Bu ürünün işletim sistemi android sanırım. Aynı fiyata, aynı sitede linux işletim sistemli olan modeli de var. Sizce hangisi? Bu da karşılaştırması: |
SONY 65XH8077 65' 164 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 4K Ultra HD LED TV 7700 TL (Mediamarkt) (2. sayfa)
-
-
Futbol maçında anlaşılmaz o. Tv nin kaç hz olduğu en güzel kayan altyazıda anlaşılır. Açarsın bir borsa programı tv nin 1 mt uzağında durup test edersin. 100 hz de yağ gibi kayarken diğerlerinde takıla takıla ilerler. Hele 50hz de 1 mt den alyazı okunur mu ondan bile emin değilim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu fiyatlara (6-8 bin arası) alınacak daha televizyon yoksa bunu almak aklıma yattı. anlayan arkadaşların fikirleri de önemli tabi. biraz daha yorumlara bakıp alacağım muhtemelen.
İps ve 50hz ederi en fazla 5bin, daha fazla vermek mantikli degil film ve dizi izliyorsaniz almayin ama uydu yayini icin is gorur.
Aynı seriyi kullanıyorum ben de, hiç 4klara özenmedim mi boxla kullanıyorum ve hala çok memnunum, sanırım TV yayınları 4kya tamamen geçene kadar bununla devam edeceğim.sony TV kategorisinden çekimeden bitmeyecek bir firma. -
Bu seri zaten android tv ve mi boxa eşit ram ile yakın performansı sunuyordu, kasma donma vs hiç yapmıyor, neden mi box a ihtiyaç duydunuz ki? -
Ben serileri karıştırdım galiba, benimkinde android yok. -
55w805 modeli bende de var 4 yıldır, geçen sürede bir çok yenilik olmasına rağmen geçenlerde, arkadaşın 65" samsung 4k tv si çamur gibi geldi gözüme (yapay hareketli sahneler ve patlak kontrast tan dolayı)
bence 100hz ve panel kalitesi (kontrast renk derinliği) vs farkı çok önemli bir tv alırken.
-
sony çöptür. servisi daha da çöptür.
3 sene önce teknosadan 55xe8505 tv aldım . 6 kere servise gitti. garantisi bitti. 4600 lira anakart parası istedi adam. ki arızası da anakartta değil. paneli akım çekiyor.
durduk yere gittik yeni tv aldık.
-
Şimdi arkadaşlar şöyle bir durum var Sony panel üreticisi değil.
Sony Panasonic gibi firmalar ortak iştirak Japonya da bir ortak panel fabrikası kurdu diye biliyorum.
Benim bildiğim belli başlı üreticiler.
Samsung, Sharp, LG, tianma (bu galiba ortak iştirak olan şirket)
Marka yüceltip gömmenin durumu varsa sony de çöptür Sharp Aquos varken :)
Bu genel geçer birşey değil ilk lcd ler çıktığından beri en iyi paneller her zaman sharp ta idi. Türkiye de çok yok ancak bulursanız bir bakın görüntüsüne.
Kısacası Samsung da iyidir Lg de Sony de hepsinin ayrı segmentte tvsi var bende LG nin OLED tvlerine bayılıyorum.
Not: Hala bir plazma kullanıcısıyım bozulana kadar devam gerçek görüntü plazmadır :D
-
Yeni bir ana özellik yaygınlaştıktan sonra bu özellik olmadan KALİTELİ tv alamazsınız. 4K da böyle bir özelliktir.
Yani atıyorum 5 sene önce 10 sene önce süper bir full hd tv almış olabilirsiniz, şu anda bu mümkün değil maalesef. Çünkü 4K özelliği yaygınlaştıktan sonra üretilen Full HD tv lerde işlemci-panel yönünde gerileme oluyor.Mesela aynı durum smart özelliği için de geçerli, ben tvlerin smart özelliğini beğenmiyorum, smartı olmayan kaliteli tv istiyorum diyemiyorsunuz, yada ben çok özellikli bir uydu cihazı kullanıyorum uydusuz kaliteli tv istiorum diyemiyorsunuz. Bir sürü özellik sayabilirsiniz, üst serilerde artık küçük ekran çıkmıyor mesela , yada kumandasız tv yok :)
Burada özelliğin gerekli-gereksiz olması konuyu ilgilendirmiyor, sektör liderleri bunu gerekli görmüş yada ücret arttıran bir özellik olarak düşünmüş ve tv ye koymuşlar. Mesela bundan 5-10 yıl önce 3D özelliği revaçtaydı, ama şuan hiçbir tv de yok.
Yine konumuza dönecek olursak kaliteli bir panel+iyi bir işlemci olduktan sonra 1080p ile 4K arasında matah bir fark yok, bluray yada demux bir film izlerken muhtemelen aradaki detayı anlayamazsınız bile. Tabi ekran boyutu büyüdükçe daha yüksek çözünürlüğe geçmek gerekebiliyor.
Mesela Sony HX850 serisi gerçekten mükemmeldi, ama artık bu kalitede full hd tv yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben de bu tv'yi kullanıyorum ve bu tv yüzünden ne lg ne de samsung tv leri gram beğenmem , çamur gibi geliyor gerçekten.
lg oled'i gördükten sonra da bunu ve diğer tüm tv'leri beğenmedim o da ayrı
-
sony tv bozuldugu yada herhangi bir arıza verdiği zaman servise işiniz düştüğünüzde vay halinize...quote:
Orijinalden alıntı: sbozan
Samsung'un Sony kalitesinde TV üretmesi için epey bi çalışması lazım. Sorunuz 'Mercedes'i tofaş mı üretiyor?' sorusu kadar ilginç...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Servis konusunda sıkıntılı olmayan tek bir marka söyleyin? Vestel tv vardı, defalarca bozuldu, garanti bittiği için servis tv fiyatından yüksek rakamlar istedi, yapıldıktan sonra bir daha bozuldu, sonra bi daha, bi daha... Sony'in ise maşallahı var, canavar gibi sorunsuz çalışıyor. Bu arada ülke genelinde de aynı işbirliği var mı bilmiyorum, yaşadığım şehirde Sony ile LG servisi aynı. Kuruluma gelen görevliye Sony i sorduğumda neredeyse hiç arıza vermeme yönünden söz etti, Sony i eve kurup çıkıyoruz ir daha bize dönmüyor ama LG de oledlerden özellikle sorunlu birçok seri var demişti yıllar önce. Şimdiki durumları nedir bilmiyorum tabi -
7500 e almadık şimdi 10500 tl olmuş. tekrar 7500 olursa birisi yeşillendirebilir mi pm ile falan :)
-
7500 e yeşillenmez daha senin mesaj kutun : ) Zaten stoklarda da 65xh8077 azaldı. 8096 ve 8196 lar da 10 bin civarı seyrediyor.
-
Samsung hertürlü sony tv yi sever .Sony kalitesi eskidendi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: edimcace
sony tv bozuldugu yada herhangi bir arıza verdiği zaman servise işiniz düştüğünüzde vay halinize...
Alıntıları GösterAynen öyle; 55w805c vardı 3 senede tcon kart arızası verdi tv de renkler karıştı . servis 2500 tl istedi. aliexpressten 20 dolara kartı aldım . eski karttaki bir devreyi söktürüp yeni karta aktarttım sorun çözüldü. Direk takınca kırmızı ışık hatası verdi. 2500 tl ye istedikleri şey aslında 20 dolarlık bir kart . Rezalete bakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 4 Mart 2021; 2:21:15 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sunshines3555w805 modeli bende de var 4 yıldır, geçen sürede bir çok yenilik olmasına rağmen geçenlerde, arkadaşın 65" samsung 4k tv si çamur gibi geldi gözüme (yapay hareketli sahneler ve patlak kontrast tan dolayı)
bence 100hz ve panel kalitesi (kontrast renk derinliği) vs farkı çok önemli bir tv alırken.
aynı tv bende de var 2 ay önce tcon kart arızası verdi servis 2500 tl istedi aliexprerssten kartı 20 dolara alarak işi çözdüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X