Şimdi Ara

Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yuh artık.daha ne diyeyim sana.şu videoyu izle diyorum.bak ikiside 4.8 hızında ve 1 fps bile fark yok.ya da sen şuan trolluk yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihmete36

Neyse uzatmaya gerek yok sistemi toplayan arkadas bana PM attı. Sistemini leon-x değerlendirtmiş. Leon-x işlemciyi i7 4790k yerine i7 4790 seçmesini söylemiş. Arkadaş sistemi alıyormuş. Bundan sonra bize hayırlı olsun demek düşer.

konuyu okurken inanılmaz darlandım.gerçekten inanılmaz bir bilgi kirliliğ olmuş ve bunun sebebi kusura bakmayın beyler ama fatihmete ve spellfore103,sizlersiniz. peki konu sahibi rkadaş leon-x e 4690k lı sistemi sormuş mu? çünkü açıkcası ben leon-x in sadece oyun için toplanan bir sisteme ve bütçede müsaitse i5-4690k dururken 4790 önericeğini düşünmüyorum.uzun vadeli sistem demek oc yapılan sistem demek.kimse kusura bakmasın ama bazı şeyleri eksik biliyorsunuz.leon-x in de o kadar vakti yok ki size bu eksik bilgilerinizi öğretsin.ben normalde böyle sert konuşmam ama hakkettiniz.mesela leon-x üstad i5-2500k kullanıyor ve 2 sene daha kullanır. çarpan kilidi kapalı işlemcilerle toplanan bir sistemin ömrü maximum 4 senedir.4 sene sonra çıkacak üst seviye ekran kartlarında darboğaz sorunu oluşturur.sen şimdi git leonx- üstada yine mesaj at.testerenecmi diye biri geldi,bunları söyledi gitti de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 2 Nisan 2015; 0:42:04 >

• spellfore103 kullanıcısına yanıt
    Kardes herhalde sen dediğimi anlamamayi hayat gayesi edinmissin. Benim dediğim şey su

Oc ile 1-2-3 FPS anca artıyor performans. Bu yüzden oc olacak sisteme anakarta soğutmaya bos yere para vermeye gerek yok.

Ama sen i5 4690k bin yettiği yerde i7 4790nin yetmeyecegini söylüyorsun. 1 değil 5 FPS de fazla alsa bu i7 4790 bin yetmediğini göstermez.

Arkadaş leon-x ile görüşmüş. İ7 4790k yerine i7 4790ni tercih ederek sistemi alacakmis. Leon-x bile bu sistemin alınmasında sorun gormezken sen bana yanlış yönlendiriyor dedin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    O arkadaş ile öyle anlaşmışlar pmden bana söyledi. Zaten ben 4000liralik i7 4790 li sistem toplamistim leon-x gayet iyi sorun yok alabilirsin demişti. Arkadaşa sorabilirsiniz. Arkadaş bana leon-x ile konuştuğunu söyledi soundcase.

• quote:

Kardes herhalde sen dediğimi anlamamayi hayat gayesi edinmissin. Benim dediğim şey su

Oc ile 1-2-3 FPS anca artıyor performans. Bu yüzden oc olacak sisteme anakarta soğutmaya bos yere para vermeye gerek yok.

Ama sen i5 4690k bin yettiği yerde i7 4790nin yetmeyecegini söylüyorsun. 1 değil 5 FPS de fazla alsa bu i7 4790 bin yetmediğini göstermez.

Arkadaş leon-x ile görüşmüş. İ7 4790k yerine i7 4790ni tercih ederek sistemi alacakmis. Leon-x bile bu sistemin alınmasında sorun gormezken sen bana yanlış yönlendiriyor dedin.

arkadaşım bak ben ne diyorum.şimdi için demiyorum 4 sene sonrası için diyorum. 4 sene sonra i5-4690knın stok hızda yetemediği yerde i7-4790 da yetemez.sen değilmisin stok hallere aralarında 1 fps var diyen.demekki 4 sene sonra 4790nın darboğaz olduğu yerde 4690da darboğaz olur.çünkü biri 4.0 ghz diğeri 3.9 ghz. ama 4690k veya 4790k darboğaz açığını oc ile kapatır.sen şimdiki oyunlara ve ekran kartlarına bakıyorsun.oc yi fps artışı için değil çıkacak güçlü ekran kartları ile darboğaz sorunu yaşamamak için yaparsın.

Beim actigim konu ve bana verdiği yanit resimlerini atıyorum.

Diğer olayında sondcase e sorabilirsiniz. Soundcase bana mesaj attı ve leon-x ile konuştuğunu o sistemde i7 4790k yerine i74790 yapmasını söylemiş. Soundcase de öyle alacakmis.
     Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

• quote:

Diğer olayında sondcase e sorabilirsiniz. Soundcase bana mesaj attı ve leon-x ile konuştuğunu o sistemde i7 4790k yerine i74790 yapmasını söylemiş. Soundcase de öyle alacakmis.

sen de hata yapıyorsun i7-4790 alarak.onun yerine i5-4690k,gigabyte gaming 5 ve 100-150 lira arası bir soğutucu alman çok daha iyi olur.mesela sen oraya iki sistem koysaydın leon-x sana 4690klı al derdi.yıllardır tanıdığım adamı bana anlatma oc li sistem daha pahalıya gelmiyor aynı fiyata geliyor. i7-4790 için alacağın işlemci soğutucu emin ol i5-4690k için yeterli.bütçe varken ve eğer sadece oyun içn sistem toplanıyorsa i5-4690k almamak büyük hata olur.diyorum sana git leon-x e böyle söyle diyorum.sadece yazdığım sistem iyi olmuş mu dersen iyi olmuş der.bana da sadece bu sistemi göstersen güzel olmuş mu uyumlu mu diye sorsan.olmuş derim. ama mesela yanına bide şöyle bir sistem koysan hiç düşünmeden i5 4690k derim.senin bütçen buna yetiyor.
     Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 2 Nisan 2015; 1:22:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

quote:

Neyse uzatmaya gerek yok sistemi toplayan arkadas bana PM attı. Sistemini leon-x değerlendirtmiş. Leon-x işlemciyi i7 4790k yerine i7 4790 seçmesini söylemiş. Arkadaş sistemi alıyormuş. Bundan sonra bize hayırlı olsun demek düşer.

konuyu okurken inanılmaz darlandım.gerçekten inanılmaz bir bilgi kirliliğ olmuş ve bunun sebebi kusura bakmayın beyler ama fatihmete ve spellfore103,sizlersiniz. peki konu sahibi rkadaş leon-x e 4690k lı sistemi sormuş mu? çünkü açıkcası ben leon-x in sadece oyun için toplanan bir sisteme ve bütçede müsaitse i5-4690k dururken 4790 önericeğini düşünmüyorum.uzun vadeli sistem demek oc yapılan sistem demek.kimse kusura bakmasın ama bazı şeyleri eksik biliyorsunuz.leon-x in de o kadar vakti yok ki size bu eksik bilgilerinizi öğretsin.ben normalde böyle sert konuşmam ama hakkettiniz.mesela leon-x üstad i5-2500k kullanıyor ve 2 sene daha kullanır. çarpan kilidi kapalı işlemcilerle toplanan bir sistemin ömrü maximum 4 senedir.4 sene sonra çıkacak üst seviye ekran kartlarında darboğaz sorunu oluşturur.sen şimdi git leonx- üstada yine mesaj at.testerenecmi diye biri geldi,bunları söyledi gitti de

Senin olusturdugun sistemi kuzenime aldik. Simdi isin diger tarafina gelelim ben Leonx'e i5 4690k mi İ7 4790 li mi bir sistem olusturuyum diye sormadim. Sadece oc yapmayacagim icin bana tavsiye etmis oldugu i7 4790 islemcili bir sistemdir. Oc nasil yapilir bilmiyorum fakat arastirarak ogrenebilirim. Bu konuda da bana yardimci olursaniz sevinirim. Maksat acele edip yanlis bir sistem olusturmayayim. Uzun omurlu stabil bir sistem olusturmak niyetindeyim. Butcem 4000-5000 tl, oyun manyagi bir insan devilim sadece keyfe keder arkadas grubumuzla oynadigimiz sirf sohmet ve keyif amacli haftanin belirli gunlerinde zaman geciriyoruz. Ve ikide birde ilerisi icin senenden seneye upgrade yapmak istemiyorum. 3senede bir ekran karti islemci takviyesi yapmak istiyorum.

• quote:

quote:

sen de hata yapıyorsun i7-4790 alarak.onun yerine i5-4690k,gigabyte gaming 5 ve 100-150 lira arası bir soğutucu alman çok daha iyi olur.mesela sen oraya iki sistem koysaydın leon-x sana 4690klı al derdi.yıllardır tanıdığım adamı bana anlatma oc li sistem daha pahalıya gelmiyor aynı fiyata geliyor. i7-4790 için alacağın işlemci soğutucu emin ol i5-4690k için yeterli.bütçe varken ve eğer sadece oyun içn sistem toplanıyorsa i5-4690k almamak büyük hata olur.diyorum sana git leon-x e böyle söyle diyorum.sadece yazdığım sistem iyi olmuş mu dersen iyi olmuş der.bana da sadece bu sistemi göstersen güzel olmuş mu uyumlu mu diye sorsan.olmuş derim. ama mesela yanına bide şöyle bir sistem koysan hiç düşünmeden i5 4690k derim.senin bütçen buna yetiyor.

Ellerine saglik hocam. Tesekkurler yardimlariniz icin.

• bakın ikinizinde bütçesi gayet uygun. anladığım kadarı ile amaç oyun ağırlıklı sistem toplamak.ikinizde ileriye dönük uzun ömürlü sistem toplamak istiyorsanız ve tabiki bütçenizde uygun olduğu için 4690k alın.oc yapmaktan çekinmeyin oc zor bir işlem değil.zaten 2-3 sene oc ye ihtiyacınız olmaz eğer sli veya crossfire gibi bir düşünceniz yoksa.hiçbirimiz oc yi doğuştan öğrenmedik.hepimiz ordan burdan araştırarak öğrendik ve gün geçtikçe oc yapmak daha da kolaylaşıyor yeni nesil anakartlarla.
  • quote:

quote:

locanın necmi üstadı fatality yapmış.büyük üstad leon-x de gelip finish him yaparsa tam olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugues de Payen -- 2 Nisan 2015; 1:24:19 >

• ben üstad değilim ama leon-x büyük üstad orası öyle
  • ana kartı yükselttin mi sistem tamam işte. Ne çok uzamış konu :))
    Öneriniz için teşekkürler. Birkaç sorum olacak.

İ7 4790 alşam beni 4yil gotururmu. Sorun çıkarırsa ne gibi sorun çıkarır. Çok önemli performans kaybim olurmu.

H97 gaming 3 + i7 4790k alsam. 100-150tl bir soğutucuyla turboda 4.4ghz de kullansam 4-5 yıl yetermi.

Şuan i7 2600 turbo 3.8ghz ile çalıştığında oyunlarda sıkıntı yapıyor mu. Yapıyorsa ne ölçüde düşük performans veriyor.

Kafamda alternatif fikirler olussun diye soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmete36 -- 2 Nisan 2015; 7:58:54 >
  • Estgf. arkadaşlar, elimden geldiğince sadece yardımcı olmaya çalışıyorum sizler gibi...

Render vb. işler olmayacaksa zaten i7 gereksiz oluyor, sonuçta o da 4 çekirdek bir işlemci HT (hyper threading) farkı ise m.medya işlerinde iş görüyor.

Şu an için o.c yapma konusunda deneyimin olmayabilir ama hepimiz öyleydik, bir süre sonra sistemi çözünce kurcalamaya başlıyorsun illak ki

Necmi hocanın sistemini aynen toplatabilirsin gayet f/p sistemi olmuş, gözün kapalı alabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.