Şimdi Ara

Son Teknoloji En İyi Pc Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ArkadaşLar Pc hakkında çok fazLa bi biLqim yok o yüzden sizLerin yarDımLarınızı bekLiorum yarDım ederseniz çok mutLu oLurum..

Şimdiden söyliyim para sorun deil
    Ben yeni pc almayı düşünüorum ama işlemci ve anakartlar hakkında pek bi bilqim yok ben oyun oynamayı severim oyun oynarken donmayan yada 2-3 işlem yaparken donmayan bi pc lazım bunun için nasıl bir pc toplucaımı bilmiorum lütfen yardım edinn

• anakart:asus p5e3 intel x38 360 ytl
    işlemci : intel Q9450 45 nanometre 540 ytl
    ram :ddr3 kıngton 1800 mhz 2gb 650 ytl daha sonra fiyatlar düşünce bi 2gb daha eklersin 1 sene sonra
    ekran kartı :ati hd3870x2 tanesi 500 ytl civarı 2 tane alıyosun
    psu:1000 wat tagan fiyatını bilmiyorum
    kasa : nzxt apollo 170 ytl
    hard disk : 500 gb 16 mb ön bellekli samsung sata 2 170 ytl
    monitör: 22 inç philips dvı çıkışlı 500 ytl
    hoparlör: kafana göre takıl madem para sorun değil en iyisini al
    ses kartı: oyunlarda performans artışına neden olur anakartın üzerindekini kullanma işlemciden çalıyo harici bi ses kartı al 24 bit dolby digital 7+1 optik çıkışlı olsun fiyatını bilmiyorum
    sana kolay gelsin bilgisayarı kime aldırcaksan allah sabır versin

• ddr3 hakkında ii deil gibi bşyler duymuştum sanki
  • iyi değil diye bişey yok paha lı diye bişey var
  • hayır performans bakımından söylemiştim
  • ddr2 lerden daha iyi detaylı test sonuçlarına bakarsan görürürsün ancak daha da iyi olabilir biraz O.C yaparak gecikme değerlerini düşüre biliyosun ddr2 lere oranla 3kat daha fazla bant genişliğine sahip bu da oyunlarda sana avantaj sağlıycakdır
    heralde noktayı koyduk
  • sen gene de bi sınır fiyat telaffuz et bence. çünkü orta halli bi araba alacak kadar sistem çıkar burdan. hem oyunla falan ilgin varsa kafanda az çok beliren bileşenler vardır herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazılım ve Az da Olsa Oyun
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bence sen ilk once bir fiyat aralıgı belirle. İyi fiyat performans kasa lcd li felan 2.300-2.500 arasında degisir yani. Fiyat sorun deil diyosan 5.000ede 10.000ede bilgisayar toplanır yani. İstersen 750.000ede varmıs fx57'nin haberinde
  • Monitor fazLa önemlideil lcd olmasada olur bnm için önemli olan performans bi fiyat belirlersem 2500 3000ytl civarlarında olur sanırım
  • işLemciler hakkından kafam karışmıştı biraz E serisimi Q serisimi diye düşünüyordum forumu gezdim ama pek anlamadım demiştimde zaten çok iyi anlamıyorum bilgisayardan
  • ram konusuna dikkat . artık eskisi gibi her anakart her rami destekliyor diye birşey yok. sonra ramlerini single channel kullanmak
    zorunda kalabilirsin. Her anakartın QVL (Qualified Vendors List) diye bir şeyi olur oradan almak istediğin ramin koduna bakıp
    ne kadar desteklendiğini öğrenebilirsin. Veya almak istediğin ramin üreticisinin sitesinde hangi anakart markalarının hangi
    modellerinin bunu desteklediğini görebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

anakart:asus p5e3 intel x38 360 ytl
    ram :ddr3 kıngton 1800 mhz 2gb 650 ytl daha sonra fiyatlar düşünce bi 2gb daha eklersin 1 sene sonra

Kingston'ın internet sitesinden asus p5e3 anakartı seçtiğinde bu ramleri desteklemediğini görebilirsin.

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?SysID=42317&mfr=ASUS%2FASmobile&model=P5E3+Deluxe+Motherboard&root=&LinkBack=&Sys=42317-ASUS%2FASmobile-P5E3+Deluxe+Motherboard&distributor=0&submit1=Search

Aman diyim sonra elinde patlamasın ramler. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gBaelzaden -- 31 Ocak 2008; 14:15:54 >

• anakart: asus p35 ICH9R wi fi 200 dolar
    işlemci: q9450 400dolar
    ekran kartı: hd3870x2 600dolar
    ram: ocz reaper 4gb 800mhz 250 dolar
    psu:high power rock solid 1000w 300 dolar
    hdd: seagate 7200.11 250gbx2 + seagate 7200.11 320gb 270 dolar
    toplam: 2,020 dolar(fiyatları tahminen kdv dahil olarak yazdım)
    artan parayla da kasa monitör ses sistemi vs. kafan göre alırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: gBaelzaden

ram konusuna dikkat . artık eskisi gibi her anakart her rami destekliyor diye birşey yok. sonra ramlerini single channel kullanmak
    zorunda kalabilirsin. Her anakartın QVL (Qualified Vendors List) diye bir şeyi olur oradan almak istediğin ramin koduna bakıp
    ne kadar desteklendiğini öğrenebilirsin. Veya almak istediğin ramin üreticisinin sitesinde hangi anakart markalarının hangi

quote:

Kingston'ın internet sitesinden asus p5e3 anakartı seçtiğinde bu ramleri desteklemediğini görebilirsin.

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?SysID=42317&mfr=ASUS%2FASmobile&model=P5E3+Deluxe+Motherboard&root=&LinkBack=&Sys=42317-ASUS%2FASmobile-P5E3+Deluxe+Motherboard&distributor=0&submit1=Search

anakart hepsini destekliyor asus a girersen görürsün 2000 mhz lik ddr3 ü bile destekliyor

• YorumLarınız için Tşk ederim herkeze yardımcı oldunuz yeterince ;)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gBaelzaden

ram konusuna dikkat . artık eskisi gibi her anakart her rami destekliyor diye birşey yok. sonra ramlerini single channel kullanmak

quote:

anakart hepsini destekliyor asus a girersen görürsün 2000 mhz lik ddr3 ü bile destekliyor

Asus'un internet sitesinden o anakart için downloadstan manualı indirip kingstonın o ramini desteklemediğini görebilirsin. Anakartta ddr3 1800 destekliyor
    yazması bütün ddr3 1800leri destekleyecek manasına gelmiyor ne yazık ki artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gBaelzaden -- 31 Ocak 2008; 16:17:55 >

• zaten resmi olarak 1800 mhz takamıyoruz yanında O.C yazıyor bilmem anlata bildimmi yani DİREK TAKARSAN ÇALIŞMAZ RAMİN GECİKME DEĞERLERİNİ GİRCEKSİN DAHA SONRA VOLTAJ DEĞERLERİNİ DAHA SONRA 1800 E GETİRCEKSİN
    TÜM ANAKARTLARDA DURUM AYNI
  • Ben sana anlatamadım derdimi. O anakart 1800 çalıştırmaz demiyorum. Kingston'ın o raminde sorun çıkartabilir diyorum. Verdiğim linke de bakmamışsın sanırım. Kingston kendisi bile p5e3 için uyumlu ramler listesinde o ramini göstermezken sen nasıl bunu söyleyebiliyorsun anlamıyorum. Ben kesin çalışmaz demiyorum sadece sorun çıkartabilir diyorum uyumlu ramler listesinde olmadığı için.
  • GIGABYTE X38T DQ6 1600 MHz FSB DDR3 16x LGA775 300D+kdv
    INTEL QX9650 Core 2 Extreme Quad Core 3.0GHz 1333MHz 12MB 775p 1200D+kdv(gereksiz bence onun yerine E8400 al 220d+kdv )
    hd3870x2 550D +kdv
    KINGSTON HyperX 1GB 1375MHz DDR3 CL7 (7-7-7-20) x2 420 dolar+kdv
    THERMALTAKE Armor Siyah FullTower Pencereli Kasa + 25 cm Fan (PSU yok) VA8003BWS 200dolar+kdv
    FSP POWER SUPPLY 700W FX700GLN KUTULU 150d+kdv
    SEAGATE 500 7200 NCQ SATA2 32MB ST3500320AS 150d+kdv
    dvdrw 50 ytl
    =tamamen duygusal =3000 dolar+KDV(QX 9750 Lİ),2000DOLAR+KDV(E8400LÜ)
    hd3870cf yaparsan 3500dolar+KDV crysis gibi bir oyunu hdtvde oynayabilirsin
    bu bilgisayarı araba gibi düşünürsen ferrari f430 gibi düşün:D
    alırsanda test yapmasını ögren bize gönder

• Ben şöyLe birşey düşünmüştüm..

anakart: asus p5e3 intel x38 yada ASUS P5KC P35 DDR2+DDR3 FSB1333 GLAN+SATA2 16X
    işlemci: Q9450 yada E8400
    ekran kartı: ATI HD3870x2 yada GIGABYTE 8800GTS 512MB 650MHz 256BIT
    ram: Vitesta Extreme Edition 2GB DDR2 1066+ Overclock Dual Channel-KIT RAM
    harddisk: 750GB SAMSUNG 7200RPM 32MB CACHE SATA2 HDD HARD DISK
  • Harddiskim de süper olsun diyorsan Western Digital Raptor öneririm. Bu arada (benim kişisel tercihim) internal harddiskin kapasitesini çok yüksek tutmak yerine şöyle 320 GB falan alıp 750GB veya 1000GB lik bir harici harddisk almak daha iyi olur diye düşünüyorum. Öbür türlü filmler, diziler vs. hepsi evde kalıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.