< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 2 Kasım 2018; 15:0:2 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 2 Kasım 2018; 15:0:2 > |
Anca yazma fırsat-enerjim olabildi. Filmi ailecek pazar günü Türkçe dublaj izledik. Dublaj tam da beklediğim gibi çok iyi çıktı. (Bir de altyazısıyla izlemek istiyorum) Filmin ilk yarısını çok beğendi: mizah yönünden zengin ve tabi bir de ne olacak diye merak uyandırıyor. 2. kısımda aksiyon daha fazla öne çıkıyor ama ilk kısmı kadar eğlendirmedi beni. Tabi yine de iyiydi.
Sonic karakterini aynı anda hem karizmatik hem tatlı hem de komik yapmışlar ki güzel olmuş. Daha önce fragmanları izlerken de söylemiştim Jim Carrey, villian Robotnik karakterine cuk oturmuş ve rolünün hakkının sonuna kadar vermiş. Replikleri çok iyi hatta Sonic'inkilerden bile iyi olmuş. Yapımdaki ince detaylar da çok iyi işlenmiş. Filmdeki (Yüzük diye çevirmişler ama ben onlara simit demeyi tercih edeceğim. Sonic oyunlarından alışkanlık, altın simitler. ) simitlerin geçit kapısı görme durumu tamam çok orijinal bir fikir değil ama oyunun defalarca oynayıp böyle bir şeye çok fazla rastlamadığımz için simitlerin bu işlevlerini filmde çok net ve oyununa sadık olarak başarılı bir şekilde gösterebilmişler. Simitlerin büyüyüp geçit kapısı açması filan oyunla uyumlu olmuş. Çünkü siz oyunda bu simitleri can simidi diye topluyordunuz bir de tabi büyük simitler oluyordu. Son fragmanda gösterilen adalara zaten değmeye gerek yok ama orada Sonic'i kovalayan Ekidna kabilesi minik bir detay olmuş. Ama o sprial koşu yolu, üzerinden geçilen zayıf köprümsü yapının göçmesi tıpatıp oyun. Zaten simitler sağolsun bazı Sonic bölümlerini oyununu oynar gibi gördük, izledik. Da oyundaki Greenhill Zone biraz da dünyadışıydı. Filmde, bu Dünya'ya ait, normal, yeşil mi yeşil bir kasaba olmuş. Ama sorun yok. Neyse filmin sonlarına doğru Green Hill Zone müziğini de biraz kullanmışlar. Güzel olmuş. Robotnik'in zayıf, küçük bıyıklı ve saçlı oluşuna pek anlam veremesem de filmin sonunda ve after credits kısmında taşlar yerine oturdu. After Credits dedik: Belki yeterli bir gişe yaparsa 2.si filan da gelir. Gelirse de güzel olur kanımca. Jim Carrey ölmeden yaşlanmadan şunun devamını filan da yapsınlar izleyelim. Çocuk filmi deyip geçmeyin sırf eğlenmek, gülmek için bile gidilebilir. Çocuğunuz varsa da zaten düşünmenize gerek yok. Filmin sonunda cast akarken filmin baştan sona Sonic oyunlarındaki gibi 2D pikselli oyun görüntüsü şeklinde akması da güzel düşünülmüş. Sinemadaki ufaklıkların "Bunun oyunu da var?" sorularını siz de duyabilirsiniz. |
Yeni tasarım çok iyi olmuş. Fragmanda güzel. İzlenir
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLackMumbLe -- 11 Ekim 2016; 17:56:35 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 11 Ekim 2016; 17:24:56 > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 9 Mayıs 2015; 21:38:10 > |