Şimdi Ara

Sonic The Hedgehog 3 | Kirpi Sonic 3 (2024) | Jim Carrey - James Marsden (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Türkiye'de gösterime girdikten tam 4 gün sonra dijitale düşüyormuş. Bu da filme gitmeyi biraz anlamsız kılıyor. Saçma olmuş. Yani saçma olan Türkiye'de gösterime geç girmesi. Aynı günlerde beyaz perdede olmalıydı. O zaman Türkiye'de fazla gişe yapmayabilir bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Aralık 2024; 15:4:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic The Hedgehog 3 | Kirpi Sonic 3 (2024) | Jim Carrey - James Marsden
    Sonic The Hedgehog 3 | Kirpi Sonic 3 (2024) | Jim Carrey - James Marsdenınstagram
    Jim Carrey Fans on Instagram: "Everyone should see this wonderful encounter! The happiness on @loganwinterofficial ‘s face at the end of the video is priceless 🥰😍 #jimcarrey #sonicmovie3 #losangeles #premiere #thegrinch"
    https://www.instagram.com/reel/DDrSjh6Mpfx/?igsh=OG9qdjN5cXU3ZzNu

Adam kral ya Sonic The Hedgehog 3 | Kirpi Sonic 3 (2024) | Jim Carrey - James Marsden 

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Aralık 2024; 0:29:20 >

• 20 Aralık'ta vizyona giren "Sonic the Hedgehog 3" filmi dünya çapında 100 milyon dolar hasılatı geçti.

Sonic The Hedgehog 3 | Kirpi Sonic 3 (2024) | Jim Carrey - James Marsden

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic Film Serisi Milyar Dolarlık Gişeye Ulaştı!

Oyunlardan daha verimli...

Sega'nın ve oyun dünyasının en ikonik maskotlarından biri olan Sonic, yıllar içerisinde dev bir medya figürüne dönüştü. Oyunları zaman zaman eleştiri alsa da filmler süper hızlı kirpimiz için oldukça verimli olmuş gibi görünüyor. Üçüncü filmin vizyona girmesi ile birlikte Sonic serisi, milyar dolarlık bir film devi oldu.

İlk film, pandemiye rağmen 320 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başarmıştı. 85 milyon dolar gişe yapan film, dijital satışlarla bu seviyeye ulaştı. Devam filmi ise gişe ve dijitalde 405 milyon dolar gelire ulaşarak rekor tazelemişti. Serinin üçüncü filmi ise kısa sürede 285 milyon dolar gişeye ulaşmış durumda.

Bu da Sonic'in film serisini 1 milyar dolarlık dev bir yapıma dönüştürdü.

Bildiğiniz gibi serinin yönetmeni Jeff Fowler, Sonic serisini üçleme olarak planladığını açıklamıştı. Tabii bu gelirler Paramount'un ağzını sulandırmış olacak ki, geçtiğimiz günlerde serinin dördüncü filmine de yeşil ışık yaktığını sizlerle paylaşmıştık.

https://oyungezer.com.tr/haber/sonic-film-serisi-milyar-dolarlik-giseye-ulasti

• Film bugünden itibaren ülkemizde beyazperdeyle buluşuyor. Ne yazık ki ülkemizde gösterime geç girdi. Yakında dijitale düşecek, şaka gibi karar gerçekten.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

Hocam bu, filmlerin dijitale geleceği tarihleri nerelerden öğreniyorsunuz?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Twitter kapattılar instagram ile ulaşabilirsiniz hocam. /whentostream

• Ed Wood kullanıcısına yanıt

Eyvallah, Twitter zaten kullanmıyordum, Insta'dan sayfayı takibe aldım. Bu arada malum ortamlara 4K sürümleri düşmüş ama Türkçe altyazı yok.

• Yapımı az önce izledik. Tek bir yerde TR altyazısı mevcut onda da bazı yerlerde ufak senkron sorunları olsa da -yazı geç gelip hızlı gidiyor bir de nokta, virgül bazen cümlenin başında filan görünüyor ama- sorun değil. Açıkçası film seri içindeki en çok övülen film olduğu için Rotten Tomatos'ta rekor puan ile "Taze" ünvanını alsa da bu puanlar beklentilerimi arşa çıkarmıştı ama beklentilerim aşırı yüksek olduğu için film o beklentimi karşılamadı. Böyle deyince film olmamış gibi anlaşılıyor, yo film olmuş, çok da iyi olmuş hatta ama ortamlarda bahsedildiği gibi önceki filmin ya da filmlerinin öyle çok da üstüne koymamış yani. Mesela mizah yönünde biraz beklentilerimin altında kaldı ama önemli değil, yapımın zaten ana unsuru bu değil bu daha çok yan niteliği gibi. Jim Carrey'in canlandırdığı Gerald, Ivo Robotnik karakterleri güzeldi ama Gerald karakteri mizah yönünden biraz daha zayıf olduğu için torunu rolündeki Robotnik'in de mizahını biraz törpülemiş. Yani 2. filmdeki mizah unsuru kadardı bu filmdeki mizah da. Aslında epey mizah noktası vardı ama ciddiyet ve ciddiyetsizlik bir arada olunca, araya duygusal sahneler de yerleştirilince biraz birbirlerini nötrlüyor, sanırım bundan dolayıydı. Carrey burada komik olmaktan çok eğlenceliydi diyebiliriz. Bilmiyorum gerçi ev ahalisi koptu bazı yerlerde.
    Şu Robotnikler'in lazerler eşliğindeki dans sahnesi eğlenceliydi tıpkı ilk filmdeki dans sahnesi gibi.

Aksiyon sahneleri güzeldi. Filmin başlarında ve sonlarındaki Sonic vs Shadow sahneleri epikti. Yani özellikle son sahne bana Matrix Revolutions'taki Neo vs Smith sahnelerini anımsattı. Filmin başlarındaki motorlu kapışma sahneleri de Matrix Reloaded otoban sahnesi heyecanını verdi. Tamam kıyas abartılı oldu o otoban sahnesi ve öncesi sonrası nereden baksak yarım saatlik dur-durak bilmez safkan aksiyon, Sonic'te bu kadar çok aksiyon yok ama yıllardır ağız tadıyla şöyle uzun ve gerçek aksiyonlarla dolu sekansların olduğu beni heyecanlandıran doğru düzgün bir film izlememiştim. O yüzden coştum. Bu açlığın verdiği hisle bu sahnelerde en az Reloaded ve Revolutions'taki sahneler kadar etkilendim ama tabii işte o kadar uzun sürmüyor meret, sürse keşke. Açken ben, ben değilim.
    Lan oğlum adamlar Dünya'nın dört bir yanında kapışıp kapışıp, birbirlerine kombo çekip yer değiştirip başka yerlerde kapıştılar. Her kombo için ayrı mekanlara gittiler, birinde klasik Mısır piramitlerine gittiler zaten Ay'da olayı bitirdiler. Bir sahnede ikisi çarpışırken koskoca dağı ittirdi fay hattı açtı orada. Fizik kurallarını biraz emcüklemişler ama olsun Sonic'in hatrı var, %100 ciddi bir yapım olmadığı için yiyor bir şekilde.

Bu yapımda önceki filmlerindeki gibi yan insan karakterleri oldukça az tutmuşlar, azaltmışlar hem süre hem de sayı olarak ki bu çok iyi olmuş. Zaten insan karakterden Robotnikler dışındakilerin alayı neredeyse gereksiz. Hadi yardımcı neyse Robotnik'in mizah unsurunu tamamlıyor ama gerisi o kadar da önemli değil. 2. filmdeki düğün sahnesi ile filmin uzatılması, insan sahnelerine Sonic evrenine göre gereğinden fazla yer verilmesi çok eleştirilmiş olacak ki bu geri bildirimlere uymuşlar ve azaltmışlar, iyi de olmuş. Uzaylı kirpiyi ekidnayı vs kontrol ettiğimiz evrende insanla ne işimiz olur değil mi.

Referanslardan bahsedelim: yapımda fragmanların dışında da oyun referansları vardı bunları görmek de güzel. Önceki filmlerinde olduğu gibi herzamanki gibi Eggman suratları, Eggman'in sembolleri, sembolleşmiş yüzü logo olarak sağda solda, robotların üstünde cirit atıyor bu güzel. Diğer bir referans da eski 2D oyunlarından gerçi 3D olanda da vardı.
    Filmin başında karakterler yarışırken güya Tails ve Knuckless Sonic'i yenmişler beklemekten sıkılma hareketlerini yapıyorlar.(Hologramlarda) 2D oyunlarında karakterleri bir süre hareket ettirmediğinizde aynen size bakıp "hadi ne duruyorsun beklemekten sıkıldık" dercesine bu hareketleri yapıyorlardı. Ayrıca yarış sırasında tabelayı geçerken çarpıp çevirme olayı tüm 2D Sonic oyunlarında bölümü bitirirken vardı, tabelaya dokunup çevirince bölümü bitiriyordunuz, tabela da hangi karakteri oynuyorsanız onun yüzü görünüyordu. Gerçi sanırım bu ayrıntı fragmanda vardı.
    Yine son sahnelerdeki Sonic ve Shadow işbirliği yaptığı sahnelerde şöyle anlık bir poz veriyorlar ekranda ikisi de "Süper" durumundayken bir an ekran duruyor, duvar kağıdı gibi. Heh işte o eski nesil 2D Sonic oyunlarında hatta Sonic 3D Blast'ta oyunu hangi karakterle bitirdiysen ve hangi sonla bitirdiysen (tüm kaos kristalleriyle veya onlarsız) ona göre değişen, oyunun after credits'inde çıkan bir pozdu. Yeni nesil oyunlarında böyle bir şey var mıydı bilmem de eski nesil oyunlarında olduğunu söyleyebilirim. Yine Sonic'in 2D oyunlarındaki bonus bölümleri bitirirken mi yoksa bölümü bitirirken mi ne çalan müzik aynen bu yarış bölümünün sonunda da vardı. Yine Green Hill Zone müziği zaten ilk filmde kullanıldığı gibi aynen devam etmiş.
    Diğer referanslar zaten önceki filmlerinde de fragmanlarda da vardı. Güzel bir fan-service olmuş. Aynen ve hatta artarak devam etmesi dileğiyle.

Gerald ve Ivo Robotnik'lerin son kostümlerini çok beğendim bu da güzel adapte edilmişti.

Shadow'un Süper Shadow'a dönüşmesini tasarımını epey iyi yapmışlar, hoş normali de çok iyi ama renkleri vs çok iyi olmuş. Oyunlarında Süper Shadow'u pek oynadığımı ya da gördüğümü hatırlamıyorum ama eminim tam olarak böyle görünüyordur hatta belki de çok daha iyi görünüyordur. Zaten ben orijinal hikayeyi bilmiyorum eminim burada anlatıldığı gibidir.
    Lan şaka maka 3 film oldu bir Süper Knuckless göremedik, umarım gelecek filmde görürüz, neyse kritiğe devam.

Filmde tüp içindeki Shadow ile Maria'nın olduğu sahne güzeldi.
    Az biraz dram olmuş. Dram demişken filmle ilgili eleştirim şu: dramatik, hüzünlü sahneleri bir tık azaltsalarmış daha iyi olabilirmiş, fazla flashback dramatik etkiyi biraz düşürmüş. Yani tamam 1 gösterdin, eyvallah sahne güzeldi, 2 gösterdin tamam, 3 tamam bak 3 fazla, 4 artık geriye düşürür. Tamam her seferinde farklı bir ayrıntı da ekliyorsun ama fazlası zarar. Zaten dram tempoyu da düşürüyor, tempoyu, filmin ritmini bozuyor. Bunu çok sık koymamak lazım. Bu da olumsuz eleştirim olsun. Bu da yine muhtemelen oynamadığım Shadow oyunlarından bir referans bir sahne olsa gerek. Neyse.

Bu arada tıpkı Marvel ve DC filmleri gibi bu filmin sonunda da tıpkı önceki filmlerinde olduğu gibi after credits olarak 2 sahne var. İlki animasyonlu credits'ten sonra çıkıyor,
    Metal Sonic'leri ve çıkagelen Amy'yi görüyoruz -ki gelecek filmin içinde yer alacak karakter ve varlıklar, keşke Amy yerine Silver karakterini filan görmüş olsaydık daha çok sabırsızlanırdım- sonraki tüm credits kısmın geçişinden sonra ise muhtemelen Shadow'un kendisi bileğinde çıkardığı o bilekliğimsi şeyi enkazdan tutup çıkarıyor ve orada bitiyor. Anlıyoruz ki Shadow o patlamadan sağ çıkmış ve yaşıyor. Ama asıl soru o patlamadan Ivo Robotnik sağ kurtulabildi mi? Normalde ölür, nükleer patlama ama Shadow'un yardımıyla, kaos/usta zümrütün gücüyle, kirpinin dikenlerinin verdiği güçle veya üstün teknolojik zımbırtılarıyla belki bir şekilde kurtulmuştur. Sonic'in 4. filmi geleceğine ve Jim Carrey bu karakteri oynamayı devam etmek istediğine göre bu ana villain yaşıyor demektir. Yaşamak zorunda.

Evet filmi izleyecekseniz 4K'dan aşağı izlemeyin ya da monitörünüze göre işte en yüksek çözünürlük neyse o kalitede indirin, edinin . Görsel efektlerin sahnelerin tadına varın. İnternetteki yorumlar ve Rotten Tomatos vs beni 10/10'luk veya daha gerçekçi olmak gerekirse 9/10'luk bir geldiğine inandırmıştı ama önceki film gibi 7,5'tan 8/10'luk bir film olmuş, güzel olmuş tabii. Ben tatmin oldum. Bunu bir daha bu sefer de Türkçe dublajlı olarak izlerim internetten.

Edit: dayanamayıp filmi geçenlerde yine izledim altyazılı. 2. kez izlediğimde fark ettim ki 8/10'luk bir film değil. Maalesef tekrar tekrar izlenebilecek bir yapım değil öyle ilk 2 filmde olduğu gibi. Puanım 6,5'ten 7 olur anca. Bence senaryo olarak zayıf ve ritm bozuklukları var bu filmde. Bu yüzden tekrar tekrar izlenecek bir yapım olamıyor ve bu bir eksiklik. Fan-service iyi hoş da bir yere kadar filmi taşıyor, altını da iyi doldurmak gerekiyor. Senaryo olarak serinin en zayıf filmi olmuş bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Ocak 2025; 14:18:54 >

• Sonic oyunlarını da hiç sevemedim, filmlerini de 15-20 dakikadan fazla izlemeye tahammül edemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.