Şimdi Ara

Sonic the Hedgehog Fan Club (Sohbet/Bilgilendirme) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.029
Cevap
10
Favori
54.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

Orijinalden alıntı: ShadowTheHedgehog

Evet , bazı kısımlarını ben de saçma buldum . Mesela karakterlerin form değiştirmeleri çok kolay olarak yansıtılmış . Sonic durduk yere 10 saniyede hyper forma geçiş yaptı . Var mı öyle bir dünya Goku da çok kolay form değiştiriyor . Şu sarı renkteyken saçlarının bayağı bi uzadığı forma çok basit geçti . Stereo sayan 3D diye bir video izlemiştim (Müziğini bir arkadaşımdan duydum , oyun oynarken gaza getiriyor) . Adam 3-4 dakika boyu ıkınıyor yaw . Bir de kendinden bir üst formla bu kadar iyi kapışabilmeleri ve sonicin normal , mavi halinde chaos control yapması çok garip geldi .

Benim katılmadığım kısımlar onlar değil aslında Madde madde yazayım bari birkaç tanesini. Yalnız, tekrar izledim de, Sonic normal halinde ne ara Chaos Control yapıyor, göremedim

İlk sizin yazdıklarınıza cevap vereyim

1) Uzun saçlı dediğiniz, SSJ3 formu Goku nun. İlk dönüşümünde dediğiniz şekilde uzun bir sürede dönüşüyor, sonrası için bu geçerli değil.

2) Hyper form sadece Genesis Era da gözükmüş bir alternatif form. O zamanki Super (Classic) Sonic ten güçlü. Modern Sonic in böyle bir dönüşümü yok. Ayrıca Klasik Sonic in Hyper formunun gücü de Modern (Base) Sonic ten az olabilir.

3) Üst form ile rahat kapışabilmelerinin nedeni, karşı tarafın bir üst formdayken tam güçle savaşmıyor oluşundandır kurgularda. Super Sonic için yapılan bu durum baya hoşuma gitti. SSJ2 den itibaren SSJ Blue ya kadar her form ile savaştı.

--> Bundan sonrasını da video için yazıyorum;

4) Modern Sonic in en güçlü formu Super form olmasına rağmen video Hyper ı da katmış.

5) Goku, kaioken ile bile Sonic i normal halinde yenebilir. SSJ ile savaşabilecek kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum Sonic in.

6) Sonic, kamehameha gibi bir enerji dalgası atmaz. Atmamıştır şimdiye kadar.

7) Orijinal serideki Goku nun en güçlü formu SSJ3 tür. Dragon Ball Super ile SSJ God ve SSJ Blue diye yeni formları vardır şu anda. Tabii DBS nin orijinal serinin bir devamı olup olmadığı tartışmalı olduğu gibi, manga ve animesi de tamamen farklıdır. SSJ Blue x10 Kaioken animede gözükmüştür. DBS, orijinal serinin devamı olsa bile, bunun anime tarafında değil, manga tarafında olduğu kanaatindeyim. Onda da böyle bir durum yok. SSJ Blue dönüşümünün tamamlanmış hali mevcut şu anda. (tabii video complete ssj blue dan önce yapılsa da, mangayı baz alması gerekirdi yine de)

8) Genki Dama nın enerjisini vücutla birleştirme ile Dragon Fist sadece movie lerde gözükmüştür. Ana hikayede yoktur.

Hyper sonic cidden güçlü bi form classic super sonic bile modern base sonicten güçlüdür yani sebebi gayet açık biri zarar alamaz öbürü alabilir ha bide hyper sonicin yıldırım saldırısı diye bi olayı var istediği tarafa atabildiği bi 2. zıplama ama attığı an ekrandaki bosslar hariç tüm düşmanları yok ediyor bide su altında nefes alabiliyor (super sonic alamıyor) :) bu da wikiden aldığım bilgiler

Hyper Sonic has unlimited speed. His strength is unknown and incalculable. He also has all of Super Sonic's abilities, such as invincibility to all attacks, improved speed and strength, and greater jumping abilities. Since Hyper Sonic is generally an upgraded version of Super Sonic, it can be assumed that all of Hyper Sonic's physical abilities surpass that of Super Sonic's. Hyper Sonic also has some new and improved abilities: while Super Sonic is near invulnerable, Hyper Sonic is completely invulnerable towards physical harm from attacks and the environment, however, he can still die by being crushed, falling into a pit, or running out of time. He also can breathe underwater and has the added ability of a devastating lightning attack. This can be used to launch him in any direction and, when performed, destroys all enemies on-screen (except bosses) with a bright flash.

Vallahi çevirmeye üşendim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: silverthehedgeho

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ShadowTheHedgehog

Evet , bazı kısımlarını ben de saçma buldum . Mesela karakterlerin form değiştirmeleri çok kolay olarak yansıtılmış . Sonic durduk yere 10 saniyede hyper forma geçiş yaptı . Var mı öyle bir dünya Goku da çok kolay form değiştiriyor . Şu sarı renkteyken saçlarının bayağı bi uzadığı forma çok basit geçti . Stereo sayan 3D diye bir video izlemiştim (Müziğini bir arkadaşımdan duydum , oyun oynarken gaza getiriyor) . Adam 3-4 dakika boyu ıkınıyor yaw . Bir de kendinden bir üst formla bu kadar iyi kapışabilmeleri ve sonicin normal , mavi halinde chaos control yapması çok garip geldi .

Benim katılmadığım kısımlar onlar değil aslında Madde madde yazayım bari birkaç tanesini. Yalnız, tekrar izledim de, Sonic normal halinde ne ara Chaos Control yapıyor, göremedim

İlk sizin yazdıklarınıza cevap vereyim

1) Uzun saçlı dediğiniz, SSJ3 formu Goku nun. İlk dönüşümünde dediğiniz şekilde uzun bir sürede dönüşüyor, sonrası için bu geçerli değil.

2) Hyper form sadece Genesis Era da gözükmüş bir alternatif form. O zamanki Super (Classic) Sonic ten güçlü. Modern Sonic in böyle bir dönüşümü yok. Ayrıca Klasik Sonic in Hyper formunun gücü de Modern (Base) Sonic ten az olabilir.

3) Üst form ile rahat kapışabilmelerinin nedeni, karşı tarafın bir üst formdayken tam güçle savaşmıyor oluşundandır kurgularda. Super Sonic için yapılan bu durum baya hoşuma gitti. SSJ2 den itibaren SSJ Blue ya kadar her form ile savaştı.

--> Bundan sonrasını da video için yazıyorum;

4) Modern Sonic in en güçlü formu Super form olmasına rağmen video Hyper ı da katmış.

5) Goku, kaioken ile bile Sonic i normal halinde yenebilir. SSJ ile savaşabilecek kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum Sonic in.

6) Sonic, kamehameha gibi bir enerji dalgası atmaz. Atmamıştır şimdiye kadar.

7) Orijinal serideki Goku nun en güçlü formu SSJ3 tür. Dragon Ball Super ile SSJ God ve SSJ Blue diye yeni formları vardır şu anda. Tabii DBS nin orijinal serinin bir devamı olup olmadığı tartışmalı olduğu gibi, manga ve animesi de tamamen farklıdır. SSJ Blue x10 Kaioken animede gözükmüştür. DBS, orijinal serinin devamı olsa bile, bunun anime tarafında değil, manga tarafında olduğu kanaatindeyim. Onda da böyle bir durum yok. SSJ Blue dönüşümünün tamamlanmış hali mevcut şu anda. (tabii video complete ssj blue dan önce yapılsa da, mangayı baz alması gerekirdi yine de)

8) Genki Dama nın enerjisini vücutla birleştirme ile Dragon Fist sadece movie lerde gözükmüştür. Ana hikayede yoktur.

Hyper sonic cidden güçlü bi form classic super sonic bile modern base sonicten güçlüdür yani sebebi gayet açık biri zarar alamaz öbürü alabilir ha bide hyper sonicin yıldırım saldırısı diye bi olayı var istediği tarafa atabildiği bi 2. zıplama ama attığı an ekrandaki bosslar hariç tüm düşmanları yok ediyor bide su altında nefes alabiliyor (super sonic alamıyor) :) bu da wikiden aldığım bilgiler

Hyper Sonic has unlimited speed. His strength is unknown and incalculable. He also has all of Super Sonic's abilities, such as invincibility to all attacks, improved speed and strength, and greater jumping abilities. Since Hyper Sonic is generally an upgraded version of Super Sonic, it can be assumed that all of Hyper Sonic's physical abilities surpass that of Super Sonic's. Hyper Sonic also has some new and improved abilities: while Super Sonic is near invulnerable, Hyper Sonic is completely invulnerable towards physical harm from attacks and the environment, however, he can still die by being crushed, falling into a pit, or running out of time. He also can breathe underwater and has the added ability of a devastating lightning attack. This can be used to launch him in any direction and, when performed, destroys all enemies on-screen (except bosses) with a bright flash.

Vallahi çevirmeye üşendim

Wiki haricinde official kaynaklar atarsanız daha sağlıklı olur.
    "Hyper Sonic has unlimited speed"
    Bunun gibi yazılan şeylerin bir dayanağı yok çünkü. Tamamen uydurma.

Hyper form un sandığınız şekilde herhangi bir büyük başarısı yok. Classic Sonic in Super formununda öyle. Genesis Era daki Super form un yapabildiği tek şey, etrafında Sonic e normal formda zarar veren şeylerden zarar almamak. Artı olarak daha hızlı gitmek. Yine bu dönemdeki Hyper form da, o Super Sonic ten daha hızlı. Birde özel saldırısı var etraftaki her robotu yok eden, o kadar.
    Modern Sonic in normal formunda çok daha büyük başarıları var. Işık hızında saldırılar yapabiliyor, koşabiliyor. Ve inanılmaz bir dövüş yeteneğine sahip. Genesis Era daki herhangi bir formun bu tip bir başarısı yok.

"classic super sonic bile modern base sonicten güçlüdür yani sebebi gayet açık biri zarar alamaz"
    Maalesef böyle bir "kesinlik" söz konusu değil. Nitekim Sonic the Hedgehog 3 oyununda Knuckles ın saldırısı Super Sonic i normal haline çevirmiştir. Modern Sonic mi yapamayacak?

knuckles super sonici normal formuna çevirmiştir fakat bu büyük ihtimal süpriz saldırı olması ve sonicin odağını bozması yüzündendir sonradan sonic3&knucklesta knucklesla savaştığında super sonic oldun mu hiç bir şey yapamıyor ki generationsta biraz modlayıp klasik sonici modern stagelere getirirsen şunu görüceksin ki nerdeyse modernle aynı hızlarda koşuyo hatta normal koşusuyla su üstüne rahatça koşabiliyo ve daha iyi manevra alıyo ve bu noktada aslında super emeraldlardan bahsedilmesede biraz canon dışına çıktı gibi onların sadece 1 tanesi bile chaos elmaslarının toplam gücünden daha güçlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 26 Ağustos 2017; 15:1:26 >

• mod derken sadece modernin levellerine getirme olayı fizikleri hızı fln normal oyunla aynı kalıyo hatta spindash yapınca 2d de olmadığından oyun çöküyo yani hız fln değişmiyo ve normal stagelerindede su üstünde koşabildiği zamanlar oluyo super emeraldlar hakkında daha fazla offical bilgiyi eğer sonic advantureye biraz daha zaman verilseydi görebilirdik neden bunu söyledim çünkü sonic adventure ın beta videolarından birinde chaos elmasları super elmaslarla beraber gösteriliyo ve normal bölümlerde super sonic bile vardı bi kısımda ama artık pek canon olmadıkları için hyper sonicte dahil pek bilgi bulunmuyo
  • https://www.youtube.com/watch?v=hYwio5ywz6Y
    https://www.gamefaqs.com/boards/997575-sonic-adventure/56104226

izukanın açıklamasına rağmen oyunun betasında modellenmiş halde bulundular büyük ihtimalle hyper sonici kodlamakla uğraşmak istemediler ki adventurede super sonic bile oynanabilir değildi normal stagelerde ama planlarda öyleydi

Ha bu arada offical kaynaklara pek güvenme generationsa kadar classic sonic yaşça modernden büyüktü generationsta retconladılar misal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 26 Ağustos 2017; 16:13:54 >

• benim dediğim classic sonicin oyunlardaki manualinde yaşı 16 olarak yazıyodu fakat modern 15 yaşında generationsta classic geçmişten geliyo farklı bi boyuttan değil (forcesteki farklı bi boyuttan gelcekmiş o ayrı) eğer generationsta modern bu quote u söylediyse "Hey sonic enjoy your future it's gonna be great" yani modern sonic büyümüş classic sonictir ki retconlamamışlarsa bu mümkün olamaz.Ayrıca retcon olayları yüzünden bu officallere fazla güvenme dedim marionun orjinal super mario brostaki hikaye şu şekildeydi mushroom kingdomun sakinleri bowser tarafından tuğlalara ve bitkilere dönüştürülmüştü ve prenses kaçırılmıştı mario bu hikayenin kahramanı olarak(diye yazmışlar ama yanınada belki koymuşlar) prensesi kurtarmalı tabi sonra millet bunu görünce mario katil blokları kırıp insanları öldürüyo fln dedi nintendo retconladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 26 Ağustos 2017; 18:3:23 >
  • franchisenin kutlaması değil tam olarak oyundaki hikaye pek öyle değil oyun o kadar kendinin farkında değil tails bile diyo ki zaman ve uzayda yolculuk ediyoruz oyunlar arası değil o kadarda değil canon sınırlarında kalıyo oyun franchise olarak olsa o kadar self awere olsa direk oyunlar arası yolculuk ediyoruz derlerdi ki oyunda bayağı plothole vardı size daha önceden bahsetmiştim happy tree friends yazarları diye o adamlar açıklama yapıp dedi ki oyunun hikayesini yazarken youtubeden sonic videoları izliyodum daha önceki oyunları oynamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 26 Ağustos 2017; 20:4:28 >
  • "O kadar karmaşık değil bu seri" Evet işte generationsta hikaye odaklı bi oyun değil hikaye biraz ikincil durumda o yüzden fazla önemsenmedi ne kadar elden geçirilsede açıklamaları pek olmayan şeyler var tek açıklama time eater herşeyi karıştırdı ve generationstan sonra ne olduysa o doğru kabul edildi şimdi forcese gelirsek bu sefer hikayeyi önemsiyolar ki japonyada yazılıyo hikaye galiba adventure serisinde yer alan yazarlarda işin içine giricek

Şimdi maniayla ilgili bişey söyliyceğim

Oyunun başındaki taş infiniteyle aynı ses efektlerini yapıyo demiştim şuan oyunun gerçek sonunu bitirdim ve artık eminim forcesteki classic sonic maniadaki sonic oyun sonunda bi portal açılıyo ,sonic ve phantom ruby içine çekiliyo ve sonra sonic portalın içinde forcesin reveal trailerindeki pozunu yapıyo.Classic super sonicte infinitenin güç kaynağı olan taşı kullanan düşmanlara karşı savaşıp onları yenebiliyor (belki modern sonicten güçlüdür diyebiliriz hm ama infinitenin bu güçleri ne kadar daha iyi kullanabildiği belli değil tabi).

Bi ekleme yapıyım üstte yazdıklarımla alakasız fakat 2016 dan bi leak adamın dedikleri doğru çıktı atıyım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 4 Eylül 2017; 23:28:13 >

• hmm bende gözüküyo ama bi pm atarım.Yok gönderme değil ya bu baya açık yapmışlar hatta

portal açılmadan önce taşta infinitede olan glitch efekti oluyo
  • Bu gün canım sıkıldı bende bişeyler yazayım dedim sonic manianın dosyalarında bazı kullanılmamış özellikler bulundu bende onları yazıyım dedim

1-İlki bir alex the kidd temalı bir boss
    spriteleri

2-İkinci olarak blue sphere (sonic 3&k daki special stageler maniada bonus stageler) bölümlerin dosyaları içinde kaos ve süper zümrütlerin spriteleri bulundu

nedense resim olarak gözükmüyor bari linkini yazıyım
    https://tcrf.net/File:SonicManiaBSSuperEmerald.png

3-Tails'ın chemical plant zoneda kullanılmamış kurulanma animasyonu (soldaki kullanılmamış sağdaki oyundaki)

4-Special stagelerin dosyalarında hyper formların textleri (hyper formları kullanmamaları üzdü :( )

5-Special stagelerde kaos zümrütünü aldıktan sonra çıkıcak olan bi text (kaçma zamanı yazıyor)

6-Scrap Brain Zone için spriteler

7-Hidden Palace Zone için spriteler (sonic 2 versiyonu)

8-Sonic CD de 3 dakika bekleyince sonic oyunu bırakıp gidiyordu o olay maniadada olucakmış ram editleyerek oyunda çalışmasını sağlayabiliyormuşsunuz

9-Oyunu bitirenlerin buna bakmasını öneririm
    Egg reveriede oyunun gerçek son bossu haritanın sağ tarafında kullanılmamış rampalar ve platformlar var ve hazır egg reverieden bahsetmişken bide kullanılmamış müzik var

bu resmide göstermemiş linki:https://tcrf.net/File:SonicMania_EggReverieZone_Slope.png

Egg reverie hakkında daha çok şeyler bulundu eggmanle olan phantom ruby savaşındaki bosslar burda kullanılıcakmış ve burada tam bi bölüm kalıntıları var yani bu savaş full bi bölüm olabilirmiş hatta bu bölümde special stagelere girerseniz elektrik kalkanıyla çıkıyormuşsunuz belkide bu bölümün mekaniği bu olucaktı elektrik kalkanıyla hayatta kalma.

Bunları demişken bunla ilgili olabilceğini düşündüğüm bişeyide söyliyim titanic monarch bölümünün 2. actinde kullanılmamış bi hayvan kurtarma kapsülü bulundu yani buda oyunun son bölümünün egg reverie savaşının geçtiği yer olabileceğinin bir işareti olabilir.(egg reverieyi bi bölüm olarak almadığım için böyle dedim oyundaki haliyle bu sadece bir savaş)

10-Press Garden'de birsürü kullanılmamış obje var resimleri:

11-Sonic maniada kırık süper zümrütler vardı ama oyunun dosyalarında kırılmamış düzgün süper zümrütlerin dosyaları var

12-Dosyalarda love machine(aşk makinesi) diye geçen bir şey studiopoliste kullanılcakmış

Birisi bu makineyi çalıştırmayı başarmış videosu

13- ve son olarak Sonic mania'nın konsept ismi olan sonic discovery logosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 12 Eylül 2017; 4:49:25 >

• Sonic maniadaki kullanılmayan şeyler yazımı güncelledim bi kaç yeni video ekledim isterseniz bakın
  • Şuan mobilde olduğum için resim deo vb ekleyemiycem ama sonic forces speed battle adlı bir mobil oyunu sınırlı ülkelerde ios appstoreye çıktı sonic dashın yarış versiyonu gibi bir şey oyunda 3 stage var city heights green hill ve sky sanctuary ve bölümlerin sonunda infinitenin göğsündeki taşın sembolleri var ve phantom ruby prototype diye geçyolar yani buda mania classic sonicinin forceste olduğunu destekleyen bi bulgu ha bide seganın japon youtube kanalının attığı bir videoda knucklesin ses kayıtları geçiyo ve ordaki bilgiye göre knuckles direnişin lideri olabilirmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben genelde youtube kanallarından bakıyorum demişken sega japonya yeni bi sonic forces traileri yayınladı mobildeyim o yüzden düz link atıcam

https://www.youtube.com/watch?v=bHQ3sm82Hw0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 dakika arayla :) yarım aaattir linki almaya çalışıyorum youtube uygulaması sağolsun url yi vermedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silver'ın eldiveni ve ayakkabısı değişmiş siyah renk olmuş.
  • Sonic Forcesin japonca hikaye trailerinin ingilizce versiyonu geliyor sonic youtube kanalının canlı yayınında aaron webber söyledei ve bu ay içinde başka bilgilerin açıklancağınıda söyledi (aaron webber sonic'in sosyal medyasına bakan adam kendisi sonic manianın açılış animasyonundada çalışmalar yapmıştır
    kral adamdır)
  • Knucklestan ve eggmanden mesajlar var eggmanınki daha yeni çevirmediler ama knucklesinkinin çevirilmişi var

Edit:2017. Cevap herkeze selamlar olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 17 Eylül 2017; 18:31:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahhh bundan bayağı önce silverinde oynanabilir oynancağı söylentisi geziyodu ortalıkda hadi umalım ha bu arada shadowun hikayesi episode shadow diye geçicekmiş 3 stageden oluşcakmış oyunun olaylarının öncesini anlatıcakmış videoda eggmanin robotlarını fln yok ettiğini görüyoruz büyük ihtimal kötü tarafa nasıl geçtiğini açıklıycak.

Edit:Yazdıklarını görmemiştim kb bide bu bedava dlc diye geçiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 19 Eylül 2017; 20:33:43 >
  • Birşey dikkatimi çekti oyunun steam sayfasında geliştiriciler listesinde Sonic Team ve Hardlight yazıyor Hardlight mobil cihazlarda Sonic Dash'ı yapan firma acaba forcesin yapımında direk mi görev aldılar yoksa mobildeki Sonic Forces Speed Battle'ı yaptıkları için mi listelenmişler ki o oyundan forcesten ayrı bi oyun garip.
  • Hikaye trailerinin ingilizce versiyonu geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverthehedgeho -- 22 Eylül 2017; 19:49:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük ihtimal oyundaki ses dosyalarını alıp direk japonca trailerinin üzerine yapıştırmışlar oyunda bu kadar kötü olcağını sanmam
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.