Microsoft U5K-00009 Explorer Touch Mouse Dokunmatik Kablosuz Nano Usb Siyah Mouse Açıklaması Microsoft Explorer Touch Mouse (U5K-00009) Elimde bir adet ürün kaldı arkadaşlar. Diğeri de 65 TL den satıldı. Alan arkadaşa hayırlı olsun iyi günlerde kullanması dileğimle.. Fiyat çok caziptir. Bayrama özel indirim yapılmıştır. Kargo indirimli gönderiliyor tarafımdan. İlk Fotoğrafta numaralar ile tanımlanmış kilit özelliklerin açıklamaları, 1- Tek Dokunuşla Dört yönlü touch kaydırma kullanarak, kolaylıkla dikey VE yatay yönde kaydırın Microsoft touch ailesinin en yeni üyesi, şık Explorer Touch Mouse. Düşük profilli tasarım özelliğine sahip olan Explorer Touch Mouse, hızlı dikey ve yatay kaydırma için optimize edilmiş touch bandı ile günlük işlerinizi hızlandırır. Touch kaydırma, kaydırmanın daha güzel bir yoludur. Hızlı ve kontrollü gezinmenize olanak vererek, kaydırma tekerinden daha doğal ve sezgiseldir. Şık touch şeridi kullanarak dikey VE yatay yönde kaydırın. Çalışma sayfalarını, uzun belgeleri ve web sayfaları ve tüm Windows serisi (XP, Vista, Windows 7) ve Windows 8'in yeni özelliklerini gezmek için yukarı, aşağı ve yan yana hafifçe vurun. Eşsiz yatay kaydırma özelliğine sahip dokunma şeridini keşfedin. Explorer Touch Mouse ayrıca 4 yönlü dokunmayla, kaydırma özelliği vardır. Dokunma, Yukarı, aşağı ve yanlara İttirme, Tıklatma ve İlerletme özelliği sayesinde, parmak uçlarınızdaki gücü en hızlı şekilde hissedeceksiniz! 2- 18 Aya Kadar Pil Ömrü Farenizi tek bir pille 18 aya varan bir süreyle kullanabilirsiniz. 3- BlueTrack Teknolojisi Optiğin gücüyle lazerin kesinliğini birleştirerek neredeyse her yüzeyde kayda değer izleme özelliği sağlayan BlueTrack Teknolojisinin avantajlarından faydalanın. 4- Tak ve Kullan Nano Alıcı Verici Hareket halindeyken Nano Alıcı Verici’yi takılı bırakın ya da farenin içinde saklayın. (Nano Alıcı Vericiyi farenin alt kısmındaki özel bölmesi sayesinde, çok rahat bir şekilde takılıp, çıkarılabiliyor.) Kablosuz Yaşamla Gelen Özgürlük Artık dolaşan kablolarla uğraşmak yerine kendinize yaşam alanı açın. Beş Özelleştirilebilir Düğme En sık kullandığınız medyalara, programlara ve dosyalara hızla erişin. Garanti 2 Yıl Garanti + Üç Yıllık Sınırlı Garanti (Microsoft SINIRLI GARANTİ nedir ? ÖNEMLİ—HAKLARINIZI VE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZİ ANLAMAK İÇİN LÜTFEN BU SINIRLI GARANTİYİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUN! “Donanım Aygıtı”, Microsoft® donanım ürününü ifade eder. “Siz” terimi, işbu Sınırlı Garantide “Siz” veya “Sizin” olarak anılan gerçek bir kişiyi veya tek bir tüzel kişiyi ifade eder. Garanti Dönemi: Tüm Microsoft fare aygıtları: Üç (3) yıl Yukarıda belirtilen açık garanti, Size verilen tek açık garantidir ve herhangi bir belge ya da paket ile yaratılanları da içerecek şekilde tüm diğer açık ya da zımni garantilerin yerine verilmektedir Hatalı YAZILIM’ın ya da hatalı Donanım Aygıtı’nın tamamını ya da bir bölümünü onarabilir ya da bunları değiştirebilir (Bknz. download. microsoft. c om/download/2/7/8/278BFC91-3E3F-4784-BCF6-2D9418722CCE/MSHWWARRANTYONLY/Turkish. r tf) microsoft. c om/hardware/en-us/warranties bunun için microsoft un sitesine girmeniz yeterlidir. Uzun belgeler ve çalışma sayfaları boyunca hız Explorer Touch Mouse; uzun belgeler, çalışma sayfaları ve Web sayfaları boyunca yüksek hızlı kaydırma için optimize edilmiştir. Parmağınızın hafif bir vuruşuyla ihtiyacınız olmayanları geçmişe gönderebilir ve hafif bir tıklamayla durabilirsiniz. En son teknoloji Explorer Touch Mouse sadece şık görünüşe sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda göklere çıkarabileceğiniz özelliklere de sahip. Size daha fazla kontrol sağlayan, dokunsal geri bildirim (kaydırma hızı ile ilgili sinyal veren hafif titreşim) kullanan üç kaydırma hızına sahiptir. Explorer Touch Mouse aynı zamanda 18 aya kadar pil ömrüne sahiptir ve Bluetrack Technology ile birlikte gelmektedir. Beş adet özelleştirilebilir düğmeyle ve özelleştirilebilir sağ veya sol elle kullanımla onu istediğiniz gibi kullanın. Explorer Touch Mouse: Hızlı gezinme için Dört-yönlü Touch kaydırma Yüksekliği bir yarış arabası gibi az, Explorer Touch Mouse hızlı dikey ve yatak kaydırma için optimize edilmiş touch şeridiyle günlük işleri hızlandırır, Internet'te gezinmek gibi eğlenceli etkinlikler için ideal, Microsoft Excel tabloları gibi pratik işler için harikadır. Explorer Touch Mouse ürününün özelleştirilebilen beş düğmesi ve dokunsal geri bildirimi (kaydırma hızına işaret eden ışık titreşimi) kullanan üç kaydırma hızı vardır. Ayrıca 18 aya varan pil ömrüne sahiptir. Sistem Gereksinimleri Windows tabanlı bilgisayar | Macintosh tabanlı bilgisayar Windows tabanlı bilgisayar Bilgisayar/İşletim Sistemi Şu işletim sistemlerinden birinin gereksinimlerini karşılayan ve bunlardan birinin yüklü olduğu bir bilgisayar gerekir: Windows 7, Windows Vista veya Windows XP (Windows XP 64 bit hariç) Diğer • 100 MB Sabit Sürücü • USB bağlantı noktası • Microsoft IntelliPoint yazılım sürümü 8.2 Macintosh tabanlı bilgisayar Bilgisayar/İşletim Sistemi Mac OS X v10.4—10.7 Diğer • 30 MB Sabit Sürücü • USB Bağlantı Noktası • Microsoft IntelliPoint for Macintosh yazılım sürümü 8.2 Belirli özellikler için Internet erişimi gerekebilir. Ülke içi ve/veya uluslararası telefon tarifeleri geçerli olabilir. Mac, Macintosh ve Mac logosu, Apple Inc. şirketinin ABD’de ve diğer ülkelerde tescilli ticari markalarıdır. Garanti Süresi : 24 Ay + 3 Yıl Sınırlı Garanti •KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir. İade ve değişim işlemlerinde kargo ücreti size ait olmaktadır. İade ve değişimi yapılacak ürünlerin kutu ve ambalajlarının açılmamış, hasar görmemiş durumda olması gerekmektedir. Harika Ürünün Özellikleri : Renk Siyah Ağırlık 360 gr Bağlantı Kablosuz - USB Garanti Süresi (Yıl) 2 + 3 Yıl Sınırlı Garanti Sensör BlueTrack Optik Teknolojisi MARKA MICROSOFT MODEL U5K-00009 RENK Siyah Mouse Tipi Kablosuz – Bluetrack (Lazer teknolojisinin geliştirilmiş özelliği) Ergonomi Ergonomik Ürün Mouse Çözünürlük 1000 DPI Çözünürlük 1000 DPI Tuş Sayısı 5 Adet Pil Türü AA Scroll 1 Adet Kutu içinden çıkan Pil Sayısı 2 Adet Pil Teknolojisi Alkalin pil Uyumlu İşletim Sistemi Windows 7 Windows Vista Windows XP Boyutlar 66,68 x 200,03 x 225,88 4.37" / 111 x 2.49" / 63.4mm Kablosuz 2.4 GHz Kablosuz Bağlantı (10 metreye kadar etkin alanı) Garanti 2 yıl boyunca tüm Türkiye sınırları içerisinde garanti kapsamındadır. Teknosa da tüm ürünler en az iki senelik üretici/distribütör garantisi altındadır. Ürününüz arızalanırsa garanti belgenizde yer alan servis hizmetlerini vermekle yükümlü olan firma size bu konuda destek olacaktır. İade Ürünle ilgili yaşayabileceğiniz memnuniyetsizlik durumunda Teknosa iade şartlarını uyguluyoruz. Tüm yasal haklarınızı hukuk ve kanunlar çerçevesinde korumaya çalışıyoruz. Teknosa, ürün değişim ve iadelerinde 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda belirtilen esasları, müşteri memnuniyeti açışınsan alt sınır olarak kabul eder. Açıklama : Ürünü Teknosadan Aldım. Paket açılmamış olup, Sıfırdır. Fatura Adıma kayıtlıdır. Sıkıntı olursa bana ulaşabilirsiniz her zaman. Zaten ürün Teknosa garantili olduğu için size en yakın Teknosadan da hem yardım hem destek alabilirsiniz. Türkiye distribütör garantisinde olduğu içinde hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan her zaman garantidesiniz. Ürün çok güzel ve harika özelliklere sahip. Kendim uzun zamandır kullanıyorum yaklaşık 4-5 ay kadardır. Bugüne kadar neden böyle bir mouse kullanmadığıma pişman olup, önceden kullandıklarım mouse larda sürekli elimi ve bileğimi yorduğundan, bu explorer touch mouse vazgeçemeyeceğim ve uzun yıllar kullanacağım mouse diyebilirim :) içerisinden 2 adet pil ve garanti belgesi çıkıyor. ürünü açıp çalıştırdığınızda dilerseniz microsoft explorer touch mouse un programını kurup hem daha rahat hemde daha kolay kullanım sağlayabilirsiniz. yaklaşık 20 Mb lık bir program kuruyorsunuz ve kullanma zevkine başlıyorsunuz :))Aynı şekilde Bilgisayarın Sesini Kapatmak yada Açmak (Mute) için Kısayol, Klavye Kısayolu Oluşturun yada Fare Butonuna bu Fonksiyonu Atayabilirsiniz. Diğer Başlıca Özellikleri : • Altta açma kapama tuşu var. Bu şekilde kullanmadığınızda kapatabiliyorsunuz. • Serinin doğası gereği kaydırma tekerleği mevcut değil. Bunun yerine dokunmaya duyarlı şeridi kullanarak kaydırma yapıyorsunuz. • Toplam 5 tuş mevcut. Sağ ve sol tıklama tuşları ile kaydırma şeridinin üzerinde bulunan üç tuş. • Fareden maksimum verim alabilmek için Microsoft'un sitesinden IntelliPoint yazılımını indirip kurmanız gerekiyor. Bu sayede pek çok ayar yapabiliyorsunuz. Yazılım kendini Windows'a entegre ediyor ve Denetim Masası\Donanım ve Ses\Fare yoluyla ulaşabileceğiniz pencereye ekstra sekme ve ayarlar ekliyor. indireceğiniz microsoft adresi : microsoft . c o m / hardware/tr-tr/d/explorer-touch-mouse veya microsoft . c o m / hardware/tr-tr/p/explorer-touch-mouse#support adreslerinden indirebilirsiniz. microsoft un sitesinden güncel yazılım ve dosyaları indirebilirsiniz. Mouse varsa elinde, niye yenisini alıp, satıyorsunuz diye arkadaşlar veya kafası karışanlar belki olabilir. Kendi mouse mdan çok memnunum teknosada güne özel bir kampanya vardı. Kendi kullandığım mouse a bakma gereği duyup, fiyatları makul olunca 2 adet daha mouse aldım. belki yararlanmak isteyen arkadaşlar vardır diye düşündüm. yaklaşık 5 ay önce 120 tl civarına almıştım. Bu ürünü 70 TL gibi hiçbir yerde bulamayacağınız makul bir fiyat ile satıyorum. Zaten bu fiyata sıfır ve paketi açılmamış, garanti ağı geniş ürün bulamazsınız. Tekrar belirtiyorum ürün paralel ithalat olmadığı için garanti ve servis ağı yaygındır. ucuza paralel ithalat alırsınız fakat sıkıntı yaşarsanız çok uğraşırsınız. alacak arkadaşlara hayırlı olsun. tekrar belirteyim bu kadar bilgiyi deneyimlerim ve kullanımlarım sonucu hem microsoft un sitesinden hemde kendi deneyimlerimle yazdım. mouse kullanımı çok basit, fakat kullanım hakkında sıkıntısı olan arkadaşlar olursa her zaman yardımcı olurum. Bolu 'da ikamet etmekteyim. Elden teslim isteyen olursa ayrıca görüşürüz. Tekrar belirtiyorum elimde 2 adet ürün vardır. İkiside Sıfır ambalajında ve açılmamıştır. Teknosa dan 11.08.2012 de alınmış, faturası mevcut ve faturasıyla beraber yollanacaktır. Alan arkadaşa hayırlı uğurlu olsun. Hiçbir sıkıntı çıkmadan çok uzun yıllar kullanabileceğiniz, özellikle pili konusunda çok cimri neredeyse hiç harcamıyor yaklaşık 5 aydır içinden çıkan pilleri kullanımdayım, yeşil ışık sensörü hala kırmızı olmadı. zaten 18 aya kadar pil ömrü olup kullanabilirsiniz. harikülade nadide bir mouse. İsteyen olursa CepBekçisi ilanı açılır mesaj veya telefon yoluyla ulaşırsanız. ARTILARI Farede bulunan 5 tuşun tamamı programlanabiliyor. Özellikle kaydırma şeridinin üzerindeki ekstra tuşlara istediğiniz özelliği atayabiliyor olmanız konforlu bir kullanım sağlıyor. Kaydırma şeridi hıza duyarlı. Bu sayede çok uzun dökümanları yada sayfaları tek fiskede sonlandırabiliyorsunuz. Ayrıca hıza olan duyarlılığı da ayarlama imkanınız var. Kaydırma şeridinde değişik bir titreşim özelliği var. Bu sayede Notebook'lardan alışık olduğumuz Touchpad'lerden farklı olarak mekanik bir direnç varmış gibi hissedebiliyorsunuz. Bu da hassasiyet kazandırıyor. Aynı zamanda bu titreşimin şiddetini de ayarlayabiliyorsunuz. Kaydırma şeridinde (İstediğiniz zaman kapatabildiğiniz) "Flick" adlı bir özellik mevcut. Bu özellik açık olduğunda dokunma şeridine parmağınızı kaydırarak bir fiske attığınızda kaydırma bir süre daha devam ediyor. Bunu size daha iyi anlatabilmem için şöyle açıklayayım: Havaya kaldırdığınız bir bisiklet tekerleğine şöyle bir tokat attığınızda nasıl tekerlek uzun süre boşta dönüyorsa bu farede de hayali bir kaydırma tekerleği uzun süre dönüyor ve sayfa kaymaya devam ediyor. Aynı zamanda Titreşim özelliğide mevcut. Eğer titreşim açıksa bunu hissediyorsunuz zaten. Hatta içeride bir tekerleğin döndüğüne yemin edebilirsiniz :) İnanmıcaksınız ama cidden Titreşim aynen normal tekerleğin döndüğü gibi bir his veriyor size. Yukarıda bahsettiğim kaydırma özelliklerinin tamamı yanal kaydırma için de geçerli. Pil için, Led durum göstergesi mevcut ve normal şartlarda yeşil renkte ışık verirken, (Sadece ilk çalışmada ondan sonra led sönüyor) pil zayıfladığında kırmızı renkte ışık vererek uyarıyor. Alıcısı artık her ne kadar standart olduysa da çok ufak ve bilgisayara takıp bir daha unutuyorsunuz. Ayrıca farenin altında muhafaza etmek için kilit mekanizmalı bir yuvası mevcut. EKSİLERİ Bana Göre Ürünün eksisi yok, kullanan kişiye göre değişir eksi ve artıları doğal olarak. :) Sonuç olarak; Dokunmaya duyarlı yüzeye alışmak biraz zaman alıyor. Ancak alıştıktan sonra her hangi bir zorluk çekilmiyor ve vazgeçmek imkansız oluyor. Ben genel olarak mennunum. Farenin normalde ederi ise 85-115 lira civarı. Paket İçeriği / Kısa Bilgi • Orjinal Ambalajında (Açılmamış, Sıfır Ürün / 30 gün sorunsuz iade ve değişim için TeknoAsist etiketi Yapıştırılmış) • Garanti Belgesi • Fatura (Fatura Tarihi 11.08.2012) (İsteyen Arkadaşlara Fatura Resmini Yollayabilirim, aynı zamanda ürünü alıp, kargoyla gelincede teyitte etmiş olursunuz.) (İsteyene CepBekçisi ilanı açılıp aktif edilir, bunun için mesaj veya telefon yoluyla irtibata geçiniz.) Fiyat çok caziptir. Kargo indirimli gönderiliyor tarafımdan. İsteyen ve arzu eden arkadaşlar olursa daha detaylı fotoğraflarınahttp://www.sanalpazar.com/Microsoft-U5k-00009-Explorer-Touch-Dokunmtik-Nano-Mouse__isp4223897 ulaşabilirler. iyi forumlar.
|