Şimdi Ara

Sony 8 bin çalışanının işine son verecek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en büyük elektronikçilerinden olan Sony, 8 bin kişinin işine son verme kararı aldı.Sony'nin bu kararı, 160 bin olan toplam işgücünün yüzde 5 azaltılması anlamına geliyor.
    Sony, işçi çıkartmanın yanında bazı yatırımları yeniden gözden geçirerek ve kârsız işlerden çıkarak maliyetlerini 1.1 milyar dolar azaltmayı planlıyor.

Sony'nin 8 binlik eleman çıkartma kararının yeterli olup olmayacağı analistler arasında da tartışma konusu oldu. Daiwa SB Investments yöneticisi Katsuhiko Mori, "Rakam büyük ama yeterli olmayabilir. Sony'nin sabit bir geliri garanti edecek çekirdek bir işi yok" dedi.
    Dünyanın en büyük elektronikçilerinden biri olan Sony, ekim ayında yaptığı açıklamada yıllık kâr tahminini düşürmüş ve piyasalarda büyük bir çöküntüye neden olmuştu.

SONY EURASIA’DA İSTİHDAM AZALTMAYA GİDİLMEYECEK Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, Sony Eurasia'nın istihdam azaltma gibi bir yola başvurmayacağını, Türkiye'deki yatırım ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceğini bildirdi.

Noohi, yaptığı yazılı açıklamada, küresel ekonomik krizle mücadele doğrultusunda dünya genelinde birçok firmanın, bazı işçileriyle yollarını ayırdığını kaydetti.

Dünya genelinde 160 bin çalışanı olan Sony'nin de bazı yatırım planlarını erteleyerek, 2010 yılı mart ayına kadar yaklaşık 8 bin kişilik bir istihdam azaltmasına gitmek durumunda kaldığını hatırlatan Noohi, şu ifadeleri kullandı:
    ''Sony'nin dünya genelinde aldığı bu tedbirler çerçevesinde, Sony Eurasia'nın istihdam azaltma gibi bir yola başvurmayacağını, Türkiye'deki yatırım ve çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini kamuoyunun bilgilerine sunarız.''

• Sn. Mohsen yaptığı açıklama doğruluk payı büyük.
    Bayram sonrası haftada saha satış kadrosuna yeni personeller alınacağı son üç haftadır bilinmekteydi.
    Yapılan bu açıklama ile bu kararın bir sekteye uğramayacağı anlaşılmış oldu.
    Sonuçta diğer markalara nazaran sony,satışlarının genelini,avm ve tekno marketler gibi noktalarda gerçekleştirmesi ve bu noktalarda diğer rakip markaların deneyimli personelinin oluşu krize göre sony'i daha çok etkileyecek bir husus.
    Her ne olursa olsun sürekli saha teftişleriyle kalitesinden ödün vermeyecek,deneyimli ve kalifiye personeli bünyesinde tutmaya devam edip,özelliklede optik alanında işten çıkartılan(canon,samsung,nikon,sanyo)kalifiye personeli bünyesine katmaya son sürat devam ediyorlar.
    Belki kriz satışları etkilesede,Sony gerek sahip olduğu personelin kalitesini üst düzeyde tutarak ve gerek piyasada işsiz kalan kalifiye personelide bünyesine katarak aslında zarardan çok kar etmeye odaklanmış durumdalar.
    Umarım Sony gibi bir çok markada bunun biraz olsun farkında kalırda ülkemizde işsiz sayısı daha az artar...
    Bir aksilik olmazsa haftaya bende Tv kadrosuna katılmış olacağım. :)
    Hadi hayırlısı.

• merhaba,

sony nin krizde olduğunu pek sanmıyorum, zira bir kaç sony centerde 2150 ye satılan 40E4000 modelini almak için cevahirdeki sony centere gidip durumu izah ettim ve 2150 ytl ye verin alıp gideyim şimdi dememe rağmen hiç ilgilenmediler,yarım saat sonra yine gittim yine ilgi alaka görmedim,ne bir öneri ne bir yardım ne bir araştırma ne bir üst yçnetici ile fikir alışverişi hiç birşey yoktu,yanımdaki arkadaşımla şok bir şekilde mağazadan çıkarken demekki kriz mriz hikaye imiş diye söylene söylene çıktık, işin ilginç yanın misafir perverliğimiz bile kalmamış ne mağazaya girerken hoş geldiniz nede mağazadan çıkarken güle güle hayırlı bayramlar iyi günler lafını bile duyamadık,zorla LCD yi almak için çabaladım zorla satmamak için umursamadılar,demekki kriz mriz yok sıcak paraya hiç ihtiyaç yok, yanlızca krizi bahane ederek insanların ekmeği ile oynayarak kadroları yenileme ve ucuz işçi çalıştırma teşebbüsleri var, o yüzden dün cebimdeki parayı küçük bir fiyat farkı için almayı reddeden ve umursamayan bir firmanın bayisi demekki krizden etkilenmemiş,

Bir dahada oraya ne uğrarım nede tavsiye ederim kimseye, Zira söylediklerimden şüphesi olan varsa kendileri uğrayıp bizzat test edebilirler,

krizin olmadığı zamanlarda bile kampanya üstüne kampanya vardı şimdi doğru düzgün ne kampanya var nede indirim, sony den çıkıp teknosaya gittim 40E4000 modelini 2500 e satıyorlardı, neden bu kadar indirdiniz diye sordum ellerinde kalan son teşhir ürünü imiş yenisi ne kadar dedin 3399 filan gibiydi dediler, ne sattıkları ürünün fiyatını biliyorlar yada araştırıp söylüyorlar ne aşağıdaki diğer sony centerlerden biraz daha yüksek satmalarına rağmen 2300 e satılan sony centerdeki 40e4000 moddellerinden haberleri var (yada var bu milleet keriz nede olsa araştırmaz diyorlar) ne de ürün hakkında bilgileri var, teknosadaki arkadaşa 10 bit miş bu ekran diyorum bilmiyorum olabilir diyor,sony centerdekine 1.1 pixselmapping var dimi diyorum (LCD hakkında bilgi alırken) o bizde satılmıyor diyor, ya bilgisiz yada beni dinlediği yok,(daha önce hiç anlamadığım LCD dünyasından son 2 aydır forum u okuyarak öğrendiğim bir iki özellik sadece bu benden daha kötüleri olduğunu üstelik bu işi yaptıklarını bilmiyordum söylüyorlardıda inanmıyordum) bu kadrolar varken bu tutarsızlık varken kimse kalkıpta kriz mriz demesin valla gücüme gidiyor,ben aylarca para biriktirip bir lcd alacak güce geleyim ve göz göre göre bana pahalıya satmaya çalışan üstüne üstelik hiçte ilgilenmeyen bir firma ile karşılaşayım sonra kriz var diyeyim,

alacağıma almak istediğime bin pişman ettiler,

Hayırlı bayramlar

• Cevahirde ki SONY öyle dünyanın en soğuk insanları bitanede yemiş yemiş sıçmamış nemrut suratlı bir herif var çalışanlar desen mahkeme duvarı suratlı
    ben sana Kadıköy Bahariya caddesindeki SONY'ciyi tavsiye ederim PS3 hakkında birşey merak etmiştim onlardan almamış olmama rağmen 2 gün benimle ilgilendiler vitrinden TVlere baksam kapıdan çevirip içeri davet ediyorlar
  • Benim duydugum 8 bin kadrolu olmak üzere toplam 16 bin kisinin isten cikaralacagi yönünde,ancak Türkiyeyi etkilemeyecekmis bu isten cikarma olaylari..Insallah olmaz diyoruz kimse issiz kalmasin..

benim merak ettigim simdi bu isci cikarilmalari Sony ürünlerinin fiyatlari konusunda nasil bir degisim gösterir yada degisim olurmu?
  • nightmare666 arkadaşım çok iyi anlatmışsın sony bayideki kişilerin durumunu , senin söylediklerinden sonra bahariyedeki sony center in telefonunu buldum ve aradım dediğin gibi mükemmel ilgilendi bir aksilik olmazsa birazdan 40E4000 i almaya gideceğim, sana teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

Cevahirde ki SONY öyle dünyanın en soğuk insanları bitanede yemiş yemiş sıçmamış nemrut suratlı bir herif var çalışanlar desen mahkeme duvarı suratlı
    ben sana Kadıköy Bahariya caddesindeki SONY'ciyi tavsiye ederim PS3 hakkında birşey merak etmiştim onlardan almamış olmama rağmen 2 gün benimle ilgilendiler vitrinden TVlere baksam kapıdan çevirip içeri davet ediyorlar

Haklısın
    Birde ağır ağır davranıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle bu işten cıkarmalar krizle alakalı değil sadece bu firmalar dikkat ederseniz avrupada işci cıkarmıyorlar cunki fabrikalarını dogu blokuna kaydırdılar birde bu firmaların birbirleriyle yaptıkları son donemlerdekı ortaklık acıklamaları var.sony i samsung ve digerleri işci cıkarımlarıyla izleyecekler bunada mecburler.birleşen firmalar kapasiteli elemanları elbetteki işten cıkarmıyor bana göre bir nevi kriz avcılıgı yapıyorlar sebebıne gelınce gecen aylayda bu firmaların acıklamalarını hatırlarsa suanki uretımlerını %30 artıracaklarını acıklamıslardı ve fiyatlardada indirime gidelecegini duyurmuslardı.avrupada fiyatları dusuyor dahada dusecek cunki kriz avrupayı bizden daha cok etkileyecegi ortada cunki hic alısık olmadıkları bir durumla karsı karsıyalar.acıkcası sony samsung yada digerleri krizden etkılenmezler benim icin onemli olan ulkemdekı kuruluslar arcelik vestel ve diğerleri muhim olan onların işci cıkarmamaları.cevahirede gelince kızmıyorum adamlar haklılar davranıslarında boyle marka meraklısı olanlar var oldukca ne indirime giderler nede taviz verirler nasıl olsa alacak diyor haklılarda bu yuzdende halen ulkemızde 2006 serileri peynir ekmek gibi satılıyor.bu uygulamayı avrupada amerikada yapamıyorlar cunki tuketiciler bilincli secerek urun alıyorlar markayı degil paralarının karsılıgını arıyorlar.burda ben vesteli seg i arcelik urunleri alınır derken insanlar beni elestırmıstı.fakat arastırmadan ezbere elestiriler oysaki avrupalı tuketıcı neden vestel urunlerı tercıh edıyor ve neden avrupadakı en cok urun satan 2nci buyuk şirket bunu dusunmek lazım !!!
    saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr.q0kh1

quote:

Cevahirde ki SONY öyle dünyanın en soğuk insanları bitanede yemiş yemiş sıçmamış nemrut suratlı bir herif var çalışanlar desen mahkeme duvarı suratlı

Haklısın

Yaa Nişantaşı Bang&Olufsen bile beni nebiçim karşıladı en dandik LCD 15000€'dan başlıyor belliki almiyicaz ama meraktan girip geziyorum bazen nasıl nezaketli davranıyorlar poşetlere koyup kataloglar veriyorlar katalog dediğimde Teknosa kataloğu gibi kağıt parçası değil nerden baksan 5 Ytl lik malzeme kullanılmış kaliteli bir maddeden basılmış insanın içinde olacak Cevahir'dekilerin içi geçmiş dükkan değil ölü evi sanki

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.q0kh1

quote:

Haklısın

Yaa Nişantaşı Bang&Olufsen bile beni nebiçim karşıladı en dandik LCD 15000€'dan başlıyor belliki almiyicaz ama meraktan girip geziyorum bazen nasıl nezaketli davranıyorlar poşetlere koyup kataloglar veriyorlar katalog dediğimde Teknosa kataloğu gibi kağıt parçası değil nerden baksan 5 Ytl lik malzeme kullanılmış kaliteli bir maddeden basılmış insanın içinde olacak Cevahir'dekilerin içi geçmiş dükkan değil ölü evi sanki

İyi akşamlr

Sn.nightmare>>> B&O bilirsin çok fena "Butik" üründür!!! Loewe gibi örneğin!!

Bu senin gördüğün model ise acaba RGB-LED TV midir???? öyle ise fiyat normaldir!bir daha gidersen sor heriflere,yada elinde catalog varsa
    lütfen bakıver bir zahmet CCFL mi yoksa LEDTV mi,fiyat biraz yüksek,bana biraz bilgi verirsen,bakarım gerisine!

B&O ve Loewe artık Sharp Modül kullanıyorlar!!Sharp ta bunlara elbette elleme modül verip,amiyane tabirle güzel "geçirme" yapıyordur,yani Butik
    mal üreten gidipte IPS veya S-PVA almayacak(bu ikiside şuanda High-End Modüllerdir,dikkatinizi çekerim!!) AVS alacaktır++

Bunlar iyiden öte süper panellerdir,paranız varsa gidip şak diye basıp alın(LED ise) CCFL ise boşverin o zaman
    Ama adam gibi RGB-LED isteyen ise gidip XS1 alabilir(Jaguar değil ama) dolayısıyla "Araba" alacağınıza bu parayı panele bağlayın,daha hesaplı olur,
    Benzin/Servis v.s masrafıda çıkarmaz size
    -------------------

SONY
    --------
    Bugün kamuoyuna yansıyan(açıklanan)böyle işten çıkarma ve daralma gibi durumlar bir çok Japon üreticisinde söz konusudur,yakın geçmişte ise Pio
    PDP işinden Modül üreticisi olarak çıktığını açıklayınca,akabinde kendisine bağlı bütün fabrikalarıda kapatmış ve işçileride aynen yollamıştır!
    Son tesis Ocak/2009 da kapanıyor(Kagoshima)!!!Modğlleride Pany alacaktır bundan sonra 10G ve ötesi,o da bu işe şayet devam edecekse PDP olarak!

Sony ise zaten,2002 de kuruluşunda ortak olduğu bugünkü Modüllerinide aldığı tesisler olan Samsung S-LCD(Samsung-Sony)tesislerinde ortaklık işini
    bitirmiştir,geçiş döneminde ise yani şuanda Samy ve Tosh gibi o da Modüllerini buradan almaya devam ediyor(S-PVA tip Modül)
    Şubat/2008 de ise Sharp ın yeni Fabrikasına(Sakai-City Plant) hise bazlı ortak olmuştur ve o tesisler için Sharp Corp. firmasına tam $ 1 Milyar Cash
    para sayarak 1/2 hisse oranlı resmen ortak olmuştur,bu tesisler,henüz Alt-yapı ve İskan** sorunları sebebiyle resmen açılamıyorlar!!!2009 dan başlayarak
    2010/2012 tam kapasite faliyete geçecektir!!!

**=kısaca,bu tesisler,"Deniz-dolgu" sistemiyle kazanılan arazi üzerinde yapıldığı için;buradan kaynaklanan bir takım sorunları vardır+Müteahhit firma ise
    Devlet(Belediye) ile çeşitli ihalelerden dolayı hem Davalıktır hemde bu arazide bir güvenlik(alt-yapı)sorunu olduğu çok zaman önce kamuoyuna
    bildirilmişti,ayrıca Müteahhit firmada şuanda cezalıdır v.s v.s.........

Sony/Pio/Phil/Tosh zaten,Sharp la çok yakın geçmişte çeşitli özel anlaşmalar yaparak yine ASV Modüllere geçeceklerdir(High-End serilerde tabiki,Entry/Mid-Level
    içinse diğer Modülleri yine eskiden olduğu gibi kullanacaklardır!)
    Bütün Japon TFT-LCD üreticileri artık bu Modül gibi bir TV nin ana ve neredeyse en önemli parçasını,Sharp olarak kullanacaklardır,çünkü,dünyada bu konuda
    "teknoloji üreten" tek ana üretici Sharp tır!!

Dolayısıyla bir TV nin neredeyse maliyetinin çok büyük bir kısmını tutan bu Modül işinde,artık diğer üreticiler yatırım yapmak istemiyorlar ve bir yerden
    bunu almak işlerine geliyor!!!zatende böyle yaptı hepsi,sadece ikinci Japon LCD Modül üreticisi olan IPS ise>>Hitac/Panasonic Group(bu grupta ayrıca çeşitli
    ara anlaşmalarla Fujitsu/Toshiba/Canon da bulunmaktadır,şuanda(Mayıs/2008 de) Hitac hisselerinin büyük çoğunluğunu ise Pany satmıştır,ama üretim
    kontrolu Hitac dadır

Japon ana üreticiler ki bunları zaten hepiniz tek tek biliyorsunuz,bir ara geçiş dönemiyle hepsi çeşitli "evlilikler "yaparak,birleşmişlerdir,artık bu işler eskisi gibi
    değildir ve çok fazla ne istihdama nede yatırıma müsait değildir!Kriz ise bu işin bir diğer parçasıdır,ama panel işinde zaten son iki senedir Sharp hariç
    hepsinde ciddi KRİZ vardı!!!
    Sonuç olarak bu işte konumu itibarıyla ve teknoloji ürettiği için Sharp çok sağlamdır,diğerleri ise pozisyonlarını almışlardır!

Bu arada Sony ise,aynı zamanda FED işine girmek istiyor(Pio ile olabilir,şayet anlaşırlarsa)!!
    Pio ayrıca FED(FieldEmissionTechnologies Inc/USA) ilede ön anlaşmaya vararak(yaklaşık $ 180/282 arasında),mevcut Kagoshima tesislerini
    600 işçisiyle FED e kiralayıp,FED-TV üretmeyi planlıyor!!(FED,USA lı bir teknoloji devi firmadır)

Sony ise yine kendisine bir ortak ve bu işte adım atacak ortak aramaktadır! ve Pio nun bu tesislerinde bunu yapmak istiyor!
    Planlanan üretim ise ilk etapta 2009 da ayda 10.000 ünite 26" FED TV üretimidir!(bunun realize edilme durumu şimdlik soru işaretlidir!)
    ------
    Sharp ise zaten Modül üretiminde zaten kısıntıya gitmişti yazın!!!
    32" Modül üretiminde ise hem kısıntıya gitti hemde Modül fiyatında indirime gitmiştir!!!!(düşük CR li Modüllerde $ 280/290 fiyatlı şuanda)

----------
    Bütün bu bildiğiniz üreticiler aynı zamanda NYSE ve diğer bütün en büyük Borsa larda,dünya devi şirketleridir!!!bilmem durumlarını kavradınızmı!!
    Hissedarları vardır ve Hisseleri çok ciddi prestijlidir!!dolayısıyla bu üreticiler attıkları her adımı çok dikkatli hesaplayacaklardır!sanırım durumu daha net anladınız!
    Kimse kafasına göre hareket filan edemez,zaten hepsinin USA da çok büyük sermayeli,doğrudan yatırımlı yatırımları vardır,zaten bu üreticilerin
    ana yönetim/pazarlama/strateji v.s işleride USA dan yönetilmektedir! bunlar USA(Canada/Japonya dahil) dışında hiç bir pazarlada ilgilenmezler,çünkü
    "ekmek" buradan kazanılmaktadır!!!sanırım durumu dahada iyi kavradınız!
    Onun içinde o pazara giren ürünler,çok ucuza satılmaktadır!!çaktınız manzarayı sanırım!

Bunun gibi onlarca daha örnekler sıralanabilir!
    Dolayısıyla Global Krizi herifler çok ciddiye alıyorlar,hatta bunlar manzarayı daha gelmeden çaktılar ne olacağını!!!!
    Ama bize göre örneğin memleket güllük-gülistanlık!!!birisi öyle diyor ya,değet geçer/geçiyor v.s olayı yani

Sony ve diğerlerinde,böyle olayları görmek artık "sürpriz" olmayacaktır,zaten Japonlar dahili pazar hariç,bütün üretim tesislerini
    çok uzun seneler evvel Japonya dışına attılar!!
    En yakın Malezya dan başladılar,Tayland/Endonezya/Singapur/Filipinler/Taiwan(burası bitti gibi)
    Ama şuanda Ana elemanlar hep ÇİN işidir,montajlar ise bu yukarıdaki ülkelerden yapılmaktadır,aynı şekilde Amerika Kıtası içinde
    Meksika devletiyle anlaştılar ve elde ettikleri muazzam teşvikler ilede,Sharp,Sony,Tosh ve diğerleri dev Üretim/Montaj fabrikalarını
    buralara kurdular(Arjantin dahil bu arada!)
    Avrupada ise;İspanya(Sony)/İngiltere(Tosh/Pio),Slovakya/Çek Cum./Polonya/Letonya da bütün Avrupa serilerini montajlıyorlar.
    Modüller>>(tipine göre) Japonya/Kore/Taiwan/Çin(çok az) geliyor>>MB/PB büyük çoğunkla Çin de diziliyor(Çin/Japon/Taiwan/Kore
    component ve diğer parçalar ile)"CKD" toplanması neredeyse tamamen Çin de olmaktadır,"SKD" lerden ise Avrupa da toplanıyor.
    Ancak Meksikada CKD toplanmasıda mevcuttur,ama yakında buda Çine kayabilir(Maliyet meselesi!!)

Japon/Kore dahili pazarı içinse üretim çok kısıtlı olarak içerde yapılmaktadır,ama bunu üreticiler yüksek maliyetli oldukları içn
    kesinlikle istemiyorlar ama aşırı milliyetçi Japon lar için bunu göze alamayıp işi dışarıya veremiyorlar,yoksa içerdeki maliyetler
    çok ciddi yüksektir,özellikle Sharp ın ürünlerinin çok pahalı olması bu çeşitli üretim yerleri ve maliyetleri sebebiyle böyle fiyatlar
    meydana gelmektedir,çünkü dahili Japon pazarında insanlar her sene panel alıyorlar,ülke nüfusu çok yüksek,tüketim panel işinde aşırı fazladır!
    Pazar müthiş aktif ve Japon TFT-LCD pazarının yaklaşık %55/56 si ise Sharp ın elindedir Japon LCD diye "Sharp" ı bilir!!!

Konuyu fazla uzatmak istemiyorum,ama böyle şirket evlilikleri daha çok olacaktır,işten çıkarmalar ise yine olacaktır,zarar etme yinede
    kaçınılmadır!!

Bu arada birde görünmeyen sebeblerden bazı işler başlarına geliyor ve çeşitli Tazminat Davalarına maruz kalıyorlar en son örnek ise
    USA da AntiTrust yasasında yediler hem çok fena>>>
    2001-2006 yılları arasında yaptıkları satış eylemlerinden dolayı 3 üretici toplam $ 585 Milyon Ceza yediler,geçenlerde!!!
    Gerekçe;Apple/Motorola/Dell firmalarına,bu 3 firma anlaşarak fiyatları kırıp ve mal satmak!!!

Bu ceza yiyen üreticiler ve ceza rakamları ise;
    -LG>>$ 400 Milyon
    -Sharp>>$ 120 Milyon
    -CPT>>$ 65 Milyon

++

• merhaba

bugün 40e4000 i almaya gittim kadıköye sony bayiye, uzun pazarlık sonucu 2150 ytlye bir kısmı peşin bir kısmı kredi kartı tek çekim anlaştık, nakiti verdim sıra kredi kartına gelince 30 ytl kredi kartı komisyonu koydu, baştan komisyon koyacağını söylese sesim çıkmayacak ama anlaşılan rakamın ve şartların üzerine 30 ytl koyunca ve almak için diretince ürünü almaktan vaz geçtim, zaten zorlanıyorsanız almayın diyede teklifte bulundular sağolsunlar, ürünü kendim alıp evime götüreceğim ürün anadolu yakasında evim avrupa yakasının diğer ucunda,servislede uğraşmayacaklar direk verecek ürünü ve canlı sıcak parayı alacak ama sanırım bu bayininde sıcak paraya karşı alerjisi var, açıkçası bu sony bayilerin tripleri kaprisleri ukalalıkları yalan dolanları beni sony den soğuttu,
    40E4000 için bir kaç sony bayisi ile görüştüm veridkleri fiyatları yazıyorum, (kredi kartı tek çekim fiyatı istedim)

1- 2900 ytl ( teşhir ürünü)

2- 2700 ytl

3- 2500 ytl

4- 2450 ytl

5- 2395 ytl

6- 2300 ytl

7- 2200 ytl

8- 2141 ytl

diğerlerinide aradım ama ellerinde yoktu ürün ( bir iki tane bayi telefonu açmadı sanırım bayram tatilinde idiler)

etiket fiyatı olarakta 3900 ytl koymuşlar

ya gelde allah aşkına soğuma, kafalarına göre verdikleri fiyatamı yanarsın,ukalalıklarınamı canını sıkarsın,verdikleri servisemi çıldırırsın, sonra gelde kriz var de işyok de ağla zırla ,allah seni inandırsın 50 milyon kar ya var ya yok demelerinemi sinirlenme,

bu söylediklerimin abartı yalan olduğunu düşünen arkadaşalar varsahttp://www.sony.com.tr/res/attachment/file/17/1128495619717.pdf linkindeki istanbul bayileri ile irtibata geçip servis alabilir fiyat sorabilirler, (istisna dürüst bayiler aralarında mutlaka bir iki tanede olsa vardır sanırım)

bu yaşadığım olaylardan sonra sony den fazlasıyla soğudum önceliği diğer markalara verdim,hatta Lg nin bir modelini almak için bir kaç mağazaya gittim ama depolarında olduğu için ve adrese gönderecekleri için almaktan vaz geçtim, ben alıp çıkmak istiyorum LCD mi mağazadan akşam maç izlerim diye heveslenmiştim...,

işte böyle kazıklanmadığım içim sonradan mutlu oldum ama paramla rezil olduğum içinde hala başım ağrıyor, yinede bir tane sony bayisinden ümidim var bir aksilik olmazsa pazartesi orayla görüşeceğim istediğim fiyata veriyordu ama elinde ürün yoktu inşallah çark etmezler.

• yyusa
    Kusura bakma vallahi benim gördüğüm en iyi SONY bayisi oydu PS3 onlardan almama ma rağmen çözünürlük hakkında bazı meraklarım vardı uzun uzun denemeler yaptılar çok iyi ilgilendiler bana bir yamukları olmadı çoğu beş para etmez insanlarla dolu birtanede City's'de vardı tam ukala zaten birkaç ayda kapandı Kanyon ve Metro City'de de aynı soğuk muamele ile karşılaştım yinede seni ben yönlendirmiş oldum özür dilerim kusura bakma

albani

Bang&Olufsen'ne gideli biraz uzun bir süre oldu dediğim TV BeoVision 7 modelidir 32" olup üzerinde kendi DvD playerı mevcuttu şimdi fiyatı nedir bilmiyorum benim belirtmek istediğim ürünün ne olduğu değildi zaten mekanda müşteriye gösterilen müthiş yaklaşımdı ki aslında oraya giden çoğu kişi müşteri sayılmaz çoğu sadece göz banyosu yapmaya giden meraklılardan ibaret

• cevahir sonydekiler hayattan bezmişler...
  • quote:

yyusa
    Kusura bakma vallahi benim gördüğüm en iyi SONY bayisi oydu PS3 onlardan almama ma rağmen çözünürlük hakkında bazı meraklarım vardı uzun uzun denemeler yaptılar çok iyi ilgilendiler bana bir yamukları olmadı çoğu beş para etmez insanlarla dolu birtanede City's'de vardı tam ukala zaten birkaç ayda kapandı Kanyon ve Metro City'de de aynı soğuk muamele ile karşılaştım yinede seni ben yönlendirmiş oldum özür dilerim kusura bakma

albani

Bang&Olufsen'ne gideli biraz uzun bir süre oldu dediğim TV BeoVision 7 modelidir 32" olup üzerinde kendi DvD playerı mevcuttu şimdi fiyatı nedir bilmiyorum benim belirtmek istediğim ürünün ne olduğu değildi zaten mekanda müşteriye gösterilen müthiş yaklaşımdı ki aslında oraya giden çoğu kişi müşteri sayılmaz çoğu sadece göz banyosu yapmaya giden meraklılardan ibaret

Evet dediğim gibi,B&O Sharp panel kullanıyor ve cihazlarıda dolayısıyla çok iyidir
    "Banding" sorunu çıkmazsa,çok şık ve kaliteli bir panel almış olursunuz,ama Butik cihalar olduğu içinde
    felaket pahalıdır,onun için unut gitsin bunu sen!

• Zaten düşünmedim ki unutayım :) düşünmesi bile bayağı bir para gerektirir
    SHARP'da ki banding olayı her TVde mevcutmu yoksa arada bir çıkan bir problem mi ? EnPlus'da izlediğim LC42XL2E modeli çok hoşuma gitmişti özellikle siyah seviyesi harikaydı sanki tüplü TVlerde ki gibi ama dediğiniz banding problemi beni soğuttu R.Share'e koyduğunuz resimler midemi kaldırdı gerçekten
    bu sorun aldığımız her Sharp'da çıkar mı yoksa bazen çıkan bir problem mi garanti kapsamına giriyor mu bu sorun çıktığında değişim yapılıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 11 Aralık 2008; 1:58:26 >
  • nightmare666 üzerine hiç alınma arkadaşım teşekkür ederim ben sana yardımın için, yanlız ta sarıyerden oraya felaket bir trafikle gidip uzun muhabbetten sonra 30 ytllik exra bir para çıkarmalarına üzüldüm, kargoda istemiyordum montajda, paranın yarısnı nakit verdim yarısını kart,hatta hepsini nakit vereyim (300 ytl yine kart)dedim arada 50 ytl pürüz kalınca yarısını kartla ödiyim dedim kabul ettiler fiyatta anlaştık tv geldi oh dedim hele şükür çektiğim işkence bitti :o) ama kısmet değilmiş demekki,yanlız ben kartları iptal ettirmek için post makinasının orda beklerken eniştemle kardeşime mağaza sahibi çayda ısmarladık size demiş :o) heralde çay parasını isteyecekti , bende çıkarken zahmet verdik kısmet değilmiş hayırlı işler kusura bakmayın dedim; yok ne kusuru yanlız o kadar zamanımızı aldınız dedi mağaza sahibi, söyleyecek brisöz bulamadım zaten tamda kapıdan çıkıyordum,belkide ürünü alsam sorunlu çıkacaktı şansıma o yüzden şu saatte daha olumlu düşünüyorum :o) yaşadıklarım şaka gibi ama başkası anlatsa şüpheyle bakardım,yinede aramaya devam, yanlız 40w4500 deki görüntüye ve sahneleri akıcılığınada bittim hayran kaldım keşke on alabilseydim diye düşündüm ama 3000 ytl küsürdü fiyatı,bu arada sen LCD yada Plazma ne kullanıyorsun?

• imzamdaki LCDtv'yi kullanıyorum ama bir ara satıp FullHD'ye geçicem bu arada W4500 pek iyi şeyler duymadım bir forumda çok şikayet vardı ama hangisi hatırlayamadım bence bulaşma ona o paralara çıktıktan sonra neler var benim tek beğendiğim SONY TVsi X3500 oldu o markayı fazla gözünde büğütme LG falan demişsin bence o da yaramaz 6000 modelini 10 çeşit yerde izledim hiç beğenmedim sırf dış görüntüsü için beğenmeye çalıştım kastım kendimi ama olmadı acele etme bayağı bir araştır malesef bu yeni TVlerde çok detay var tüplülerin zamanında marka iyi görüntü netse alıyorduk bazen diyorum şu LCD ve Plazmalar keşke hiç çıkmasaydı eminim şu HD olayı tüplülerde olsa 10 kat iyi olurdu bunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 11 Aralık 2008; 1:57:19 >
  • Sn.nightmare

Sharp taki çıkan "Banding" hatası ise sadece,Sharp ın ASV modüllerinde görülmektedir,bunun biraz teknik açıklamasınıda yapmıştım+

Elbette her panel çıkmıyor,yada çıksa bile bir problem teşkil etmiyorsa yine sıkıntı olmaz!sadece bu riski vardır Sharp ların(diğer oluşabilecek
    sıkıntılar zaten her Markada olabilir)

Ancak TR de böyle bir sıkıntı çıkarsa,kullanıcı ile ENKAY nasıl bir durum içine girebilir bunu bilmiyorum doğrusu!

Bunun yanında Black/deep-black,Motion ve resim üretmede(High-End serileri)çok iyi TV lerdir!
    Panel kalitesi genel olarak aslında S-PVA nın çok az altındadır,ama Siyah lar çok iyidir ASV lerde!(High-End yine)

Processor olarak yine çok daha iyidir Sharp lar,RT leri en düşük panellerdir!diğer rakipleri gibi sallama RT değerleri yoktur Sharp ta!(4ms/6ms)

Pio LCD lere gelirsek,Sharp Modül kullanıldığı için zaten maça 1-0 galip başlıyor,Pio Processor ilede aslında maçta başlangış 2-0 oluyor kafadan
    Ama fiyattan dolayı 3 gol birden yiyor kalesine

++

• sony bayilerine kızmayın bence cunki adamların ürünü satılıyor muşteri kaprisiyle uğrasmıyorlar.biz markaları ilah yaptık bence fazla kızma hakkınız yok...
    birazda distributır firmadan guc alabılıyor olabılırler acıkcası bu tamamen yonetim şeklindedir tuaf misal olucak ama akmerkezde xx firma isim vermiyorum tamamen butik yüksek fiyatlı ürün satarlar girerseniz kapıda karsılarlar nerdeyse almayacagınız varsada almak ıstersınız insana saygı musteriye hizmet anlayısı cok önemli !!!bahsetiğiniz şekilde cay parasını dahi laf eden dev bir firmanın temsilcisine cay parasıyla beraber zahmeti icin bahşiş vermeliydinizki utansınlar anlasınlar.
    saygılar
  • andy1 söylediklerine katılıyorum, çay muhabbetini ise enişteme yapmışlar ben olayı sonradan öğrendim eğer bana söyleselerdi kesinlikle çay parasını verirdim :o)

ama dediğin gibi adamların ya umrunda değil yada esnaflığı bilmiyorlar bu şekilde ikiye ayrılmışlar, yinede işini yapan efendi bir sony bayi esnafı ile muhabbetim olduğunda burdan hangi bayii olduğunu belirteceğim,

istinye park, cevahir, kadıköy şuanda eksi puan alanlar benim gözümde, en berbatıda cevahir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.