Şimdi Ara

Son Tercihlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Son Tercihlerim

(En Son Oy Tarihi: 18.7.2014)
Giriş

Orijinalden alıntı: drugsOpp

Yani evet bana da biri kanadaya gitmen gerekiyor demisti. Senin istedigin bolum yurtdisinda gelecegin meslekleri icerisinde..eger imkanin varsa gidersin. Ben Turkiye sartlarina bakarak hemsirelik dedim fakat o da ayak isi. Bence istedigin bolumu sec. Basarili olan her yerde olur.meslegini hakkıyla yapar yukselir

Eyw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yani evet bana da biri kanadaya gitmen gerekiyor demisti. Senin istedigin bolum yurtdisinda gelecegin meslekleri icerisinde..eger imkanin varsa gidersin. Ben Turkiye sartlarina bakarak hemsirelik dedim fakat o da ayak isi. Bence istedigin bolumu sec. Basarili olan her yerde olur.meslegini hakkıyla yapar yukselir

Eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

quote:

Eyvallah

Kararın ne peki ?

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah

Kararın ne peki ?

Çanakkale mbg ve hemsirelik arasındayım bir yandan neden biyokimya olmasın diyorum

• UP
  • UP

• quote:

Up

• quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

Sizce hangisi?

http://vocaroo.com/i/s1VXjyI1JmDL

?

• Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Hocam kuzenim Ege Biyokimya mezunu. Onun hakkında sana bilgilendirme yapabilirim.
    Bir kere yüksek lisans yapman lazım kesinlikle büyük bir firmada çalışırken yada kendi markanı oluşturursan çok gerekli.
    Kuzenim kendi markasını oluşturdu. Krem ve şampuan üzerine üretim ve fason üretim yapıyor.
    Manisada sanayi bölgesinde yeri var üretim için. Şimdilik az sayıda elemanla üretim yapıyor ama işler iyi.
    Zaten siparişleri genelde İzmirden geliyor ve ham maddeler genelde İzmirden alınıyor.
    Manisa gibi büyük şehire yakın bir yerde isen ya da büyükşehirdeysen güzel bir yöntem ancak biraz birikim gerekiyor.
    Ancak o birikimin karşılığını alıcaksınız hemde kat kat.
    Çünkü özellikle İzmir'in elit kısımlarında organik şampuan sabun krem talebi çok fazlaymış.
    İzmirde o kadar yaygın falan da değil organik şampuan sabun krem üretimi. Sadece bir firma daha yapıyormuş benim bildiğim.
    Ben kendime güveniyorum biraz da birikimim var dersen bu yoldan git derim.
    Biyokimyacılar hastanelerde,şirketlerde,ilaç firmalarında da çalışabiliyorlarmış olmadı 5-6 sene buralarda çalışırsın sonra üretim falan yaparsın.
    Biyokimya zaten o kadar ağır olanda bir bölüm değil kuzenim sürekli İzmirde gezerdi,dolaşırdı sınavlara son 2-3 gün çalışırdı güzel notlar alırdı.
    Hem Ege Üniversitesi de çok güzel bir üniversite İzmir falan harika yerler öneririm.

• Türkiye�de ilk kez Ege Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Biyokimya biyolojik sistemlerin organizasyon ve fonksiyonlarını moleküler düzeyde inceleyen bilim dalıdır ve pek çok bilim dalı ile yakından ilişki içindedir. Canlı yaşamı ile ilgili fizik kimya biyoloji gibi fen bilimleri sağlık bilimleri. Beslenme ve çevre olaylarını ilgilendiren konularda bilimsel ve teknolojik alanda gerekli katkıları yapabilecek etkili ve verimli çalışma disiplinini kazanmış ve girişimcilik yetenekleri ile donatılmış insan gücünün yetiştirilmesinde lisans ve lisansüstü eğitimin verilmesi bölümün amacını oluşturmaktadır.

Mezunlar gıda ilaç tıbbi ve kimyasal maddeler tarım ilaçları kozmetik ve deterjan sanayileri fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında üniversitetıbbi tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma labaratuvarlarında görev alabilirler.

Programın Amacı: Biyokimya programının amacı biyolojik bilimler sağlık bilimleri beslenme ve çevre olayları ile ilgili konularda araştırma ve eğitim yapmaktır.

Programda Yer Alan Belli Başlı Dersler: Biyokimya programı "Biyokimyagerlik" ve "Biyoteknoloji Ağırlıklı Kimyagerlik" olmak üzere iki alt dala ayrılmaktadır. Biyokimya programının ilk iki yılında hücre biyoloji mikrobiyoloji fizyoloji histolojianorganik kimya analitik kimya matematik bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır. İkinci yıldan sonra öğrenciler alt dallardan birine yönelmektedirler. Biyokimyagerlik dalına geçenler biyofizikokimya enzimoloji ilaç kimyası beslenmetoksikoloji klinik kimya genetik fermantasyon teknolojisi endüstriyel hijyen atık değerlendirmesi ve arıtma yöntemleri gibi dersleri okumakta ve uygulama yapmaktadırlar.

Gereken Nitelikler:Biyokimya alanında çalışmak isteyenlerin biyoloji ve kimya konularına ilgili ve bu alanlarda başarılıbilimsel çalışmalara istekli meraklı görme sorunu olmayan kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Biyokimya programını bitirenlere bitirdikleri dala göre "Biyokimyager" veya "Biyoteknoloji Ağırlıklı Biyokimyager" ünvanı verilmektedir. Biyokimyagerler biyokimya analiz bilimlerinde ve laboratuvarlarında sağlıkla ilgili testleri yapar yeni test yöntemleri geliştirirler; gıda ve ilaç sektöründe kalite kontrol işlerini yaparlar; projelerin yürütülmesinde görev alırlar.

Çalışma Alanları:Mezunlar gıda ilaç tıbbi kimyasal maddeler tarım ilaçları kozmetik ve deterjan sanayileri ve fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında üniversite tıbbi tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma laboratuvarlarında görev alabilirler. Eğitimleri süresince öğretmenlik sertifikası almaları halinde öğretmen adayı olma hakkını kazanabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet19071907

Türkiye�de ilk kez Ege Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Biyokimya biyolojik sistemlerin organizasyon ve fonksiyonlarını moleküler düzeyde inceleyen bilim dalıdır ve pek çok bilim dalı ile yakından ilişki içindedir. Canlı yaşamı ile ilgili fizik kimya biyoloji gibi fen bilimleri sağlık bilimleri. Beslenme ve çevre olaylarını ilgilendiren konularda bilimsel ve teknolojik alanda gerekli katkıları yapabilecek etkili ve verimli çalışma disiplinini kazanmış ve girişimcilik yetenekleri ile donatılmış insan gücünün yetiştirilmesinde lisans ve lisansüstü eğitimin verilmesi bölümün amacını oluşturmaktadır.

Mezunlar gıda ilaç tıbbi ve kimyasal maddeler tarım ilaçları kozmetik ve deterjan sanayileri fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında üniversitetıbbi tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma labaratuvarlarında görev alabilirler.

Programın Amacı: Biyokimya programının amacı biyolojik bilimler sağlık bilimleri beslenme ve çevre olayları ile ilgili konularda araştırma ve eğitim yapmaktır.

Programda Yer Alan Belli Başlı Dersler: Biyokimya programı "Biyokimyagerlik" ve "Biyoteknoloji Ağırlıklı Kimyagerlik" olmak üzere iki alt dala ayrılmaktadır. Biyokimya programının ilk iki yılında hücre biyoloji mikrobiyoloji fizyoloji histolojianorganik kimya analitik kimya matematik bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır. İkinci yıldan sonra öğrenciler alt dallardan birine yönelmektedirler. Biyokimyagerlik dalına geçenler biyofizikokimya enzimoloji ilaç kimyası beslenmetoksikoloji klinik kimya genetik fermantasyon teknolojisi endüstriyel hijyen atık değerlendirmesi ve arıtma yöntemleri gibi dersleri okumakta ve uygulama yapmaktadırlar.

Gereken Nitelikler:Biyokimya alanında çalışmak isteyenlerin biyoloji ve kimya konularına ilgili ve bu alanlarda başarılıbilimsel çalışmalara istekli meraklı görme sorunu olmayan kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Biyokimya programını bitirenlere bitirdikleri dala göre "Biyokimyager" veya "Biyoteknoloji Ağırlıklı Biyokimyager" ünvanı verilmektedir. Biyokimyagerler biyokimya analiz bilimlerinde ve laboratuvarlarında sağlıkla ilgili testleri yapar yeni test yöntemleri geliştirirler; gıda ve ilaç sektöründe kalite kontrol işlerini yaparlar; projelerin yürütülmesinde görev alırlar.

Çalışma Alanları:Mezunlar gıda ilaç tıbbi kimyasal maddeler tarım ilaçları kozmetik ve deterjan sanayileri ve fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında üniversite tıbbi tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma laboratuvarlarında görev alabilirler. Eğitimleri süresince öğretmenlik sertifikası almaları halinde öğretmen adayı olma hakkını kazanabilirler.

Öğretmenlik sertifikası alınca üniversitede ögretim görevlisi mi oluyor?
    Ve diger meslekleride paylasırsan sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet19071907

Hocam kuzenim Ege Biyokimya mezunu. Onun hakkında sana bilgilendirme yapabilirim.
    Bir kere yüksek lisans yapman lazım kesinlikle büyük bir firmada çalışırken yada kendi markanı oluşturursan çok gerekli.
    Kuzenim kendi markasını oluşturdu. Krem ve şampuan üzerine üretim ve fason üretim yapıyor.
    Manisada sanayi bölgesinde yeri var üretim için. Şimdilik az sayıda elemanla üretim yapıyor ama işler iyi.
    Zaten siparişleri genelde İzmirden geliyor ve ham maddeler genelde İzmirden alınıyor.
    Manisa gibi büyük şehire yakın bir yerde isen ya da büyükşehirdeysen güzel bir yöntem ancak biraz birikim gerekiyor.
    Ancak o birikimin karşılığını alıcaksınız hemde kat kat.
    Çünkü özellikle İzmir'in elit kısımlarında organik şampuan sabun krem talebi çok fazlaymış.
    İzmirde o kadar yaygın falan da değil organik şampuan sabun krem üretimi. Sadece bir firma daha yapıyormuş benim bildiğim.
    Ben kendime güveniyorum biraz da birikimim var dersen bu yoldan git derim.
    Biyokimyacılar hastanelerde,şirketlerde,ilaç firmalarında da çalışabiliyorlarmış olmadı 5-6 sene buralarda çalışırsın sonra üretim falan yaparsın.
    Biyokimya zaten o kadar ağır olanda bir bölüm değil kuzenim sürekli İzmirde gezerdi,dolaşırdı sınavlara son 2-3 gün çalışırdı güzel notlar alırdı.
    Hem Ege Üniversitesi de çok güzel bir üniversite İzmir falan harika yerler öneririm.

Kuzenin ne kadar maaş alıyor :)
    Teşekkür ederim

• X
  • Moleküler. B. G. yaz ;

Ama sağlık üniversitesi olsun
    Sağlık üniversitesi olmasa da sağlıkta ön plana çıkmış olmalı
    Eğitim dili ingilizce olmalı.

Gerisi sende biter.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keremtur3

Ege hemşirelik

Meslek olarak biyokimya ile farkları ne?

su soru sorulur mu kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı pelerin

Moleküler. B. G. yaz ;

Ama sağlık üniversitesi olsun
    Sağlık üniversitesi olmasa da sağlıkta ön plana çıkmış olmalı
    Eğitim dili ingilizce olmalı.

Gerisi sende biter.

Öncelikle çok teşekkür ederim .
    Yukardakilerden hangisini öneriyorsun?
  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    yeni yasa çıktı artık et fabrikaları hayvanları kontrol ettirmek gibi bi zorunluluğa tabi tutuldular. bu yüzden veterinerler iyi iş yapıyorlar. çalışma saatleri de gayet esnek ve paraları da gayet iyi pis mis falan deme yaz derim parası çok iyi
  • Ingilizce olan hangisi ise o. Ya da Eege Biyokimya

• quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı pelerin

Ingilizce olan hangisi ise o. Ya da Eege Biyokimya

Çanakkale 18 mart :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.