Ben dsmart uydu alıcı ile film izlerken Sony Lcd'nin kumandasını hiç kullanmıyorum. Gel görki Dsmart kumandasından da nefret ediyorum. Şimdi normal Sony kumandasını kullanarak kanallar arası geçiş yapabilme imkanım olabilir mi Dsmart kullanırken. Yoksa öyle veya böyle dsmart kumandasına mahkummuyum :)
Selam...
Sony Markası genelde kumandalarını üretirken diğer aygıtlarıda kumanda etme özelliğini tüketicisine kullanım kolaylığı olsun diye kumandalarına eklemektedir.Şayet sizinki de bu guruptansa kumandanın bu özelliği ile ilgili bilgiyi ürünün kullanma kulavuzundan bulabilirsiniz.Bu tip kumandaların üretiminde sony ilk etapta kendi markasına ait olan diğer cihazları(televizyon dvd gibi) kumanda üzerinde herhangi bir kodlama yapma ihtiyacı duymaksızın kumanda etme pirensipiyle hareket eder ve her ürettiği ürün gurubuna ortakbir şifre tanımlar;böylece siz ekstradan bir işlem yapmaksızın sony kumandanızla sony marka diğer aygıtların bir kısmını kumanda edebilirsiniz.Aynı zamanda sony bazı model kumandalarında kendi markasına ait olamayan cihazlarıda kumanda etme imkanını tüketiciye sunar.Ancak bu bahsettiğim gibi hangi marka hangi şifre gurubunu kullanıyor onunla ilgili kumanda üzerinde yapmanız gereken tuşlama (yani kumandaya kumanda etmek istediğinizcihazın frekansını tanımlama) işlemini tablo şeklinde ürüne ait kullanma kılavuzunda verir.Burda karşımıza şöyle bir problem çıkmaktadır;sony bu tablolarında dünya çapında kullanılan cihazların frekanslarını verir yani bizim d smart gibi sınırlı ülkelrde kullanılan cihazlarımız bu tablolarda yer almaz.Yinede örnek tablolara bakarak ve deneme yanılma yöntemiyle bütün firakansları teker teker kumandaya tanımlayıp ardından d smart cihasına kumanda etmeye çalışarak d smart cihazının firakansı bulunabilir (unutmadan bu frekanslar dünya çapında ortak olup 1 den 100 kadar sayılarla sembolize edebileceğimiz bir aralıkta yer almaktadırlar yani d smart cihazına kumanda üretirken bu aralıktaki bir frekansı kullanmak zorunda).Akıllı kumanda diye tabir ettiğimiz cihazlar artık tükticilerin kullanıma sunulmuş olup evimizdeki bütün kumandalı cihazların tüm özelliklerini tek kumanda da toplaya bilmekteyiz ve bu cihazlar bu işte cok iddalılar 50 veya 100 cihaza kadar tanımlalama imkanı sunanları bile var.Kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu kumandaları elktronik marketlerde bulabilirsiniz.