Şimdi Ara

doblo 1.3 mü 1.9 mu almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
14.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 14 bin lira param var çok araştırdım doblomu kangomu alayım diye ama rahatlık konfor ve sürüş açısında gerek sorduğum kişiler gerekse formda hep doblo dediler.benim sizden ricam bu paraya 2004 ve üstü her iki model dobloda geliyor.bana sağlamlık ve yakıtta cimri bir araç olarak mukayese ederek hangisini almamı önerirsiniz.teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doblo 1.3 mü Yoksa 1.9 mu Seçmelisin?

Fiat Doblo, geniş iç mekanı ve çok yönlülüğü ile bilinen popüler bir ticari araçtır. Piyasada hem 1.3 hem de 1.9 litrelik motor seçenekleri mevcuttur, ancak hangisinin sizin için daha uygun olduğunu belirlemek önemlidir.

1.9 Doblo Neden Tutulmuyor?

1.9 litrelik Doblo modeli, özellikle yüksek yakıt tüketimi nedeniyle pek tutulmadı. Şehir içi kullanımlarda ortalama 10,5-12 litre/100 km, otoyolda ise 7-8,5 litre/100 km yakıt tüketir.

1.9 Doblo Yakıt Tüketimi

2004 model 1.9 JTD Doblo'nun yakıt tüketimi, şehir içi kullanımda yaklaşık 11 litre/100 km'dir. Otoyolda ise bu değer 8 litre/100 km'ye düşebilir.

Doblo 1.9 JTD Tutulan Modeli

1.9 litrelik Doblo modellerinin en çok tutulan modeli, 2010-2015 yılları arasında üretilen JTD modelidir. Bu model, daha düşük yakıt tüketimi ve geliştirilmiş performans sunmaktadır.

Doblo Tutulan Modeli

Doblo'nun genel olarak en tutulan modeli, 1.3 litrelik MultiJet dizel motora sahip olan versiyonudur. Bu model, düşük yakıt tüketimi, yüksek performans ve güvenilirliği ile bilinir.

Doblo 1.9 JTD Yakıt Tüketimi

1.9 JTD Doblo modelinin yakıt tüketimi, motorun üretim yılına ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak şehir içi kullanımlarda 10-12 litre/100 km, otoyolda ise 7-9 litre/100 km yakıt tüketir.

Hangisini seçeceğin, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. Daha düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans istiyorsan 1.3 litrelik Doblo daha uygun bir seçenek olabilir. Ancak daha fazla yükleme kapasitesi ve çekme gücüne ihtiyacın varsa 1.9 litrelik Doblo daha iyi bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • doblo 1.9 dizel daha güclü ve az yakar 1.3 daha az yakar ama fazla güclü olacagını sanmıyorum 1.9 kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhawk

arkadaşlar 14 bin lira param var çok araştırdım doblomu kangomu alayım diye ama rahatlık konfor ve sürüş açısında gerek sorduğum kişiler gerekse formda hep doblo dediler.benim sizden ricam bu paraya 2004 ve üstü her iki model dobloda geliyor.bana sağlamlık ve yakıtta cimri bir araç olarak mukayese ederek hangisini almamı önerirsiniz.teşekkürler.

1,9 jtd doblo derım kardeşım

daha performanslı ve 1,3ten hertürlüde az yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

arkadaşlar 14 bin lira param var çok araştırdım doblomu kangomu alayım diye ama rahatlık konfor ve sürüş açısında gerek sorduğum kişiler gerekse formda hep doblo dediler.benim sizden ricam bu paraya 2004 ve üstü her iki model dobloda geliyor.bana sağlamlık ve yakıtta cimri bir araç olarak mukayese ederek hangisini almamı önerirsiniz.teşekkürler.

1,9 jtd doblo derım kardeşım

daha performanslı ve 1,3ten hertürlüde az yakıyor
    2004 yılından beri Doblo JTD 1.9 kullanıyoruz. Kesinlikle 1.9 öneririm. Yakıt tüketimi olarak şehirler arası 650 km ortalaması 4.2lt/100km gördük. 1.3 motor olanların da 4 lt den aşağı yakacağını sanmam. Ayağına hakim olabilirsen az yakıyor. Basınca da gidiyor. Yinde de tercih sizin ama ben JTD yi şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

2004 yılından beri Doblo JTD 1.9 kullanıyoruz. Kesinlikle 1.9 öneririm. Yakıt tüketimi olarak şehirler arası 650 km ortalaması 4.2lt/100km gördük. 1.3 motor olanların da 4 lt den aşağı yakacağını sanmam. Ayağına hakim olabilirsen az yakıyor. Basınca da gidiyor. Yinde de tercih sizin ama ben JTD yi şiddetle tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    neee doblo kangodan dahamı konforlu ve yakıtta cimriymiş??? bunlara sana kim söylemiş gerçekten merak ettim.
    herşeyden önce konfor konusunda doblo kangonun eline su dökemez yakıttada kasa=ağırlık=tüketim de 1.5 dCİ motorlu Kangoo doblonun her iki aracından da az yakar.
    ha yüke hangisi gelir ve görünüş itibari ile hangisi daha kaslı dersen o zamanki tabiki doblo. ama kullanım, ergonomi ve konforda kangoo.
    ki yeni Kangoo görünüş ve diğer tüm konularda caddy hariç (ki caddy lüx otomobil sınıfında cünkü 45000TL yi sonuçta binmek için kullanılacak bir ticari araca vermek bana mantıklı gelmiyor) rakiplerini geçti.

bu söylediklerim tecrübeyle sabittir çünki ben Ankara trafiğinde uzun zaman 2007 kangoo, 2008 Doblo 1.3 ve 1.9 , 2009 Yeni Kangoo 1.5 (85 lik), 2007 Connect (75 lik)(yakıt canavarı)
    2006 partner kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

neee doblo kangodan dahamı konforlu ve yakıtta cimriymiş??? bunlara sana kim söylemiş gerçekten merak ettim.
    herşeyden önce konfor konusunda doblo kangonun eline su dökemez yakıttada kasa=ağırlık=tüketim de 1.5 dCİ motorlu Kangoo doblonun her iki aracından da az yakar.
    ha yüke hangisi gelir ve görünüş itibari ile hangisi daha kaslı dersen o zamanki tabiki doblo. ama kullanım, ergonomi ve konforda kangoo.
    ki yeni Kangoo görünüş ve diğer tüm konularda caddy hariç (ki caddy lüx otomobil sınıfında cünkü 45000TL yi sonuçta binmek için kullanılacak bir ticari araca vermek bana mantıklı gelmiyor) rakiplerini geçti.

bu söylediklerim tecrübeyle sabittir çünki ben Ankara trafiğinde uzun zaman 2007 kangoo, 2008 Doblo 1.3 ve 1.9 , 2009 Yeni Kangoo 1.5 (85 lik), 2007 Connect (75 lik)(yakıt canavarı)
    2006 partner kullandım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.biliyorum formda bu konu degişik şekillerde açılmıştır.
    ben internette araştıdıgım kadarıyle kangonun motoru ender 200 bini görüyor.o beni soguttu yeni kangoları gördüm ancak o kadar güzel bir araba yapılır.ama benim param sınırlı ve yük taşımıyacagım.emekliyim pul parası falanda bayagı beni şeçenekleri düşünmeye zorluyor.şimdiki arabam 88 reno biliyorumki hepside bana çok rahat gelecek ama benim istedigim az yakanı arıza az vereni ve sigorta taşıt pulu falan az olanı.bana yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca bu paraya patner,berlingo,kombo, gibi araçlarında 2004 ve üzeri modelleri geliyor.halen kararsızımve aracı hususi kullanacagım.yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

2006 partner kullandım.

Alıntıları Göster
    Ailecek dolusup dag bayir gezeriz diyorsan 1.9 oneririm.Zira Antalyadan korkuteliye giderken 1.3 Doblomuz baya zorlaniyor.Kamyonlarin pesinden 2. vitesle tirmaniyoruz yokuslari....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2006 partner kullandım.

Alıntıları Göster
    Kango elbette daha az yakar. Ancak doblo daha konforludur. (Eski kasalar için...) 1,9 doblo almanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Kango elbette daha az yakar. Ancak doblo daha konforludur. (Eski kasalar için...) 1,9 doblo almanı öneririm.

Alıntıları Göster
    ben sadece ilk çıkan dobloları kullanmadım ama makyajlı doblolar nasıl kangodan daha konforlu anlamak mümkün değil. herşeyden önce doblonun premiolar harici tümü arkası makaslı bundan dolayıda arkadaki yolcu zıplar. anladığım kadarı ilede konuyu açan arkadaşımız premiolar felan değil normal standart yani arkası makas lı olanlardan alacak. neyse hangi marka model alacaksa şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

ben sadece ilk çıkan dobloları kullanmadım ama makyajlı doblolar nasıl kangodan daha konforlu anlamak mümkün değil. herşeyden önce doblonun premiolar harici tümü arkası makaslı bundan dolayıda arkadaki yolcu zıplar. anladığım kadarı ilede konuyu açan arkadaşımız premiolar felan değil normal standart yani arkası makas lı olanlardan alacak. neyse hangi marka model alacaksa şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Madem yük taşımayıp hususi kullanacaksınız, pul parası da önemli diyorsanız doblo 1.3 bence sizin için uygundur. Yük altında 1,9 daha az yakar, boşken 1,3 daha az yakar. ayrıca 1,3 mulitjet motor daha güncel bir motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

Madem yük taşımayıp hususi kullanacaksınız, pul parası da önemli diyorsanız doblo 1.3 bence sizin için uygundur. Yük altında 1,9 daha az yakar, boşken 1,3 daha az yakar. ayrıca 1,3 mulitjet motor daha güncel bir motor.

Alıntıları Göster
    cevaplar için teşekkürler.yazılara bakıp kangoyuda incelemeye alsam diyorum.dobloya göre artısı eksisi ne yazarsanız sevinirim.
  • quote:

cevaplar için teşekkürler.yazılara bakıp kangoyuda incelemeye alsam diyorum.dobloya göre artısı eksisi ne yazarsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    alttaki araçlar uygun görünüyor kıyaslama bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-renault-kangoo-90-000kmde-2004-model-acil-satiliktir-32869779/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-doblo-sahibinden-ful-orjinal-ihtiyactan-satiliktir-32757360/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-doblo-temiz-ve-bakimli-vip-aile-arabasi-31955049/detay

• quote:

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.biliyorum formda bu konu degişik şekillerde açılmıştır.
    ben internette araştıdıgım kadarıyle kangonun motoru ender 200 bini görüyor.o beni soguttu yeni kangoları gördüm ancak o kadar güzel bir araba yapılır.ama benim param sınırlı ve yük taşımıyacagım.emekliyim pul parası falanda bayagı beni şeçenekleri düşünmeye zorluyor.şimdiki arabam 88 reno biliyorumki hepside bana çok rahat gelecek ama benim istedigim az yakanı arıza az vereni ve sigorta taşıt pulu falan az olanı.bana yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca bu paraya patner,berlingo,kombo, gibi araçlarında 2004 ve üzeri modelleri geliyor.halen kararsızımve aracı hususi kullanacagım.yardımlarınız için teşekkürler.

şu an şirkette kullandıgımız 2004 model kangoo'ların 1 tanesi 419 bin km de, sırasıyla 380 bin, 240 bin ve yeni modeller bile 100 bini geçti, filomuzda 8 adet kangoo aracımız var, 3 tanesinin turboları degişti ki, 2004-2005 modellerde fabrikasyon hali biraz problemliydi 2 tanesi garanti kapsamında ücretsiz degiştirilmişti.

Rektefiye edilen 1 tane aracımız var onu da kullanan arkadaşa baglıyoruz 120 bin km'de nasıl becerdi ise yogun yag yaktırmaya başladı, her kim söylüyorsa kesinlikle taraflı konusuyor. ne multijet ne de dCi kısa sürede bozulan motorlar degildir. Fiat'ın sadece turbo içermeyen eski 1.9 litre motorları daha kısa sürede ömrünü tamamlar ki o bile kullanıma baglıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

quote:

şu an şirkette kullandıgımız 2004 model kangoo'ların 1 tanesi 419 bin km de, sırasıyla 380 bin, 240 bin ve yeni modeller bile 100 bini geçti, filomuzda 8 adet kangoo aracımız var, 3 tanesinin turboları degişti ki, 2004-2005 modellerde fabrikasyon hali biraz problemliydi 2 tanesi garanti kapsamında ücretsiz degiştirilmişti.

Rektefiye edilen 1 tane aracımız var onu da kullanan arkadaşa baglıyoruz 120 bin km'de nasıl becerdi ise yogun yag yaktırmaya başladı, her kim söylüyorsa kesinlikle taraflı konusuyor. ne multijet ne de dCi kısa sürede bozulan motorlar degildir. Fiat'ın sadece turbo içermeyen eski 1.9 litre motorları daha kısa sürede ömrünü tamamlar ki o bile kullanıma baglıdır

Alıntıları Göster
    bizdede 2005 1,3 mtj war.bana sorarsan 1,3 motoru pek tavsiye etmem yokuş yukarı,araç doluyken falan arac cok bayılıyor. beni pek tatmin etmiyor acıkcası..alıcaksan 1,9 almanı siddetle tavsıye ederım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Avagadro

bizdede 2005 1,3 mtj war.bana sorarsan 1,3 motoru pek tavsiye etmem yokuş yukarı,araç doluyken falan arac cok bayılıyor. beni pek tatmin etmiyor acıkcası..alıcaksan 1,9 almanı siddetle tavsıye ederım..

Alıntıları Göster
    arkadaşın biri doğru söylemiş bizim şirketinde vardı 1.3 multijet eski kasa dan araç 234000 km deydi gitmediği yer yoktu (besler dereler bölgesi - çeşme alaçatı v.s. çalışan elemanlar sağlık ocaklarına tahlil sıvısı sattığı için heryere giderlerdi) ama o araç o kmde olmasına reğmen tık dememişti. tabi araç intrecitynin olduğu için gününde saatinde bakımı yapılırdı.
    yine söylüyorum tamam kangoo özellikle 2006 ve sonrası doblolardan daha bir oyuncak gibi duruyor ama gerek direksiyondan kumandalı teybi, gerek otomobil paltformlu üretimi sebebiyle daha bir konforlu ve atak. yinede seçim sizin.
    ha bu arada dize aracı alırken 10 defa ölçün 1 defa biçin. mesela ilk linkteki kangonun fiyatı bana düşük geldi. bildiğim kdarı ile o kasalar 1.5 dci ve klimalıysa 14-15 ten aşağı değil.

• quote:

Ne Alırsanız Alın Abicim Ama Berlingo ve partnerden uzak durun.. 2004 ve üzeri olursa olsun berlingoyu tavsiye etmem size.. 14 bin verip berlingo gibi boş araba almak mantıklı gelmıyor.. Yakıtta Kango kesinlikle birinci.. Ama doblo ile yakıt konusunda aralarında ucurumlar oldugunu düşünmüyorum.. Dobloyu tercih ederdim ben olsam..

• quote:

Orijinalden alıntı: TaNeR.61

quote:

Ne Alırsanız Alın Abicim Ama Berlingo ve partnerden uzak durun.. 2004 ve üzeri olursa olsun berlingoyu tavsiye etmem size.. 14 bin verip berlingo gibi boş araba almak mantıklı gelmıyor.. Yakıtta Kango kesinlikle birinci.. Ama doblo ile yakıt konusunda aralarında ucurumlar oldugunu düşünmüyorum.. Dobloyu tercih ederdim ben olsam..

Alıntıları Göster
    teşekkürler cevaplar için.halen beklemedeyim.ustalarada sordum hepsi ayrı cevap veriyor hatta birtanesi doblolar kamyonet kangolar binek aracı görünüyormuş.nekadar doğru bilemiyorum ama muayenede fark ediyor herhalde kamyonetler hersene arabalar iki senede bir benim bildiğim.ayrıca bandroldede fark ediyor.bu tespitler doğrumu.yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

teşekkürler cevaplar için.halen beklemedeyim.ustalarada sordum hepsi ayrı cevap veriyor hatta birtanesi doblolar kamyonet kangolar binek aracı görünüyormuş.nekadar doğru bilemiyorum ama muayenede fark ediyor herhalde kamyonetler hersene arabalar iki senede bir benim bildiğim.ayrıca bandroldede fark ediyor.bu tespitler doğrumu.yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    kamyonet görünenler her sene muayeneye girer hususi araçlar 2 senede bir. Hem Doblo nun hem de Kangoo nun ruhsatında hususi araç yazan modelleri ve kamyonet yazan modelleri vardır. Ayrıca evet kamyonet görünenlerin vergilendirilmesi de farklıdır.Hatta hız sınırlamaları da hususi araçlardan farklıdır.

Kango nun Pampa modelleri var onlar hususi araç ruhsatlı bir yakınımızda var ordan biliyorum, diğer kangolar hakkında bilgim yok. Kendi aracımız da 2004 Doblo JTD, ruhsatta kamyonet yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

kamyonet görünenler her sene muayeneye girer hususi araçlar 2 senede bir. Hem Doblo nun hem de Kangoo nun ruhsatında hususi araç yazan modelleri ve kamyonet yazan modelleri vardır. Ayrıca evet kamyonet görünenlerin vergilendirilmesi de farklıdır.Hatta hız sınırlamaları da hususi araçlardan farklıdır.

Kango nun Pampa modelleri var onlar hususi araç ruhsatlı bir yakınımızda var ordan biliyorum, diğer kangolar hakkında bilgim yok. Kendi aracımız da 2004 Doblo JTD, ruhsatta kamyonet yazıyor.

Alıntıları Göster
    binek olanlar zaten ağırlıkla sol kayar kapılı ve 5 kapı diye geçer (yani arka bagaj kapısı çift yana açılan değil yukarı doğru hoş ağırlıkla kamyonet olsun olmasın hepsi artık öle) bide bu "kapalı kasa kamyonet" diye ruhsatta geçenlerin şehrin merkezlerine girememe gibi (Ankara kızılay - ulus) sakıncaları son olarakda hız sınırları var. örneğin şehir dışında 90 ken hız sınırı onalrı 75 ti. bu nedemek sen 120 ile radara girdiğinde otomobil olanlar atıyorum 90 ı 30 geçmiş 10 lira ceza yerken "kapalı kasa kamyonet" yada " çift sıra koltuklu camlı van" lar 45 km/h olarak geçtiği için daha fazla ceza yer...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9872305B9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşım aracı geniş bagaj ve iç hacmi için istiyorum.varsa bana önereceğin araç önerinede açığım.logan reno ürünü ama nedense piyasada pek tutulmadı.belki albea dizel olabilir ama motoru nasıl sürüşü nasıl bilmiyorum.konuyu biraz açarsan sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.