Şimdi Ara

SONAR ın CB Anketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHP ye yakınlığı ile bilinen sonar ın cb anketi yayınladı duruma göre chp liler bile Erdoğana cb olacak gözüyle bakıyor.

Aday Deniz Baykal olursa:
     SONAR ın CB Anketi

Aday İlhan Kesici olursa:
     SONAR ın CB Anketi

Aday Yılmaz Büyükerşen olursa:
     SONAR ın CB Anketi

Aday Abdullatif Şener olursa:
     SONAR ın CB Anketi

Aday Meral Akşener olursa:
     SONAR ın CB Anketi

Aday Ahmet Özal olursa:
     SONAR ın CB Anketi

Benim çıkardığı sonuç şu:çatı aday diye bir söylem olmasa zaten denizbaykal kesin adaydı.Sonara göre de deniz baykal en yüksek oyu alacağına göre çatı aday söyleminin fos olduğu ortada.Yani bu ankete göre başka sonuç çıkmıyor.

• yec44 kullanıcısına yanıt
    Benim size tavsiyem fetullahçıların fuatını fazla ciddiye almamanız.
    Sizi en yükseğe çıkarırlar sonradan yere düşüşünüz berbat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikirci Bey

Benim size tavsiyem fetullahçıların fuatını fazla ciddiye almamanız.
    Sizi en yükseğe çıkarırlar sonradan yere düşüşünüz berbat olur.

hic okuyorum kendilerini.

olay oyle arinc bugun ilk uyariyi yapti tvde izleseydiniz.
    Burda bir saptama yapacağım:

Genelde çoğu kişi özal ile erdoğanın sonunun aynı olacağını düşünüyor.Oysa aralarında çok fark var.Mesela:
    diyelimki erdoğan cb seçimlerinde aday oldu ve aynen farzedelimki seçildi.yani 12.cb miz erdoğan oldu.

Peki mesela bu 2 aylık süre.te erdoğan cb adaylığını açıkladıktan sonra miting yapacak mı?
    Bu mitingler mantıken haziran sonu temmuz başı gibi başlar ve bir ay sürer.Peki temmuz ayında ne var?Ramazan ayı temmuza denk geliyor.Yani türkiyedeki pek çok insanın manevi duygularının yükseldiği zamanlar.Böyle bir zaman diliminde yani bu bir aylık zamanda mitinglerde ne konuşulur?takdiri size bırakıyorum.

Bunu şundan yazdım ki erdoğan seçilecek olursa arkasında en az yüzde 51 lik bir destek olacak zaten hali hazırda yüzde 45lik bir destek var.Partiyi de tek başına erdoğan sırtladığından erdoğanın partiye müdahalelerini hiç kimse yadırgamaz.

Yani diyeceğim o ki kağıt üzerinde tarafsız bir cb yazsada tıpkı cumhuriyetin ilk yıllarından başlayıp taaa 1950 lere kadar devam eden partili cumhurbaşkanlığı sistemi bilfiil devam edecek.

Ya ne bekliyorsunuz erdoğan çankayada oturup sessizce 5 senenin geçmesini mi bekleyecekti?

itirazı olan objektif olsun sorularını sorsun hatam var mı?

• Fikirci Bey kullanıcısına yanıt
    Soyledıklerın oldukca mantıklı , eger secılırse ve sıstem bu sekılde devam ederse Cumhurbaskanlıgı suresınce gorvını ve karızmasını kademelı olarak yenı kadrolara devretmesı grekecektır . Lıderlık yonu var cunku , kımse AKP lı dgıl ama Erdoganı sevıyorlar , bu algıyı yavas yavas azaltıp yenı bır lıder olusturmaları gereklı . Denız Baykal'ın ardından Kılıctaroglu geldıgınde partının oylarında buyuk bır oynama olmadıgı ıcın ben Erdogandan sonra da sanılan gıbı bır degısım olacagını dusunmuyorum ama tabı bunun ıcın bır yumusak gecıs surecı lazım , bu surec te Erdogan sayet Cumhurbaskanı olursa ısltılır dıy dusunuyorum .
  • ozali cankayada sessizce bes yil oturdu saniyorsan ya liselisin ya ozal i tanimiyorsun.

partinin basina ali babacan gelir ve su rusvetci takimi sutlarlarsa tekrar akp ye donerim. ama zor gozukuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

ozali cankayada sessizce bes yil oturdu saniyorsan ya liselisin ya ozal i tanimiyorsun.

partinin basina ali babacan gelir ve su rusvetci takimi sutlarlarsa tekrar akp ye donerim. ama zor gozukuyor.

Böyle bişey demedim dediğim şey: erdoğan sesiz kalmaycak en azından özaldan daha aktif olacak.Özal dağılan partisini bile kurtaramamıştı hatırlarsan.

erdoğan seçilecekse 2015 e kadar yani seçimlere kadar başbkablığı geçici süreliğine bülent arınç alacaktır.

2015 genel seçimlerinden önce kongre yapılır abdullah gül aday olursa kesinlikle seçilir ve akparti tarihinin rekor oyunu bile alabilir.
    Yok gül aday olmaz bir köşeye çekilirim derse çok büyük ihtimal ahmet davutoğlu başbakan olacaktır.

zaten arınç milletvekili olamıyor.partiden de ayrılmaz.
    milli görüş geleneği

ben genel başkanlığa aday olmam dedikten bir gün sonra genel başkanlık başvurusu yapacak adamların yeri değildir bunu sen anladın.

ve ayrıca hayallerini yıkmak istemiyorum burada kesiyorum.mutlu hayaller.
  • quote:

zaten arınç milletvekili olamıyor.partiden de ayrılmaz.
    milli görüş geleneği

ben genel başkanlığa aday olmam dedikten bir gün sonra genel başkanlık başvurusu yapacak adamların yeri değildir bunu sen anladın.

ve ayrıca hayallerini yıkmak istemiyorum burada kesiyorum.mutlu hayaller.

milli gorus gelenegi erbakan i satarken yapmadilar

daha tayyip gitmrden davutoglu arinc olayi basladi
    erbakan milli görüşü 28 şubatta satmıştı
    bir dava bir adamla devam etmez bir adamla son bulmaz
    üstesinden gelemeyeceği lafları çıktı hocanın
    her fikir zamana göre şekil alır bunu ıskalayanlar yok olur mesele budur
    şu anda cemaatin ve chpnin değirmenine su taşıyan milli görüş mü olur?

hangi saptamam yanlış.?
  • Erdogan bence basbakan olacaktir ama.anlamadigim bir nokta var arkadaslar partinin yonetmeliklerine gore 3 donem kuralina gore televizyonlarda sikca gordugumuz kisilerin cogu bu kurala takiliyor. Bu kurala gore milletvekili secilemeyeceklerine gore kim basbakan olmasi dusunuluyor ? Bulent arinc olabilir diye konusuluyor ama bulent arinc da 3 doneme takiliyor. Bulent arinc in eger Erdogan in cumhurbaskani olmasindan sonra basbakan olursa basbakanlik suresi bir sonraki secime kadar mi ? Yani diyelim ki akp yibe iktidara geldi bu sefer basbakan icin dusunulen kim var ?
  • Sonar bu aralar saçmalıyor yine en yüksek oy baykalla alınırmış yav he he
  • Bencede saçma ama söyle bişey var.

Eğer ki çatı aday diye akparti korsanı birini bulur aday yaparlarsa herkes orjinaline oy verir.

Haksız mıyım?
  • quote:

Bencede saçma ama söyle bişey var.

Eğer ki çatı aday diye akparti korsanı birini bulur aday yaparlarsa herkes orjinaline oy verir.

Haksız mıyım?

Demek bu kadar seviliyor deniz baykal
  • deniz baykal tüm anti-akp oylarını toplar bunda şüphe yok
    ama bir abdullatif şener bir haşim kılıç bir ilhan kesici tüm anti-akp oylarını toplayabilir mi?
    dediğim bu tarz bir adama oy vermektense orjinaline oy verecek olanlar daha çoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikirci Bey -- 14 Haziran 2014; 14:41:09 >
  • quote:

deniz baykal tüm anti-akp oylarını toplar bunda şüphe yok
    ama bir abdullatif şener bir haşim kılıç bir ilhan kesici tüm anti-akp oylarını toplayabilir mi?
    dediğim bu tarz bir adama oy vermektense orjinaline oy verecek olanlar daha çoktur.

Peki ya yılmaz büyükşeren ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schmerzhaft

quote:

Bencede saçma ama söyle bişey var.

Haksız mıyım?

Demek bu kadar seviliyor deniz baykal
    ilk turda yüzde 50 yi geçemez

ikinci turdada kürtlerin kararına bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

deniz baykal tüm anti-akp oylarını toplar bunda şüphe yok

Peki ya yılmaz büyükşeren ?

bana göre en isabetli adam.
    anti-akpciler oy verir
    mhp lilerin oy vermemesi için sorun yok
    kürtlerden oy alabilecek biri çok keskinleşmezse
    akpartiden memnun olmayan akpartililerde tercih eder.

ama sorun şu ki onu aday göstereceklerse bence geç kaldılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: noise

Bugün çıkan haberde eğer çatı adayı yılmaz büyükşeren veya abdüllatif şener olursa kürtlerin çatı adayına destek verebilecekleri yazıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schmerzhaft

quote:

Orijinalden alıntı: noise

Bugün çıkan haberde eğer çatı adayı yılmaz büyükşeren veya abdüllatif şener olursa kürtlerin çatı adayına destek verebilecekleri yazıyordu.

Alıntıları Göster
    Olacaksa İlber Ortaylı aday olsun.Gözüm kapalı oy veririm.Hem devlet işlerini bilir hem dil biliyor hem kültürlü hem de yabancı dili var.Çankayaya yakışır birisi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.