Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben str 520 ve canton movie 80 ikilisini kullanıyorum bi kaç gündür.Çok net ve detaylı ses aldım memnunum tavsiye ediyorum bu AVR yi ve bu hop setini alacak arkadaşlara.AVR yi 600 tlye sony mağazasından , canton movie 80i satürnden 500 tlye aldım .Salon 40 mt2 olmasına rağmen ses bütün odayı dolduruyor.Volüm 30u geçmemesine rağmen hem de. Kule hop almaktan bile vazgeçtim bu beni uzun süre götürür diye düşünüyorum.
    Şahsi sıkıntılara gelirsem;
    Geçenlerde yazdığım gibi ne kadar ayar yaptıysam hiç bir şekilde DTS onu geçtim dolby pro ses bile alamadım sürekli LPCM 48hz yazıyor ekranda.Sadece optik kablo yardımıyla tv-avr bağlantısı yaptım ancak öyle HDD den bluray filmleri DTS sesle izleyebiliyorum.teledünya HD kanallarda ve PS3te durum değişmiyor onlar standart LPCM.Benim gibi bu sorunu yaşayan çok insan var ufak bir detayı mı atlıyoruz ayarlardan ya da HDMI kablolarında mı sıkıntı var hala çözemedim.Çözersem ayrıntılarıyla anlatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicoma -- 4 Kasım 2011; 20:32:41 >

• Bugün bende hoparlör sistemimin kablolarını yeni hama kablolar ile değiştirdikten sonra LPCM formatında cihaz çalışmaya başladı ve hala ne yaptıysam aynı sorun devam ediyor. ayrıca PS3'ün vermiş oldugu "this hdmi device cannot be used for audio output" hatasını yine vermeye başladı.Geçen gün çözmüştüm rasgele ama şuan hatırlayamıyorum!!! )))
  • Biraz uğraşın arkadaşlar keyfi birazda burada benide baya deli etmişti ilk etapda ama ayarlar oturup ben cıhazı tanıyınca cozulmustu ama keyıflıydı :)
  • Zaten tam olarak cihazi bir çözsem, rehber hazırlayacağım konuya!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: düş_man

Zaten tam olarak cihazi bir çözsem, rehber hazırlayacağım konuya!!!

Mantıklı olur cihazı alan baya kullanıcı mevcut ve hemen hemen hepsi bu süreci yaşadı malesef ben cihazı sadece test ettim ve elden çıkarttım o kadar zamanım olmadı
  • İyi bayramlar daha önce buraya yazmıştım.bende sony avr dh520+jamo hop seti aldım.bendede lpcm 48hz problemi vardı.burada yazan tum önerileri menüden yaptım ve digiturkden bazı kanallarda 5.1 dollby sesi alabilmeyi basardim.ps3 hala deniyemedim.simdiki soruma gelince bir subwoofer almak istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var.Sizce ne marka ve model almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snicker

İyi bayramlar daha önce buraya yazmıştım.bende sony avr dh520+jamo hop seti aldım.bendede lpcm 48hz problemi vardı.burada yazan tum önerileri menüden yaptım ve digiturkden bazı kanallarda 5.1 dollby sesi alabilmeyi basardim.ps3 hala deniyemedim.simdiki soruma gelince bir subwoofer almak istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var.Sizce ne marka ve model almalıyım?

güle güle kullanın.ben de kule set düşünürken Satürn de gözüme kestirip iyice araştırdığım bir sub vardı 140wattlık" yamaha sw-030 " 399 tl fiyatı vardı.onu düşünebilirsiniz. ya da 100 wattlık yamaha sw012 modeli 299 tlye.
  • Marka modelden ziyade tavsiyem temiz bir ikinci el bakmanız yönünde olabilir aynı fiyata 2 üst kalite sub sahibi olursunuz ama dikkat etmeniz gereken ama sıfır ama 2. el aktif sub almanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Marka modelden ziyade tavsiyem temiz bir ikinci el bakmanız yönünde olabilir aynı fiyata 2 üst kalite sub sahibi olursunuz ama dikkat etmeniz gereken ama sıfır ama 2. el aktif sub almanız

Acikcasi sistemi kurdum ama bilgileri ve terimleri yeni yeni ogreniyorum. aktif subdan kastiniz nedir?
  • Genelde 2 tip sub vardır biri pasif yani güçünü AVR den alır diğerinin ,içerisinde kendi ampfisi vardır sadece ses sinyali alır ampfis kendi içinde olan aktif olandır
  • Az önce Avr'deki LPCM formati problemini çözmek için Sony Telefon Desteğini ile Görüştüm. Telefondaki arkadaş 22dk içinde ne kadar bilgili olduklarını anladım...
  • quote:

Az önce Avr'deki LPCM formati problemini çözmek için Sony Telefon Desteğini ile Görüştüm. Telefondaki arkadaş 22dk içinde ne kadar bilgili olduklarını anladım...

Ynalış aklımda kalmadı ise fatih dolaylarında bir servisleri var ofiste notu ve telefonu olmalı ama anca bayramdan sonra verebilirim genelde servisler avr konusunda malesef yetersiz kalıyor . aynı sorunu bende yaşamıştım tavsiyem 444 lu hattı arayıp bu işlere aşina oldugunuzu o sebeple içinden çıkamadıkları sorunları pasladıkları servıse ulaşmak istediginizi v.s belirtirseniz daha iyi sonuç alırsınız ama en güzeli başlık toplam 8 sayfa başlarda bu konular işlendi salim kafayla tek tek deneyin cözersiniz

• quote:

quote:

Az önce Avr'deki LPCM formati problemini çözmek için Sony Telefon Desteğini ile Görüştüm. Telefondaki arkadaş 22dk içinde ne kadar bilgili olduklarını anladım...

Ynalış aklımda kalmadı ise fatih dolaylarında bir servisleri var ofiste notu ve telefonu olmalı ama anca bayramdan sonra verebilirim genelde servisler avr konusunda malesef yetersiz kalıyor . aynı sorunu bende yaşamıştım tavsiyem 444 lu hattı arayıp bu işlere aşina oldugunuzu o sebeple içinden çıkamadıkları sorunları pasladıkları servıse ulaşmak istediginizi v.s belirtirseniz daha iyi sonuç alırsınız ama en güzeli başlık toplam 8 sayfa başlarda bu konular işlendi salim kafayla tek tek deneyin cözersiniz

Bu topigi ilk bastan sona kadar tekrardan okudum . 2-3. sayfalarda bahsedilenleri yaptım ama bir degişiklik olmadı malesef...

• Merhaba arkadaşlar,
    LPCM probleminin daha önceden yazdıklarımı uygulayınca çözülmesi gerekirdi. Yine de son bir deneme için ;
    HDMI kabloyu çıkarıp tekrar takın. (Her ihtimali gözden geçiriyoruz :) )
    Cihazı resetleyin. (Sanırım açma kapama düğmesine basılı tutarak yapılıyordu)
    HDMI ayarlarında AUDIO.OUT 'u AMP olarak ayarlayın. Tüm cihazları kapatıp açın.
    Bu şekilde olması gerekiyor, ama kaynak cihazın(PS3, Blu-Ray/DVD Player, Media Player) ayarlarını da gözden geçirmek gerek. Eğer oynatıcınız sesi işlemeden amfiye aktarabiliyorsa onu tercih edin. (Oynatıcıların ses ayarlarında Bitstream veya RAW diye geçiyor olabilir.)
    PS3 ise hiç kullanmadığım ve bilmediğim bir cihaz. Ama okuduklarımdan aklımda kalanlara göre fat kasa PS3'ler bitstream yapamıyordu; yani sesi işlemeden amfiye aktaramıyordu. Fat kasa ise ayarlarını tekrar gözden geçirin, slim kasa ise ses çıkışını bitstream olarak ayarlayın.
    Umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz. İyi geceler, iyi bayramlar.

• quote:

quote:

quote:

Bu topigi ilk bastan sona kadar tekrardan okudum . 2-3. sayfalarda bahsedilenleri yaptım ama bir degişiklik olmadı malesef...

Merhabalar ben de çeşitli denemeler yaptım sonuç alamadım aklıma sadece tek bir olasalık geliyor o da HDMI kablolarını değiştirmek
    bi de böyle denicem bakalım.

• Acil olarak önerinize ihtiyacım olacak:

SONY 520 7.1 avr'ye (ki 8 ohmluk empedansı var) JBL SCS 140 çıkışlar (ki 4 ohmluk empedansı destekliyor) sürsem nasıl olabilir acaba?

Daha önce tecrübesi olanlar ve/veya bu konuda bilgisi olanlar...
    Önerirseniz hemen almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DelikanliX

Acil olarak önerinize ihtiyacım olacak:

SONY 520 7.1 avr'ye (ki 8 ohmluk empedansı var) JBL SCS 140 çıkışlar (ki 4 ohmluk empedansı destekliyor) sürsem nasıl olabilir acaba?

Bu sual öyle olur - olmaz veya evet yada hayır diye cevaplanamayan konulardan biraz bilgi edinmeniz gerekli :

link :http://forum.donanimhaber.com/m_17307939/tm.htm
  • quote:

sıkıntı olmaz.
    çıkış direnci için teknik olarak doğrusu amplide 4 ohms ı seçmendir. ama bu setde 8 ohms ı seçmen sıkıntı çıkarmaz. ses performansında
    4 veya 8 ohms secmen performansda değişikliği olumlu yönde farkettiriyorsa onu secebilirsin. ör. 4 ohms da memnunsan bu modda kullan. ama teknik olarak doğrusu bu ve sozkonusu ampli ve hop. ikilisi için de sıkıntı değil. alıp almamak size kalmış. dinlemek lazım. scs140 ı iyi bulmuştum diye alımda kaldı. hayretdir sevmem bu tip setleri ne marka olursa olsunlar... yonlendirme olmasın. dinlemeden almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

sıkıntı olmaz.
    çıkış direnci için teknik olarak doğrusu amplide 4 ohms ı seçmendir. ama bu setde 8 ohms ı seçmen sıkıntı çıkarmaz. ses performansında
    4 veya 8 ohms secmen performansda değişikliği olumlu yönde farkettiriyorsa onu secebilirsin. ör. 4 ohms da memnunsan bu modda kullan. ama teknik olarak doğrusu bu ve sozkonusu ampli ve hop. ikilisi için de sıkıntı değil. alıp almamak size kalmış. dinlemek lazım. scs140 ı iyi bulmuştum diye alımda kaldı. hayretdir sevmem bu tip setleri ne marka olursa olsunlar... yonlendirme olmasın. dinlemeden almayın.

Üstad birde direnç dengesi eşitsizliginden kaynaklanabilecek riskler hakkındaki yorumlarınızı almak mumkunmudur ? Hatta amp 4 hop8 ve amp8 hop 4 ohm olarak degerkendiriseniz sevinrim
    tamamen meraktan soruyorum konu hakkındaki fikirlerinizi

• quote:

quote:

Bu sual öyle olur - olmaz veya evet yada hayır diye cevaplanamayan konulardan biraz bilgi edinmeniz gerekli :

link :http://forum.donanimhaber.com/m_17307939/tm.htm

Keyman...
    Ben o başlığı çok aramıştım, yardım için teşekkürler.
    Yönlendirdiğin başlıktaki mesajları okudum, soruma yanıtı aldım.

Bir de;
    Buradaki başlık Sony AVR olunca ve evde hoparlörlerini bekleyen STR-DH520 olunca buraya yazma ihtiyacı duymuştum.
    :)

Bilgi veren diğer arkadaşlara da teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.