Şimdi Ara

Sony A58K Mı & Canon 650d mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jamboree

Magic Lantern in aslı canonun size vermediklerini custom firmware ile almaya çalışmaktır.
    Deneyimli olmayan kişiler tarafından denenirse makineyi çok güzel açılmaz hale getirir.
    Yükleyenlerin büyük çoğunluğu pişman olur, bkz:canonturk forumları.

Önce nasıl kullanacağın hakkında araştırma yapmazsan tabiki sonu hüsran olur. Söylediklerinden benim anladığım nikon ve sony bu Magic Lantern'in özelliklerini standart olarak veriyor galiba.

Kısacası söylediklerinin mantıklı bir tarafı yok.
  • Bilmeden araba kullanınca da hüsran olur sonu. Magic Lantern Canonları bambaşka birşey yapıyor. Biraz uğraşırsan ödülü çok büyük bence.
  • Bu arada SLT modellerini sonlandırdı Sony. Yani bundan sonra yeni SLT modeller gelmeyecek.

Ben ikinci elinden dolayı kesinlikle Canon diyorum.

Öyle yukarıda yazıldığı gibi Sony ikinci elleri satmak öyle kolay değil. Lens bulmakta kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Imkaniniz varsa Canon 60D'yi inceleyin

Kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Imkaniniz varsa Canon 60D'yi inceleyin

Kesinlikle

60D ye imkanım yok makineyi alıcam ama halada kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Bu arada SLT modellerini sonlandırdı Sony. Yani bundan sonra yeni SLT modeller gelmeyecek.

Öyle yukarıda yazıldığı gibi Sony ikinci elleri satmak öyle kolay değil. Lens bulmakta kolay değil.

Eminmisin sonlandırdığına hem neden sonlandırmış çok merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_sero

quote:

Bu arada SLT modellerini sonlandırdı Sony. Yani bundan sonra yeni SLT modeller gelmeyecek.

Google'a sorarsanız bulursunuz.
  • Ben Sony A65 vs Canon 650d düşünmüştüm, yurt dışından alacağım için hemen hemen aynı fiyata geliyordu çeşitli yorumlar okudum araştırdım. Sonunda 650d almaya karar verdim.

Her iki seçiminde de pişman olmazsın. Hangisi içine siniyorsa onu seç.

Ben 650d yi seçtim çünkü :

-Dijital bakaç enteresan geldi (belki daha iyidir dijital bilmiyorum.)
    -Canondaki Magic Lantern ilgimi çekti.
    -Canonun kullanıcı kitlesinin, lenslerinin, 2. ellerinin geniş olması ilgimi çekti.
    -Son olarak çok yakınımdaki bir fotoğrafçı abim bana Sony'nin diğer markalara göre daha ucuza daha çok teknoloji verse de fotoğraflarının normale göre biraz daha grenli çıktığından bahsetti. Bu ne kadar doğrudur tartışılır.

Bütün bunlardan sonra benim içime 650d sindi onu sipariş ettim. Ama başta da söylediğim gibi makine çok da takılınacak bir şey değil. Fotoğrafı çeken makine değil çünkü, sensin.

• quote:

quote:

quote:

ben googleye sordum bulamadım sen nerde gördüysen linkini yollasana haberi okumak isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: ot

Ben Sony A65 vs Canon 650d düşünmüştüm, yurt dışından alacağım için hemen hemen aynı fiyata geliyordu çeşitli yorumlar okudum araştırdım. Sonunda 650d almaya karar verdim.

-Canonun kullanıcı kitlesinin, lenslerinin, 2. ellerinin geniş olması ilgimi çekti.
    -Son olarak çok yakınımdaki bir fotoğrafçı abim bana Sony'nin diğer markalara göre daha ucuza daha çok teknoloji verse de fotoğraflarının normale göre biraz daha grenli çıktığından bahsetti. Bu ne kadar doğrudur tartışılır.

Bütün bunlardan sonra benim içime 650d sindi onu sipariş ettim. Ama başta da söylediğim gibi makine çok da takılınacak bir şey değil. Fotoğrafı çeken makine değil çünkü, sensin.

Magic latern olayında sorunlada karşılaşılıyormuş diye duydum hem magic latern tam olarak ne oluyor benim bildiğim makinaya bazı ek özellikler geliyormuş yanlışmıyım acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ot

Ben Sony A65 vs Canon 650d düşünmüştüm, yurt dışından alacağım için hemen hemen aynı fiyata geliyordu çeşitli yorumlar okudum araştırdım. Sonunda 650d almaya karar verdim.

Magic latern olayında sorunlada karşılaşılıyormuş diye duydum hem magic latern tam olarak ne oluyor benim bildiğim makinaya bazı ek özellikler geliyormuş yanlışmıyım acaba

Magic lantern hafıza kartına kuruluyor makineye ek bir çok özellik katıyor ekşide magic lantern başlığına bakarsanız ayrıntılı bilgi var. Makineyi hacklemek gibi birşey.

Magic lantern henüz 650d ye stabil olarak çıkmadı 1.00 sürümüne alpha olarak çıktı ama daha sonra bir canon güncellemesi geldi makinenin son sürümü 1.04e o alpha sürüm olmuyor. zaten kuran da yok bildiğim kadarıyla. Stabil olmadan kurulması riskli.

Makineye zarar veriyor falan gibi yorumlar ben de okudum ama düzgün kurup da sorunla karşılaşan görmedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben googleye sordum bulamadım sen nerde gördüysen linkini yollasana haberi okumak isterim

sonyalpharumors sitesine girip eski haberlere bakın bulacaksınız.

• 70 d çıktı 60d nin fiyatı düşer.
  • sony slt nin üretiminin bitmesi sistemin öldüğü anlamına gelmiyor a-mount lensler gelmeye devam edecek önemli olan bu zaten. a-mount aynasız gövdeler ile devam edecek fakat boyutlar zannediyorum şuan ki alpha' lar ile aynı olacak.

ayrıca konuyu açan arkadaş ilk defa dslr alıyor sanırım. kesinlikle sony öneririm bende ki haftasonu bende a58 kullanıcısı olacağım sanırım. kesinlikle önermemin sebebi oled elektronik bakaç. Yeni başlayanlar için çok büyük avantaj çünkü yaptığın her bir ayarın etkisini anlık olarak görüyorsun, yani ne görüyorsan onu çekiyorsun, makine sana sonucu gösterirken bir sürpriz ile karşılaşmıyorsun. sırf bunun için bile sony alınır.

genel olarak ekipman alırkende fullframe almıyorsanız canon ve nikon almanın yersiz olduğunu düşünüyorum. sony nin aps-c makinelerinde aksesuar ve ekipman sıkıntısı pek yok artık. o sıkıntı fullframe' de var ama 2014 te iki yeni fullframe gelecek, onlar geldiğinde aksesuar ve ekipman sıkıntısıda yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.

ff almadıktan sonra illa canon nikon almanın bir anlamı yok.

edit: @ozturert , sonyler sd kartlar ilede çalışabiliyor. sadece memory stick değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanthewhite -- 3 Temmuz 2013; 12:28:41 >

• Bugün sony slt a58 fotograf makinesini aldım şimdi bataryanın dolmasını bekliyorum :) yorum yapan bilgilerini benimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orjSin

sony slt nin üretiminin bitmesi sistemin öldüğü anlamına gelmiyor a-mount lensler gelmeye devam edecek önemli olan bu zaten. a-mount aynasız gövdeler ile devam edecek fakat boyutlar zannediyorum şuan ki alpha' lar ile aynı olacak.

ayrıca konuyu açan arkadaş ilk defa dslr alıyor sanırım. kesinlikle sony öneririm bende ki haftasonu bende a58 kullanıcısı olacağım sanırım. kesinlikle önermemin sebebi oled elektronik bakaç. Yeni başlayanlar için çok büyük avantaj çünkü yaptığın her bir ayarın etkisini anlık olarak görüyorsun, yani ne görüyorsan onu çekiyorsun, makine sana sonucu gösterirken bir sürpriz ile karşılaşmıyorsun. sırf bunun için bile sony alınır.

genel olarak ekipman alırkende fullframe almıyorsanız canon ve nikon almanın yersiz olduğunu düşünüyorum. sony nin aps-c makinelerinde aksesuar ve ekipman sıkıntısı pek yok artık. o sıkıntı fullframe' de var ama 2014 te iki yeni fullframe gelecek, onlar geldiğinde aksesuar ve ekipman sıkıntısıda yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.

edit: @ozturert , sonyler sd kartlar ilede çalışabiliyor. sadece memory stick değil.

SLT sistemi ölüyor A bayonet devam ediyor olay bu. İkinci eli Sony'nin her zaman sıkıntı. Sony A77 alıpta yok pahasına satamayanları biliyorum. İkinci eli zayıf. Yeni gelecek A boyenetliler SLT lerden daha başarılı olacaklardır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orjSin

sony slt nin üretiminin bitmesi sistemin öldüğü anlamına gelmiyor a-mount lensler gelmeye devam edecek önemli olan bu zaten. a-mount aynasız gövdeler ile devam edecek fakat boyutlar zannediyorum şuan ki alpha' lar ile aynı olacak.

SLT sistemi ölüyor A bayonet devam ediyor olay bu. İkinci eli Sony'nin her zaman sıkıntı. Sony A77 alıpta yok pahasına satamayanları biliyorum. İkinci eli zayıf. Yeni gelecek A boyenetliler SLT lerden daha başarılı olacaklardır.

katılıyorum söylediklerinize. kısaca özet çıkaralım o zaman; satmaya kalkınca elimden kolay çıksın gibi bir derdin yoksa sorun yok demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bilmeden araba kullanınca da hüsran olur sonu. Magic Lantern Canonları bambaşka birşey yapıyor. Biraz uğraşırsan ödülü çok büyük bence.

Magic lantren nedir hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R
    quote:

Orijinalden alıntı: ozturert
    Bilmeden araba kullanınca da hüsran olur sonu. Magic Lantern Canonları bambaşka birşey yapıyor. Biraz uğraşırsan ödülü çok büyük bence.

Magic lantren nedir hocam ?

Canon makinelere ek özellikler ekleyen, ya da gizli özellikleri ortaya çıkaran bir yazılım. SD karta kuruyorsun.
  • Valla ben makineyi aldım gayette memnunum satma durumuna gelincede yani şimdilik en az bi 3 yıl boyunca satmayı düşünmüyorum 3 yıldan sonra belki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.