Şimdi Ara

4. yıla kalmaya karar verdim, düşüncelerinizi bekliyorum (ANKET) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
8.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

4. yıla kalmaya karar verdim, düşüncelerinizi bekliyorum (ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 13.7.2024)
Giriş
    Hayırlısıyla bırakacağım, iş + ders bu yıl denedim olmadı hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam devlette çalışıyorum ama yine de çalışırken olmuyor en azından ben istediğim sıralama için yapamadım. Bir de memleketten farklı yerde çalışıyorum, ev yemek kıyafet işleri de ayrı sıkıntı ve zaman kaybı oluyordu.

Memlekete döneceğim 4. yıl için zaten.

Teşekkür ederim.

• hocam ben küçüklükten beri tıp tıp tıp diye tutturan biriydim bu sene mezuna kaldım ilk sene 160k bu sene 101k sonra evde curcuna filan oldu ben 3.seneme kalacağım diye bas bas bağırıyordum ağlıyordum zırlıyordum yani en sonunda ikna oldular ne yaparsan yap biz arkanda değiliz ama diye resti çektiler sonra ablam yanıma geldi onu ilk defa bu kadar anlayışlı bir şekilde konuşurken buldum sen tıpı gerçekten istiyor musun dedi yani tıpı doktor olmak için mi istiyorsun dedi çalışma şartlarını filan biliyor musun dedi hiç araştırdın mı dedi ve başladı bildiği kadarıyla anlatmaya sonra youtube da videolar filan izledim birkaç doktorla da konuştum her anı yoğun stres altında olan bu mesleği istemiyordum insan hayatı söz konusu ve senin en ufak bir hata yapma lüksün yok hayatını adayacaksın bu mesleğe ki benim yapmak istediğim farklı şeyler de var

düşündüm bayağı uzunca bir süre sonra benim tıpı prestiji maaşı için istediğimi fark ettim bir arkadaşım var mesela tıp için 30k dan kalacak tıpı neden istiyorsun dediğimde hastnede geçirdiği günden bahsetti doktor odaya girdiğinde görmeliydin bütün o hemşirelerin şakalaşmaları bir anda son buldu ve saygıyla doktora bakıyorlardı dedi o da prestiji maaşı için istiyor kuzeni doktormuş 3 yılda araba mı ev mi ne çekmiş ondan bahsediyordu o da istemiyor mesela fakat bunu ona anlatmak çok zor ille de istiyorum diye tutturup duruyor yine

kazandığın zaman nerede olduğunu hayal et hocam eğer hastanedeyse insanlara yardımcı oluyorsan tamam ama eğer kendini çok saygın bir konumda görüyorsan yanlış hedeftesin hocam ben yanlış hedefteydim araştırmalarım sonucu da bu gerçek yüzüme tokat gibi çarptı

peki dedim ben ne olacağım sonra düşündüm dişin pratikleri filan çok hoşuma gidiyordu yani güzel geliyordu bana ablamdan biliyorum kitap okumayı da araştırmayı da çok seviyorum hukuk da sevebileceğim bir meslek birinin geleceğinde kara bulutlar dolaşıyor diğeri ise açık bir gökyüzü hala hangisini sevebileceğime karar vermiş değilim düşünüyorum fakat işin içinden çıkamıyorum

yanlış anlamayın kesinlikle sizi tıptan soğutmaya çalışmıyorum tıpı gerçekten istiyor musunuz bunu eğer daha önce kendinize sorduysanız bile tekrar sormanızı öneriyorum tercih sizin ne istediğinizden emin olmalı ve adımlarınızı ona göre atmalısınız tıpı gerçekten istiyorsanız 1 sene daha kalın derim ya da istemediğinizi fark ederseniz sevebileceğiniz meslekleri araştırın benim gibi,yolunuz açık olsun hocam

• Ailen destekliyorsa daha ne istiyon hocam akrabaları çevreyi salla gitsin

benim aile de sıkıntı oluyor arada :D 3.yıla kalıyom
  • tıp adayı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam dikkate alacağım.
  • Hocam ilk 1k evet potansiyel işidir onun dışında çalışma işidir. Ben 2017de 83k yaptım 2019da 16k şimdi benim potansiyelim 83k mı 16k mı? Kısacası bırak bu "senin potansiyelin bu kadarmış" laflarını gerçekten istiyorsan ve inanıyorsan kal

• itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
  • hocam biz yaşıtız ben seni 2-3 senedir biliyorum bu forumdan. eğer 4. seneye kalacaksan çok şeyi değiştirmen gerekiyor. forumu bırakacaksın ve gerekirse internetsiz bir telefona geçeceksin.
    bu yola tıp için çıkıyorsan hedefin tıp kazanmak değil hedefin ankara tıpı kazanmak/ege tıpı kazanmak olmalı. eksiklerini ve yapman gerekenleri bir kağıda döküp eylülde çalışmaya başlamanı öneririm. kimseden tavsiye almana gerek yok, 3 senedir yaptığın hataları yapmazsan ve azimli olursan kazanırsın zaten.

kolay gelsin
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    hocam siz bilirsiniz yine ama forum sizi sevdiği için sizi kırmamaya çalışıyor istediğiniz kararı destekliyor gibi. ben 19.5k yaptım anket açtım tıp gelir mi diye gelmez çıkıyor başka arkadaş açıyor orda 20.2k ile kapatır diyorlar. Yani burayı ölçüt almanız doğru değil bence. Burada en önemli faktör aile. Onlar olmasa ben bu sıralamada kafayı yerdim heralde. Enine boyuna otur konuş akrabalar zerre umrumda değil şahsen. Adam 2 yıllığı zor kazanıyor bana laf ediyor daha iyi yapsaymış diye . Yılda bir gördüğünüz birini ciddiye almayın hocam anne babalar bizden daha deneyimli ve ileriyi gören insanlar.
    Tekrar ediyorum bu mesele forumla olacak bir şey değil. Ha ailen de sana destek veriyorsa hakikatten yolun açık olsun derim. Mesleği bırakmak bir risk fakat hayatta risk alamazsak bir şey başaramayız. Bana diş yaz diyenler oluyor sıralamam riskli diye yok diyorum. Açıkta kalma ihtimalim var fakat risk alıp yazmıyorum.
    Neyse lafı fazla uzattım düşün, taşın. En doğru kararı vermen dileğiyle.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sağ ol

Bir çok şeyi değiştireceğim.

• MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Hocam ailem ile konuştum zaten uzun uzun o konuda çok şükür bir sorunum yok, konuyu açma sebebim de farklı kişilerin farklı açıdan yaklaşması.

o zaman yolun açık olsun reyis

• Herkes üniversite okumak zorunda değil.

• kimsenin potansiyeli 80k değildir hocam yeterince çalış(a)mamışsınızdır ama 4.yıl çok zor olucaktır bilmiyorum ben mezuna kalıp 64 ten 12 ye çektim ama olmasaydı kaydırma optik sorunu vb olsa 40-50 gelse de giderdim ona göre bir yere herhalde..Sürekli mezuna kalmak zor,yorucu.Umarım istediğinizi alırsınız başarılar.
  • Sizi çok iyi anlıyorum 1 yıl staj bizdede vardı bu birşey değil birde yazları da çalışıyordum ben (maddi durumlardan dolayı) bende 2.kez mezuna kalcam yani 3.yılım olcak bende herhangi eğitim kurumuna gitmemeye karar verdim çünkü para yok artık :D internet var sadece ailem onayladı seninde ailen onaylamış inan o akrabalarının hiçbirini dinleme hiçbirşey bildikleri yok
    Kardeşim hakkında hayırlısı olsun harcamalarını mininmuma indircek bir düzen inşa etmelisin
  • TheXenos kullanıcısına yanıt
    Anlamadım hocam
    taşındım felan diyosunya
  • dene şansını cips. ben bu sene son kez deneyeceğim sağlam obp ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.