Şimdi Ara

Sony 46X4500 Aldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen çok uğraşıyorsun bunlarla,demekki "Asayiş Berkemal memlekette" iş güç yok,bütün iş panel!!!

Ancak TF deki Humi eskisi gibi aktif değil çünkü EMU olayı bitti!!!
    Ancak benimde aklımda olan şu var,sen bir el atıver gari;

-Diablo WI_FI CAM ile CS OK!!!!
    TF de bir kaç kullanan var bu şekilde OK+En azından SD lerde CS ile olay bitiyor!!
    Benimde kafamda var ama hem vektim yok hemde bu işlerdne sıkıldım ben yaw!!!

En azından CS ile bütün Uydu SD leri OK+++

Bende DB500Clone var,beş para etmez,bağladım onu şimdi Tüplüye
    Panelde ise 5400Z var ama CS yok tabiki!!

Havalar biraz soğusun bakarız bu işe,sen çözersin çoğu şeyi++

Eyvallah

• quote:

o seninle işimiz var yine Polis

Sen çok uğraşıyorsun bunlarla,demekki "Asayiş Berkemal memlekette" iş güç yok,bütün iş panel!!!

Ancak TF deki Humi eskisi gibi aktif değil çünkü EMU olayı bitti!!!
    Ancak benimde aklımda olan şu var,sen bir el atıver gari;

-Diablo WI_FI CAM ile CS OK!!!!
    TF de bir kaç kullanan var bu şekilde OK+En azından SD lerde CS ile olay bitiyor!!
    Benimde kafamda var ama hem vektim yok hemde bu işlerdne sıkıldım ben yaw!!!

En azından CS ile bütün Uydu SD leri OK+++

Bende DB500Clone var,beş para etmez,bağladım onu şimdi Tüplüye
    Panelde ise 5400Z var ama CS yok tabiki!!

Havalar biraz soğusun bakarız bu işe,sen çözersin çoğu şeyi++

Eyvallah

ne yaparsın üstad bu aralarda bununla uğraşıyorum. çerkezköyde sosyal hayat sıfır. istirahatli zamanımda eve kapıyorum kendimi..
    tüplüye ne bağlasan kötü göstermiyor zaten. 5090'nın da görüntüsünden feci şekilde memnunum bikaç sd resim eklemişti buralara tf'ye falan. ama kaşıntı işte.
    emu şifre işlemleri ile bende ilgilenmiyorum zaten eskisi kadar pek ilgimi çekmiyor. ayda bir pc'den yazılım atardım eskiden uzun zamandır ilgilenmiyorum. yeni kanalları bile uzun zamandır aratmadım cihaza anla artık. ama en iyi görüntünün peşine hepimiz düşeriz usta. sanki başımız göğe erecek. hayat işte hep daha iyinin peşine koşuyoruz imkanlarımız ölçüsünde..bakalım bide humax'ı deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35KSK35

Sony KDL 46X4500 RGB LED lcd tv aldım. 350 peşin 5500/12 kredi kartı taksitli

bu konuda engin tecrübe ve bilgilerine güvenip inandığım albani üstadıma teşekkür ederim daha önce televizyon seyrettiğimi zannediyordum digitürk kullanıyorum idare eder ama mart ayında sony bdp s 350 buluray player ı bedava denecek rakama kutusunda sıfır 335/12 taksit almıştım konser seyrettim dvd olarak ağzım açık kaldı kaliteli hdmi -optik - scart kablo modeli bilen arkaşlar ne almalıyım

PM attım ama herhalde ulaşmadı. Öncelikle tv.niz hayırlı olsun güle güle kullanın.
    Nereden aldığınız konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Adr3es. telefon. yada internet adresi

ratsx@mynet.com buradan bilgi verebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esame

SONY 46X4500 almayı düşünen arkadaşlar Ankara da SONY SHOP'larda Hiç peşinsiz 481.50*12= 5778.00.- TL ye Axess Kartla satılmaktadır.

Son Stok durumu 12 Adet.

Hangi Sony Shop ta yazabilirmisiniz
  • Bende 46X4500 almayı düşünenlerdenim geçen hafta çarşı pazar gezdim fiyatlar arkadaşın yazdığı gibiydi fakat kredi kartı tek çekime panora da bulmuştum, sanırım fiyat biraz gevşedi belkide stok eritmek için; biraz daha düşer umuduyla açıkcası bekliyorum 5000 TL cıvarı bulursam alacağım, tek sıkıntım ölü piksel olayı biraz canımı sıkıyor, kimsede teşhirde olmayan bir ürün deneme ve test etme olayı biraz sıkıntılı.Bu arada yeni gelecek X5500 pazara 7500-9000 TL fiyat aralığında girer diyor satıcılar.

quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

quote:

Orijinalden alıntı: esame

SONY 46X4500 almayı düşünen arkadaşlar Ankara da SONY SHOP'larda Hiç peşinsiz 481.50*12= 5778.00.- TL ye Axess Kartla satılmaktadır.

Son Stok durumu 12 Adet.

Hangi Sony Shop ta yazabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

ratsx

galiba bu tv ile ciddi bir şekilde ilgilendiğiniz göre almayı düşünüyorsunuz

ürünün temini konusunda bilgi sahibi arkadaşlar ratsx arkadaşımıza yardımcı olun

Bu tv.yi almayı düşünüyorum. Ama alan arkadaşlar galiba tv.lerinin başından ayrılamıyorlar.
    Bir gözüküyorlar formda bir daha göremiyoruz. O nedenle bir bilgi ulaşmadı şuana kadar.
  • -X45x alanlar genelde bütün dünyada Sitelere dönmezler

-bu arada fiyatı 6 ın biraz altında 46" olan Sony-Eurasia Garantili satan yer biliyormusunuz,bir arkadaşa acil alacağızda!

Kaf-Kaflı yaw sen nereden aldın,cevap ver kardeşim lütfen??

++
  • Ankara armada ve cepa sony bayiileri 5750'den veriyorlar. (Taksitli olarak) peşin konuşulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdas60 -- 24 Ağustos 2009; 8:41:28 >
  • Üstad albani,

Ankarada 5400 TL kredi kartı tek çekim bana verilen bir teklif var.

Açıkcası ben 5000 TL de ısrarcı olduğum için sabırla bekliyorum ,

Arkadaşınız çok sabırsızsa pm atın size adres telefon ve yetkili bilgilerini vereyim. SONY - EURASIA Yetkili Satıcısı dır....

quote:

Orijinalden alıntı: albani

-X45x alanlar genelde bütün dünyada Sitelere dönmezler

-bu arada fiyatı 6 ın biraz altında 46" olan Sony-Eurasia Garantili satan yer biliyormusunuz,bir arkadaşa acil alacağızda!

Kaf-Kaflı yaw sen nereden aldın,cevap ver kardeşim lütfen??

++

• İstanbulda 2 yerle görüştüm;

* x firma 5900 nakite verebileceğini söyledi..

* y isimli firma 8400 nakite verebileceğini söyledi..

:) Garip ama gerçek malesef..
  • Bu işte X35x lerin son zamanına benzedi;onlarda bir yerde 3,5 kağıt iken bir başka yerde 5 kağıt olduğu gibi

Gerçi benim için sıfır-teşhir farketmez(fiziki bir sorunu yoksa tabiki)ama herkes böyle düşünmüyor
    Bir arkadaş var 5090 aldırdığım onun bir tanıdığı istiyor ve çocuk Samy lere bakıyor,elinde 6 kapıt civarı
    para varken yaw kardeşim senin ne işin var dedim Samy le LED lerde!!! o parayla sana
    ya 5090 yada X45x almamız lazım dedim,ama o hala 100/200Hz takılmışSamy lerde MKV oynatıyorda kalmış

Anlaşılan 6 kağıdın altına tık para bu X45x ler alınır(SonyEurasia lı)

++

İşin garibi bende Pany LCD arıyorum 32"(oturma odası için)koca TR de yok yaw!!
    İB yi aradım eski modeller için(sıfır-teşhir) YOK!
    2009 model sordum bunlarda YOK
    ülen ne iştir anlamadım,yüz tane Pany LCD var İB sitesinden ama mal yok

Pany kendi gelecek,ancak bu heriflerin ne zaman geleceğide belli değil,nasıl iş anladım gitti++
    Bu arada Pany LCD ler "çok özeldir" meraklısı/bileni için çokta pahalıdır bu meretler
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Ağustos 2009; 13:19:59 >

• Bu fiyatlarda cihaz alacaksanız Sony nin X serisi asla tartışılmaz ama son zamanlarda Samsung firmasının çıkardıkları 46B7000 ya da 46B8000 serilerini incelemeden karar vermeyin . Bu arada 46X4500 serisinide bulmak artık zorlamıştır.
  • Bizde almak istiyoruz ama pahalı
  • X45x ile Samy nin LED leri aynı seviyede vede kulvarda değiller,arada ciddi fark var teknik olarak!

3.nesil Samy LED lere bakmak lazım artık
    9xx dan itibaren

++
    LGD den çok iyi bir LED serisi geliyor 9xx serisi olarak(USA da çıktı bile!)

Ve sırada Sharp geliyor o da çıktı USA da FULL-LED uygulamalı

Samy ler hala edge-LED te kaldılar!!

++
  • Dün itibariyle 52 Z 5500 aldım, beni rahatsız eden ise TV'nin ispanyadan geleceği söylenmesine rağmen slovakyadan gelmesi oldu. Sony kullanıcıları TV lerinin menşeilerini bildirebilirlerse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Austin powers

Dün itibariyle 52 Z 5500 aldım, beni rahatsız eden ise TV'nin ispanyadan geleceği söylenmesine rağmen slovakyadan gelmesi oldu. Sony kullanıcıları TV lerinin menşeilerini bildirebilirlerse sevinirim.

slovakya da da fabrikaları oldugundan heralde Türkiye ye daha yakın olması sebebiyle daha ucuz maliyetle gelecektir..bu şekilde düşünmüş olabilirler.

sony slovakya nitra

• quote:

Orijinalden alıntı: caution

quote:

Orijinalden alıntı: Austin powers

Dün itibariyle 52 Z 5500 aldım, beni rahatsız eden ise TV'nin ispanyadan geleceği söylenmesine rağmen slovakyadan gelmesi oldu. Sony kullanıcıları TV lerinin menşeilerini bildirebilirlerse sevinirim.

slovakya da da fabrikaları oldugundan heralde Türkiye ye daha yakın olması sebebiyle daha ucuz maliyetle gelecektir..bu şekilde düşünmüş olabilirler.

sony slovakya nitra

Sony nin ispanya, slovakya ve malezyada fabrikaları olduğunu öğrenmiştim. Konu aslında slovakyadan gelmesinin arkasında yatan, slovakyanın Türkiyemizden daha ileri bir ülke olmaması ve avrupa birliğine bile üye olmayan bir ülkede üretilmiş olan TV'nin ömürü endişesi.

Son yıllarda produced kelimesi yerine assembled kelimesinin kullanılmakta olması da dikkat çekici bir ayrıntı, bu durumda ürünün içeriğinin nerede üretilmiş olduğu kapalı bir kutu haline geliyor.

• 46b750 almadan önce aklımda hep 46X4500 vardı ama ben samsung u aldığım zamanlarda fiyatı 7000 lerdeydi benim için çok yüksek rakam zaten samsung bile bütçemi aştı, zorladım biraz bütçeyi...
  • İyi akşamlar

Bir genel bilgi vermek istiyorum(eski işim olması sebebiyle)

1-Konu burada panel ise>>>paneller çeşitli ülkelerde üretilirler*

2-Spain/Slovakia/Romania/Czech Rep/Letonia/Poland/UK başlıca üretim tesisleridir
    Avrupa daki;aynı şekilde Malaysia/Indonesia/Mexico/Argentina/USA da diğer üretim
    ülkeleridir ve tabiki Korea/Japan

3-*=günümüzde panel ve benzer tüm elektronik cihazlarda,tek bir üretim yeri yoktur!!!!
    doğal olarakta örneğin panelerin arkasında sürekli şunu göreceksiniz>>>"Assembled in Spain" veya diğer ülke adlarını!!
    "Mede in Japan" Korea v.s gibi ürünleri ise göremezsiniz artık,bunlar ancak Domestic market dedikleri kendi pazarlarında
    bulunurlar,"caponlar" üründe "Made in Japan" diye yazmazsa pek almazlarda o cihazları
    Ancak uyanık üreticilerde genelde bunları Çin de v.s montaj ettirip Made in Korea/Japan diyede gazlarlar,o da ayrı bir konu tabiki!!

4-Kısaca "Assembled" görürsünüz panellerde vede zaten doğrusuda budur

A-Modül>>üreticisinden gelir
    B-M/B;IPB>>başka bir üreticiden veya kendilerinden çıkar,ama neyin nereden çıktığını çalışanlar bile bilmez
    örneğin paneller Entry-Level ise zaten komple Çin den çıkar
    C-diğer elemanlar>>yine farklı üreticilerden gelir

kısaca bütün bu elemanlar bir kaç yerde elden geçerek montajlanmaya başlarlar ve son olarakta SKD* (CKD** den başlar) dediğimiz hale gelirler;

*SKD=Semi-knock-down>>bu aşamada bütün ana/yan elemanlar birleşmiş olup sadece son montajlar yapılır ve ürün kısaca toplanıyor diyebiliriz
    **=Complete-knock-down>>bu aşama ise en zor kısımdır;M/B nin üretim(PCB dizim)+IPB+DisplayDriverların montajları v.s v.s ve kısaca asıl
    toplama(montaj)burada olur ve bu işlemler büyük çoğunlukla Çin/Kore/Japonyada olmaktadır,ancak CKD işini artık bütün üreticiler maliyet
    açısından Çine yıkmışlardır,böyle ıvır-zıvır el alan işlere bakmıyor Kore/Japon!!

Bütün bu prosesler aslında çok karışık ve uzun ben kısaca anlattım bunu
    zaten bütün işler otomatiğe bağlanmıştır,hiç aksama olmadan devem eder!

İşte sizin TR de ve arkasında gördüğünüz "Assembled in Slovakia" v.s gibi diğer ülke adları,SKD den paneli nihai ürün hale getirirler,aslında 8/10
    paraçaya inmiş olan elemanları oturup vidayla montajlarlar ve Test bandına alırlar++
    Bütün üreticilerin hangi ülke olursa olsun,bu montak aşamasındaki kalitesi değişmez,zaten işin başında Koreli/Japon vardır,dolayısıyla burada
    ....şu ülkede montajlanıyor iyi değil v.s gibi laflar abesle iştigaldir,yok böyle bir şey,ama senelerdir bunlar konuşulur durur,kısaca bilmeyenlerin
    çıkardıkları "efsanelerdir" bunlar

Ancak şuda var ki bilen bilir bunu,geçmişten beri en iyi montajlama(çeşitli kriterlerine göre) UK olur ve bunu herkes kabul eder,ancak
    maliyetlerin giderek artması sebebiyle UK de bir tek Pio ve Tosh kalmıştır
    -Pio zaten işi bıraktı ki son parti mallarda zaten(Avrupa için)UK den değilde direk Kagoshima(Pio nun son fabrikası idi burası)gelmiştir!!
    -Tosh ise hala UK de montaja devam eden tek üretici olarak kaldı ama Tosh ta burada sadece High-End serileri montajlıyor,diğer
    paneller Romania ve büyük çoğunluklada Poland dan gelmektedir!

Amerika(Güney/Kuzey) kıtası içinde neredeyse bütün üreticilerin montaj fabrikaları Mexico dadır,ancak bazılarının USA içinde de montaj
    tesisleri vardır,bir kaç tesiste Argentina dır+
    Asya içinde Malaysia/Indonesia en başta gelenleridir+

++

Sonuç olarak siz Markaya/Seriye/Modele bakın,nerede toplanmış nerede bilmem ne edilmiş bunlara kafayı takmayın OK+

+++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

İyi akşamlar

Bir genel bilgi vermek istiyorum(eski işim olması sebebiyle)

1-Konu burada panel ise>>>paneller çeşitli ülkelerde üretilirler*

2-Spain/Slovakia/Romania/Czech Rep/Letonia/Poland/UK başlıca üretim tesisleridir
    Avrupa daki;aynı şekilde Malaysia/Indonesia/Mexico/Argentina/USA da diğer üretim
    ülkeleridir ve tabiki Korea/Japan

3-*=günümüzde panel ve benzer tüm elektronik cihazlarda,tek bir üretim yeri yoktur!!!!
    doğal olarakta örneğin panelerin arkasında sürekli şunu göreceksiniz>>>"Assembled in Spain" veya diğer ülke adlarını!!
    "Mede in Japan" Korea v.s gibi ürünleri ise göremezsiniz artık,bunlar ancak Domestic market dedikleri kendi pazarlarında
    bulunurlar,"caponlar" üründe "Made in Japan" diye yazmazsa pek almazlarda o cihazları
    Ancak uyanık üreticilerde genelde bunları Çin de v.s montaj ettirip Made in Korea/Japan diyede gazlarlar,o da ayrı bir konu tabiki!!

4-Kısaca "Assembled" görürsünüz panellerde vede zaten doğrusuda budur

A-Modül>>üreticisinden gelir
    B-M/B;IPB>>başka bir üreticiden veya kendilerinden çıkar,ama neyin nereden çıktığını çalışanlar bile bilmez
    örneğin paneller Entry-Level ise zaten komple Çin den çıkar
    C-diğer elemanlar>>yine farklı üreticilerden gelir

kısaca bütün bu elemanlar bir kaç yerde elden geçerek montajlanmaya başlarlar ve son olarakta SKD* (CKD** den başlar) dediğimiz hale gelirler;

*SKD=Semi-knock-down>>bu aşamada bütün ana/yan elemanlar birleşmiş olup sadece son montajlar yapılır ve ürün kısaca toplanıyor diyebiliriz
    **=Complete-knock-down>>bu aşama ise en zor kısımdır;M/B nin üretim(PCB dizim)+IPB+DisplayDriverların montajları v.s v.s ve kısaca asıl
    toplama(montaj)burada olur ve bu işlemler büyük çoğunlukla Çin/Kore/Japonyada olmaktadır,ancak CKD işini artık bütün üreticiler maliyet
    açısından Çine yıkmışlardır,böyle ıvır-zıvır el alan işlere bakmıyor Kore/Japon!!

Bütün bu prosesler aslında çok karışık ve uzun ben kısaca anlattım bunu
    zaten bütün işler otomatiğe bağlanmıştır,hiç aksama olmadan devem eder!

İşte sizin TR de ve arkasında gördüğünüz "Assembled in Slovakia" v.s gibi diğer ülke adları,SKD den paneli nihai ürün hale getirirler,aslında 8/10
    paraçaya inmiş olan elemanları oturup vidayla montajlarlar ve Test bandına alırlar++
    Bütün üreticilerin hangi ülke olursa olsun,bu montak aşamasındaki kalitesi değişmez,zaten işin başında Koreli/Japon vardır,dolayısıyla burada
    ....şu ülkede montajlanıyor iyi değil v.s gibi laflar abesle iştigaldir,yok böyle bir şey,ama senelerdir bunlar konuşulur durur,kısaca bilmeyenlerin
    çıkardıkları "efsanelerdir" bunlar

Ancak şuda var ki bilen bilir bunu,geçmişten beri en iyi montajlama(çeşitli kriterlerine göre) UK olur ve bunu herkes kabul eder,ancak
    maliyetlerin giderek artması sebebiyle UK de bir tek Pio ve Tosh kalmıştır
    -Pio zaten işi bıraktı ki son parti mallarda zaten(Avrupa için)UK den değilde direk Kagoshima(Pio nun son fabrikası idi burası)gelmiştir!!
    -Tosh ise hala UK de montaja devam eden tek üretici olarak kaldı ama Tosh ta burada sadece High-End serileri montajlıyor,diğer
    paneller Romania ve büyük çoğunluklada Poland dan gelmektedir!

Amerika(Güney/Kuzey) kıtası içinde neredeyse bütün üreticilerin montaj fabrikaları Mexico dadır,ancak bazılarının USA içinde de montaj
    tesisleri vardır,bir kaç tesiste Argentina dır+
    Asya içinde Malaysia/Indonesia en başta gelenleridir+

++

Sonuç olarak siz Markaya/Seriye/Modele bakın,nerede toplanmış nerede bilmem ne edilmiş bunlara kafayı takmayın OK+

+++

Bilgiler gayet aydınlatıcı olmakla beraber neden bu kadar slovakyada birleştirilmiş yada üretilmiş mevzusuna takıldığımı çok kısaca anlatayım; Ben çok uzun zamandır hatta daima diyebileceğim kadar sony tv kullanmış, kullanan ve kullanmayada devam eden bir müşteriyim. Japonya üretimi olan, 20 yaşını devirmiş tüplü, oval ekranlı TV'imi kendim emekliye ayırdım, çünkü artık hakkaten eskidi. Ancak eskimesinden kasıt renginin teknik olarak değil, dış görünüşünden ve teknolojik olarak geride kalmasından dolayı. Bir yandan da malezya üretimi 4 yaşında bir sony TV'im tamir edilebilmesi bile imkansız hale gelecek kadar bozuldu ve çöpe gitti. Şuan evimde ispanya üretimi 13 yaşında bir lcd-projeksiyon TV'im mevcut. Son 3 senedir onunda ana renkleri bir bütün olarak gösterememe gibi bir sorunu var, 2 kere tamire gitti ama düzeltilemedi, bende ümidi kestim.

Şuan ise 2 günlük, slovakya üretimi/birleştirilmiş, KDL - 52 Z 5500 aldım. Malezyadan gelen sony ile bu yeni tv'min kaderinin aynı olmasından endişe ediyor olmam abes ile iştigal kesinlikle değil, yaşadığım kötü bir tecrübenin tekrarlanmasından duyulan bir endişedir.

Üreticiler çok kıvrak bir zeka ile artık ürünün nerede üretildiğini saklamanın bir yolunu bularak "assambled" kelimesini keşfetmiş vaziyetteler. Böylece ürünün parçalarının nereden, neyin ne olduğunu bilebilmemiz imkansızlaştı. İstendiği takdirde tüm parçalar çinde üretilip ardından ispanyada, slovakyada yada malezyada "assembled" edilip bize satılabilinir. Bunu işgüzarlık olarak görüyorum. Madem maliyet düşürmek için üretim yerleri belirledin kendine, diğer parçalarında nerelerden geldiğini kutunun üstüne yazsınlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.