Şimdi Ara

Son durum: Audi A3 Sedan Alınıyor. 'Maks. 80 - 85 bin TL otomatik araç (Mazda3, Octavia vs.)' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Atmosferik benzinlide Mazda 3 1.5 sky-actıve 120 150 veya dizelde Focus 1.5 TDC. 120 300 beklerseniz alınabilir.Ama sorunsuz olsun derseniz en sağlamı Toyotanın CVT si olur her ne kadar ÇİFT kavramalı şanzumanlar kadar seri olmasada.
  • trexin T kullanıcısına yanıt
    1.6 CRDİ 128 otomatik şanzumanıyla birleşince 1.5 dCi 110 240 Kadar performans vermiyor.
  • FREE_MIND kullanıcısına yanıt
    Benim tercihim Mazda 3 olurdu tasarımı harika oldu ama önemli olan yakıt ve bagaj hacmi olarak sizi tatmin edebilcekmi..
    Mazda' nın ; 419 , Corolla' nın ; 452 , Octavia' nın ; 568 lt 'lik bagaj hacimleri var...
    Kağıt üzerinde corolla ve octavia' nın tüketimleri yakın (biri 4,6 diğeri 4,9) ama eğer tercih dizel olcaksa da ben octavia derdim...
    Mazda kağıt üstünde 6,8 lt görünse de yaklaşık 8-10 lt civarını rahat görür gibime geliyor...

Sonuç ; Yıllık 10-15 bin km için dizel almazdım aradaki min. 3, max. 6 binlik farkı yakıt parası yapardım...
  • Bu paralara insignia alinabiliyorsa diger araclara bakmazdim. 1.6 170 hp 260 nm. Fabrika verisi Şehir içi 7.5 karma da 5.9 lt . Kesinlikle düşünün ilandaki araçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manass- -- 30 Ağustos 2014; 2:53:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manass-

Bu paralara insignia alinabiliyorsa diger araclara bakmazdim. 1.6 170 hp 260 nm. Fabrika verisi Şehir içi 7.5 karma da 5.9 lt . Kesinlikle düşünün ilandaki araçları

Insignia ağırlık ve aktarma problemini henüz çözmüş değil az yakmaz kesinlikle şehir içi 10 litreyi sakin kullanımda yakar

Gelelim konu sahibinin sorusuna tabi ki Mazda 3 neden derseniz az yakar sorunsuz geniş donanımlı bir araç otomatik şanzıman çift kavrama hızında bence başka modele bakmaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kıyaslamada Mazda 3 den başka seçenek göremiyorum :) Yeni kasa gayet güzel + Dayanıklılıkda Mazda Mercedesden önde 1. gelir+ sykactive motor performansı yeterli turbo beslemeli değil bu sizin için eksi olabilir.
  • Hocam ben otomotik vites kriterini es geçip manuel değerlerine bakmışım. Otomotik vites şehir içi fabrika verisi 9,1 lt karma tüketim 6,8 lt. O yüzden evet şehir içi 10 lt rahat görülür otomatikte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Laf anlatmaktan yorulduk gidin dandik vag arabalarına bütün parayı gömün. Yolda kalmak istemiyorum deyip DSG almak da ayrı bir ironi. Mazda dururken diğer araçlar diğer ülkelerde nal toplar ama ülkemizde garip bir vw tapma olgusu ve japonları yerme durumu var. Garip ve cahil bir ülkeyiz.

sadece biz değil almanlar çinliler falanda cahil
  • Aslında o paralara hiç biri alınmaz.Sıfır olması şart değilse 2. el D sınıfı bakılabilir.Veya illa bunlardan biri olacaksa mazda 3 ve corolla cvt arasında bir seçim yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muta

Aslında o paralara hiç biri alınmaz.Sıfır olması şart değilse 2. el D sınıfı bakılabilir.Veya illa bunlardan biri olacaksa mazda 3 ve corolla cvt arasında bir seçim yapabilirsiniz.

0 araç alıp 5-10 sene binmek istiyorum. Önceki aracım sorunlu olmasına rağmen 4 sene binmiştim. Yoksa dediğiniz gibi 80.000 TL'ye 2. el güzel D sınıfı araçlar var.
  • quote:

Hocam ben otomotik vites kriterini es geçip manuel değerlerine bakmışım. Otomotik vites şehir içi fabrika verisi 9,1 lt karma tüketim 6,8 lt. O yüzden evet şehir içi 10 lt rahat görülür otomatikte.

quote:

Hocam ben otomotik vites kriterini es geçip manuel değerlerine bakmışım. Otomotik vites şehir içi fabrika verisi 9,1 lt karma tüketim 6,8 lt. O yüzden evet şehir içi 10 lt rahat görülür otomatikte.

Bu yüzden Insignia'yı eliyorum ne yazık ki.
  • Yakıt konusunda mazda 3 ün durumunu mazda forumundan aldım.

quote:

Bugün işyerinden bir arkadaş (vw hastası) benim aracın bu kadar az yaktigina inanmadigini söyledi..iddaalastik öğlen arasında gel bilgisayarı sıfırlayalim..istediğin şekilde agresif sürelim..bir 20km gidelim..dur kalk ani manevralar ve hız yapalım dedim..iddaa 7 litre ve üzeri o kazanacakti altinda olursa ben...Sonuç: 6.8 lt :) bu kullanima ben bile korktum cok yakabilir diye ama aracım beni uzmedi :) ne yaparsaniz yapin ben 7.3 üstü görmedim..su anda 7000km oldu..bu akşam keyifli olacak..:) çünkü guzel bir yemek kazandım bu yakıt ölçümü sonucu :)
  • Roadstar kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Mazda hakkında beni düşündüren sadece bagaj hacmi. Bagajı daha geniş olsa hiç düşünmeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Corolla advance cvt alin. 65 bine bırakırlar. Kalan parayla 32 ay veya 40 bin km lik yakıt alırsınız. Paranın bittiği gün de lpg yi yapıştırıp binmeye devam edin.

Yolda kalma tehlikesi istemiyorsanız çift kavrama sanzimandan uzak durun.

Corolla Advance CVT'yi donanım olarak Skoda Octavia 1.6 TDI Optimal DSG ile karşılaştırmak lazım, arada 6.000 TL oynuyor. Bu da az değil tabii ki 15.000 KM'lik benzin yapar, mantıklı bir öneri.

Sadece merak ettiğimden soruyorum, amacım polemik yaratmak değil, son 1-2 sene içerisinde bu yazıyı okuyup da DSG'den dolayı yolda kalan birisi var mı?

Var @..neyzen.. kardeşim yolda kalmış çekici ile servise gitti. Mekatronik değişmişti. Bende dsg leon vardı. 45 bin km de kavrama değişti. 75 binde ikincisini istedi bende sattım.

Teşekkürler bilgi için, DSG kafamı kurcalıyor zaten. Alıp çok memnun olan da var, gazabına uğrayan da.

• bence 60.000 ile 70.000 tl arasına 2003 2005 arası bir porsche cayenne alın yada kesinlikle toyota corolla alın yağını suyunu koyarsın devam edersin :))))))
     Son durum: Audi A3 Sedan Alınıyor. 'Maks. 80 - 85 bin TL  otomatik araç (Mazda3, Octavia vs.)'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 30 Ağustos 2014; 12:35:20 >

• Aralarında en özgün tasarıma sahip olan araç Mazda 3. Ayrıca Skyactiv çok başarılı bir motor, yakıt konusunda da sizi üzeceğini zannetmiyorum.
  • Listede olmayan Audi A3 Sedan 125 HP 1.4 TFSI S-tronic almaya karar verdim arkadaşlar.

Aldığım fiyat advanced paketli Attraction ve 86.000 TL.

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FREE_MIND -- 31 Ağustos 2014; 22:11:33 >
  • FREE_MIND kullanıcısına yanıt
    Biraz kullandıktan sonra deneyimlerini paylaşırsan seviniriz Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

Listede olmayan Audi A3 Sedan 125 HP 1.4 TFSI S-tronic almaya karar verdim arkadaşlar.

Aldığım fiyat advanced paketli Attraction ve 86.000 TL.

Ne dersiniz?

listenizde olmayan ve limitinizi aşmanızı sağlayan bu aracı tercih nedeninizi yazabilir misiniz? Benim de yaklaşık olarak ilk mesajınızdaki gibi limitlerim ve beklentilerim var, merak ettim. Teşekkürler.
  • Toyota corolla advanced ile premium arasında fazla bir donanım farkı yok ama fiyat farkı çok fazla. Aradaki donanım farkı bazı yerlerde deri döşeme, anahtarsız çalıştırma ve bilgi ekranı.

Corolla premium fiyatına etmez bence ama advanced corolla pazalıkla 62binlere alınabilir. O fiyata mantıklı bir tercih olur. Beğenmezseniz fazla zarar etmeden satabilirsiniz.

Uzun yıllar binecekseniz de mazda 3 doğru tercih olur. Corolla gibi sıradan değil daha özel bir aracınız olur. Donanım, yol tutuş, güvenlik, ekonomi açısından mutlu eder.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.