Çok merak ettiyseniz araştırın internetten yolda kalan var mıymış yok muymuş

• 4 kişilik bir ailesiniz, peki C sınıfı bir aracın yeteceğinden emin misiniz? Önceki aracınızı bilmiyorum ama bence artık D sınıfında bir araç bakın.

80000 Tl seviyesinde otomatik vitesli, sakin kullanıldığında fazla yakmayan, yıllık 15 bin km kullandığınızda yılda bir kere bakıma sokacağınız 170 beygirlik Insignia da önerilebilir. Sizin listeniz çoğunlukla dizel veya az benzin yakan araçlardan oluşuyor. Şehir içi nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum belki de ocağınıza incir ağacı dikecek ama şehir dışında 6 litrenin altına düşerek bu kadar güçlü araba nasıl bu kadar az yakıyor dersiniz.

Bayiler elindeki 2013 modelleri güzel fiyatlarla veriyor. Kısa bir ilan araştırmasında bunları buldum:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sarpel-den-yilin-firsat-araci-new-insignia-0-km-anahtar-teslim-176220751/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sarpel-den-yilin-firsat-araci-new-insignia-0-km-anahtar-teslim-176219200/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifir-insignia-1.6-170-hp-otomatik-siyah-plusbeyaz-renkleriyle-166666912/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-cozel-2013-sifir-insignia-1.6-17ohp-otomatik-sifir-arac-177202608/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-firsat-araci-opel-insignia-edition-elegance-paket-164807100/detay

Bütçe elveriyorsa son ilandaki stil paketli alınır, yoksa 4. ilandaki en ucuzu alınır.

Bu arada bu ilanlardaki donanım Edition Elegance yani en dolu olmayanlar.

• Mazda hem az yakar hem işletme maliyeti düşüktür. Arıza oranı azdır. Corolla gibi kütüğü aklınıza bile koymayın.

Bir de Lancer tamam eski ama yakıttan elemeyin kim o kadar yakıyormuş yahu?
  • ben olsam leon alırdım kırmızı renk sunroff 17 jantlar komple led far paketi.
    opel astra daha iyi ama malesef active select geç cevap veren ve performansı törpüleyen bir şanzıman onun dışında kasa can alıcı ve çok çekici
  • leon yerine leon st

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 30 Ağustos 2014; 2:10:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Mazda hem az yakar hem işletme maliyeti düşüktür. Arıza oranı azdır. Corolla gibi kütüğü aklınıza bile koymayın.

Bir de Lancer tamam eski ama yakıttan elemeyin kim o kadar yakıyormuş yahu?

Lancer şehir içi fabrika verilerinde 9.2 litre diyor, kendi websitesinden aldım.http://www.mitsubishi-motors.com.tr/lancer-teknik-ozellikler/
  • quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

quote:

Var @..neyzen.. kardeşim yolda kalmış çekici ile servise gitti. Mekatronik değişmişti. Bende dsg leon vardı. 45 bin km de kavrama değişti. 75 binde ikincisini istedi bende sattım.

• FREE_MIND kullanıcısına yanıt
    2015 1.5 TDCİ 120HP 300+20overboost(320)focus alabilirsiniz.Toyotayı performansı töpüleyen oto şanzumanı var eleyin Seat leon 1.6 TDI 105 250 DSG = ? tam fiyat performans veya 1.5 dCi 110 240 EDC fluence bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.