Şimdi Ara

Sonunda düzgün bir X1800GTO, X850XT, 6800GS, 7600GT karşılaştırması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x8** serisi kırpılarak gto, gto2 şeklinde pazara suunulmuştu gerçekten güzel kartlar özellikle bazı oyunlarda üst seviyes kartlara kafa tutmaları son kullancıyı cezbediyor.
  • Testteki kartlar uretici tarafindan overclocklanmis kartlardir,BFG ve Ledtek extreme modelleri fabrika cikisi overclocklu urunler,testte tutupta bir iki karta ayricalik yapilmamis sadece secilen urunler ozel modeller.Ayrica 7600gtlerin 600mhz ve ustu ,remleri de 1500 ve ustune cok rahat overclocklandigini cogu kisi biliyordur umuyorum.Kisacasi,560-1400 olan bir default 7600gt bu testteki BFG de sadece 580-1450 yapilmis ki bu karti da alirken zaten bu degerlerle satin aliyorsunuz.Asagida verdigim linki de incelerseniz kartin fiyatinin yurtdisinda standart bir 7600gt ile ayni fiyat oldugunu goreceksiniz.http://ostg.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=19685929
    Ulkemizde ne yazik ki EVGA,BFG ve PNY gibi nvidia nin onde gelen ureticilerinin urunleri yok.
    Eklemek istedigim son bir not,karsilastirlan donanimlarin esit sartlarda test edilmesi taraftariyim ancak konunun acildigi tarihe dikkat edildiginde cogu kisinin aklini karsitiran ve su ekran kartlarindan hangisini almailiyim seklindeki sorulara net cevap verebilen,o zamanda bulunabilecek en guzel testlerden biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 16 Temmuz 2006; 1:09:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ERKALCI

hocalar allah sizden razı olsun böyle açıklayın canımı yiyin

babacım arada gözüme çarptı yorumları incelerken bu terimide ilk defa duydum canımı yemek demek ya eheh
  • walla aralarında seçim yaparsak ben 6800gs yi tek gecerim kullandım çünkü herşeyi fullde kaymak misali oynadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasli

Testteki kartlar uretici tarafindan overclocklanmis kartlardir,BFG ve Ledtek extreme modelleri fabrika cikisi overclocklu urunler,testte tutupta bir iki karta ayricalik yapilmamis sadece secilen urunler ozel modeller.Ayrica 7600gtlerin 600mhz ve ustu ,remleri de 1500 ve ustune cok rahat overclocklandigini cogu kisi biliyordur umuyorum.Kisacasi,560-1400 olan bir default 7600gt bu testteki BFG de sadece 580-1450 yapilmis ki bu karti da alirken zaten bu degerlerle satin aliyorsunuz.Asagida verdigim linki de incelerseniz kartin fiyatinin yurtdisinda standart bir 7600gt ile ayni fiyat oldugunu goreceksiniz.http://ostg.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=19685929
    Ulkemizde ne yazik ki EVGA,BFG ve PNY gibi nvidia nin onde gelen ureticilerinin urunleri yok.
    Eklemek istedigim son bir not,karsilastirlan donanimlarin esit sartlarda test edilmesi taraftariyim ancak konunun acildigi tarihe dikkat edildiginde cogu kisinin aklini karsitiran ve su ekran kartlarindan hangisini almailiyim seklindeki sorulara net cevap verebilen,o zamanda bulunabilecek en guzel testlerden biridir.

Açıklama için teşekkür ederim. Belirttiğin gibi 560/1400'den 580/1450'ye overclock edilmiş bir 7600GT'nin stok hızlarda bir 7600GT ile kıyaslandığında bariz bir performans artışı göstermesi beklenemez. Özellikle bu kartların overclock potansiyelini göz önüne alırsak bu değerler ortalama sınırın belirgin şekilde altında kalıyor.

SM 3.0, HDR, PureVideo gibi özelliklerin hiç bir alternatifinin X8XX serilerinde bulunmamasını, güç tüketiminin yüksek olması ve 2 slot soğutmaya ihtiyaç duymasıyla birleştirirsek hangi kartın daha iyi bir seçim olduğu kendini gösteriyor sanırım. Ayrıca nvidia kartlarda master card gibi bir olay olmadığından multi GPU (SLI, Crossfire) kullanımı daha ucuz ve kolay bir şekilde hallediliyor.

• Bence idare ederim 300 e vuramasın diyen X850XT, MAX 400 veririm diyen 7600gt, bana bunlar az diyen 256/512 mb X1800XT den başka iyi bir alternaif yok sanırım.

Tabi 7900gt 500YL ye inerse oda ayrı bir muhabbet.
    7600gt yaban atılacak bir kart değil valla alasım geliyor ama x1800xt taktım kafayı.
  • 7900GT sanırım X1800XT ile yakın fiyata (bir yerde 329+KDV gördüm). Bir de bu linke bak istersen, 7900GTX'in biraz yavaş versiyonu sonuçta, çekirdek eminim daha yüksek hızlara çıkar.

http://www.eksa.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Leadtek%207900GT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 16 Temmuz 2006; 14:24:56 >
  • 580 ytl 'ye Gigatek'te 256mb Sapphire X1800XT var ve 512 MB LIK olan en ucuz model de 700 ün üstünde, ikinci el almayı düşünüyorum.
  • Bence biraz beklemekte fayda var. Doların düşme ihtimali var. Ondan sonra biraz daha rahat alınır. Bir ekran kartı için yaklaşık 600 YTL çok değil mi? Baba parası ise birşey diyemem tabi Valla ben çalışan bir insan olduğum için 600YTL yi daha uygun yerlerde kullanmayı seçiyorum
  • ben x850xt derim suanki fiyatı uygun. winfast 7600 gs almayı dusunuyordum ama x850xt yi 169 dolar gorunce biraz daha kasııp x850xt alırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lockheed

Bence biraz beklemekte fayda var. Doların düşme ihtimali var. Ondan sonra biraz daha rahat alınır. Bir ekran kartı için yaklaşık 600 YTL çok değil mi? Baba parası ise birşey diyemem tabi Valla ben çalışan bir insan olduğum için 600YTL yi daha uygun yerlerde kullanmayı seçiyorum

1-Bekle bekle bekleme manyağı oldum,

2-Dolar düşmez belki yl sonuna SEÇİM VS. yüzünden çıkabilir,

3-Bir ekran kartı diyorsun, bazıları vardır bir telefona 400 euro yu esirgemez, birikmişi vardır, alacağı vardır veya babası vardır hevesledi ise gider onu alır.Amaç,ile SONUÇ çok farklı şeyler, evet amaç oyun oynamak ama sonuç nasıl,ne güzellikte, hangi akıcılıkta oynadığındır.

Diyelim 800*600 res. te projeksiyonun var, 6600gt de alsan sana yeter, ama 1920*1080 FULL HD, HDMI lı bir plazma veya LCD ye sahipsen X1900XTX de yetmez.

Kişiden kişiye göre değişir, ne kadar verirsen o kadar alırsın,kural bu.

4- Kendin söylemişsin, 600YTL yi daha uygun yerler için seçiyorum demişsin , ne imiş bu yerler,

SAĞLIK MI, HAYAT SİGORTASI MI, KASKO MU ,EĞİTİM Mİ YOKSA BİR HAYIR KURULUŞU MU?

Bunlardan hiçbiri değilse , başka uygun güzel yatırım ne var?

Zevkler ve Renkler kesinlikle "TARTIŞILIR" ama karışamazsın, karışsanda değiştiremezsin.Bilmem anlatabildimmi?

• beyler kac tane x850 xt var ?

Vatandakı x850xt ( saphrie )
     Sonunda düzgün bir X1800GTO, X850XT, 6800GS, 7600GT karşılaştırması

fıyatı 189 $ cıvarı ..

sızın dedıgınız fıyatlar 250 245 230 dolar cıvarında..

ustelık bu vatan .. ve dolar kurunu 1.365 de sabıtlemısler !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafes -- 16 Temmuz 2006; 16:18:51 >
  • merhaba millet .....

bende 7600gt düşünüyom..daha önce pciex 5750 ve ati x700 kullandım..nedense ati ye ısınamıyom.bence 7600gt de sağlam bi kart.
  • aslında x850 muabbetı yapmak artık bıtmelı cunku su kartı hıc bı yerde bulamıyorum.. bunun alternatıfı hangı kart onu soyleyın onu tuketelım
  • quote:

Orjinalden alıntı: teenwolfx

güzel bir paylaşım formda 7600GT öneren çok arkadaş vardı yeni teknolojilere sahip olsada X850 XT ye fark atamamış gibi görünüyor. Bence fiyat/performans kralı yine ;

Safkan R480 olan X800 GTO2 ler. (yani x850xt)

ya tüh yaa benimki r430 olan karttanmış mavi olandan yani tek dvi li (inşallah aşkta kazanırız bari )
    bu kadar şanssız olunur mu bence karşılaştırmada 7600 le 1800 kapışır ama eski olmasına rağmen ben de x850 diyorum
    ah bi de şu kartta SM 3.0 olsaydı var ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stradale

quote:

güzel bir paylaşım formda 7600GT öneren çok arkadaş vardı yeni teknolojilere sahip olsada X850 XT ye fark atamamış gibi görünüyor. Bence fiyat/performans kralı yine ;

ya tüh yaa benimki r430 olan karttanmış mavi olandan yani tek dvi li (inşallah aşkta kazanırız bari )
    bu kadar şanssız olunur mu bence karşılaştırmada 7600 le 1800 kapışır ama eski olmasına rağmen ben de x850 diyorum

SM3.0 olsa idi , aynı perf. verirmiydi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stradale

quote:

7600 ; X1800 ile kapışabilecek bir kart değil. öncelikle 7600 ler 128bit olmasından dolayı çözünürlük arttıkça performans kaybı çok olacak modeller. x1800 de böyle değil.

quote:

SM3.0 olsa idi , aynı perf. verirmiydi?

Sence?

• Arkadaaşlar ben 7600 serisine ısınamadım ya.... ve birazda nvida pinti gibi geldi 7600gt 128 bitlik. bu karta 128 bit yakısırmı ya. ben bundan dolayı alırsam 850xt alırım

128bit..
  • Bu kartı bu fiyata 256-bit sunacak kadar aptal olmadıkları için Nvidia'yı mı banlıyorsun? Adamlar üst düzey kartlarının satışını mı kırsınlar yani, ticari mantık bu mudur? Bu kart 256-bit ve aynı 1.4ns'lik bellekleri kullanıyor olsa maks. çözünürlük/detayda çok daha az performans kaybı yaşar, kullanıcılar da 7900GT fiyatlarına bir bakıp "ne gerek var bu kadar para vermeye" derlerdi.

Şu incelemeye bir bakın da 256-bit diye övündüğünüz X850XT'nin performansının gerçekte 7600GT ile kıyasla nerede durduğunu görün. SM 3.0, Purevideo, HDR vs... söylemeye gerek bile duymuyorum. Herşeye ezberci şekilde "bu kadar bit, şu kadar iş hattı" mantığıyla yaklaşırsanız çok yanılırsınız.

computerbase.de inceleme

• ATİ neden aynısını yapmıyor. benim demek istedigim nvidia da kayserili mantıgı var. hangi nvida kartı kendini aşıyor 850xt kac yılında cıktı şu haliyle bile 7600gt ye kafa tutuyor. nvidia bunu yapamıyor pinti. kardesim her sey para degilki birazda az kar yapsınlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.