Şimdi Ara

Son zamdan sonra aracınızla yaptığınız KM değişecekmidir ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
4.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

quote:

Motorin 5 TL'de olsa, 1 TL'de olsa işe yürüyerek gidip gelmeye devam edeceğim. Parasında değilim. Yürümeyi seviyorum ve yıllardır işe yürüyerek gidip gelirim. Vücut için çok faydalı. yaşıtlarım göbek yapmış iken ben 64 kiloyum. Yaşım 43.

Yakıt 1 TL olsa yürümezsin. Araba ile gider gelirsin diyenlere şunu söyleyeyim. İşyerinin ücretsiz servisi var ve evimin önünden geçer. Ama hiç bir zaman servis te kullanmıyorum. Sabah 5 km, akşam 5 km yürüyorum. Yani yapılan akaryakıt zamları beni pek fazla etkilemiyor. Yılda 2 kere uzun yol yapıyorum. ona da katlanıyorum artık.

Hocam değişik birisiniz ( kötü manada değil ) ilginç tercihleriniz var. Daha önde konularınız da okumuştum otobanı sevmediğniz , otobüslerden hoşlandığınız gibi .

Günde 10 km yürümek sadece kilo açısından değil kalp v.s sağlığınız açısından da ilerde faydasını göreceksinizdir .

2 uzun yolunuzdada Dacia'nız 1.5 motor zaten kokluyor siz geze geze gidiyorsunuz dert etmemek lazım

Siz yine kibarlık yapmışsınız. Arkadaşlarım bana gıcık derler. Ters adamsın. Aykırı adamsın derler. Doğrudur. Bir çok fikirlerimde bilinenin dışına çıkarım. Amacım dikkat çekmek veya aykırı olmak değil. Gerçekten samimi duygularla ifade etmek isterim ki şu aşağıda saydıklarım gerçekten sevdiğim şeyler.

1. Otobandan nefret ederim. Sürekli eski yollardan gider gelirim. Bilecik yolu favorimdir.
    2. OGS kullanmayı sevmem. Gişeye illa kart okutmalıyım. Köprüden geçtiğimi anlamalıyım. Bu şekilde uzun yola gittiğimi anlıyorum. Seyahate konsantre oluyorum.
    3. Ayda 200 km araba kullanırım. Diesel arabayı severim.
    4. Kolay kolay toplu taşıma aracı kullanmam. Acelem yoksa her yere yürürüm.
    5. FSM köprüsüne doğru sıkışık trafiği severim. Gerçekten severim.
    6. Uzun süren seyahatleri severim. İstanbul-Konya 23 saat, Konya-İstanbul 27 saat süren yolculuklarım var.

Aslında bazı benzer özelliklerimiz var gibi .

Sanırım bazı şeyleri kolay kolay değiştirmiyorsunuz önceden alıştığınız şeyler gibi . Farklılık ayrıcalıktır .

Uzun seyehat derken İst-Konya yolu 23 saat ve dönüş 27 saat yazmışsınız sebebi yol üzeri lokantalar , ziyaret edilebilecek yerlere uğramaktan ötürümü ?

G.antep-İstanbul arası 1100 km 3-4 ay önce aracımla gidip geldim 11 saat sürdü öyle bende hızlı gitmeyi sevmem .

23 saat sürmesinin sebebi şu. nerede bir çeşme gördüysek ya su içmek için, ya bir şeyler yemek için, ya yüzümüzü yıkamak için durduk. Bir yerde kiraz aldık. başka yerde durduk. yedik. daha iler de üzüm aldık. başka yerde durduk. yedik. karpuz aldık. Aynı şeyi yaptık. Uyumak için durduk. Yoldan sapmadık hiç. Sadece durmayı çok seviyorum seyahat sırasında.

27 saatlik seyahatin hikayesi ise çok başka. Neredeyse 70 km'de bir lastiğimiz patladı. Tubeles değildi lastik. İçinde şamyel vardı. hep patladı. resmen yamalı bohçaya döndü. Ancak 27 saatte gelebildik. Cumartesi akşam 6 da çıktık. Pazar akşamı 9 da gelebildik İstanbul'a.

• GERİDE KALAN 120 MESAJI İNCELEDİĞİM ZAMAN

BÜYÜK KULLANICILAR ( YILLIK 30.000 ÜZERİ) KULLANIMINDA DEĞİŞİK YAPAMIYORLAR .

ORTA VE AZ KULLANICILAR İSE BİR MİKTAR DÜŞÜŞ YAPMA BELİRTİSİ GÖSTERİYORLAR .

Sanırım şimdiye kadar olan özet bu .
  • zamanla alışırız be
  • Ev Batıkent, iş Dikmen'de. Günlük git gel yaklaşık 50 km. (Anıttepe'ye de uğruyorum)

Ayda:22x50=1100 km.
    Araç Honda Civic Otomatik. 100 km. de 8.5 lt yaktırıyorum.
    Yani aylık yaklaşık 450 tl karım olacak.

Artık işe metro ve otobüs kullanarak gideceğim.

Haftasonu kullanacağım sadece.

Arabayla doğmadım. Şunun şurasında 3-4 aydır arabam var. Ondan önce ne yapıyorsam aynısını yapacağım. Hatta baharda merkeze taşınabiliriz. Taşınırsam direkt satarım arabayı.

Burda birisi şey demişti "arabayı satınca cebim para gördü" aynen o hesap. Du bakalım.
  • 800km yapıyorum ayda LPG olarak geçen ay 160 lira öderken artık 200 lira ödüyorum.

araba olmadan olmaz.
  • Son zamların GÜVENLİK Bütçesine aktarılacağını duydum,
    bu yüzden dün depomu FUUL ledim,
    madem güvenliğe harcanacak katkım bulunsun dedim.

• Zaten çok binmiyorduk.Bundan sonra daha az bineceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea

Son zamların GÜVENLİK Bütçesine aktarılacağını duydum,
    bu yüzden dün depomu FUUL ledim,
    madem güvenliğe harcanacak katkım bulunsun dedim.

bu kafaya ulaşmak için ne içmek gerekiyor?
  •  Son zamdan sonra aracınızla yaptığınız KM değişecekmidir ?
  • Bu vakte kadar gıkı çıkmayanlar bundan sonra da çıkarmazlar. Başımızdakiler bunu bilmeseler hiç zam yaparmıydılar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

800km yapıyorum ayda LPG olarak geçen ay 160 lira öderken artık 200 lira ödüyorum.

araba olmadan olmaz.

Mecburi kullanımı düşüremiyoruz zaten
  • haliyle değişecek ama zamanla alışıp aynı KM yaparım
  • Birazdan işten çıkacağım. eve doğru yürüye yürüye gideceğim. Aklıma gelen şarkıları tıngırtada tıngırtada.

Şimdi ben bunu yazdım ya. Tıngırtadacağım şarkılardan da telif hakkı istemeye kalkar devlet.
  • quote:

Birazdan işten çıkacağım. eve doğru yürüye yürüye gideceğim. Aklıma gelen şarkıları tıngırtada tıngırtada.

Şimdi ben bunu yazdım ya. Tıngırtadacağım şarkılardan da telif hakkı istemeye kalkar devlet.

Abi şarkıyla yürümek "lüks yürüyüş" sayılıyor.. Vergiye tâbi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah trafik her zaman ki gibiydi demekki zam az gelmiş.. bu arada arabam kapının önünde yatıyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Birazdan işten çıkacağım. eve doğru yürüye yürüye gideceğim. Aklıma gelen şarkıları tıngırtada tıngırtada.

Abi kaldırımları kullandığın için ÖTV isteyebilirler
  • Bu mahmut hocada fazla oldu sigara içme, top oynama. Elbette bazı kullanım alışkanlıklarımı değiştirecek. 2003-2005 Aralığında Bir 220 CDI veya Mevcut aracıma LPG taktırmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Zamdan bir gün önce benzini doldurmuştum. Yarım depodan biraz aşağıda ibre tüketim ortalaması 15.4 Lt/100 km %100 şehir içi.
  • quote:

quote:

Abi kaldırımları kullandığın için ÖTV isteyebilirler

Devlet 2-3 sene önce herkes evinin otoparkına vergi ödeyecek cart curt dedi sonra sesler yükseldi geri adım attı ee sonra her yeri otopark yaptılar 5er 10ar bayılıyor yine aynı millet.

padişahın köprü fıkrasına dönüyor bizim memlekette bu işler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTSE100

Bu mahmut hocada fazla oldu sigara içme, top oynama. Elbette bazı kullanım alışkanlıklarımı değiştirecek. 2003-2005 Aralığında Bir 220 CDI veya Mevcut aracıma LPG taktırmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Zamdan bir gün önce benzini doldurmuştum. Yarım depodan biraz aşağıda ibre tüketim ortalaması 15.4 Lt/100 km %100 şehir içi.

kesene bereket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

Orijinalden alıntı: FTSE100

Bu mahmut hocada fazla oldu sigara içme, top oynama. Elbette bazı kullanım alışkanlıklarımı değiştirecek. 2003-2005 Aralığında Bir 220 CDI veya Mevcut aracıma LPG taktırmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Zamdan bir gün önce benzini doldurmuştum. Yarım depodan biraz aşağıda ibre tüketim ortalaması 15.4 Lt/100 km %100 şehir içi.

kesene bereket.

Değere bak sen .

E 220 'sini babam kullanmakta 6.5-7.0 ortalaması . 2 katı neredeyse . Dizel araca birde son zamanlarda fiyatı yükseldi diye karı kalmadı derler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.