Şimdi Ara

son karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemi bu şekilde almayı düşünüyorum. Herhangi bir uyumsuzluk olur mu?

AVR: Pioneer VSX-1019 Av Reveice

HOPARLÖR: Wharfedale Diamond 10.CS Center Speaker
    Wharfedale Diamond 10.2 Bookshelf Speaker
    Wharfedale Diamond 10.6 Speaker
    Wharfedale SW-150 Woofer

BLURAY: Pioneer BDP-120 Bluray Oynatıcı

toplam bütcem 4000. en optimum sistemi nasıl kurabilirim. daha çok sinema amaçlı kullanıcam.

• bu wharfedale hoparlörleri nereden alacaksınız? Bu hoparlörlerin yerine monitör audio bakabilirsiniz. Fiyat performans açısından çok daha iyidir.Ayrıca subwoofer için biraz daha büyük bir model bakmalısınız. Almak istediğiniz sistem için biraz küçük gelebilir. Amfi olarak denon alabilirsiniz o fiyatlara. Pioneer'dan çok daha kalitelidir.Uygun fiyata bulamazsanız bana özelden ulaşın belki bazı ürünleri indirimli aldırabilirim. Tabi neyi alacağınıza kesin karar vermeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 27 Eylül 2010; 14:22:53 >
  • Cevabın için teşekkürler,

monitor audio baktım ama fiyatları yüksek, denon hangi avr yi önerirsin?
  • wharfedale evo serisi dışındaki hoparlörler pek iç açıcı değil maalesef. monitör audio rb serisi hoparlörlerin fiyatları çok pahalı değil. Dediğim gibi fiyat konusunda belki yardımım dokunur. Denon için ise; 1910 yada 11 alabilirsin.
  • kafam çok karıştı ya, pioneer onkyo denon yamaha harman kardon vs...

harman kardon 11 hoparlörler nasıldır sinema için?
  • 1. Harman kardon amfi firmasıdır hoparlör değil. Yani uzak dur.
    2.sinema sistemi kalite sıralaması olsa hi-fi markalar içinde

1.marantz
    2.denon ( en üst düzey sinema amfisinde denon liderdir. avc-a1 efsanedir.)
    3.pioneer-yamaha
    4.onkyo-sony-technicsv vb.(belki onkyo biraz daha kalitelidir bunlardan)

Hoparlör olarak monitor audio rb serisi bence f/p için gayet uygun. Geçen hafta bir arkadaşıma aldık,yamaha amfi ile bir de wharfedale sub kullanıyor 10''. Bence o paraya çok iyi. Zaten senin bütçen bu ürünler için yeter gibi görünüyor. Kötü mal almaktansa subwoofer ı sonra alırsın.

Yani ya 1000-1500 liraya compact güzel bir ürün al yada biraz bütçeyi aşarak sitemi daha kaliteli al.

Fakat şunu unutma; dünyanın en iyi sinema sistemi de olsa stereo başarılı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 27 Eylül 2010; 16:11:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

1. Harman kardon amfi firmasıdır hoparlör değil. Yani uzak dur.

1.marantz
    3.pioneer-yamaha

Hoparlör olarak monitor audio rb serisi bence f/p için gayet uygun. Geçen hafta bir arkadaşıma aldık,yamaha amfi ile bir de wharfedale sub kullanıyor 10''. Bence o paraya çok iyi. Zaten senin bütçen bu ürünler için yeter gibi görünüyor. Kötü mal almaktansa subwoofer ı sonra alırsın.

Yani ya 1000-1500 liraya compact güzel bir ürün al yada biraz bütçeyi aşarak sitemi daha kaliteli al.

Fakat şunu unutma; dünyanın en iyi sinema sistemi de olsa stereo başarılı değildir.

Tabiki bazı sistemler hariç. Technics Sa Da 10 & Dvd A 10 uyumu gibi mesela. Örnekleri çoğaltabiliriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

quote:

1.marantz
    3.pioneer-yamaha

Tabiki bazı sistemler hariç. Technics Sa Da 10 & Dvd A 10 uyumu gibi mesela. Örnekleri çoğaltabiliriz.

denon avc serisi bile stereo da çok başarılı değilken technics'in adını bile anmaya gerek yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faho

quote:

1.marantz
    3.pioneer-yamaha

denon avc serisi bile stereo da çok başarılı değilken technics'in adını bile anmaya gerek yok.

Alakası dahi yok,literatürde stereo performansı değerli görülen özel bir takımdır bu takım,tecrübe etme fırsatınız oldu mu?Yoksa kulaktan doğma yazmıyorum,bizzat tecrübelerimi aktarıyorum.

• arkadaşım merak etme,bilmeden konuşmam. Ayrıca stereo performansı da amfinin neresinden gelir çok iyi bilirim. Buna ek olarak kendim de denon avc serilerinden birini kullanıyorum.Öncelikle bahsettiğiniz amplifikatörün çıkış gücünün kaç watt olduğuna sonra da trafosunun kaç watt olduğuna bakmalısınız. Ayrıca beni kimin yazdığı belli olmayan literatür değil teknik veriler ilgilendirir. Tekrar söylüyorum; hiç bir sinema amplifikatörü stereo için yeterli değildir. AVC-A1HD bile stereo da pek başarılı olamıyorsa Technics hiç ortalara çıkmasın. Bu arada stereo performansını anlayan birinin dinlemesi gerekir kesinlikle,özellikle de bu performansı ortaya koyabilecek hoparlörlerle.Bahsettiğiniz cihazı hem tannoy s10 ile hem de wilson audio cub ile dinledim; sonuç hiç söylediğiniz gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 27 Eylül 2010; 21:37:44 >
  • quote:

arkadaşım merak etme,bilmeden konuşmam. Ayrıca stereo performansı da amfinin neresinden gelir çok iyi bilirim. Buna ek olarak kendim de denon avc serilerinden birini kullanıyorum.Öncelikle bahsettiğiniz amplifikatörün çıkış gücünün kaç watt olduğuna sonra da trafosunun kaç watt olduğuna bakmalısınız. Ayrıca beni kimin yazdığı belli olmayan literatür değil teknik veriler ilgilendirir. Tekrar söylüyorum; hiç bir sinema amplifikatörü stereo için yeterli değildir. AVC-A1HD bile stereo da pek başarılı olamıyorsa Technics hiç ortalara çıkmasın. Bu arada stereo performansını anlayan birinin dinlemesi gerekir kesinlikle,özellikle de bu performansı ortaya koyabilecek hoparlörlerle.Bahsettiğiniz cihazı hem tannoy s10 ile hem de wilson audio cub ile dinledim; sonuç hiç söylediğiniz gibi değil.

Tabiki dinleti ve memnuniyet olayı subjektif bir olay olsa da,literatürde referans olarak kabul edilen kulakların fikirleri önem arz etmektedir.O yüzden salt teknik veri ile işi çözemeyiz,bu demek değil ki teknik veri önem arz etmiyor ama siz sinema amplilerini istisnasız şekilde bir çırpıda siliyorsunuz.

Technics Sa Da 10 & Dvd A 10 & Sb M 1000 ile gayet güzel bir stereo dinletisi elde edilebiliyor.

Bu sadece benim gibi bir ev kullancısının değil,bu işten ekmek yiyen ve hayatı yüzlerce hifi cihazı arasında geçmiş pekçok tanıdığımın da görüşü.

• Pioneer 920 AVR : 1750 TL
    Harman Kardon HKTS 11: 1285 TL
    Hoparlör için ayak takımı: 280 TL
    Pioneer BDP 320: 1070 TL

son bu şekilde karar verdim. uyum açısından herhangi bir sorun olur mu?
  • bunlar kullanacağın yer kaç metre kare idi?
  • 14 m2 lik bir oda, krokisini ekledim.

Hoparlör için diğer bir seçenek "JBL SCS 200.5"

sinema için hangisi daha başarılı olur, jbl mi hk mi?

son karar
  • Hiç düşünmeyin jbl için direk alın, tabi eğer sadece 2 seçenek kaldıysa. Sistem fena değil,odaya uyumsuzluk sağlayacağını düşünmüyorum. Fakat tekrar söyleyeyim; stereo performansı unutun.
  • bu arada pioneer yerine denon al.
  • 2 sistemle sınırlı değilim ama yerim çok büyük olmadığı için büyük ebatlarda hoparlör istemiyorum.
    HK JBL dışında öneriniz ne olur?

JAMO S 606 HCS3 5'li HOPARLÖR SETİ pioneer yada denon la uyumlumudur?

Birde neden denon? pioneer dan farkı denir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkut -- 30 Eylül 2010; 9:03:31 >
  • denon her zaman pioneer dan daha kalitelidir. Ses açısından da ileridedir. Bence jbl fikrinizi değiştirmeyin.
  • AVR: Pioneer VSX 920, Denon 1911 veya 2310

HOPARLÖR: Jbl scs 200.5 veya Jama S606

BLUERAY: Pioneer BDP 320 veya Denon DBP-1610ü

Uyum ve performans olarak hangileri tercih edilmeli?
  • denon1911+jbl+pioneer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 30 Eylül 2010; 15:19:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.