Şimdi Ara

Son gün uyarısı CENG VS TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Covid döneminde şirketler deli gibi çalışan aldı. Venture Capitaller selamun aleyküm ben startup kuracağım diyene milyonlar ateşliyordu. Şu anda o bubble sönmüş durumda. Amerikada zaten layofflar ciddi boyuta ulaştı, startuplar ayakta kalamıyor çünkü yakacak para vermiyor şu parasal sıkılaşma döneminde kimse. Tıp da ise o döneme göre maaşlarda ciddi iyileştirme yapıldı. 1-2-3k yapıp mühendislikte esamesi okunmayan okullarda ceng yazacağınıza gidin ie, ee vs. yazın kaliteli okullarda sonu emin olun daha iyi biter. Ceng furyasına kapılıp tıp hayalinizden de soğumayın. Getir mesela 2020-2021 boğaziçi mezunlarının yarısını toplamıştır şakasız abartmıyorum ne oldu şimdi kaç ülkeden çıkıyorlar. IT sektöründe bir daralma olduğu bariz.

Abi arz talep meselesi her şey. Her meslekte bubble olur. 95-2008 arası finans sektöründe vardı dünya genelinde. Wall Street'te, Canary Wharf'ta deli dehşet denetimsiz vergisiz bonuslar dağıtılıyordu sonra 2008'de güm layoffların kralı yaşandı. Türkiye 2008 sonrası parasal genişlemedeki payını tamamiyle inşaata gömdü 2010-2015 arası inşaat sektöründe bubble yarattı. Covid ve Venture Capitaller de ıt sektöründe balon yarattı şu an o da sendeliyor. Startup tarafları gümledi zaten büyükler de işgücü maliyetlerini düşürmeye çalışıyorlar bu ai toolları boşuna mı yaratılıyor ?

Türkiye'de döviz bazlı maaş veren investment banking sektöründen tanıdığım bir kişi işe alırken offer aşamısına geldikleri iki kişiyi getire kaptırdıklarını söylemişti. Düşünün artık nasıl bir para yakılıyordu. Şu an ne oldu merak edenler okusun yabancı kaynaklardan.

• Tabii kimseyi istemediği bölüme zorla gönderemezsiniz ama ben tıp okuyan biri olarak söylüyorum tıp lanse edildiği gibi değil adam doktor tıpı kötülüyo oğluna tıp tercihi yaptırıyo ben bunu bu sene de bizzat yaşadım,adam uzman bi sürü kalem maaşı var iki kalemi atıp ben bu kadar alıyorum diyo inanın şu an hayat şartları itibariyle gayet iyi durumdalar ben tıp için bunları söyleyebilirim,siz yine de istediğiniz bölümü tercih edin sonra pişman olmayın umarım hepinizin hakkında en hayırlısı olur

• daha basit ve anlaşılır anlasaydın iyi olurdu. ben anladım da herkes verilen mesajı anlayamıyor anında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tabii kimseyi istemediği bölüme zorla gönderemezsiniz ama ben tıp okuyan biri olarak söylüyorum tıp lanse edildiği gibi değil adam doktor tıpı kötülüyo oğluna tıp tercihi yaptırıyo ben bunu bu sene de bizzat yaşadım,adam uzman bi sürü kalem maaşı var iki kalemi atıp ben bu kadar alıyorum diyo inanın şu an hayat şartları itibariyle gayet iyi durumdalar ben tıp için bunları söyleyebilirim,siz yine de istediğiniz bölümü tercih edin sonra pişman olmayın umarım hepinizin hakkında en hayırlısı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Yapılan yatırımlarda zaten 100 tanesinde 3 tanesi tutar 1 tanesi kalite getiri sağlar diye yatırım yapılır..
    2. It sektörü daralmadi resesyona girildi(her sektörü etkiledi)
    3. Bu sektör bubble değil aksine az çalışan var.. Amerika'da yazılmış makaleler de bunu gösteriyor. Daha fazla yazılımcı demek daha guclu bir ülke demek
    4. Cengin yanında diğer mühendisliklerin esamesi okunmaz(eee haric)
    5. Dünya yazilimlasirken ve yapay zekanın ekmeğini yerken diğer sektör ile bunu karşılaştımak absürt
    6. Ceng okuyanlara bu kompleks neyin tezahürü acaba hiçbir ceng okuyan tıp ile ilgili bu başlıklar acmazken
    7. Avrupa resesyon kaynaklı kendi silicon valleyini oluşturma çabasına girmiş durumda gelecekte daha fazla yazılımcı ithal olarak ülkelere gidecek.
    8. Bu yıl bile sadece Almanya dışardan alacağı yazılımcı sayısında 12k eksik bıraktı. Diğer ülkeler de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 7 Ağustos 2023; 17:26:58 >
  • kro60 K kullanıcısına yanıt
    Hocam doktor oğlu biri geçen sene tanıdığım Boun Ceng yazdı genellemenin bir anlamı da yok.

• kro60 K kullanıcısına yanıt

Hocam kaçıncı sınıftasın ve sence herkesin ağzında dolandığı gibi bu devirde tıp okunmaz fln mı? Yanıtından anladığım kadarıyla sen pişman durmuyorsun, yani okunur. Mühendislik vs tıp olarak baktığında tıpta belirsizlik fazla yok, yurt dışı hayalin yoksa hiç kolay olmasa da sınıfı geçmeyle bile doktor oluyorsun sonra tus var tabi ama mühendislikte ünide iyi çalışmazsan ve kendini geliştirmezsen beklediğin gibi gitmez bazı şeyler anladığım kadarıyla. Mantık tam olarak böyle mi?

• yazılımcı olarak tıp diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tıpta ek ödeme sistemi devam ettikçe avantaj dezavantaj skalasi da sürekli değişecek. Şu an için avantajı yok fakat yarın bambaşka olabilir, bilinmez. 20 yaşında işe başlayan tıbbi sekreter, işçi kadrosu da olsa memur kadrosu da olsa farketmez 30 civarı maaş alıyor bugün. Siz 25-26 yaşınızda zorunlu görevle gittiğiniz ilde 40-45 maaş alıp mutlu olabilecekseniz bu kadar risk ve sorumluluk ile, seçim sizin. Uzmanlık için de dershanesi ayrı, masrafı ayrı, geçen yılları söylemiyorum bile. Onlar da 32-33 yaşından sonra yine zorunlu görevle atanıp 60 civarı maaş alıyorlar. Tabi 20 yaşında işe başlayan sekreter o sıra evleniyor, çoluk çocuğa karışıyor, arabasını sifirliyor ve ev kredisinin yarısını bitirmiş oluyor. Yani siz yine karda olmuyorsunuz. Bunlar 18 yaşında birinin verebileceği kararlar değil. Mutlaka yakın çevrenizden, akrabalarınızdan kişilerle konuşun. Çoğu rehber hoca da bilgi sahibi değil. Hala insanlara eczacılık yaz, eczane açar parayı kırarsın, diş hekimliği yaz bitince klinik açar ortodontist olursun diye saçmalayan kişiler var. Ortodontist olmak için DUS'ta derece yapıp 4 sene daha okuması gerektiğini bile bilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evladım tıp okunur mu bu devirde?Uzman doktorun bir sürü kalemi var ama toplasan 60k yapıyor.Benim mühendis olan arkadaşlarım Avrupada 4-6k euro, Abd’de 10k dolar kazanıyorlar ayda.Tıp dünyada her yerde bitti.İngilterede junior doktorlar, hemşireler grev yapıyor.Alman doktorlar Norveç’e Abd’ye göçüyor.Oradakiler Abd’ye Dubai’ye Katar’a.Okuyacaksanız Abd-Dubai-Katar ve Nordik ülkeler dışında standartlarınız yüksek olmayacak.Türkiye’de iyi para ben doktor olurum diyorsanız da aklınızı peynir ekmekle yemişsinizdir.Gelin günde 80-100 insanla, okulda göremeyeceğiniz kadar sizi şiddete boğabilecek öldürebilecek insanlarla uğraşın.Şunu unutmayın, okumanın bir sebebi de bu tarz ortamlardan uzaklaşmaktır.Benim ortaokulumdan silah kaçakçısı bile çıktı,şimdi bana hasta olarak gelebiliyor ve rahatlıkla bana şiddet uygulayabiliyor.E ben zaten bu tipten kurtulmak için okumuştum.

• Tjedrea kullanıcısına yanıt

Yaptık bir hata hocam gençleri uyaralım diyoruz bin tane laf işitiyoruz doktorlar tükeniyor...

Benim tanıdığım uzmanlar neden 80k alıyor?

• Requiem41 R kullanıcısına yanıt

Sen daha yolun başında sayılırsın. MYP ile geçiş yap.

5.sınıfta dahi bırakanlar var.

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt

Doğuda sözleşme kadrosu bulursan o maaşları alabilirsin üzerine de nöbet tutarak.Batıda zaten yok sözleşme kadrosu.Teşvik de giderek azalıyor zaten,yakında daha da düşer o parayı alanların sayısı da aldıkları para da.

Hekimsen,Memursen zam talep etti.

Memursen zaten hükumete yakın sendika.

Maaşlar artacak.

@Ankaratıplı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 9 Ağustos 2023; 20:56:48 >
  • EgeTıplı kullanıcısına yanıt

Memursen o artışı hekim dışı sağlık çalışanlarına istedi sağlık alanında.Araştır istersen.Bunun yanında esas sıkıntı çalışma koşulları.Asla düzeltilmeyen şiddet sorunu.Sağlık sistemindeki aşırı yoğunluk.Emeklilikte düşük ücret.Sabim ile popülist ve düşmanca tutum.Daha uzar gider.

• Requiem41 R kullanıcısına yanıt

Hatanın neresinden dönersen kardır.Evlendik barklandık sorumluluklarımız arttı bırakamıyoruz.Ama alternatifleri araştırıyoruz.Yurtdışı, ilaç firmalarında klinik araştırmalar,uluslararası sağlık örgütleri gibi.Yapılacak ekstra bir şey gelmiyor aklıma.

Hocam tıp fakültesine yeni girecek kişiler için de bu kadar negatif misiniz, tıpı gerçekten okumak isteyen kişiler. Yurt dışı yolu ayrıca var mwntıklı değil mi, siz asistan mısınız uzman mı neden bu kadar kötü durumdasınız

• cemalimyapmaz C kullanıcısına yanıt

Yurtdışı yolu diğer alternatiflere göre zor.Denklik süreci her ülke için ayrı ve her ülke doğal olarak anadilini istiyor.Birkaç ülke hariç tabi onlar da expatlerin bol olduğu ülkeler.Gerçekten istiyorsanız bile şu anki koşulların devamı halinde önermiyorum.Çünkü yapılan iş doktorluk değil.Şifa vermek için hastayı dinlemeli,muayene etmeli, aklındaki soru işaretlerini gidermeli,tedavisini düzenlemeli ve gerektiğinde de hastaya manevi destek sunabilmeli bir doktor.Bunu yapabilecek süreniz yok, hastaya ayırabileceğiniz süre 5 dk açıkçası şu an.

Tıp yazmak isteyen arkadaşlar herhangi bir devlet hastanesinde muayene olsunlar.Ben bu şartlarda çalışır mutlu olurum derlerse yazsınlar.Şartları düzeltme adına herhangi bir gelişme yok çünkü.Yurtdışı için ise ileride zorunlu hizmet süresi ciddi anlamda arttırılabilir, bunu göze alabiliyorsanız sıfırdan yazın. Son olarak uzmanlığına çok az kalmış bir asistan hekimim.Babam her konuşmasında özür diler seni tıp yazmaya zorladığım için diye.İşin özeti budur.

Aga içimi karartma bi dur yeni yazdık aga

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.