Şimdi Ara

## Son gelişmelerden sonra; SLI'mi & Crossfire'mı? ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem tavsiyelerine attığım mesajı burda yeni bir topic yapmak istedim. Yeni Catalyst'in çıktığı şu günlerde ATI çok doyurucu bir Crossfire deneyimi sunarken, Nvidia'da 9600GT'nin çok iyi SLI başarımı ve Triple SLI'yi orta sınıfa indirmesi ile çoklu kart yarışında ATI'ye karşılık verdi.

Görünen o ki artık CF ve SLI, sadece üst seviye kullanıcı için ekstra bir güç değil de benim gibi orta sınıf kullanıcılar içinde tek seferde iki kart alarak olmasada, belli bir zaman sonra ikinci kartı alarak ulaşılabilecek bir seçenek oldu.

Bu konuda son gelişmelerden sonra açılmış bir topic bulamadığım için ve bir hafta içinde CF & SLI arasında bir seçim yapacağım için ben ve benim gibi kararsız arkadaşlara yardımcı olması amacıyla tecrübeli tüm arkadaşların tavsiyelerini beklerim. Bu da Sistem Tavsiyelerine yazdığım yazım.

"
    Geçen ay RC-690 kasamı aldım beklemeye geçtim.

Şimdi elime bir miktar para geçicek ve anakart, RAM, HDD üçlüsünü alıcam.

Ramler ve HDD belli. A-Data Vitesta Ext. 2x1 GB kit. HDD olarakta Seagate 410AS 250 GB. Şimdilik parama göre bir tane alıcam önümüzdeki ay bir tane daha alıcam.

Ama esas sorun anakartta bir türlü karar veremedim. Şuana kadar hep GA P35-DS3R rev. 2.1 ile MSI P35 Platinum arasında gidip geliyordum. Ama yeni çıkan 9600 GT, yeni ATI Catalyst. 9600 GT nin ve 3870 200 dolar civarı fiyatlarla ileride yanın alınacak ekstra bir kartla yüzde 80'e yakaşan Crossfire ve SLI performans artışları kafamı karıştırdı açıkçası.

Uzun yıllardır donanım olaylarından uzak kalmıştım son 1-2 aydır tekrar haşır neşir olunca grefik üreticilerinin çoklu kart uygulamalarına yöneldikleri bariz bir şekilde ortaya çıktı. Yani amaçları orta seviye kullanıcıya dahi 2 kart satmak. İkisini aynı anda olmasa bile bir süre sonra 2. kartı aldırmak. Ve bunu da başarıyorlar gibi çünkü CF ve SLI sistemler orta seviye kartlarla firmaların TOP modellerini geçiyor. Hemde daha ekonomik fiyatla. Hele ki fiyat düşüşlerinden sonra çok daha ekonomik kurulumlar sunuyorlar.

Şimdi bu sonuçlardan sonra ilk etapta tek kart daha sonrada CF yada SLI yapmaya karar verdim.

SLI cephesinde en ucuz kart MSI P7N Platnum daha yeni geldi ama sorunu şu ki. Sadece tek 16x desteği var diper PCIE slotları 8x. Ondan sonraki seçenek ise Asus Striker II 'ki onunda fiyatı çok uçuk gerçekten. ÜStüne bide nForce çipsetin X38 ler karşısındaki soru işaretleri eklenince. Tedirgin ediyor insanı.

CF'de ise Penta'dan X38-DS4 anakartı 203 dolar + KDV gibi çok uygun bir fiyata alma şansım var. Ama nette DQ6 ile ilgili onlarca inceleme ve topic varken nerdeyse ondan 100 dolar ucuz olan DS4'la ilgili sadece bir inceleme ve Newegg'deki kullanıcı yorumları mevcut. Bunlar gayet olumlu olsada çok yeterli gelmedi bana.

Sonuç olarak şunu sormak istiyorum yardımcı olabilecek herkese bir delilik yapıp Asus Striker II ile özellikl 9600 GT ile çok başarılı bir SLI vadeden ve oyun firmalarıyla haşır neşir oluşu sayesinde genel olarak oyunların çoğunda daha çok başarı vaadeden SLI ve Nvidia'ya mı;

Yoksa yeni Catalyst'i ile bir geri dönüşü müjdeleyen, R700 serisi ile bu dönüşü dahada ileri taşıyabilecek ve Intel anakarıytla çok daha ekonomik, stabil, güvenilir ve yaygın bir çözüm sunan Crossfire ve ATI'ye mi yönelmeliyim?

Şimdiden görüş belirtecek tüm arkadaşlara teşekkür ederim? "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemizgi -- 7 Mart 2008; 13:32:05 >

• C.F herzaman her yerde daha etkili ve karma C.F özelliği ile kullanıcıya çok sayıda altarnetif sunmakda bu şartlar altında atinin esnekliğinden yararlanmak en doğrusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.