< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Son gün uyarısı CENG VS TIP (3. sayfa)
-
-
Junior yazılımcıyım 20k (duruma göre 25 olabilir) ve 3500 yemek kartı alıyorum.
Mezuniyete 1 sene var. 4 sene sonra senior olsam maaş 70-80 olur. Uzmanlıkları bitene kadar biz daha avantajlıyız, eğer iyi bir uzman olursa onlarda para kazanmanın sınırı yok.
İyi bir tıp kazansam yazılımcı olmazdım. 3-5 senede bir teknoloji değişiyor sil baştan bazı şeyleri yeniden öğrenmek zorunda kalıyorsun. O yüzden ya kendi işimizi yapmamız ya da yönetici olmamız lazım. Doktorluk tecrübe ile değerlenirken yazılımcılık belli bir seviyeden sonra değersizleşiyor.
Teknik mühendislik dallarında spesifik uzman olursanız kazanç da güzel oluyor tecrübe ile değerleniyor ama o zaman da senden ufak kişiler yöneticin oluyor. ML/AI sapıkları bunu hesaba katmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 10 Ağustos 2023; 1:2:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye iyi tıp kazansan yazardım dedin ki. Tam tersi iyi sıralamada mühendislik biraz daha düşük top mühendislik gelmeyen yerlerde tıp daha mantıklı gibi tıpçıların hepsi aynı çünkü
Tercih meselesi. Maaş mevzusu beni mutlu etmiyor, abd’ye gidebilirsem sarar ama aksi takdirde kendi işimi yapmazsam senior veya teknik yönetici olunca alacağım 3-4 bin dolar mutlu etmez. Top tıp kazansam çalışır çabalar iyi bir doktor olurdum. Hem daha saygın hem daha kazançlı iş.
sakarya, konya, ısparta tarzı tıp vs olunca gidesim gelmedi.
Öğrenci belgeni atıp, ben de bordromu attıktan sonra benim dediğim gibiyse burada herkesten ve benden özür dileyeceksen atarım.
Sizdeki ml alanında çalışan nefreti nereden geliyor anlamiyorum, bulunduğum iki sirketteki ml/departmablarinda ustlerim de ustlerimin ustleri de ya data scientist ya da ml researcherdi, arkadaslarimda da durum farkli degil. Evet sektor trde dar (kaynak yok cunku), ama yurt disinda researcher pozisyonlari son derece cazip ve ozellikle buyuk firmalarda cok iyi getirili
-
Ds calisiyorum ben de belki ml'e kayarim.. Masterda econ kayma ihtimalim de var acikcasi.. Ancak, denilenler dogru acikcasi.. Diger alanlarin getirisi daha yuksek.. Getiri baglaminda karsilastirmak ne kadar dogrudur bilmiyorum acikcasi.. Bu alanlar iyi bir academic background gerektiren alanlar cunku.. Ayni calismayi mobile devde saglasan cok daha fazla kazanabilirsin bence
-
Öncelikle nefretim yok, aynı şeyleri yazmışız zaten.
phd bitince aşağı yukarı 30 yaşında olunuyor, en erken 27 yaşında.
30 yaşında 8 sene tecrübeli sofeng de benzer kazanıyor, daha sonra yönetim taraflarına geçebilirse geçip maaşını boostlayabiliyor.
bir de faang'ta researcher olmak sizin de bildiğiniz gibi kolay bir iş değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF0565E -- 10 Ağustos 2023; 14:6:31 > -
Mlde de yonetime kayiyorsun ki, googleda filan ranklar paralel diğer titlelar ile, genel olarak da yine team lead filan olduktan sonra vplik en sonunda ctoluga gidiyorsun ki olması gerektiği gibi
Phd 5 yil suruyo asagi yukari (tumlesik diye varsaydim), evet daha cok emek istiyor ama eğer uste top 100 okuldaysan (usc/maryland filan threshold diyelim) eger phd alaninla paralel ise cok rahat researcher olarak girersin. O 5 yillik periyotta sofeng daha iyi kazanır doğru (phd suruntu hayati) ama sonunda Google a l4 dan giriyorsun bu da min 250k brut demek, 5 yillik sofengin bu rakamlara cikmasi daha nadir bence
Harbiden ya kime sorsam neye baksam hiç ML ya da ilgili yerlerde hiç iş ilanı bulamıyorum, herkes mi mobile-Web vs developer olarak çalışıyor? Ya da YL yapanlar nelerle uğraşıyor merak etmiyor değilim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam sizin hatanız kendi perspektifinizden bakmanız. ben uyumayıp 24 saat çalışsam bilkent ee'de her dersten A alamam, benim sıralamam ile ücretli ee'ye cs'e girenler de alamıyor zaten. Çok ufak bir kitlenin başarabileceği şeyleri basit gibi söylüyorsunuz. evet hazırlık okumamış, doktorayı uzatmamış, gap year yapmamış biri en erken 27 yaşında bitiriyor. ama genelde kayıplarla birlikte 29-30'u buluyor.
google'a researcher olarak girebilecek potansiyelde olup sofeng olarak çalışan biri de o paraları kazanabiliyor. 150-200 binle ctis'e girip front-end development yapan adamı kast etmiyorum sofengin de kendi içinde uzmanlık gerektiren spesifik işleri var, onlar da kolay değil. şirkete milyonlarca dolar kazandırabiliyorlar, maaşları da ona göre oluyor.
bir de rahat reseracher olarak girersin kısmına katılmıyorum. bilkent cs'ten mezun olup phd sonrası google'da staj yapan birini işe almamışlardı, çoğu stajyeri de almamışlar.
-
Alıntı
metni:benim sıralamam ile ücretli ee'ye cs'e girenler de alamıyor zaten. Bölümde yari burslu veya 0 burslu 3.7+ tonla insan var nasıl alamiyorlar, her tam burslu da high honor olmuyor, tam burslular dahi veya burssuzlar salak diye bir sey yok ki, yks bisey ifade eden bir sey degil. Usc/maryland classindaki okullardan phd kabulu almak uber zor bir sey değil mit stanford berkeley ornegi vermiyorum sonucta. Hazirlik okursa sofeng de olsa hayata 1 yil gec atılıyor (hazirlikta sunu sunu yapicam diyip yapan kisi gormedjm desem yeridir), gap year yapanlar da bir iki sinif ust okullara gidiyor zaten (gatech cornell vs). Ben phd yaparsam 25-26da mezun oluyorum bu arada
Alıntı
metni:google'a researcher olarak girebilecek potansiyelde olup sofeng olarak çalışan biri de o paraları kazanabiliyor Bu kesinlikle dogru, bizim ust donemlerden de phd birakip boyle career path izleyenler az degil zaten. Tek kayıpları (bence) useless bir phd title i, phdnin en onemli katkisi dogrudan us bileti sunmasi sana, emeadan us gecisleri cok cok zor cunku (ben bu adami aylik 4k nete irlandada calistirabileceksem niye us ofisime alayim ki).
Alıntı
metni:google'da staj yapan birini işe almamışlardı, çoğu stajyeri de almamışlar. Google olmazsa nvidia olur, tesla olur, qualcomm olur, bunlarda hep sans faktoru var zaten. Bir sirketten başlayıp donup dolanmak normal bir sey zaten, bir de son donemlerde gectigimiz 5 yilda sirketlerin suursuz buyumesinin eksisini gorme olayi var orasi apayri bir konu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Trde ml/adam akilli ds/compvis vs calisan sirket sayisi sinirli zaten, ne kadar adam akilli calistiklari da tartisilir. Normal bu da, millet tesla farmlarda islerini görüyor sen 3070li pcde isini gormeye calisiyorsun, para yok ihtiyac/talep de kisitli. Masters sirasinda ve sonrasında yurt disi kovalamak en mantikli olay, senior bile zor tutuluyor sirketlerde millet gidiyo
Ne bilim iyi ünilerde cs okuyanların çoğu uçuk kaçık işler yapıyor YL yapıyor arge ekibinde çalışıyor bazıları donanımla da uğraşıyor diye zannediyordum, bakıyorum mezunlara çoğu software engineer ya da developer ismiyle çalışıyorlar, (ya da karşıma öyle denk geliyor)
Küçümsemiyroum tabi ki parası iyiyse yapılır da bana tuhaf gelmişti ilk başlarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 10 Ağustos 2023; 16:47:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X