Bildirim
307 - 1.4 mü 1.6 mı? Lütfen yardım.
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: elzemsin
Arkadaşlar sonunda bende bir peugeot 307 almaya karar verdim. Ancak bu aracın 1.4 nümü yoksa 1.6 sınımı, alacağıma bir türlü karar veremedim. Kafam çok karıştı. 1.4 benzinli modeli ile, 1.6 benzinlinin arasında çok muazzam fark varmıdır? Dizel düşünmüyorum. Lütfen yardım edin. Teşekkürler.
1.4 ü yakıtıyla memnun bırakır seni ama aractan serılık bekleme.. 1.6 ise sen ne ısetrsen verır sana 1,6 110 bg hdi -
KESİNLİKLE 1.4 HDI ALMA HİÇ HIZLI GİTMİYO. ARABA RESMEN ÖLÜ BEN HIZ YAPMICAM DİYORSAN SAKIN ÖYLE BİR HATA YAPIP 1.4 ALMA BENDE HIZ YAPMAM DİYE ALDIM SONRA ÇOK PİŞMAN OLDUM.quote:
Orijinalden alıntı: hsnsnlquote:
Arkadaşlar sonunda bende bir peugeot 307 almaya karar verdim. Ancak bu aracın 1.4 nümü yoksa 1.6 sınımı, alacağıma bir türlü karar veremedim. Kafam çok karıştı. 1.4 benzinli modeli ile, 1.6 benzinlinin arasında çok muazzam fark varmıdır? Dizel düşünmüyorum. Lütfen yardım edin. Teşekkürler.
1.4 ü yakıtıyla memnun bırakır seni ama aractan serılık bekleme.. 1.6 ise sen ne ısetrsen verır sana 1,6 110 bg hdi
-
quote:
Orijinalden alıntı: arda07200
KESİNLİKLE 1.4 HDI ALMA HİÇ HIZLI GİTMİYO. ARABA RESMEN ÖLÜ BEN HIZ YAPMICAM DİYORSAN SAKIN ÖYLE BİR HATA YAPIP 1.4 ALMA BENDE HIZ YAPMAM DİYE ALDIM SONRA ÇOK PİŞMAN OLDUM.
HDI dizel oluyo dimi? Ben zaten dizel almayı düşünmüyorum. 1.4 benzinli ile 1.6 benzinlinin arasındaki farkı merak ettim. 1.4 benzinli araçta, 1.4 dizel gibi yavaş mıdır? Çok hız yapan biri değilim ama yani, sonuçta klima açık durumda bir aracı sollarken problem yaşamakta istemem. 1.4 benzinli, 1.6 benzinliye oranla daha tasarruflu mudur? Araç her zaman şehiriçinde kullanılacak.
Bu arada cevap için teşekkürler. -
quote:
quote:
KESİNLİKLE 1.4 HDI ALMA HİÇ HIZLI GİTMİYO. ARABA RESMEN ÖLÜ BEN HIZ YAPMICAM DİYORSAN SAKIN ÖYLE BİR HATA YAPIP 1.4 ALMA BENDE HIZ YAPMAM DİYE ALDIM SONRA ÇOK PİŞMAN OLDUM.
HDI dizel oluyo dimi? Ben zaten dizel almayı düşünmüyorum. 1.4 benzinli ile 1.6 benzinlinin arasındaki farkı merak ettim. 1.4 benzinli araçta, 1.4 dizel gibi yavaş mıdır? Çok hız yapan biri değilim ama yani, sonuçta klima açık durumda bir aracı sollarken problem yaşamakta istemem. 1.4 benzinli, 1.6 benzinliye oranla daha tasarruflu mudur? Araç her zaman şehiriçinde kullanılacak.
Bu arada cevap için teşekkürler.
1.4 dizel beklentınızı pek karsılayamabılır, yakıt olarak cok ıyıdır sadece.. 1,4 benziye zaten bulasma 1250kg bır aractır 307.. 1.6 ise benzinliside dizelıde cok iyidir memnun kalırsınız.. dizel neden dusunmuyosn merak ettım acıkcası:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: hsnsnl
quote:
quote:
Bu arada cevap için teşekkürler.
1.4 dizel beklentınızı pek karsılayamabılır, yakıt olarak cok ıyıdır sadece.. 1,4 benziye zaten bulasma 1250kg bır aractır 307.. 1.6 ise benzinliside dizelıde cok iyidir memnun kalırsınız.. dizel neden dusunmuyosn merak ettım acıkcası:)
Cevap için teşekkürler.
Dizel düşünmemin sebebi, ikinci el dizel araçların sorunu daha fazla olur diye söylediler genelde. Bundan dolayı yani. Heleki 100.000 km'yi devirmiş bir dizel araçtan, performans bekleme dediler.
-
Öyle her konuşanın lafına itibar etmeyin bence... (:
Ben 5 seneden fazla oldu 307 1.4 HDI kullanıyorum, ilk aldığım günden hiçbir farkı yok, yakıt, performans olarak...
1.4 - 1.6 benzinli 307 şehir içi 100kmde 9-10 litre “benzin” tüketirken 1.4 - 1.6 HDI 307 aynı ortamda 6-7 litre “mazot” tüketir. Yarıyarıya tasarruf ettirir. Bence kesinlikle dizel bakın. Mümkünse sahibinden, bakımı aksatılmamış bir araç olsun.
1.4 konusunda ise dizel olabilir ama benzinli 1.4 sakın almayın. Turbo dizel motorda 1.4 de olsa 160 nm tork var (ki bu 1.6 benzinli motorun torkundan bile yüksek) fakat benzinli 1.4'ün torku bu kasaya çok çok az kalıyor. Yokuşta, sollamada üzer...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 17 Haziran 2012; 14:05:09 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 1.6 benzinli 307 var, uzun yolda performans olarak hiç üzmedi, daha önce 1.4 benzinli kullandım berbattı diyebilirim.quote:
Orijinalden alıntı: aarmaganozturk
Öyle her konuşanın lafına itibar etmeyin bence... (:
Ben 5 seneden fazla oldu 307 1.4 HDI kullanıyorum, ilk aldığım günden hiçbir farkı yok, yakıt, performans olarak...
1.4 - 1.6 benzinli 307 şehir içi 100kmde 9-10 litre “benzin” tüketirken 1.4 - 1.6 HDI 307 aynı ortamda 6-7 litre “mazot” tüketir. Yarıyarıya tasarruf ettirir. Bence kesinlikle dizel bakın. Mümkünse sahibinden, bakımı aksatılmamış bir araç olsun.
1.4 konusunda ise dizel olabilir ama benzinli 1.4 sakın almayın. Turbo dizel motorda 1.4 de olsa 160 nm tork var (ki bu 1.6 benzinli motorun torkundan bile yüksek) fakat benzinli 1.4'ün torku bu kasaya çok çok az kalıyor. Yokuşta, sollamada üzer...
bence kesinlikle 1.4 hdi yada 1,6 benzinli. hem yakıt hemde performans olarak üzmez ;)
-
selam arkadaşlar şimdiden herkeze teşekürler 1.4 hdi almayı düşünüyorum araç 2004 model 155.000 de boyasız 19.000 bin fiyat isteniyor sizce nasıl ve kullanıcı arkadaşlar memnunlarmı birde bu aracın kasko degeri 16.000quote:
Orijinalden alıntı: uur_12
Bende 1.6 benzinli 307 var, uzun yolda performans olarak hiç üzmedi, daha önce 1.4 benzinli kullandım berbattı diyebilirim.
bence kesinlikle 1.4 hdi yada 1,6 benzinli. hem yakıt hemde performans olarak üzmez ;)
Alıntıları Göster -
Arkadaşlar Bnde 2004 model peugeot 307 1.4 hdı vardı aracı 2011 de 167.000 km de sattım.Araba hakkında birçok bilgiye sahip oldum çok uzun yol yapıyorum yokuşlu yollar falan araba klimayı açarsan bayılıyor.quote:
Orijinalden alıntı: halilgn
selam arkadaşlar şimdiden herkeze teşekürler 1.4 hdi almayı düşünüyorum araç 2004 model 155.000 de boyasız 19.000 bin fiyat isteniyor sizce nasıl ve kullanıcı arkadaşlar memnunlarmı birde bu aracın kasko degeri 16.000
Alıntıları Göster
yani klımayı açıp yokuşta araba sollaman çok zor. 1.4 Motorun düz yoldada çok iyi gittiğini söyleyemem.
0 dan 100 çıkışı 16 sn cok geç. 1.4motor 307 ye uygun değil.Peugeot 207 de aynı kasa hafif diye 1.4 almayın onuda o da hızlı değil BENCE İmkanın varsa kesinlikle 1.6 al.
-
bende 1.6 benzın/lpg var, çekiş çok iyi tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: ohattap33
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
bence 19 mılyara 1.6 bak, az km de bulursun senin için daha iyi olur diye düşünüorum -
teşekürler arkadaşlar bende benzinlisine karar kıldım birde lpg oldumu tamamdır peki fiyat olarak mesela 2004vea 2005 model bir 1.6 xr benzin nekadara alabilirim 2004 2005 xt yi nekadara alabilirim yardımlırınız için şimdiden saolunquote:
bende 1.6 benzın/lpg var, çekiş çok iyi tavsiye ederim.
bence 19 mılyara 1.6 bak, az km de bulursun senin için daha iyi olur diye düşünüorum
Alıntıları Göster
-
birde kullanan arkadaşlar tavsiye edermisiniz ilk aracım olucak çünkü o sebeptenquote:
Orijinalden alıntı: halilgn
teşekürler arkadaşlar bende benzinlisine karar kıldım birde lpg oldumu tamamdır peki fiyat olarak mesela 2004vea 2005 model bir 1.6 xr benzin nekadara alabilirim 2004 2005 xt yi nekadara alabilirim yardımlırınız için şimdiden saolun
Alıntıları Göster -
Bende 1.4 HDI var ve memnunum. Bakımları tamam olduktan sonra araçta sıkıntı çıkacağını sanmıyorum en azından benim işimi görüyor Şehir içi 6 küsür litre yakıyor ve bence gayette iyi. Şehirlerarası 6 nın altına düşürürmüyüm diye düşünüyorum. Bu arada hızlı gitmiyor diyen kişiyi anlamadım varsa anlayan açıklasın 1.4 HDI hızlı gitmez derken kalkış falan mı ki dizel arabanın torku daha fazladır kalkışta atak kalkar ama sonuçta iş beygir işi sonrasında benzinli bir araca geçilmesi gayet normaldir ama biri 120 yi geçemezken diğeri basıyor falan demek daha garip olurquote:
bence 19 mılyara 1.6 bak, az km de bulursun senin için daha iyi olur diye düşünüorum
Alıntıları Göster
-
quote:
cevap için teşekkürler.. 1.6 benzinlisini almaya karar verdim nihayet.. çok kafam karışmıştı. arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar
bir iki sorum daha olucak. cevap verirseniz sevinirim.. 1.6'nın xr, xs, xt diye 3 modeli varmış. bunlar ne anlama geliyor? en donanımlı olanı hangisi mesela?
bir de 307 bir bayan için uygun mudur? rahat kullanabileceği bir araç mıdır?
teşekkürler..
-
quote:
quote:
cevap için teşekkürler.. 1.6 benzinlisini almaya karar verdim nihayet.. çok kafam karışmıştı. arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar
bir iki sorum daha olucak. cevap verirseniz sevinirim.. 1.6'nın xr, xs, xt diye 3 modeli varmış. bunlar ne anlama geliyor? en donanımlı olanı hangisi mesela?
teşekkürler..
Herhalde dizel de olsa benzinli de olsa aynı ölçülerdedir diye yazıyorum. Bayanlar için biraz büyük olabilir. Eşim için biraz sıkıntılı oldu hala parketmekte sorunlar yaşayabiliyor. 206 falan daha küçük modeller olduğundan daha kolay olabilir alışması :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: mesut616
quote:
Orijinalden alıntı: tello2
Bende 1.4 HDI var ve memnunum. Bakımları tamam olduktan sonra araçta sıkıntı çıkacağını sanmıyorum en azından benim işimi görüyor Şehir içi 6 küsür litre yakıyor ve bence gayette iyi. Şehirlerarası 6 nın altına düşürürmüyüm diye düşünüyorum. Bu arada hızlı gitmiyor diyen kişiyi anlamadım varsa anlayan açıklasın 1.4 HDI hızlı gitmez derken kalkış falan mı ki dizel arabanın torku daha fazladır kalkışta atak kalkar ama sonuçta iş beygir işi sonrasında benzinli bir araca geçilmesi gayet normaldir ama biri 120 yi geçemezken diğeri basıyor falan demek daha garip olur
lütfen yazarken biraz destekli yazalım :)
1.4 dizel nasıl seri oluyor biraz daha açarmısınız.aşağıda 0 dan 100 e fabrika verileri vardır
1.4 dizel 68 hp sıfırdan yüze 17,1 sn de çıkıyor
1.6 benzin 109 hp manuel sıfırdan yüze 11,6 sn de çıkıyor
Aferin sana sen destekli yazmışsın, ama gözlüklerini unutmuşsun. Gece gece ne diyeyim sana. Armutla elmayı karşılaştırmıyoruz burada. 1.4 dizelden bahsediliyor tamamen.
Orada kastedilen ivmelenme ve sadece dizel 1.4 araca kötü diyen kişi için tamamen "1.4" hakkında söylendi. 1.6 benzinli için söylenmiş birşey yok. 2 tane 1.6 benzinli ve 1.6 dizeli yanyana getir bakalım. 1.6 dizel daha yüksek torku daha alt devirlerde verdiği için ara hızlanmalarda öne çıkacaktır ama yol devam ettikçe benzinli daha fazla devir çevireceği için gücü artırır. Dizel araçta yüksek devirler de tork azalır o yüzden bir süre sonra ister istemez söner yolda ve benzinliye geçilir. 0-100 arasına 1.4 dizel, 1.6 benzinliden daha çabuk çıkar gibi bir ifade zaten yok mesajımda olamazda.
-
quote:
quote:
quote:
teşekkürler..
xs-xr-xt ve xt premium bunlar 2001 2005 arası kasa için geçerli paketler yalnız bunların içinde en donanımlıları xt ve xt premiumdur yanılmıyorsam bu iki xt arasında sunroof ve deri döşeme xt de yok diğer bütün özellikleri aynı diye biliyorum yanılıyor olabilirimde.ben size bu xt leri tavsiye ederim alacaksanız donanımlı bir araç alın.
hmm. xt en full olanı yani. ok tşkr cevap için..
-
BENDE 307 2004 TECNOPLUS VAR, DONANIM OLARAK O DA TATMİN EDİCİ. DEĞERLENDİRMENİZ DE FAYDA VAR. BİR DE ALIRKEN CD CHANGER ÇALIŞIYOR MU KONTROL EDİN, KLASİKLEŞMİŞ BİR SORUN 307 DE, İNDİRİM SAĞLAYABİLİR Mİ BELKİ BİR MİKTAR :)quote:
Orijinalden alıntı: elzemsinquote:
quote:
quote:
teşekkürler..
xs-xr-xt ve xt premium bunlar 2001 2005 arası kasa için geçerli paketler yalnız bunların içinde en donanımlıları xt ve xt premiumdur yanılmıyorsam bu iki xt arasında sunroof ve deri döşeme xt de yok diğer bütün özellikleri aynı diye biliyorum yanılıyor olabilirimde.ben size bu xt leri tavsiye ederim alacaksanız donanımlı bir araç alın.
hmm. xt en full olanı yani. ok tşkr cevap için..
Alıntıları Göster
-
dostum bendede 2003 1.6 16v tecnoplus otomatik var ege mavisi satmayı düşünüyorum gerçi 308 e geçecem gibi..quote:
BENDE 307 2004 TECNOPLUS VAR, DONANIM OLARAK O DA TATMİN EDİCİ. DEĞERLENDİRMENİZ DE FAYDA VAR. BİR DE ALIRKEN CD CHANGER ÇALIŞIYOR MU KONTROL EDİN, KLASİKLEŞMİŞ BİR SORUN 307 DE, İNDİRİM SAĞLAYABİLİR Mİ BELKİ BİR MİKTAR :)
Alıntıları Göster
bence alacaksan 1.6 110hp al. yolda seni üzmez.. arkadaşlar yukarda deyinmiş gerçi...
birde sakın tüplü olayına girme derim..sıkıntı çok oluyor motor ikaz lambası yanması, benzin gösterge sorunları gibi...
bende kronik sorunlar olmadı bazı arkadaşlar bu konuda müzdarip...buda bakım ve şans işi tabi....
araba gerçekten konforlu 1.6 xt , 1.6xt prem. , 16 tecnoplus öneririm... ful olur ve konforlu olur...
Benzer içerikler
- peugeot en çok tutulan modeli hangisi
- peugeot 206 otomatik şanzıman yorumları
- peugeot 408 yorum
- 1.2 puretech motor kronik sorunları
- 307 yol bilgisayarı silik ekran çözümü
- e dcs6 şanzıman
- peugeot 3008 hibrit yorumlar
- peugeot e-208 fiyat
- peugeot 2008 allure 2024
- pejo 3008 fiyat listesi 2024
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X