Şimdi Ara

Sony 8 bin çalışanının işine son verecek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hata bizde unutmayalımki onlarda umursamazlıgı bastakı firmanın yaptırımı olmamasıdır...insanımız aşırı derecede marka düşkünü bunu kabul etmeliyiz cunki yurt dısından alınan ürünleri cok iyi bilirim abartmıyorum çöp olsa alıyorlar!!!bu firmalar icin en iyi pazar bizim gibi ülkelerdir zaten incelerseniz ülkemizde satılan super pahalı urunleri avrupada ucuz fiyatlara görürsünüz..saat cakmak kamera parfüm bunları neden yazdım biliyormusunuz cunki binlerce kişi hatta yuz bınlerce desem abartmıs olmam yurt dısından getırtıyorlar milyon dolarlarlar verdıgımız marka hastalıgı..bu lcdde boyle plazmadada herseydede amerikada fiyatları inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.bizdeki gibi ucurum farkları yoktur cunki adamların kanunları haksız rekabete inanılmaz para cezaları kesiyorlar.yani devlet kendi halkını koruyor haliylede ülke parasınıda bosuna bu dev firmalar fabrıkalarını dogubloku ulkelerıne kaydırmadılar cunki yüksek maaşlar yüksek tazminatlar ve vergiler...baska topicktede vardı xxx firma isci cıkarmıs bu işsizlikten degil sadece şirketin daha cok kar etme olasılıkları dusunulerek yapılan işten cıkarmalar..
    öztele bizler bilinli tüketiciler olursak firmalar düşünmeye başlarlar ne oluyor diye !!!!
    saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.nightmare

Sharp taki çıkan "Banding" hatası ise sadece,Sharp ın ASV modüllerinde görülmektedir,bunun biraz teknik açıklamasınıda yapmıştım+

Elbette her panel çıkmıyor,yada çıksa bile bir problem teşkil etmiyorsa yine sıkıntı olmaz!sadece bu riski vardır Sharp ların(diğer oluşabilecek
    sıkıntılar zaten her Markada olabilir)

Ancak TR de böyle bir sıkıntı çıkarsa,kullanıcı ile ENKAY nasıl bir durum içine girebilir bunu bilmiyorum doğrusu!

Bunun yanında Black/deep-black,Motion ve resim üretmede(High-End serileri)çok iyi TV lerdir!
    Panel kalitesi genel olarak aslında S-PVA nın çok az altındadır,ama Siyah lar çok iyidir ASV lerde!(High-End yine)

Processor olarak yine çok daha iyidir Sharp lar,RT leri en düşük panellerdir!diğer rakipleri gibi sallama RT değerleri yoktur Sharp ta!(4ms/6ms)

Pio LCD lere gelirsek,Sharp Modül kullanıldığı için zaten maça 1-0 galip başlıyor,Pio Processor ilede aslında maçta başlangış 2-0 oluyor kafadan
    Ama fiyattan dolayı 3 gol birden yiyor kalesine

++

Şimdi ben cihazları daha yüzeysel tanıdığım için hangisi ne modül kullanıyor bilmiyorum XL2E modelinin kullandığı panel AVS'mi bu cihazda riskli TVler kapsamında mı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: andy1

hata bizde unutmayalımki onlarda umursamazlıgı bastakı firmanın yaptırımı olmamasıdır...insanımız aşırı derecede marka düşkünü bunu kabul etmeliyiz cunki yurt dısından alınan ürünleri cok iyi bilirim abartmıyorum çöp olsa alıyorlar!!!bu firmalar icin en iyi pazar bizim gibi ülkelerdir zaten incelerseniz ülkemizde satılan super pahalı urunleri avrupada ucuz fiyatlara görürsünüz..saat cakmak kamera parfüm bunları neden yazdım biliyormusunuz cunki binlerce kişi hatta yuz bınlerce desem abartmıs olmam yurt dısından getırtıyorlar milyon dolarlarlar verdıgımız marka hastalıgı..bu lcdde boyle plazmadada herseydede amerikada fiyatları inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.bizdeki gibi ucurum farkları yoktur cunki adamların kanunları haksız rekabete inanılmaz para cezaları kesiyorlar.yani devlet kendi halkını koruyor haliylede ülke parasınıda bosuna bu dev firmalar fabrıkalarını dogubloku ulkelerıne kaydırmadılar cunki yüksek maaşlar yüksek tazminatlar ve vergiler...baska topicktede vardı xxx firma isci cıkarmıs bu işsizlikten degil sadece şirketin daha cok kar etme olasılıkları dusunulerek yapılan işten cıkarmalar..
    öztele bizler bilinli tüketiciler olursak firmalar düşünmeye başlarlar ne oluyor diye !!!!
    saygılar

Çok katılıyorum SONY markası Türkiye'de çok şımartılıyor Cevahir'de ki bayide bir deve vardı üstündeki etiket yeter kalitesini açıklamaya demişti
    millet öğrenmiş bir SONY sanki başka marka yok tamam onunda kaliteli ürünleri oluyor ama eşdeğer ve ondan iyi markalarda çokça var buna şöyle bir benzetme yapıcam kıronun zengini Mercedes alır fakiri Doğan alır çünkü başka marka bilmez TVde de bilmeyenin fakiri YU-MA-TU alır zengini SONY alır
    malesef çok cahil bir milletiz inşallah internet daha da yayılırda insanlar bu cehaletten kurtulur
    bir misal daha tüm dünyada HD medialar oynatan HDD kutuları dolanırken ülkemizde hala SD media oynatan modeller var Teknosa'nın baş köşesini koymuşlar PHILIPS'in dandik bir HDDplayerını teknolojinin son ürünü diye satıyorlar halka dispritör firmalar bizi adam yerine koymuyor bu millet salak bunlar anlamaz deyip en adi malları son teknoloji diye halka kakalıyorlar bir kişide çıkıp sesii çıkarmıyor ellerinden gelse siyah beyaz TVlere mahkum ederler bizi

• bilmedigim konularda cok fazla konusmayı sewmem ama azda olsa forum saolsun hergun duzenli olarak 2 saatimi forum sayfalarını işim olsada olmasada gezinirim. amdeus,highway,üniversiteli,albani tv projeksiyon bölümünde yazılarına rastladıgım vakit muhakkak okudugum kişiler..çünkü yazılarının içinde bilgi dışında uygulamanın vermiş oldugu tecrubelerde bulunmakta.. tvlerin ustunde yazan bilgilerden cok kullananların kullanım şartlarına gore werdikleri bilgiler gercegi daha guzel yansıtmakta.

3yıl once canon s5 almıştım daha turkiyede satışa bile girmemişken taylandnddan kardeşim wasıtası ile alma fırsatım olmustu.ozamanın parası ile 500ytl para odemiştim. fakat cihaz burada yaklaşık 3 ay sonra satışa cıkmış cıkış fiyatı ise 1.250 ytl civarlarındaydı. burdan gorebilcegimiz yeni urunlere hem zamanından cok sonra sahip oldugumuz dahada fazlası 2.5 katı gibi bir meblağ ödedigimiz.buda acık şekilde 2. sınıf dünya ülesi oldugumuzdur (benim düşünceme gore 3.sınıf elektronik bunyesinde). gene gecen sene amerikadan archos alma fırsatım oldu yine arkadasım wasıtasıyla urunu 200 dolara almıstım.dolar kuruyla birlikte bana maliyeti 240ytlydi.bu cihaz Türkiyede satışa cıktıgında 450ytl!!!

bu kadar yazı yazdın ne demek istiosun derseniz kısaca bu piyasada rekabet tüketiceye gore ayarlanmadıkca bu fahiş paraları odemek zorundayız. suanda almak istediginiz ürünlerin hepsini amazon.comdan bakın inceleyin aradaki fiyat farkını gorun tek diyebilcegim bu :)))

• ******Şimdi ben cihazları daha yüzeysel tanıdığım için hangisi ne modül kullanıyor bilmiyorum XL2E modelinin kullandığı panel AVS'mi bu cihazda riskli TVler kapsamında mı ?*******

Sn.nightmare

Benim yazımdan alıntı yaparak yerinde ve güzel bir soru sormuş,cevaplıyorum vede çoğunuzun ilgisi çekebilir

Sharp tabiki kendi geliştirdiği Modül tipi olan "ASV"(AdvancedSuperView) ki buda "VA" tabanlıdır+Modülleri kendisi üretip LCD lerinde
    kullanmaktadır+

ANCAK,Sharp örneğin 42" Modül üretmez(daha doğrusu kesmez böyle bir ebatı!!) ve 42" Sharp LCD lerin büyük çoğunluğu
    CMOS tur(Taiwan),elinizde 42"1 ebatlı Sharp varsa,paneli büyük ihtimalle CMOS tur,ama bu panel VA mı yoksa IPS mi buda değişebilir!!!
    CMOs hem VA hemde IPS tabanlı panel üretiyor

dolayısıyla,amiyane tabirle...her gördüğün sakallıyı Babanmı sandın....olayı gibi bu iş biraz,kimin hangi paneli kullandığı hele hele
    Samy de tam bir bilmecedir!!!

Size tipik bir örnek,hani şu meşhur ve dünyada ticari olarak ilk üretilip çıkan Samy nin LED TV si vardır F96 serisi(palavra CR si olan model!!)
    insanlar bunun panelinide haklı olarak Samsung S-PVA sanıyordu,böylece uzun bir süre gitti,ne zamanki iş Samy lerin o meşhur
    F/W olayına gelince,bir baktılarki Modül Samy değil,CMOs muş (F/W dökümündeki kod lardan bu belli oluyor çünkü!!)++

Sonuç olarak Sharp ta elbette herkesten gidip panel alabiliyor,Entry hatta Mid-Level Sharp LCD lerinde eskiden çok az Sharp panel
    kullanırdı,yinede öyle sayılır,ufak ve ucuz maliyetli,Kar marjı düşük TV/Monitör v.s işinde herifler kendi panellerini kullanmayıp
    daha ucuz maliyetli başka üreticilerin panellerini kullanıyorlar.

Ama High-End Sharp TV ler elbette Sharp panellidir,ancak ben hala High-End bile olsa 42" lerde CMOs kullandığını tahmin ediyorum!
    hatta eminim,zaten bunu fiyatından anlıyorum!!!

++

Not;benim özellikle bahsettiğim Sharp "Banding" sorunuda elbette sadece ASV modüllerde çıkıyor!!!Sharp diğer kullandığı tip
    Modüllerde böyle bir sıkıntı söz konusu değildir,çünkü bu olay Modülün üretiminden dolayı oluşan teknik bir hatadır!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Aralık 2008; 20:11:42 >

• Konuştukça çoğu şey açıklığa kavuşuyor Sharp 42" ve altı panelleri üretmiyorsa 42" ve altı LOEWE ve B&O'larda ki panellerde Sharp olamaz
    42" modellerde CMOs panel kullanılıyorsa banding riski AVS'lere göre daha düşük oluyor (Üzülsek mi ? Sevinsek Mi ?) ve panel Sharp olmadığına göre belirtilen 4ms tepkime süreside doğru değil herhalde
    çok anlamadığım için soruyorum CMOs paneller çok mu kötü paneller VA olanı mı iyi IPS olanı mı iyi aralarındaki farklar neler izlerken anlaşılır mı 42" üstü almayacaklar boş yere SHARP almasın mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

Konuştukça çoğu şey açıklığa kavuşuyor Sharp 42" ve altı panelleri üretmiyorsa 42" ve altı LOEWE ve B&O'larda ki panellerde Sharp olamaz
    42" modellerde CMOs panel kullanılıyorsa banding riski AVS'lere göre daha düşük oluyor (Üzülsek mi ? Sevinsek Mi ?) ve panel Sharp olmadığına göre belirtilen 4ms tepkime süreside doğru değil herhalde
    çok anlamadığım için soruyorum CMOs paneller çok mu kötü paneller VA olanı mı iyi IPS olanı mı iyi aralarındaki farklar neler izlerken anlaşılır mı 42" üstü almayacaklar boş yere SHARP almasın mı ?

Selam night

Senin kafan tam karışmış anlaşılan

1-Sharp sadece 42" kesmiyor dedim!

2-32"/37"/hatta 15"/105" aklına ne gelirse üretip kesiyor,ama bazı ara ebatları kesmiyor OK++
    örneğin 42" kesmiyor!

3-Sharp 42" görürsen de büyük ihtimalle hatta tamamen 42" leri ise CMOs tan alıyor OK++

4-42" hariç olduğu gibi örneğin 57" de kesmiyor veya 61" de kesmiyor,bu kadar basit,bunun hesabınıda kendisi yapıyor tabiki.

5-Senin soruna gelirsek,örneğin B&O ve Loewe,42" altı panelli modeli varsa Sharp olabilir,kaldıki B&O tamamen Sharp kullanıyor,ama
    Loewe,benim bildiğim sadece "Spheros" larda Sharp Modül kullanıyor OK++

6-Evet klasik "Banding" hatası sadece kullandığı teknik itibarıyla Sharp Modüllerde oluşmaktadır(elbette hepsinde değil)
    Sharp ın örneğin bir TV sini aldınız ve üzerinde CMOs Modül varsa tabiki Banding çıkmıyor!

7-CMOs(Chi-Mei Optoelectronics/Taiwan) "Class-I" modül üreticisidir.

Dünyanın en büyük kapasiteli 7 Ana Modül üreticisinden bir tanesidir,bu 7 üretici ise>>LGE/Samsung/AUO/CMOs/Sharp/CPT/QDI dir++

CMOs sadece Modül üretir(AUO gibi)>>>TV/Monitör üretmez bunlar!!

CMOs her iki tip modül üretiyor>>IPS ve VA tabanlı,bu şekilde dünyada 2 tip üreten ise CMOs ve LGD dir OK++

Ayrıca AUO ve CMOs neredeyse bütün TV üreticilerine Modül vermektedir,gerek TV gereksede Monitör için!

8-"VA" tabanlı ve "IPS" tabanlı paneller hep konuşuluyor ve tiplerine göre birbirlerine üstünlükleri vardır+
    Ancak günümüz TV lerinde en başarılı olarak ASV ve S-PVA gösteriliyor,hatta genel ortalamada S-PVA ları daha iyi buluyor
    bu işin uzmanları!!!ancak bir olayın Processor tarafı vardır,burada ise Sharp çok ciddi ağır basıyor,kimse bugüne kadar
    Sharp lardan Banding ve bir iki çok ufak hata haricinde,şikayet edemiyor!!!
    Sharp TV lere özel süper bir görüntü olayı diğer rakiplerinde filanda yok laf aramızda!!

Ama her Sharp tabiki bu seviyede değildir,bunuda kimse atlamasın!!
    Sharp ın bir dünya Seri/Model/Kalite malları vardır,Malezya/Meksika/İspanya/Japonya ana üretim yerledir,çok çok farklı
    kalitede ürünler çıkıyor bunlardan,ama en iyileri USA daki High-End modelleri,Avrupada ise bir tek HD1 ler örneğin
    ama şimdi çok taze çıkan "XS1"(ben buna Jaguar araba diyorum,XS den dolayı)LED TV si,süper bir şey,gidin bunu alın
    rahatlıkla LED LCD işte budur fiyatınıda hiç düşünmeyin çok ucuz bunlar Sharp Promo yapıyor bu modelinde
    vatandaş gidip alsın rahatlıkla diye!!

Selamlar

• haa bizim Türkçe lastikliya kesmiyoru ben başka anlamda anladım şimdi oldu :)
    bilgiler için teşekkürler
  • şimdi google'dan baktım XS1'lerde 42" yok 52"den başlıyor hem yerim yok hemde param yetmez ona
    bu arada yine soruyorum CMOs modüllü Sharp'larda tepkime süresi kataloglarda yazdığı gibi 4ms değil herhalde değil mi?
  • -XS1 serisi 52" ve 65" ebatlıdır yani 2 model

-CMOs modüllü hangi Sharp TV ama????Seri/Model v.s???
    Evet CMOs larda 4ms yoktur 6/8ms dir+

yaw bunları geç sen,Sharp larda zaten RT den dolayı sorun yokki,isterse 16ms olsun,insanlar bu iki olayı birbirine karıştırıyor+

Elinde bir panel olsun isterse -1 olsun RT si,Processor deki Motionhandling bir işe yaramıyorsa,ne anladım o zaman panelin tepkimesinden yaw!!
  • quote:

42XL2E için soruyorum

bu arada çok soruyorum diye kızmıyorsun değilmi bilen birini buldummu öğrenmek istiyorum satıcılara kaldıysak durumumuz çok vahim satmak için her yalanı söylüyorlar
    geçen ElectroWorld'deyiz Sharp'ın 32" bir modeli vardı 42" yokmu dedim
    yok zaten Sharp'lar yaramaz artık satmıyoruz iyi marka olsa önce biz getiririz burda olmayan bir ürün iyi ürün değildir alacaksan LG6000 alacaksın en baba TV şimdi o dedi
    adam göz göre göre yalan söylüyo zor tuttum kendimi annem sakinleştirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 12 Aralık 2008; 15:14:41 >
  • @nightmare666
    Sharp'lar yaramaz artık satmıyoruz iyi marka olsa önce biz getiririz burda olmayan bir ürün iyi ürün değildir alacaksan LG6000 alacaksın en baba TV şimdi o dedi
    Sorsaydın o arkadaş'a sattıkları paneller'e Lisans'ı kim veriyor , bu sorun yeterli olurdu sanırım
    Eskiden bu tartışmalar'a çok giriyordum bu elemanlarla , Artık bilmeyen bir eleman gibi girip karıştırıyorum Panelleri Buyrun diyorlar Bu LCD-Plazmamı diye soruyorum Birkeresinde SM girdim onda yakalandım ama Bilmiyorum böyle oldu dedim , çok konuşursa yakarım garantisini

• quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

@nightmare666
    Sharp'lar yaramaz artık satmıyoruz iyi marka olsa önce biz getiririz burda olmayan bir ürün iyi ürün değildir alacaksan LG6000 alacaksın en baba TV şimdi o dedi
    Sorsaydın o arkadaş'a sattıkları paneller'e Lisans'ı kim veriyor , bu sorun yeterli olurdu sanırım
    Eskiden bu tartışmalar'a çok giriyordum bu elemanlarla , Artık bilmeyen bir eleman gibi girip karıştırıyorum Panelleri Buyrun diyorlar Bu LCD-Plazmamı diye soruyorum Birkeresinde SM girdim onda yakalandım ama Bilmiyorum böyle oldu dedim , çok konuşursa yakarım garantisini

Esnaf insanlarda var arada mesela Profilo Alışveriş Merkezi'nde ki Toshiba'ya gitmiştim adam en iyi LCD'ler Sharp'ın dedi hatta kendinden söyledi ben Sharp'ın "S" sini bile sormadım adama doğru konuşan başkasının malına çamur atmayan adamdan alışveriş yapacağım yoksa bile birşey ler alasım geliyor hatırlıyorum Nişantaşı'nda SAMSUNG'cu vardı birtane VESTEL bile LOEWE'den iyidir demişti bana
    çok merak ediyorum gelişmiş ülkelerde ki satış danışmanları nasıl başkalarının malına çamur atarak mı yoksa kendi ürünlerinin artılarını anlatarak mı mal satmaya çalışıyorlar

• İnsanın olduğu noktada tabiki hata ve yanlışlar olucaktır !!! Ama bizimkilerim çoğu iş olarak çalışıyor , İlgi alanları bile değil ! burdan 10 kişi göndersen daha iyi yapacakları kesin , İşini iyi yapan çalışanları bunun dışında tutuyorum...
    Örnek vericek olursam bir tanıdığım süper markette çalışıyordu Şu an panel satışı yapıyor Birden karşıma çıktı biraz yokladım ama nafile bilgi -1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Aralık 2008; 15:44:40 >
  • avrupada orta kaliteli firmalar dahi yetişmiş eleman alırlar sistemleri bizdeki gibi degildir burda gelişmiş iş ve işci bulma sistemlerinin katkısıda büyük elbetteki.bizde manavı alıp panel satısına koyabiliyorlar bilmiş yada bilmemiş.''boş ver nasılsa öğrenirsin zamanla !! felsefesi var.firmalarda haklı diyesim geliyor asgari ücretten yada daha altından eleman calıstırmak istiyorlar.sattıkları ürünün özellikleri onlar fazla ilgilendirdiklerini sanmıyorum nasılsa marka diyor alan alır.sonucta onlarda haklı insanlarımızda marka diye alıyor.ticaret risktir firmaları firma yapan aslında calıstırdıkları elemanlardır.sonucta boyle sattıgından calıstırdıgından haberi olamayan firmaların ömrüde 1-2 seneyi gecmıyorlar kapıyorlar.birde bu ürünleri alanların kac tanesi acaba ürününün detaylarını biliyordur dvd ses sistemi lcd plazma daha cok seyı sıralayabılırız urunu alıpta detaylı ınceleyenımız varmı.bizde urun alınır bozulana kullanılır genelde bozuk cıktı arızalandı vs sorunlar der urunu kotulerız.aramızda kac kısı servıs cagırıpta urunu temızletır yada bınlerce lıra verdıgı urune 100 lıra daha verıp voltaj dengelıycı alır?yada hengı servıs bu tavsıyelerde bulunur..özetle biz teknolojiyi henuz tanımıyoruz bilmiyoruz umarım zamanla teknolojiyi hazmederiz.
    saygılar

• Sony için 8 bin kişi devede kulak kalıyo. Ama sony bile yatırımları geri çekicek duruma geldiyse vay halimize.
  • quote:

quote:

42XL2E için soruyorum

bu arada çok soruyorum diye kızmıyorsun değilmi bilen birini buldummu öğrenmek istiyorum satıcılara kaldıysak durumumuz çok vahim satmak için her yalanı söylüyorlar
    yok zaten Sharp'lar yaramaz artık satmıyoruz iyi marka olsa önce biz getiririz burda olmayan bir ürün iyi ürün değildir alacaksan LG6000 alacaksın en baba TV şimdi o dedi

Sn.night iyi akşamlar

42" XL2E CMOs tur,bana göre önemlide hiç değildir! çünkü üzerindeki Processor esas olandır!
    Zaten bu seri başarılı bir seridir+Eski modeldir ve sanırım 2007 başı veya 2006 sonları gibi çıkmıştır+

Sen Satıcıları/Bayileri v.s boşver,daha onlar ne sattıklarını bile bilmiyorlar!! onlar Ticaret yapıyorlar ve
    bu panel işide öyle şak diye öğrenilecek bir olay değildir!dolayısıyla böyle Siteler vasıtasıyla zaten her bir şey
    öğrenilebilmektedir,dışarda bir şeyler sormanıza gerek yok!

++

• "Sony'nin sabit bir geliri garanti edecek çekirdek bir işi yok" bu söz yetmiş zaten olaya.
  • ************Sony'nin 8 binlik eleman çıkartma kararının yeterli olup olmayacağı analistler arasında da tartışma konusu oldu. Daiwa SB Investments yöneticisi Katsuhiko Mori, "Rakam büyük ama yeterli olmayabilir. Sony'nin sabit bir geliri garanti edecek çekirdek bir işi yok" dedi. ***********

-Bu lafı Daiwa dan bir yönetici söylemiş,ama bu işi inceleyen bir sürü hemde çok ciddi uzman analistlerde var,....tartışma konusu oldu.... denmesinin ana sebebide,yorumların
    bir ortak noktada buluşmadığını göstermektedir!!

-.....Sony nin sabit bir geliri garanti edecek geliri yok..... demesi ise hem ucu açık,hemde çok ciddi tartışma getirecek "tahmindir"!!
    Ayrıca hangi açıdan bunu demiş,bununda net tarifi yok!
    Beri yandan,tam tersini söyleyen ve yorumlar yapanlarda var!!ne olacak o zaman!

-Sony global satışlarda ciddi olarak Samy nin ve USA da ise hem Samy hemde Sharp ın gerisinde iken,2007 performansı ile çok ciddi atak yaparak
    onları yakaladı ve Sharp ı geçti,Samy ile at başı gibi gidiyor!! kaldıki Samy panel işinde en azından 3 kulvarda gidiyor(PDP+LCD+DLP)Sony ise
    sadece LCD den gidiyor,bir tek LCD leri ele alırsak Lider yine Sony olmaktadır!

-Global Kriz öncesi zaten Japonya da kriz çok önceden başlamıştı!!Tarih 2006 ve 2007 başları idi!
    2007 sonları ve 2008 başlarında ise bütün Japon Ana üreticileri(panelciler)çok ciddi radikal kararlar almışlardır,daha ortada Krizin "K" si bile yokken!
    Dahili üretimi neredeyse Japonya dışına attıkları halde,hala yeterli gelmiyor onlara!

-Sony ve diğer ana üreticiler zaten evlilikleri bir şekilde yaptılar,ortada bekar kalan kalmadı(NEC hariç)Sharp ise kendi teknolojisi ile
    bütün diğer rakiplerini adeta kendisine mahkum etti!(Pio/Sony/Toshiba/Philips) ve Samy ile LGE yede Lisans satmaya devam tabiki!

-Sony bu arada Şubat/2008 de $ 1 Milyar gibi çok yüksek bir rakam ödeyerek; Sharp ın Sakai-City Plant ına 1/3 ortak oldu!!
    Ancak Sony de fason çalışması sebebiyle çok fazlada "artıları" vardır;maliyet açısından bunlar çok önemlidir!
    Satış/Marka/İmaj/Gelişim/Satış stratejileri v.s konularında bir numaralı üreticide bu arada Sony dir!!!

.........
    Japonya şuanda resmen "resesyona" girmiştir!!!
    Global Kriz+dahili etkenler bütün Japon firmaları mutlaka bir şekilde etkileyecektir,ancak bunlar dev firmalar ve bir şekilde durumu düzeltirler!
    zaten en büyük pazardan(USA) sonsuz destek ve kredi bunlara açıktır!kolay kolay bir şey olmaz,sadece küçülme ve bir takım operasyonlar,elbette
    kaçınılmazdır,çünkü panel işinde sıkıntılar hayli yüksektir,KAR marjları giderek azalıyor,PDP/LCD nin(klasik panellerde)durumu eskisi gibi parlak
    değildir,bunuda bütün üreticilerin çıkardıkları "Cosmetic" ve aslında hiç bir şey olmayan ve yeni model diye gazladıkları bir dünya seriden anlıyoruz!

Yeni panel tipleri çıkarmaları şart,ancak bunu en uygun zamanda çıkaracaklardır,zamanı çok iyi kullanıp,dibe vurmadan bunlar gelecektir!!
    Laboratuvarlarında yeni bütün tip paneller hazırdır,çıkacak olanlar elbette tüketici açısından yenidir ama aslında eskidir,kimilerinin Lisansları
    3/4 sene evvel alınmıştır!!!

-------

• quote:

quote:

quote:

42XL2E için soruyorum

Sn.night iyi akşamlar

42" XL2E CMOs tur,bana göre önemlide hiç değildir! çünkü üzerindeki Processor esas olandır!
    Zaten bu seri başarılı bir seridir+Eski modeldir ve sanırım 2007 başı veya 2006 sonları gibi çıkmıştır+

Sen Satıcıları/Bayileri v.s boşver,daha onlar ne sattıklarını bile bilmiyorlar!! onlar Ticaret yapıyorlar ve
    bu panel işide öyle şak diye öğrenilecek bir olay değildir!dolayısıyla böyle Siteler vasıtasıyla zaten her bir şey
    öğrenilebilmektedir,dışarda bir şeyler sormanıza gerek yok!

++

Gerçekten çok değerli bilgiler veriyorsun böyle değerli insanlar aramızda olmazsa çoğumuz kağıtta yazanlara kanıp cihazlara para verecek iltifat diye söylemiyorum bunları çok samimiyim

önemli olan işlemciyse sorun yok.
    Herhalde bu TV'nin 100Hz inde de diğer markalarda ki gibi bir problem yoktur çünkü çoğu TVde 100Hz açıkken görüntü daha kötü şeklinde şikayetler okuyorum
    ve unutmadan şunu sorayım acaba hangi TVnin hangi paneli kullandığını yazan bildiğiniz bir site var mı ? Türkçe olursa tabi daha iyi olur ama ingilizce de olsa anlamaya çalışırız
    tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 13 Aralık 2008; 1:23:52 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.