Doğrusu bende seni anlıyamadım;yada sen benim yazdıklarımı tam algılayamadın(ben oldukça kısalttım halbuki ) yani istersen bu sefer 3 sefer yazarım,bu defada tepki gelir(genelde gelirde,çünkü insanları bilgilendirmek özellikle bu işlerde tek cümle ile olamıyor!!)
----
Kardeşim sen olayı ister anla ister anlama yada isterse işine gelmesin.....kaldıki ben senelerce bu işlerde uğraştım halada anlamış değilim bazı "cinlikleri" yada benimde senin gibi işime gelmiyor çoğu şey,ama ya bu paneli alacaksın yada almayacaksın,dolayısıyla takma kafana "Assembling" işlerini OK++
----
Assembled çoook eski bir tanım vede uygulamadır!!
----
İmzama bakarsan orada benim CRT yi göreceksin,hala ilk günkü gibi diyebilirimzaten orayada mahsus koydum ben bunu!! 1987 den beri sabah açılır 14/15 saat açık kalır,100bin KM yi çoooktan devirdi benim Tüplü Sony görse şaşırır valla Harbi "Made in JAPAN" tabiki!!
---- O devirler biteli 15/20 sene oldu artık,bütün üreticiler işi Çin e yıktı,artık Japonya böyle eften-püften üretim ve el alan işlerle uğşamıyorlar,ya kendileri doğrudan yatırım yapıp ki hepsinin(Japan/Korea)Çin de üretim tesisleri var,kaldıki bu kadar panelin CKD işinide dünyada bir tek ÇİN yapabilir!!! Bizim "caponlar" bu işlere bakmıyor artık!
---- Sendeki Sony 3LCD TV ise(sanırım budur) çok bile gitmiş yaw o devrin panelleri özellikle Sony de oldukça kötüydü!!! ondan bir şey olmaz atın gitsin
Bu arada sana bir hatırlatma yapayım;altınıda 5 defa çizerek>>>sen CRT lerin ömürleri v.s gibi olaya sakın ha bakma!! şimdiki paneller 2/3 sene gider,şansın varsa 4/5 sene gider hepsi o,sonra su koyverir,ayrıca sakın ha 60bin saat LCD ler gidiyor lafınada zinhar inanmayasın!!!
++++ Gelelim tekrar üretim proseslerine>>Her üretici,her serisini/modelini v.s aynı yerden üretime başlamaz!! Farklı fabrikalardan ve bantlardan çıkmaya başlar ve panel seviyesine görede sınıflara ayrılır ve üretime başlanır, bazı üreticiler çoğu ana parçaları kendileri üretirken kimisi fason/yan sanayi kullanır!! Dolayısıyla daha ilk baştan ürünler çok farklı yerlerden gelip bir yerlerde montajlanmaya yani "finishing assemble" açamasına gelirler,sizin Avrupadan montajlanan panelleriniz ise zaten en son "vidalama" aşamasıdırbirde teste girer sonrada "passed" yer ve kutulanır!!
Hiç bir kimse bu işlerde şu parçalar şuradan geldi burada bilmem ne yapıldı sonrada şöyle oldu v.s yazmaz,yada parçaların menşe dökümünüde yazmaz,bu çok "ütopik" bir istek doğrusu
++
İsmi Sony olduktan sonra nerede üretildiğinin ne önemi var ki ? İsterse uzayda birleştirsin, kapıdan içeri adımını attın mı orası bir Sony fabrikası.
@Albani
O zmn çinde üretilmiş ama nike yada adidas ayakkabılar neden altı üstü açılıyor? Menşeisi de ne hikmetse daha adam akıllı bir ülke oldu mu ağzı burnu bi yere kaymıyor? Bu rastlantı mı?
TV ler içinde buna benzer kötü bir tecrübem olduğunu yazdım. CRT olan bir sony idi hemde! Malezyada assembled mı yoksa produced mu yazıyordu okadarını hatırlamıyorum ancak 4 sene gibi bir zaman ile diğer kendim emekliye ayırdığım TV'min 20 yaşına kadar gitmesi konusu bir emsal benim için.
3 kere yazmak konusuna gelince, birşeyleri paylaşarak öğretmek amacında olan biri bu cümle ile karşısındakine saygısızlık etmez. Ben yazdıklarını dikkatlice okuyorum, anlıyorum. Anlaşamadığımız nokta yazdıklarımızdan kaynaklı değil, konuya bakış açılarımız. Bunu fark etmiş olmanı beklerdim.
Benim panel ile de bir sorunum yok (şimdilik öğrenmeye çalışıyorum), benim sorun ettiğim ürünün ispanyadan gelecek diye söylenerek slovakyadan getirilmiş olması. Mazisinde komünizm olan, bizden kat kat geride olan bir ülkeden geliyor olması. Sony fabrikası olması orada çalışanları japon klasmanına sokmaz. Bende bunu anlatamıyorum. Alıp almama konusuna gelince, eğer bana ürün slovakyadan geliyor denilseydi, bir dahaki partide ürünü istiyorum, birleştirme yeri olarakta söz verildiği gibi ispanya olmasını kabul ederim derdim.
Önceki yazında japonların kendi iç piyasasında ürünlerinin hep made in japan halinde olduğunu ifade etmiştin. Bu durumda aslında senin uğraşmıyor dediğin işler ile japonlar az yada çok uğraşıyor demektir, üretimi de yapmaları manasında. Bu konuyu bende bildiğim için japonyadan teyp getirtmiştim kendime ve aynı model aynı marka olan sadece model numarası değişik olan teyp ile kendiminkini kıyasladığımda tuş takımının bile farkı olduğunu ben ve arkadaşım fark ettik. Değinmek istediğim madem fabrika herşey, ülke önemsiz, nasıl oluyorda aynı marka aynı model ürün arasında biz son kullanılcılar tuş takımının farkını bile fark edebiliyoruz?
@Austin
not;"sefer" olarak yanlış yazdım>>> ""sayfa" olacaktır orası!!! dolayısıyla sende "sefer" diye tepgi gösterdin;"sayfa" olacaktır++
"Panel" işinden ve üretiminde hiç ama hiç anlamadığın ise yazdıklarından çok net anladım! Sen hala olayın çok ama çok farklı yerindesin,hele hele konu panel ise;bu olayın tamamen dışındasın,ne alın nede kız,yada ne düşünürsen düşün senin bileceğin iş+
-kısaca anlattıklarının bizim panel işleriyle bir kere zerre kadara alakası yoktur!!
-anlamadığın bir şeyde;Japon/Kore "Domestic" ürünler için elbette panel imal ediliyor,ama sen zannediyormusunki A dan Z ye bunlar Kore/Japonyada üretilip imal ediliyor
Çoğu CKD ye Çin de dönüşmektedir!!!
Evet bu herifler artık böyle işlerle uğraşmıyor artık!! Hele hele panel işinde onların satış fiyatları düştükçe,olay tamamen Çine kaymıştır!!
26"/32"/37" lerde bayağı bir Çin malı görürsünüz!! ben onun için genelde 46" ve üstü diye tavsiye ederim yada CMO Modül kullanan panelleri seçin derim v.s v.s
++ Kore/Japon "Domestic market"
A-Kore pazarı çok aktif değildir ve panel konusunda adamlar oldukça uzun süreli panel kullanırlar
B-Japon pazarı ise USA ile birlikte felaket aktiftir!!bir panel en fazla 2 sene kullanılır hatta kullanılmaz bilebu konuda USA da ilerideler "caponlar"!!
dolaysıyla benim bahsettiğim local/domestic üretim buna yöneliktir ama Çin/Taiwan desteklidir üretim/montaj konusunda,senin dediğin olay ise panel işlerinin ilk zamanlarında 90 ların sonlarında;örneğin %100 Japon paneller vardı(ben kısaca TV yerine panel derim,yanlış anlama lütfen!) bugün ise gelinen özellikle "maliyet" odaklı durumda,herifler özellikle caponlar attılar bütün işi dışarıya yani Çin ve Taiwana,hatta Taiwan bile artık lux gelmeye başladı caponlara ve zaten Taiwan lılar bugün için MODÜL üretim/kalite v.s konusunda caponları-korelileri 2 defa geçtiler
Sen şimdi bana kullandığın paneli söyle sana hangi Modül olduğunu söyliyeyim???
Sonrada sana Taiwan Modül dersem acep ne diyeceksin merak ediyorum Sen hala Spain/Slovakia dan kalmışsın birde modülünün Taiwan olduğunu görürsen,sakın panelini pencereden atma!!
Sana bir bilgi daha vereyim;Modülün Taiwan ise çok daha iyi olduğunu sakın unutma!! ++ Peki Japonya da Modül üreticisi kim kaldı biliyormusun acaba??? TFT-LCD TV olarak(Monitör hariç)>>>SHARP kaldı ve başkada kalmadı!!! Aslında birde "IPS" kaldı,ancak IPS in bulucusu olan Japon üretici,2007 sonlarında>>Hitachi tarafından satın alındı ve ciddi yatırım yapıldıktan sonra 2008 başlarında Panasonic/Toshiba/Canon ortaklığıyla birlikte yeni bir kimliğe kavuştu,bu senenin başlarında ise Hitac hisselerinin büyük bir kısmını Pany ye devretti v.s
Kısaca Japonya da aslında Modül üreten bir tek Sharp vardır(TFT-LCD TV+Monitör olarak),IPS ise zaten kısıtlı üretim ve en fazla 42" ye ebata kadar Modül üretiyor(ancak en iyi Modüllerden bir taneside budur "IPSAlpha" >>Hitac ların High-End serilerinde ve Pany lerin bütün LD lerinde IPSAlpha kullanılır>>ama bunu Kore LGD nin IPS ile sakın karıştırma!!!!)
Ben bu konuları geçmişte çok daha detaylı olarak TF/DH de işlemiştim++
++ Sen olayın "duygusal" yönünde kalmışsın,ayrıca eski uygulamalarda kalmışsın v.s v.s
Sana son bir bilgi daha,ben çok gittim uzakdoğuya işlerimiz icabı,Japonya dan hiç bir şey almazdık(Elektronik olarak) bunları HongKong/Singapur dan alırdık!!! üstelik "Made in JAPAN" mallardan bahsediyorum,dikkatini çekerim!!
İlk zamanlar epeyi kazık yemiştik;"uyanıncaya kadar"
örnek Canon Camera alıyoruz>>(rakamları Dolar olarak veriyorum)>>Japonyada $ 550,aynı makine HK ve Sing. de $ 450 "Made in Japan"!! peki aldığımız yer neresi;Canon un yetkili Dist.firmasının satış mağazaları!!
Peki bu makine "harbi capon malımı"!!! orası ciddi şüpheli
Peki bu makinenin "Made in China" olanı kaç para;$ 300 e alıyorsun!!
nesi farklı???hiç bir şeyi farklı değil,tamamen aynı makine ve bizim çalıştığımız firmanın müdürü,Prof.fotoğrafçı(zaten bu herif uyandırmıştı bizi )
Oralarda olan "filimleri" anlamak için çok uzun yıllar yaşamak/çalışmak v.s lazımdır!!
HK de ve Sing .de geziyoruz,mağazalardan en çok elektronik alanlar yine "caponlar" adam neden memleketinden almıyor acaba!!! (Vergi/KarMarjları ile "kazık yemek" olaylarını geçiyorum tabiki)
++
Arkadaşlar her marka kalitesine ve marka pazarına göre üretim yapar, dünyada teknolojiyi bir tek çatı altında üretip montajlayan paketleyen dağıtan pazarlayan bir firma yok sanırım zaten bu ekonomik de değildir...
Üstadlar ve meraklılar bu konuları daha iyi bilir...
Sony 46X4500 alma arifesinde fiyat araştırması yaparken Almanya da bir tanıdığıma bu hafta sonu bir gez bakalım dedim Ramazan Bayramında burda olacak ucuz bulursam araba ile getiririm demişti o bakmış 2700 ve 3100 Euro aralığında bulmuş bana abi bu ne ya dedi...
Diger markaların 46 inç fiyatlarının yanında 46X4500 ün fiyatının hala yüksek olduğu ve stok durumunun da kritik olduğunu söyledi.
Sony 46 RGB LED için uygun fiyat da bulmama rağmen kararsız kalmamın sebebi 2006 yılından bu güne kadar kullandığım Philips 9731 fiyatından değil ama performansından memnun kaldığım için yeni modeli olan Philips 46PFL9704/H modeli de biraz kafamı karıştırdı.
Fiyat olarak spot piyasada Philips resmi garantili daha ucuza alınabilecek durumda.
Sony RGB LED (Sanırım Sharp Modül)ve diğer+++
Philips LUX LED (Ne olduğunu pek anlamadım) Modül menşei ne bilmiyorum
Ambilight +++ (Bence Görsellik açısından izleme keyfinizi artırıyor)
İzleme kaynaklarım PS3 - HD Uydu Alıcı - WD HDTV - Kablo TV HD - Kendi HD Kaynaklarım ++
Bu iki markanında kaliteli üretim yaptıklarını umuyorum Philips 9XXX Belçika fabrikasından geliyormuş servis söyledi.
Sony zaten Dünya markası keşke bizim köyde olsaydı++++
@mngb
1-önce ilgili panellerin Modüllerinden bilgi vereyim;
A-Sony X45x/X55x ler
46" Samsung S-LCD nin S_PVA sıdır 55" CMO/Taiwan dır
Teknoloji olarak her ne kadar S_PVA lar genelde en iyi Modüller olsada(hatta Sharp ASV/PureBlack ten)sorunları/sıkıntılarıda vardır,ama en iyi olarak bunu kabul ediyoruz(teknik olarak) Sony de>> Clouding/Dead-Stuck pixel/Uneven screen uniformity v.s gibi riskleride vardır(sonra bir dünya para verdikte bunlar çıktı derseniz Sony mesuliyet kabıl etmez ve onlar her bir şeye "NORMAL" derler)
Not;bu arada Modül "hata oranı" en düşük olan üretici ise CMO/Taiwan dır özellikle dikkat edilirse Samy/Sony son bir kaç senedir 55" lerde CMO kullanıyor!!gerçi maliyeti ucuz bu modülün ama kalitesi özellikle 55" lerde çok ciddi iyidir
B-Phil ise LED lerinde Sharp ASV/PureBlack kullanıyor
Luxe-LED ise Philin kendi koyduğu bir tanım;maksat pazarda bir sloganı olsun,bütün üreticiler böyle tanımlamaları bolca kullanırlar
2-LED ler bugün geldiğimiz teknik* itibarıyla kısaca ikiye ayrılıyor ve bir tanesi Sharp buluşu olan "LD-RGB LED Baclit" dediğimiz en iyi ve doğru çalışan uygulamadır ve sadece Sharp ile Sony bunu tekniği kullanıyorlar(yüksek maliyetli)
Diğer üreticiler olan Tosh/Samy/LGD/Phil/Sharp** ise diğer teknik olan "edge-LED Baclit" kullanıyorlar(Sharp** hariç!!!) bu edge-LED te kendi içerisinde 2/3 farklı uygulaması vardır;en basit maliyeti ucuz olanını ise Samy kullanıyor
Phil LED ler>>> Sharp XS1 i saymazsak,Sony X45x/X55x lerin biraz arkasından geliyor!!
Bugün için en başarılı LED paneller Sony lerdir+Phil de ardından geliyor,ama USA da çok yeni çıkan LGD nin 9x serisi LED leri ile Sharp ın 6xx/7xx serisi LED leride çok ciddi olumlu yorumlar almaya başladı bile ve sırada Tosh SV6x LED ler var v.s v.s 2010 da bütün bunlar yada bir kısmı TR yede gelecektir!! +++
*teknik=genelde LED için yeni bir teknoloji diye bahsediliyor>>YALNIŞ,bu bir tekniktir;kısaca CCFL nin atılıp yerine LED takılmasıdır, eski bir buluştur(hata bayağı eski)sadece uygulaması yeni olmuştur(Ticari sebebler tabiki!!)
**Sharp=6xx/7xx LED ler ise LD-RGB LED ten sonra en iyi tekniktir!(bunu Sharp başlığında işliyorum!)
Bilginize++
üstad albani;
Bilgiler için teşekkürler+++
RGB LED - LUXE LED - EDGE LED olarak adlandırılan bu teknolojilerin sonu yok mutlaka yenileri gelecek ve gelişecek son kullanıcı olarak anı yaşarken alıp kullanmak ve sahip olduğum zamanda mevcudun en iyisini ucuza almak bizim işimiz, şahsen ben buna bakıyorum.
Saygılar+++
arkadaşlar benim bir arkadaşım lcd tv almak üzereydi özellikle benim eve porfermansını teste gelmişti tv de bluray film seyretti laptop bağladı-ps3 bağladı oyun oynadı dumura uğradı mevcut vücut kimyası bozuldu almaya karar verdi aldığım yer dahil çok yere sorduk kutusunda 46x4500 şöyle dursun 55x4500 bile bulamıyoruz bulan bilen varmı
Bence de Türkiye ye gelen Sony Tvlerin yol maliyetleri daha uygun olsa gerek. ve İspanya ile Slovakya da üretilen cihazların kalite ve ömürleri ile ilgili bir fark olabilecegini sanmıyorum , Çünkü üretilen ürünün parçaları aynı , üretim teknolojisi ve kalite kontrol teknikleri aynı .... Burda sadece şu soru sorulabilir. Neden Sony Tvlerini Türkiyede üretmesin ??!!!
Merhaba Konu açan arkadaşımız , 46x4500 ' ü almış ama bende üstadların yönlendirmesi ile heveslenerek konuştuğum Bursa Sony Yetkili satıcısındaki arkadaş , ürünün üretimden kalktığını onun yerine bulabilirsek 46Z4500 modelini , bu modeli bulamaz isek 46Z5500 modelini tavsiye edebileceğini belirtti. Şu anda ellerinde 46Z5500 varmış ve fiyatıda 4.500 - TL dedi.Bu fiyatı 7 yada 8'e bölüyorlar.
Nedersiniz Sayın Ustalarım.Dostlar.Bu 46Z5500 alınırmı? Kullanıcı hataları dışında , sorunsuz uzun seneler zevk ile kullanılırmı.? Saygılar
Sony Bravia KDL-46Z5500 LCD TV Japon tüketici elektroniği ürünleri devi Sony, yeni nesil LCD televizyonlarıyla merakla bekleyenlerin gözlerini kamaştırıyor. Farklı bütçelere göre LCD televizyonlar üreten Sony’nin lüks ürünlerine bakarak LCD teknolojisinin geldiği son nokta tespit edilebilir.
Sony Bravia KDL-46Z5500 LCD TV de teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanan LCD’lerden biri. Nispeten daha ucuz fiyatlara sahip Z4500 serisi modellerle büyük benzerlik gösteren Z5500 modellerinin en büyük artısı 200 Hz MotionFlow sistemi.
46Z5500 LCD televizyonun en gelişmiş teknolojileri kullandığını ilk bakışta tasarımından anlayabilirsiniz. İlk olarak çerçevesi pek rastlanmayan bir inceliğe sahip, en kalın yerinde 8,7 santimetreye ulaşıyor, kenarları ise daha da ince. Panel çerçevesi parlak yapıda, derin bir gri üzerindeki siyah renk çok etkileyici. Ve bir de alt kenarda Sony’nin logosu yer alıyor.
Z4500 serisi modellerden daha iyi olarak 46Z5500 modeli üç HDMI yerine dört, ethernet portu sayesinde Sony’nin AppliCast online servisine olduğu gibi DLNA destekleyen bir bilgisayardaki dosyalara erişebilme yeteneklerine sahip. Z4500’ün ethernet portunun herhangi bir işlevi yoktu.
Teknolojinin yanı sıra doğayı da göz ardı etmeyen Sony Bravia 46Z5500 önceki kardeşlerine göre yüzde 35 daha az enerji tüketiyor, ve ayrıyeten enerji tasarrufu sağlayan görüntüyü kapattığı halde yayına devam eden, yani bir müzik kanalını açtıktan sonra ‘Görüntüyü kapat’ modunu aktif hale getirirseniz sesi duymaya devam edersiniz ancak görüntü kapanır. Dahası 46Z5500 LCD TV’nin yanında kullanıcı rehberi kağıtlara basılı bir şekilde gelmiyor, ekran menülerine dahil edilmiş. Böylece hem kullanıcı rehberini nereye koyduğunuzu hatırlamak zorunda kalmayacak, hem de kağıt israfı engellendiği için doğaya destek olmuş olacaksınız. Bu düşüncesinden dolayı Sony’i tebrik ediyoruz.
Eğer dünyaya katkıda bulunmaktan ziyade görüntü kalitesiyle ilgileniyorsanız, 46Z5500 LCD TV’de Z4500’lere göre en büyük gelişme, Bravia Engine 3 video işlemcisinin kullanılması olmuş. Z4500 gibi Bravia Engine 2’li sistemler ile Bravia Engine 3 kullanan 46Z5500 televizyonlar arasında ciddi bir fark var, özellikle işleme hızı ve sesi azaltma söz konusu olunca Bravia Engine 3 kendini güçlü bir şekilde hissettiriyor.
46Z5500 LCD TV’de eksik bir nokta bulmak gerekirse 200Hz motorunun Z4500’lerde kullanılanlardan hiç de farklı gözükmediğini söylemek gerek. Her ne kadar yeni bir 200Hz sistemi de olsa Sony burada Z4500’lerin 200Hz işlemcisinin kusursuz olmasının avantajını kullanmış da diyebiliriz.
Başka birtakım özellikleri olsa da Bravia 46Z5500 bu konularda çok yenilik getirmiyor. Bu özellikler arasında çok-seviyeli MPEG ve gürültü azaltıcı sistemler, siyah seviyesi düzenleyici, kontrast arttırıcı, gamma seviyesi ayarlayıcı, beyaz seviyesi yükseltici, geniş renk alanı seçeneği ve Sony’nin daha canlı ve doğal renk tonları oluşturan Canlı Renk sistemi bulunuyor.
46Z5500 LCD TV’de ihtiyacınız olan her türlü girişi bulabilirsiniz. Scart girişi, Komponent video girişi, Kompozit video girişi, S-Video girşi, 4 adet HDMI terminali, USB 2.0 portu, PC bağlantı girişi ve daha önce de belirtildiği gibi DLNA destekli ethernet portu Sony Bravia 46Z5500 LCD televizyonun bağlantı seçeneklerini oluşturuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kartalkaya19
Merhaba Konu açan arkadaşımız , 46x4500 ' ü almış ama bende üstadların yönlendirmesi ile heveslenerek konuştuğum Bursa Sony Yetkili satıcısındaki arkadaş , ürünün üretimden kalktığını onun yerine bulabilirsek 46Z4500 modelini , bu modeli bulamaz isek 46Z5500 modelini tavsiye edebileceğini belirtti. Şu anda ellerinde 46Z5500 varmış ve fiyatıda 4.500 - TL dedi.Bu fiyatı 7 yada 8'e bölüyorlar.
Nedersiniz Sayın Ustalarım.Dostlar.Bu 46Z5500 alınırmı? Kullanıcı hataları dışında , sorunsuz uzun seneler zevk ile kullanılırmı.? Saygılar
Sn.kartal
-Ben her zaman şunu yazarım>>Satıcıları sallayın gitsin yada geçin onları bir kalem!! Dolayısıyla sen bırak şimdi onların satış ayaklarını filan,çünkü adam sallamış,sadece tek doğrusu var o da X45x lerin üretimden kalktığı;bunuda bilmek için müneccim olmaya gerek yoktu,seriler 6/8 ayda ancak üretilir sonra üretimden kalkıp,Stoklardan verilir v.s
-Sana verdiği Z55x fiyatı gerçekçi değil!!! yeni Seri diye tabiki böyle rakamlar çekecekler,şayet sen Z serisi düşünüyorsan öncelikle Z45x leri bir ara ve bunu almaya bak!!
-Sony deki tek High-End Seriler X/Z lerdir!!
-200Hz MP özelliği S/W desteklidir,düşmeyin bu tuzağa
++
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme