Şimdi Ara

15 bin bütçe, 1 aydır araştırıyorum, sizce 4 seçenekten hangisi yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba konusunda hiçbir bilgim yok tamamen araştırmalarım sonucunda biraz fikir edindim. 1 yıldır ehliyetim var fakat hiç arabam olmadı ilk olacak olursa.

Öncelikle öğrenciyim ve okulum Erzurum'da son 1 sene kaldı sonrasında İstanbul'da olacağım, Erzurum şartlarını da göz önüne alalım lütfen :) Performans aramıyorum sollama, direksiyonu eline verme gibi takıntılarım yok.Beni evden okula ve tatillerde İstanbul-Erzurum arası götürsün yeter.

Yeterince araştırma yaptığımı düşünüyorum ve eleye eleye elde kalan modeller aşağıdakiler oldu. Aşağıdaki modellerden öğrenci için en kullanışlı, az sorunlu, tamir masrafı ucuz olan, parça sıkıntısı fazla olmayan, bana 3-4 bin gibi büyük masraflar açmayacak bir araç arıyorum.İkinci eli satılmasa da olur binmek için alıyorum.Bu konuda tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim. Farklı araç önerilerine yukarıda şartları karşılıyorsa açığım :) Şimdiden teşekkürler.

1. seçenek: 2000-2001 Ford Fiesta 1.25 Flair ve Ghia
    2000-2001 Ford Fiesta 1.4 Fun

2. Seçenek: 1993-1995 Honda Civic 1.5 Ex Sedan veya El Sedan
    Aynı kasanın 1.6 SI olanını da araştırdım ama temizi 15'e zor gibi gençlerin elinde hırpalanmış diyorlar.

3. Seçenek: 1998-2000 Skoda Felicia 1.3 GLX veya GLXI (1.6 versiyonu polo motorlu ve LPG ile uyumsuzmuş, dikiş tutmuyormuş sanırım o nedenle 1.3 karbüratörlü veya aynı motorun enjeksiyonlusu olan 1.3 GLXI öneriyorlar)

4. Seçenek: 1998 Hyundai Accent 1.5 GLS Yumurta Kasa

EDİT:

Hepsinden vazgeçtim kararımı 2000-2005 arası Fiat Palio 1.2 EL ES SL modellerinden biri olarak belirledim. Diğerlerine göre daha derli toplu parçası ucuz ve kolay bulunabilir, ayrıca daha modern duruyor. Fiyatları da 150 bin km ortalamada 15-18 arası değişiyor.

1998-2000 model Hyundai Accent 1.5 GLS de iyi bir seçenekti fakat temiz olanlarına 18-19 fiyat çekiyorlar diğerleri de 200 bini devirmiş oluyor.Ayrıca direksiyonu ve konsolu berbat bir araç.O nedenle hiç içime sinmedi.

Millet Avrupa'da Amerika'da 500-1000 Euro gibi maaşının 3 te birine 2005 model araç alırken biz neredeyse hiç harcama yapmadan biriktirebildiğimiz 1 yıllık maaşa 2000 model kıytırık Palio'ya muhtacız.

99 depreminde ötv diye bişey getirdiler sözde depremin yaralarını sarmak için geçiciydi.İyi geçirdiler hala geçiriyorlar ve millet ayakta uyuyor.Arabanın daha özel tüketimi mi kaldı zaruri ihtiyaç bu devirde. Jet mi ki bu, sen kalkıp özel tüketim diyebiliyorsun. Yatlardan vergiyi kaldır pırlantadan kaldır vur garibanın sırtına ötvyi. Ne biçim ülkede yaşıyoruz.Amerika'da binek hakkı mı taşıt hakkı mı ne var araçları taksitle çok ucuza alabiliyorlar, bizde ise ÖZEL TÜKETİM.O kadar b.ktan bi ülke olduk ki otomobil bile özel tüketim diyebiliyorlar yani kısaca geber ulan diyorlar garibanlara.

Buradan son model mercedes ve passat'a binen bakanlara sesleniyorum tez zamanda palio'ya bile muhtaç kalırsınız inşallah.

.

8 YIL SONRA GELEN EDİT :) :
    Bunlarla hiç uğraşmayıp direk 2001 model opel astra g almıştım. 1 yıl bindim ve hararet sorunlarından dolayı tamir edip sattım.
    İkinci arabam ise Seat Cordoba 1.4tdi 2007 olmuştu. Çok güzel arabaydı ani hızlanması, motorun hırıltılı kükreme sesi, yol tutuşu konforu, arabanın tokluğu falan müthişti. Param bittiği için satmıştım.
    Üçüncü arabam Peugeot 407 1.6HDI Executive 2006 modeldi. Gayet düzgün keyifli araçtı. Burnu biraz uzun olduğu için istanbulda kullanmak sıkıntılıydı ve her an masraf açacak potansiyeldeydi. Motordan ziyade elektronik parçalar sıkıntılıydı. Bende sadece klima kompresörü arıza yaptı ve o şekilde sattım.
    Son arabam Peugeot 206 1.4 xr 2001 model benzinliydi. Motoru hararetten kafayı yiyordu. Bi ara 110 derecelerde kullanıyordum :D En son conta yaktı, hortumları falan patlattı, direksiyon yağ hortumları patladı, torsiyonu yamuldu, sağ sol sinyaller kafayı yedi tamir ettirdim sattım daha da son 4 yıldır araba almadım. Böyle kafam daha rahat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 11 Nisan 2025; 16:36:10 >

• İçlerinde sana uyan yımırtacık parça masraf sürpriz olmaması açısından al bin temizi15 16 dan aşağı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralamam
    1998 accent 1.5 gls
    2000 felicia 1.3 glxi
    2000 fiesta 1.4 fun şeklinde olurdu. Ortalama lpg tüketimleri, olası masrafları denk seviyelerde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattron -- 12 Ağustos 2017; 17:42:24 >
  • Daihatsu cuore lere de bakabilirsin. Sorunsuz ve az yakıtlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içinde parça masraf olayı olmasa

Fiesta derdim. İçlerinde en araba olanı. Ama işin içine parça maliyeti girince accent derim. Ama accent çok da araba değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

İşin içinde parça masraf olayı olmasa

Fiesta derdim. İçlerinde en araba olanı. Ama işin içine parça maliyeti girince accent derim. Ama accent çok da araba değil.

Fiesta parçaları o kadar pahalı mı ya ? Fiesta'nın motoru sorunsuzmuş sanırım, fakat parçaları konusunda hiçbir fikrim yok.Accent parçası ucuz ama ford kadar sağlam araba mı bilmiyorum.3-4 ayda bir tekrar masraf çıkaracaksa ucuz olmasının bir anlamı da kalmıyor.Tek derdim bana 3-4 bin gibi masraf açmasın. Anca 1000-1500 masraf kadar karşılayabilirim
  • Accentlerin en temizini bul al. Bu arada klimasizlari daha ucuz 3 ününde.

Ama dogru sen bizim gibi adanada yasamiyorsun.

O yuzden sanslisin diyebilirim. Klima derdin yok. Erzurum serin gidecegin yol serin istanbul serin.

Alacagin arabanin degisensiz olmasina dikkat et. Ön motor kaputu degismis olmasin. Hatta boyali bile olmasin.

Tavan boyali olmasin.

Ha 98 model bir araba soluk renkten dolayi boyaliysa olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3008 1.2 Sizce Mantıklı mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -20 - 30larda uğraşdırır bu arabalar

• cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    Aslında boya ve değişen konusunda pek takıntım yok neredeyse 20 yıllık arabalar sonuçta.Tavanı yine güneş yanığından falan boyatanlar olabiliyor.Fakat kaput konusundaki önerini dikkate alacağım, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimaymunabak

-20 - 30larda uğraşdırır bu arabalar

Erzurum'da -20 -30 da yeni modeller bile yolda kalırken, uğraştırmayan araba sanırım yok gibi bir şey. Benim amacım en az uğraştıranı bulmak zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesur_0342

Accentlerin en temizini bul al. Bu arada klimasizlari daha ucuz 3 ününde.

Ama dogru sen bizim gibi adanada yasamiyorsun.

O yuzden sanslisin diyebilirim. Klima derdin yok. Erzurum serin gidecegin yol serin istanbul serin.

Alacagin arabanin degisensiz olmasina dikkat et. Ön motor kaputu degismis olmasin. Hatta boyali bile olmasin.

Tavan boyali olmasin.

Ha 98 model bir araba soluk renkten dolayi boyaliysa olur.

Aynen katılıyorum.

Biz klimalı araba değil, arabalı klima bakmak zorundayız allahını seveyim.

Benim arkadaşta yumurta Accent vardı. Temiz bulmuştu, tekerlekli klima diyordu :))

Düzenleme: yazın hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdoganb -- 27 Ağustos 2017; 12:16:25 >
  • ae101 kasa corolla olabilir fakat o fiyata temiz bulunur mu emin değilim
  • takip
  • Bu saydiklarinin 3 üde olur. Tek sart en en temizini bulman. Hangisinde daha bakimlisini bulursan onu al.

• Accent kötü değildir, admire kullandım 4sene, onda da 1.3 motor yumurtadan gelme sanırım, kışın 0derece yarım saniyede bile marş alırdı. Güzel bakılmış ise bence accent iş görür.

Parçası gerçekten uygundur. ben admire için stopu 50tl'ye balatayı 20-30tl'ye bulabiliyordum. bakımlarım 100-150tl anca tutuyordu ama kaliteli bir araba değil tabi. trim sesleri filan can sıkmaya başlıyordu.

Anlayan ustası da bulunuyor. fiesta gibi küçük de değil iş görür.
  • hocam 2014 fıesta vardı 4 ay once sattım , bende seneye ayağımı yerden kesecek mtv sı parçası bakımı ucuz lpg li bişey düşünüyorum , tipo var aklımda şuan ,ilk arabam 2000 model brava idi ve güzel gidiyordu 103 hp ama şuanda 12-15 arasında değişiyor bana 8-10 liralık bişey lazım , olmazsa 8-9 bin ayarlayıp 5 lirada kredi çekıp alırım bitane brava bin tl de aldıktan sonra masraf yapsam epey götürür heralde ,ama hor kullanılmamısını bulmak cok zor kaç kişiden geçmiştir kım bılır 17 -18 yıllık araba , ah ah 1000 euroya ne arabalar var almanyada , bız 15 binliraya binecek araba bulamıyoruz , adamlar ülkenın başına cehennemı yasatmak için gelmıs .
  • ayrıca 2014 model 13 bin kmde hatasız ford fiesta trendı 41.500 e zor sattım , 2 ay bekledı 2 kısı ciddi alıcıydı , öyle 43-44 yazınca iş bitmiyor , ederini yazsanız bile zor satılıyor eskisi gibi degıl ınsanlar parasının kıymetını biliyor artık , türkıye şartlarında 13 bin tl yazılmış arabanın ederı 10 bin tl avrupa şartlarında aynı aracın ederı 300 max 500 eurodur
  • Bahsettiğiniz seçenekler arasından Fiesta.

Bunların haricinde, kendim de kullandığım Renault 19 Europa 1.6 RNE tavsiye ederim.

• tata indica daihatsu coure
  • bu araçların üçü de çok yaşlı. o kadar yaşlı araba mercedes olsa yine üzer. bir arkadaş klimasızları daha ucuz demiş. zaten o yaştaki aracın klimasından hayır gelmez. benim 2005 stilo'nun kliması 2 sene önce satarken çok iyiydi ama o bile birkaç bakım görmüştü ve ilk sahibiydim, ayrıca kliması burdaki araçların klimalarından çok daha kaliteli bir modeldi. bu araçların kliması %90 çok sıkıntılı çıkacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.