Şimdi Ara

4. yıla kalmaya karar verdim, düşüncelerinizi bekliyorum (ANKET) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
8.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

4. yıla kalmaya karar verdim, düşüncelerinizi bekliyorum (ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 13.7.2024)
Giriş
  • "çok kararlı isen yolun açık olsun" diyorum ve başarılar diliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bence bu çok doğru

İkinci olarak devam kararı alırsanız buyrunhttps://forum.donanimhaber.com/turkiye-ea-7-si-tyt-33-suyum-tavsiyeler--139213728

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    phosphorus kullanıcısına yanıt
    ince memed27 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bence ilk yazılan çok saçma, istediğimiz bölüm bile gelmiyorken tercih vermek mantıklı değil. Yani tabii sonsuza kadar mezuna kalınacak değil ya :D

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 27 Temmuz 2019; 16:57:13 >
  • 2017= Barajı geçemedim.
    2018= say 230k
    2019= say 150k

neredeyse aynı durumdayım seninle ama ailem bi sene daha kalmam için izin vermiyor. bir nevi haklılar da 2 yıldır güvenlerini kazanacak bi sıralama yapamadım ki bana 1 yıl daha versinler. ama ailen destekçinse geri kalan kimseyi düşünme. potansiyelinin bu olduğunu söyleyen akrabalarına ve çevrene seneye beyaz önlüğünü giyerek cevap verebilirsin. hakkında hayırlısı olsun.
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    ben direk başlığı okumuştum hocam :D 2 sene adam akıllı çalışamadıysanız olabilir, ben 3 sene full sınava çalıştınız sandım
  • Matematiği toparlayabileceğine inanıyosan kal ama matı hep 15-20 falan olanlar genelde matı toplarlayamıyo. Sorgulaman gereken ders matematik neden düşük yaptım diye

• Hocam bence boşa kasmanin esprisi yok bazen durumu kabullenip önünüze bakmanız gerekiyor.Kazanamazsanız 4 yıl çöpe gidicek (üstelik kazanamamanin vereceğı hayal kırıkliğindan bahsetmiyorum)kazandiginizi varsayarsak tıpı 6 senede(hazirlik yoksa tabii ki) bitireceginiz meçhul belki orada da sene kaybediceksiniz üstüne tus belasi var 4 yilda uzmanlik derken yaş çok geçmiş olucak.Bana kalirsa tüm bu risklere değecek değil.
    Not:2017 mezunuyum üniyi birakip bu sene sinava bir kez daha girdim

• Böyle söylemek hoş değil ama olmuyorsa kabullenmek daha iyi olacak sizin için.
  • GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    Evet hocam doğru diyorsunuz
  • SsCoulson kullanıcısına yanıt
    Yani hocam bir açıdan haklısınız elbette ama yine de deneyeceğim şansımı, 2-3 yıl geç başlamanın çok sorun olacağı kanısında değilim. Tabii bunlar kazanmam durumumda geçerli.
  • Disenchantment kullanıcısına yanıt
    Kabullenemiyorum hocam, hayırlısı olsun.
  • Kanunun 20 maddesinin 3. bendinin (a) fıkrasında açıklanmıştır. Mesleki ve teknik liseden mezun olan kişilere ilaveten 3 yıl daha hak tanınmıştır. Yani 3 + 3 yıl. Bu durumda bu tip liselerden mezun olduklarını belgeleyen kişilerin 24 yaşına kadar tecil hakları olur. (https://yeni-kimlik.com/askerlik-tecil-islemleri.html)

Askerlik zamanına daha çok var hocam. Dene kesinlikle hocam asla bırakma peşini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 27 Temmuz 2019; 22:3:21 >
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam
  • Öncelikle senin böyle bir konu açtığını görmek beni üzdü. Ben üniversiteye 2017 girişli (99 doğumlu) olduğumdan seni çok iyi hatırlıyorum. Lakin sen zaten bu sene bir öğrencinin çalışması gerektiği gibi çalışamamışsın. Ayrıca bu sınavlar konusunda çok bilgili olduğuna ve çok daha iyi bir sıralama elde edeceğine eminim. Lakin eğer OBP düşükse ve şansın yaver gitmezse tıp kaçabilir. Bu bence en kötü ihtimal olur senin için. Fakat bu ihtimalde bile kârlı çıkacağını düşünüyorum. Tüm bunları düşününce bir sene daha hazırlanmaman için sebep bulamıyorum. Yolun açık olsun, başarılar dilerim.

• Han bu sene ben yaptıysam sen hayli hayli yaparsın kendine inan (3. senemdeydim bende). 2020 senin senen olacak inşallah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam realist olmak gerekirse daha fazla zorlamanın anlamı yok
    ya işi bırak adam akıllı ders çalış
    ya da işine devam et buraya kadar de
    emin ol elinden gelenin en iyisini yaptın yıl içerisinde görüyordum zaten.
    içinde ukte kalabilir ama en azından denedim dersin olmadı dersin.
    ben 12yim benim bile gözüm kesmiyor 1 yılı ki 4.yıl gerçekten kolay değil. Olmayınca olmuyor bazen. Ben de hedefimin ve benden beklenenin çok aşağısında yaptım ama napayım ? Kısmette bu varmış deyip geçmek lazım bazen. Zaten ankete yazmışsın iş bulmak kolay mı diye. Doğru işte. Şuan hemşire olmak isteyen kaç bin kişi var.
    Bence işine tam manasıyla odaklan ve geleceğine bak artık. Araba al kız arkadaş vs bul hayata atıl artık yks falan cidden gerek yok artık. En azından senin konumun için diyorum bunu.

• İş+ders mi düşünüyorsun mezuna kalırsan? İşi bırakacak mısın yoksa hocam?

• Ben de 4. yıla bırakacağım sanırım. Aynı durumdayım seninle hemen hemen en iyi ben anlarım bro.
    İlkokulda çalışkan biriydim aile zoruyla sağlık meslek yazdık tüm tercihlere. Sağlık meslek pişmanlıktır. Özelde çalışırken sınava çalışıp bu sıralamayı yaptıysan 1 yıl daha denenir her türlü. Üzme kendini millet kaç yaşında okuyor bu devirde, üni bırakıp tekrar girenler pişman olup, bunları gözün önüne getir. İstediğin olana dek devam. Anketinde yanlış şıkkı seçtim ama neyse. Dediğim gibi kendine inanıyorsan devam bro, istemediğin olursa pişman olacağın belli. İstediğin olsun, ya da hiç olmasın. Olana kadar devam derim. Şimdi girip 4 yıl sonra geriye döndüğünde keşke diyeceğine tekrar dene. Sistem biz yokmuşuz gibi davranıyor maalesef, insanlar üniversiteye yönelik çalışırken biz iş öğreniyoduk lisede. Bunu da bir düşün bence, yalnız değiliz. İmkanın varsa kullan derim.

• Mezun olup işsiz kalacağınıza bir sene daha durmak çok mantıklı bu sıralamayla çok bir şey olmaz diye
    Düşünüyorum ama tavsiyem hocam çok iyi
    Çalışın tek gayeniz çalışma olsun
    Benim 2017 78k
    2018 32k

• MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama son paragrafa dair hiçbir şey ilgimi şu an için çekmiyor tamamen sınavdan başka bir şey düşünmememden kaynaklı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.