Şimdi Ara

Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısa bir süre önce kuzenime forumdan bir arkadaşın yapmış olduğu sistemi bir kaç değişiklik yaparak topladık ve memnun kaldık. Şimdi kendime cuma günü alınmak üzere (internetten sipariş verilecek) sistem toplayacağım. Fatimete36 adlı arkadaşın oluşturduğu sisteme son rötuşlar yapılarak sipariş verilecektir. Bu işlerden çok anlamadığım için önerileriniz benim için çok önemli. Genelde iş sonrası akşamları arkadaş grubumuzla WOW oynuyoruz. Zaman buldukça Diablo, Path of Exile, Rome vb. oyunlar oynuyorum. Böyle Ultra ayarlarda oynayayım gibi takıntım yok fakat alacağım sistemin beni rahat kasmadan, donmadan 3-5 sene götürmesini istiyorum. Arada bir ekran kartı, İşlemci güncellemesi yapacağım, ram takviyesi yapacağım, anakartla çok uğraşmak istemiyorum. İ7 4790 veya 4790K'lı (overlock nedir bilmiyorum, yapar mıyım ileride onuda kestiremiyorum) r9 290x veya GTX970 li, 16 gb ram, 240 - 250 Gb SSD, iyi bir soğutucu(gerekliyse) F/P Kasa şeklinde önerilerinizi bekliyorum. Bugün sipariş vereceğim ve kafam hala çok karışık.

NOT: Bütçe 4000-5000 Tl civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soundcase -- 1 Nisan 2015; 20:44:52 >

• hocam yerinizde olsam işlemciyi i5-4690k anakartı da msi gaming 5 veya gigabyte z97x gaming 5 alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

hocam yerinizde olsam işlemciyi i5-4690k anakartı da msi gaming 5 veya gigabyte z97x gaming 5 alırdım.

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler. Sistem önerirseniz sevinirim, İ5 4690k birde İ7 4790k lı ? Gerçekten kafam çok karışık.
  • soundcase kullanıcısına yanıt
    hocam zaten şuan için oc yapmaya ihtiyacınız yok.eğer ileride orta seviye oc yaparım diyorsanız şu tarz bir sistem yeterli olur.eksen veya sinerjide daha ucuza geliyor.ama online sipariş ile alacaksanız benim tavsiyem sadece inventus olur.oc için biraz daha üst seviye olsun derseniz gigabyte z97x-gaming 5 en uygun anakart kasa olarak öncelikle sizin kendi zevkiniz doğrultusunda tercih yapmanız daha doğru olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugues de Payen -- 1 Nisan 2015; 21:10:01 >

• Hocam size söyle bir sey tavsiye edebilirim
    4790k
    Gtx970 (kesinlikle 290x yerine daha iyi hem yeni nesil hem az enerji tüketiyor hem de 1080pde 290xden daha iyi , ileride bir tane daha kart eklemek isterseniz 970 yine her türlü iyi olur)
    Z97li bir ekran karti (msi-Asus)
    Ddr 3 ram ısını görür diye düşünüyorum 2x8 seklinde
    Ssd de indirimleri takip edip oyle al
    Seçtiğin psu iyi fakat ileride sli yapmak istersen az gelebilir
    Kasa olarak da cooler Master cm 693 iii ( yanında seidon 120 işlemci soğutucu geliyor )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlar için teşekkürler.
    Sistem guzel ancak h97 anakart olmamis z97 gerekli msi z97 gaming 5 veya gigabyte z97 gaming 5 alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pazar ve Pazartesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rami corsair yada g skil yapsan daha iyi olurdu
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    H97 gaming 3 ve i7 4790 ile kurmustum ben sistemi. Sistemi toplayan arkadaş i7 4790k olsun dedi bu makul bir istek çünkü aralarında 400mhz fark var ve satılmak istendiğinde i7 4790k daha çok alici bulur.
    Gigabyte gaming 5 e okadar para vermeye gerek yok. İşlemci zaten turbo ile 4.4ghz çalışabiliyor. Oc yapsan 4.8 ghz olacak bunun oyundaki getirisi yok denecek kadar az 1-2 fps belki etkiler. Bunun için anakarta ve soğutmaya fazladan 250-300 TL vermeye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihmete36

H97 gaming 3 ve i7 4790 ile kurmustum ben sistemi. Sistemi toplayan arkadaş i7 4790k olsun dedi bu makul bir istek çünkü aralarında 400mhz fark var ve satılmak istendiğinde i7 4790k daha çok alici bulur.
    Gigabyte gaming 5 e okadar para vermeye gerek yok. İşlemci zaten turbo ile 4.4ghz çalışabiliyor. Oc yapsan 4.8 ghz olacak bunun oyundaki getirisi yok denecek kadar az 1-2 fps belki etkiler. Bunun için anakarta ve soğutmaya fazladan 250-300 TL vermeye gerek yok.

Topluyorum ozaman bu sistemi, ayrica dedigin benim istegim uzerine boyle bir sistem olusturmustun👍

• quote:

zaten eğer o işlemci stok hali ile bile kullanılsa önerilen soğutucu maalesef yeterli değil. işlemci turbo ile 4.4 e çıkıyor ama bunun için voltajı fazla.yani işlemci fabrika çıkışı yüksek voltajla geliyor o yüzden yük altında fazla ısınıyor.bunun için voltajı aşağı çekmek gerekiyor bu sefere 4.4e çıkmıyor turbo ile. o zaman boşuna masraf yapılmış oluyor.ya da daha kaliteli yüksek seviye bir hava soğutma almak gerekir.ama sizin önerdiğiniz soğutucu 4790 için veya 4690k için yeterli

• Sinerji den alacaktim sistemi fakat sistem toplamasi, test yapilmasi gibi islemler icin kararimi İnventus dan yana kullanacagim. Yardimlariniz icin tesekkur ederim ayrica internetten siparis vermekten vazgectim. Kadikoy'e gidip oradaki arkadaslarinda fikrini alarak İ7 4790k veya oneriniz uzerine İ5 4690k li bir sistem olusturacagim. Cuma aksami fotograflari paylasacagim merak ettigim İnventus daki personel Vatan'in veya Gold'un personeli gibi sadece satis odakli midir? Guvenebilirmiyim tavsiyelerine? Zamaninda ozellikle Gold dan cok kotu anilarim olmustur. Bilginiz varsa personelleri hakkinda onlarlada bir harman yapip sistemi kismetse cuma gunu alacagim.

• Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    Hadi turbo olmasın 4.0 ghz de kullansin. Oyunda dişe dokunur bir performans değişimi olurmu Olmaz . oc yapilacak sistem kurmaya kalksa çok para gidecek. O kadar az performans farkına o kadar para degermi. Arkadaş bildiğim kadarıyla hic oc yapmamış ve sıcak bakmıyor.

Yeterli bütçenin olduğu için inventusu seçmen yanlış olmaz. Müşteri memnuniyeti yuksek. İnşallah kusursuz bir sistem olur. Darısı bizim başımıza

Bol bol foto atarsin sistemi alinca. Şöyle gözümüz gönlümüz açılsın.

• fatihmete36 F kullanıcısına yanıt
    işte o yüzden ne i7-4790 a nede 4790k almaya gerek yok.oyun için toplanan bir sistemde en fazla i5-4690k yeterli.yani parası i7 almaya yetiyor diye i7 aldırılmaz oyun için.
  • quote:

Hadi turbo olmasın 4.0 ghz de kullansin. Oyunda dişe dokunur bir performans değişimi olurmu Olmaz . oc yapilacak sistem kurmaya kalksa çok para gidecek. O kadar az performans farkına o kadar para degermi. Arkadaş bildiğim kadarıyla hic oc yapmamış ve sıcak bakmıyor.

bu arkadaş baya bi yanlış yönlendiriyor. en fazla i5-4690k alınır oyn için gerisi tamamiyle gereksiz masraf
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    Ben i7 al diye diretmedim zaten. Ayrıca i5 4690k yi oc lu sistemde oneriyorsaniz i7 4790dan daha ucuz olmuyor.
    H97 gaming 3+ i7 4790=1250tl
    İ5 4690k+ gigabyte gaming5=1250tl

• quote:

çok para mı gidecek oc yapabileceği i5-4690k lı sistem toplanmış yukarıda 3800 lira tutmuş. i7-4790k lı ve oc yapamayacağı sistem 4200 lira tutmuş. ayrıca daha ekstra soğutucu masrafı var o sistemin.o soğutucu yetmez.
  • quote:

Ben i7 al diye diretmedim zaten. Ayrıca i5 4690k yi oc lu sistemde oneriyorsaniz i7 4790dan daha ucuz olmuyor.
    H97 gaming 3+ i7 4790=1250tl
    İ5 4690k+ gigabyte gaming5=1250tl

arkadaş sen ısrarla anlamıyorsun oyun için gerek i7-4790 almaya. sen zannediyormusun 4-5 sene sonra i5-4690nın yetemediği yerde i7-4790 yetecek.o da yetemeyecek. ama i5-4690k veya 4790k oc ile kullanılmaya devam edecek.
  • spellfore103 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen mesajları tam okudum mu??
    Ben i7 4790 + h97 gaming 3 onerdim.
    Arkadaş i7 4790k olsun dedi bende öyle yaptım oc olmayacağını söyledim . foruma yine konu ac bilgi al dedim. Forumdakiler h97 ile 4790k yi uygun bulamazlar dedim zaten. Bilip bilmeden yanlış yönlendiriyor falan demeyin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.