Değerli arkadaşlar, sağlık nedenlerinden otomatik araç almak durumundayım. tüm markaları dolaştım malzeme kalitesi ve iç mekan görüş açısından aşağıdaki araçlar ilgimi çekti. dizel tercih sebebi lakin fiyat biraz zorluyor, benzinlileri de sanırım ilerde tüple kullanabilirim. Allah izin verirse uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Küçük bir aile için (yüksek performans beklentim yok araçtan), konfor, güvenlik, tüketim, kalite açısından sizce aşağıdaki araçlarda sıralama ne olmalı? Şimdiden teşekkürler...
kia ceed crdi otomatik dizel motion peugeot 308 otomatik benzinli envy yeni mazda 2 1.5 otomatik benzinli go honda jazz 1.4 ishift otomatik benzinli fun ford focus 1.6 benzinli otomatik collection
Tüpe filan bulaşma al dizel kurtul bu dertlerden. verdiğiniz seçenekler arasında en iyisi kia ceed derim dizel olmasından ötürü.
Bende yazdıklarım görünmez mi diyordum, :) sağolasın öneri için. Kia ya yakın gibiyim.
honda veya focus derim ben.
quote:
Orijinalden alıntı: ordinarysss
Değerli arkadaşlar, sağlık nedenlerinden otomatik araç almak durumundayım. tüm markaları dolaştım malzeme kalitesi ve iç mekan görüş açısından aşağıdaki araçlar ilgimi çekti. dizel tercih sebebi lakin fiyat biraz zorluyor, benzinlileri de sanırım ilerde tüple kullanabilirim. Allah izin verirse uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Küçük bir aile için (yüksek performans beklentim yok araçtan), konfor, güvenlik, tüketim, kalite açısından sizce aşağıdaki araçlarda sıralama ne olmalı? Şimdiden teşekkürler...
kia ceed crdi otomatik dizel motion peugeot 308 otomatik benzinli envy yeni mazda 2 1.5 otomatik benzinli go honda jazz 1.4 ishift otomatik benzinli fun ford focus 1.6 benzinli otomatik collection
Arkadaşım araba için maksimum ne kadar bir bütçe ayırdın?
maksimum bütçem 41000 tl ve mutlaka otomatik olacak dizel benzinli çoook da önemli değil. dizel tercih sebebi dir yine de tabi :)
quote:
Yazdığın araçlardan en mantıklısı dizel olduğu için Ceed.
Ancak motion donanımında ESP ve de yokuş kalkış desteği yok.
Bir de aracı kullanacağın güzergah (ş.içi-dışı) kısa-uzun mesafe de önemli.
Daha kısa mesafelerde ve de şehiriçinde kullanacaksan az yakan benzinli bir araç ta iş görebilir.
Yılda ortalama 15 bin km yapıyorum, Kayseride oturuyorum genelliikle düz bir alan Hiç otomatik kullanmadım, Aracın ferahlığı iç hacmi benim için önemli önceki aracım fokus idi memnundum.
Ceed bayağı hoşuma gitmişti aslında, ama ikinci elde çok kaybettiğini söylüyorlar, bu beni biraz düşündürdü, dünyanın binbir türlü hali var ve memurum neticede. Karar vermek çok zor.
Kayseride oturuyorsan dizel alma.O motor ısınana kadar çok yakar.
Peugeot 308 1.6 HDI 112hp dizel-Auto6R otomatik derim ben.. Biraz sarsıntılı geçişleri var ama en azından ESP ve yokuşta kalkış desteği standart, performans ve tüketimi olumsuz etkilemiyor, piyasaya çıkalı birkaç sene olduğu için kronik problemlerinden de olabildiğince arınmıştır diye düşünüyorum, bir test sürüşü yapın derim
ben olsam jazz yerine city eklerdim listeye
quote:
Aydınlatıcı bilgiler için sağol.
Durumum aşağıdaki gibi.
Yılda ortalama 15 bin km yapıyorum, Kayseride oturuyorum genelliikle düz bir alan Hiç otomatik kullanmadım, Aracın ferahlığı iç hacmi benim için önemli önceki aracım fokus idi memnundum.
Ceed bayağı hoşuma gitmişti aslında, ama ikinci elde çok kaybettiğini söylüyorlar, bu beni biraz düşündürdü, dünyanın binbir türlü hali var ve memurum neticede. Karar vermek çok zor.
Listende yazdığın araçlardan bazıları C sınıfı, bazıları da B.
Normal şartlarda bir alt sınıftaki araçlardan bir üst sınıf konforu beklememek gerekir.
Ancak madem ferahlık ve iç hacim senin için önemli, bir alt sınıf Honda Jazz'ın neredeyse tüm C sınıfı HB modellerden daha başarılı olduğunu görünce çok şaşıracaksın. Buna bagaj hacmi de dahil.
Genellikle düz ayak olduğunu belirttiğin için yarı otomatik şanzumandan sıkıntı duymazsın.
Kaldı ki daha önce tam otomatik kullanmadığın için sıkıntı da olmaz.
Standart olarak VSA (ESP) + ön yan perde hava yastıkları üzerine FUN donanımda cruise control + kocaman cam tavan + otomatik yanan farlar + yağmur sensörlü silecekler + soğutmalı torpido + ön arka kol dayama gibi özellikler de standart.
Genelde şehiriçi ağırlıklı olacağı için hem benzinli olarak çabuk ısınır (dizel motor ı s ı n m ı y o r r r, klima sıcak üflemeye çok geç başlıyor dizelde) hem de soğukken daha da gürültülü çalışan dizel motor gürültüsünden muzdarip olmazsın.
Bir de dizel motoru ilk çalıştırma ve de stop ettirme kısımlarında yerine göre 30 sn kadar beklemen gerekiyor. Benzinliye alıştıktan sonra bu da angarya gelebiliyor bazen.
Önceki verdiğim linkteki bilgilerle paralel olarak listendeki tek dizel olan Ceed şehiriçinde kısa mesafelerde beklediğin ekonomiyi vermeyecektir. Kaldı ki alet tam otomatik vitesli olduğundan zaten şehiriçi tüketimi 8-9 lt yi buluyor (fabrika verisi 7 lt).
İkinci el değeri olarak Honda gerek Peugeot gerekse de Ceed den daha başarılıdır.
Focusun tam otomatik benzinlisi aynı şartlarda 12-13 lt yakabilir.
Sonuç olarak Honda Jazz ile bir test sürüşü yap.
Eğer konfor ve de yarı otomatik şanzuman (bu aracın eksi özellikleri bunlardır - ama yarı otomatik şanzuman düz vitesten az bile yaktırabilir) dan memnun kalırsan alacağın araç Jazz olacaktır.
Honda City de güzel bir araç ama hem ikinci eli daha zayıf hem de VSA (ESP), cam tavan gibi güzel özellikleri koymamışlar alete.
Kolay gelsin.
Haluk
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme