Şimdi Ara

4. yıla kalmaya karar verdim, düşüncelerinizi bekliyorum (ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
8.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

4. yıla kalmaya karar verdim, düşüncelerinizi bekliyorum (ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 13.7.2024)
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi 2. mezun yılımda da başarısız oldum, bunu 1 yıldır hemşire olarak çalışmama bağlıyorum.( 2017 sağlık meslek mezunuyum)

2017 de mf 140k
    2018 sayısal 80k
    2019 sayısalda ise 87k oldum.
    Bir çok yakın çevrem/akrabalar pek olumlu bakmasa ve potansiyelimin bu olduğunu iddia etse de ben kesinlikle kabul etmiyorum. Bir ömür işi bırakıp neden denemedin demek istemiyorum. Hedefim tıp idi ve halen de öyle.

2 yıldır dershaneye gidiyorum, özellikle bu yıl kurs/iş arasında mekik dokumaktan bana kalan sürenin iyi bir sıralama için yeterli olmadığı (günde 2-3 saat ders çalışabilmek/bazen aşırı yorgun gelip direk uyumak) düşüncesindeyim.

Bu yıl kesinlikle herhangi bir eğitim kurumuna gitmeyi düşünmüyorum.

Riskli bir durum kabul ediyorum yolun sonunda hem işimden olup hem de kötü sıralama yapmış vaziyette olabilirim. Fakat ne olursa olsun değeceği düşüncesindeyim.

Bir yıl daha bu şekilde çalışırken hazırlanmak gibi durumu zora sokan bir yükün altına girmeyeceğim çünkü bu yıl da olmazsa mecbur bir yeri yazmak zorundayım yoksa askere gitmek durumunda kalıyorum. (1999 doğumluyum)

Ailem dışında destek olan ve bu durumu onaylayan kimse yok, açıkçası ailemin çok içten şekilde arkamda olması benim için yeter ve artar.

Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum , anket de ekledim ama yorum yapmanız daha mutlu eder beni.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 27 Temmuz 2019; 14:51:43 >

• Sizi tanımıyorum. Ama potansiyelinizin bu olmadığına eminim. Muhtemelen yeterince çalışmamışsınızdır sadece.

Ama sizinle empati kurduğum zaman, dördüncü yılın düşüncesi bile korkutucu geliyor. Psikolojiniz bunu kaldırabilir mi? Hatalarınızın farkında mısınız? Farkında iseniz nasıl çözeceksiniz veya çözebilecek misiniz? Bunları iyi düşünmeniz lazım. İyi düşünmek bile yetmez. Çok iyi düşünmeniz lazım. Çok zor bir karar çünkü.
    Merhaba ben de sizin gibiyim 2017 180k 2018 80k 2019 115k ama 2017 yılında yaşadığım ayak kırığı sonucunda hiç çalışamadım 2018 yılında ortalama çalıştım 100k öne çektim daha potansiyelim var diyip 1 sene daha kaldım ve aralık ayından başlayan babamın akciğer kanseri tanısı ve mayıs ayında vefat etmesi aralıktan mayıs ayına kadar çoğunlukla hastanede geçirmem benim açıkçası 35k ileri gidecekken 35k geri gittim bir sene daha kalıp kalmayacağım daha belli değil ama siz siz olun yaşadığınız talihsizlikler varsa,ben .... sebepten dolayı çalışamadım veya çalışmadım kendi potansiyelimi verdiğimi düşünmüyorum diyorsanız kalın derim ama hem çalışıp hem ders yapmayın bence bu sene kalırsanız çok zor olacaktır
    Hocam bence boşa kasmanin esprisi yok bazen durumu kabullenip önünüze bakmanız gerekiyor.Kazanamazsanız 4 yıl çöpe gidicek (üstelik kazanamamanin vereceğı hayal kırıkliğindan bahsetmiyorum)kazandiginizi varsayarsak tıpı 6 senede(hazirlik yoksa tabii ki) bitireceginiz meçhul belki orada da sene kaybediceksiniz üstüne tus belasi var 4 yilda uzmanlik derken yaş çok geçmiş olucak.Bana kalirsa tüm bu risklere değecek değil.
    Not:2017 mezunuyum üniyi birakip bu sene sinava bir kez daha girdim
  • Sizi tanımıyorum. Ama potansiyelinizin bu olmadığına eminim. Muhtemelen yeterince çalışmamışsınızdır sadece.

Ama sizinle empati kurduğum zaman, dördüncü yılın düşüncesi bile korkutucu geliyor. Psikolojiniz bunu kaldırabilir mi? Hatalarınızın farkında mısınız? Farkında iseniz nasıl çözeceksiniz veya çözebilecek misiniz? Bunları iyi düşünmeniz lazım. İyi düşünmek bile yetmez. Çok iyi düşünmeniz lazım. Çok zor bir karar çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YKSBİRİNCISIOLACAKADAM Y kullanıcısına yanıt
    Hocam her gün bunu düşünüyorum diyebilirim.
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hocam her şey potansiyelle ilgili değil, 3 sene çalışamadın bu sene çalışabilceğini nerden biliyosun?
  • Merhaba ben de sizin gibiyim 2017 180k 2018 80k 2019 115k ama 2017 yılında yaşadığım ayak kırığı sonucunda hiç çalışamadım 2018 yılında ortalama çalıştım 100k öne çektim daha potansiyelim var diyip 1 sene daha kaldım ve aralık ayından başlayan babamın akciğer kanseri tanısı ve mayıs ayında vefat etmesi aralıktan mayıs ayına kadar çoğunlukla hastanede geçirmem benim açıkçası 35k ileri gidecekken 35k geri gittim bir sene daha kalıp kalmayacağım daha belli değil ama siz siz olun yaşadığınız talihsizlikler varsa,ben .... sebepten dolayı çalışamadım veya çalışmadım kendi potansiyelimi verdiğimi düşünmüyorum diyorsanız kalın derim ama hem çalışıp hem ders yapmayın bence bu sene kalırsanız çok zor olacaktır
  • affetmeyici0637 A kullanıcısına yanıt
    3 senedir çalışmadığımı düşünmüyorum.
  • Allah rahmet eylesin hocam.

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de 98 liyim EA 2017 - 87k 2018 - 71k 2019 59k ben de galiba mezuna kalacağım ama tercih de yaptım tercih sonucuna göre kesin kararımı gereceğim
    2017 de özel ders(mat) aldım 2018 de özel ders(mat)+dershane 2019 da sadece özel ders(mat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmohikan oturanboğa -- 27 Temmuz 2019; 15:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferplath

Merhaba ben de sizin gibiyim 2017 180k 2018 80k 2019 115k ama 2017 yılında yaşadığım ayak kırığı sonucunda hiç çalışamadım 2018 yılında ortalama çalıştım 100k öne çektim daha potansiyelim var diyip 1 sene daha kaldım ve aralık ayından başlayan babamın akciğer kanseri tanısı ve mayıs ayında vefat etmesi aralıktan mayıs ayına kadar çoğunlukla hastanede geçirmem benim açıkçası 35k ileri gidecekken 35k geri gittim bir sene daha kalıp kalmayacağım daha belli değil ama siz siz olun yaşadığınız talihsizlikler varsa,ben .... sebepten dolayı çalışamadım veya çalışmadım kendi potansiyelimi verdiğimi düşünmüyorum diyorsanız kalın derim ama hem çalışıp hem ders yapmayın bence bu sene kalırsanız çok zor olacaktır
    Dostum başın sağolsun...o psikoloji ile sınava girmen bile başarıdır...

• up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 27 Temmuz 2019; 15:28:20 >
  • ilk sene staj, bu sene de iş vardı. sadece ikinci sene doğru düzgün sınavla başbaşa kalabildin. yani kalırsan bence ikinciye kalmış olacaksın, dörde değil.
    ikinci sene sağlam çekiş yapmışsın, bir temiz seneyle işi bitirirsin gibime geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam işi gücü bırakıp derse kapanmak sizin için yeni bir şey olacak. Kütüphaneye giderek daha çabuk adapte olacağınızı düşünüyorum. Eğer içinde kalacaksa -ki kalacak belli- mezuna kalmalısın. Ben 3. yıla kaldım ve pişman değilim ama ders odaklı bir yıldı sen başka işlerle de uğraşmışsın bu şekilde olmaz.

Öncelikle genel olarak nasıl çalıştığımı tekrar anlatmayacağım ama dilersen benim ve diğer tonla arkadaşın tavsiye konusu var, istersen incele istersen de kendi yöntemlerinle çalış. Benim en önemli olduğunu düşündüğüm şey fiziğe ve kimyaya not alarak çalışmak. Arada bir tekrar etmek ve sınavdan önce okumak özgüveni yükseltip bilgileri tazeliyor. Nasıl çalışacağım 4. yıl aman Allahım berbat diye düşünürsen bu iş olmaz. Senin hayatın, senin seçimin. Bir yıl daha ders çalışmaya karar verdin. Psikolojin benim 3. yıl psikolojim gibi seyredecektir muhtemelen ben biraz daha zayıf bir insanım çünkü. Olmayacak diyip bunalıp 1 aya yakın bıraktığım da oldu, ramazanda çalışma düzeni oturtamadım 10 gün falan çalışabildim vs. Ama yine de oldu işte gidiyorum. Sen de gideceksin bu kez. Ben olmayacak desem bile bunları sonra düşünürüm dedim elimden geleni psikolojimin yettiği kadar yapmaya çalıştım. Gerçekten bunalırsan bırak eğer bahane uydurmuyorsan gerçekten artık kafan yanıyorsa gerekirse 1 hafta tatil ver ama çalışmaya kararlıysan ne zaman depresif ruh halinin sona erdiğini, o tatilin ne zaman artık yeterli olduğunu anlıyorsun kendin. Ve devam ediyorsun. Verimli gitmeye çalış, fizikte düzenlice notlarını tekrar ettiğinde her şey çok güzel olacak. Bu sefer yapacaksın eminim. Başka bir şeye ihtiyacın olursa sene içinde buralardayız

Bu arada istemediği bölümlere gidip en sonunda 5. yılında tıp kazanan kuzenim var gayet mutlu. Hedefine ulaştı. İnsanın hedefi olduğu sürece 3-5 yılın ne önemi var? İstersen tıptan 30 yaşında mezun ol. Sen fakülteyi kazandığından itibaren hedefini gerçekleştirmiş olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 27 Temmuz 2019; 16:0:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 sene adam akıllı çalışmadıysanız bu sene çalışacağınızın bir garantisi yok diye düşünüyorum. 4. yılın yıpratması da cabası, mantıklı bir karar gibi durmuyor
  • Ayni durumdayim son gün herkes uzerime geliyor kafayı yemek üzereyim

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hocam 3.senenizde neden geri gittiniz calistinizmi

• Yalmavuz kullanıcısına yanıt
    Hocam bu farklı açıdan yaklaşmanız için teşekkür ederim, gerçekten doğru diyorsunuz.
  • murphyslaw M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağ ol

ben de kütüphaneye gitmeyi düşünüyorum hiç orada çalışmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 27 Temmuz 2019; 16:4:32 >
  • xmys1aa X kullanıcısına yanıt
    Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası 12. sınıfı saymıyorum çünkü staj işi gerçekten engel oluyordu , bu yıl da işe gitmekten az çalıştığımı düşünüyorum.

Teşekkürler yorumunuz için.
  • 'Potansiyelin bu' bu cümle kadar beni sinirlendiren başka bir cümle yok. Kimseyi takmayın yolunuz açık olsun.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.