Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rhodium

Dün akşam itibari ile bende sony 520 ailesine katılmış oldum.
    Eşim doğum günü hediyesi olarak cihazı bana aldı kendisine teşekkür ediyorum.
    Birde hiç yorum yapmama rağmen burada cihaz hakkında yorum yapan ve almamı sağlayan arkadaşlarada teşekkür ederim.

Satürnde bir kampanya vardı. Jamo+sony 900 tl ye bu kampanya bitmiş. Cihazı 750 civarı veririz dediler. Başka bir setle indirim olabileceğini söylediler.
    Yine media markette cihazı pure acustic (Normalde 700 tl cihazla 1000 tl gibi) ve quadral (normalde 1000 cihazla 1600) ile set yapabileceklerini ancak şimdilik isim yazdıklarını sony 520 stoklarında olmadığını gelmesini beklediklerini söylediler.

Biz se cihazı istanbul hifi den aldık Hoporlör olarakda Yamaha NS 50 kule tipini tercih ettik. Sadece kuleleri aldık. Cihazla birlikte 1100 tl 6 taksitle aldık. Sub, front vs. daha sonra düşünüyorum. Cihazı ve hopları ayrıntılı şekilde farklı cdlerde dinledik. İstanbul hifi deki arkadaşlar Bizim gibi giriş seviyesindeki insanlar olmamıza rağmen çok ilgilendiler. Ne istediysek yaptılar. Ürünün hassas şekilde taksiye taşınmasına kadar. Açıkçası bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum burayı, çünkü ürünleri ucuz satmanın dışında benim gibi müşteri ile ilgiye daha çok önem vermeleri iyi bir his.

Yamaha NS ;
    Muhteşem. Bir daha asla uydu kolon kullanmam. Bir kere ahşap plastikten daha iyi. İkincisi uydu küçük ancak sesi iyi duymak için yükseltmeniz gerekiyor ancak kulede gördümki az seste dahi iyi bir duyum elde edebiliyorsunuz.
    Eq ile bass ve tizleri sırasıyla açtım sesi yükselttim kesinlikle muhteşem. Seste derinlik var. bas mid ve tiz aynı anda ayırt edilerek duyulabiliyor.

video ;
    Teledünyadan bağladım. Renk değişti. Direkt teledünyadan bağladığımdan daha doğal renklerde görüntü aldım. sd yayınlarda bu bariz fark ediyor. 720 p yayınlarda netlik daha azaldı gibi ama buda benim istediğim şey çünkü aşırı netlik gözümü yoruyordu. Görüntü biraz yumuşadı.

Bağlanabilirlik ;
    Arka bağlantı ekipmanları Zn-Sn-Cu alaşım kaplama altın değil. Bu iyi değil. Nemli ortamda korozyon olabilir.
    Hiç bir bağlantı kablosu verilmemiş.
    Fm anteni iyi çekmiyor bu belki benim apartmandan kaynaklanıyor olabilir.
    4 Hd giriş avantaj
    Notebook - avr için hd bağlantı yaptım. İyi olmadı. çözünürlük kötü ses gitmiyor. bir türlü çözemedim.
    Hd bağlantıdan ses alamadım önce ama ayarları ile iyice bakınca işi çözdüm ancak kullanım klavuzu ve kumanda vs. çok karışık çözmek ve alışmak uzun sürecek gibi.

Ses ;
    Teledünya hd yayınlar 5.1 dobly olarak ekranda belirdi. Diğer yayınlar 2 olarak. AFT özelliği streo için çok güzel. Yine doblyde gece geç saatlerde dinleti için kısık seste daha iyi duyumlar için ayarlar var.
    Kaynağa göre 5.1 in streo ya dağılması veya streonun 5,1 dağılması gibi ekstra ses seçimleri var.
    diziizle gibi çok basit bir yerden süpermeni notebookdan rca dan bağladım. böyle dandik bir bağlantı ve videodan o sesleri nasıl detaylandırdığı çok ilginç. insanların adımları düşen anahtarlar fon müzikleri vs. gerçekten hayret ettirdi.

Şuanda tek sorun komşularla olan ilişkilerimizin ileride tekrar gözden geçirilecek olması.

Dostum eger mumkunse ve zaman ayirabilirsen bize butun menu ayarlarini tek tek yazarmisin?
    Yazamazsanda canin saolsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: snicker

quote:

Dün akşam itibari ile bende sony 520 ailesine katılmış oldum.
    Eşim doğum günü hediyesi olarak cihazı bana aldı kendisine teşekkür ediyorum.
    Birde hiç yorum yapmama rağmen burada cihaz hakkında yorum yapan ve almamı sağlayan arkadaşlarada teşekkür ederim.

Satürnde bir kampanya vardı. Jamo+sony 900 tl ye bu kampanya bitmiş. Cihazı 750 civarı veririz dediler. Başka bir setle indirim olabileceğini söylediler.
    Yine media markette cihazı pure acustic (Normalde 700 tl cihazla 1000 tl gibi) ve quadral (normalde 1000 cihazla 1600) ile set yapabileceklerini ancak şimdilik isim yazdıklarını sony 520 stoklarında olmadığını gelmesini beklediklerini söylediler.

Biz se cihazı istanbul hifi den aldık Hoporlör olarakda Yamaha NS 50 kule tipini tercih ettik. Sadece kuleleri aldık. Cihazla birlikte 1100 tl 6 taksitle aldık. Sub, front vs. daha sonra düşünüyorum. Cihazı ve hopları ayrıntılı şekilde farklı cdlerde dinledik. İstanbul hifi deki arkadaşlar Bizim gibi giriş seviyesindeki insanlar olmamıza rağmen çok ilgilendiler. Ne istediysek yaptılar. Ürünün hassas şekilde taksiye taşınmasına kadar. Açıkçası bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum burayı, çünkü ürünleri ucuz satmanın dışında benim gibi müşteri ile ilgiye daha çok önem vermeleri iyi bir his.

Yamaha NS ;
    Muhteşem. Bir daha asla uydu kolon kullanmam. Bir kere ahşap plastikten daha iyi. İkincisi uydu küçük ancak sesi iyi duymak için yükseltmeniz gerekiyor ancak kulede gördümki az seste dahi iyi bir duyum elde edebiliyorsunuz.
    Eq ile bass ve tizleri sırasıyla açtım sesi yükselttim kesinlikle muhteşem. Seste derinlik var. bas mid ve tiz aynı anda ayırt edilerek duyulabiliyor.

video ;
    Teledünyadan bağladım. Renk değişti. Direkt teledünyadan bağladığımdan daha doğal renklerde görüntü aldım. sd yayınlarda bu bariz fark ediyor. 720 p yayınlarda netlik daha azaldı gibi ama buda benim istediğim şey çünkü aşırı netlik gözümü yoruyordu. Görüntü biraz yumuşadı.

Bağlanabilirlik ;
    Arka bağlantı ekipmanları Zn-Sn-Cu alaşım kaplama altın değil. Bu iyi değil. Nemli ortamda korozyon olabilir.
    Hiç bir bağlantı kablosu verilmemiş.
    Fm anteni iyi çekmiyor bu belki benim apartmandan kaynaklanıyor olabilir.
    4 Hd giriş avantaj
    Notebook - avr için hd bağlantı yaptım. İyi olmadı. çözünürlük kötü ses gitmiyor. bir türlü çözemedim.
    Hd bağlantıdan ses alamadım önce ama ayarları ile iyice bakınca işi çözdüm ancak kullanım klavuzu ve kumanda vs. çok karışık çözmek ve alışmak uzun sürecek gibi.

Ses ;
    Teledünya hd yayınlar 5.1 dobly olarak ekranda belirdi. Diğer yayınlar 2 olarak. AFT özelliği streo için çok güzel. Yine doblyde gece geç saatlerde dinleti için kısık seste daha iyi duyumlar için ayarlar var.
    Kaynağa göre 5.1 in streo ya dağılması veya streonun 5,1 dağılması gibi ekstra ses seçimleri var.
    diziizle gibi çok basit bir yerden süpermeni notebookdan rca dan bağladım. böyle dandik bir bağlantı ve videodan o sesleri nasıl detaylandırdığı çok ilginç. insanların adımları düşen anahtarlar fon müzikleri vs. gerçekten hayret ettirdi.

Şuanda tek sorun komşularla olan ilişkilerimizin ileride tekrar gözden geçirilecek olması.

Dostum eger mumkunse ve zaman ayirabilirsen bize butun menu ayarlarini tek tek yazarmisin?
    Yazamazsanda canin saolsun...

Şuanda işte olduğum ve evde olmadığım için menüleri yazamıyorum.
    Ancak işin mantığını anladığım şu;
    Alet hd - dvd kısmında direkt 5,1 için tanımlı olduğundan streo ayarları yapmana izin vermiyor.
    Ancak hd - kablo tv yada hd - uydu alıcı bağlantısında streo ayarlarını yapabiliyorsun.

İkinci olarak kaynak hd görüntü iken ses analog vb. olarak ayarlanmış olabilir. Bu sebepla görüntü var ses yok problemi yaşıyor alobilirsin.

En iyisi sen bana sorununu yaz bende akşam eve gidince bendeki ayarla kıyaslayarak sana yazayım.

• Arkadaşlar ilk sayfalardanda faydalana bilirsiniz kesinlikle faydası olur ama dikkatle okumak şart forumlarda genelde bu işler satır aralarında olur

Ürününüz hayırlı olsun istanbul hifi gercekten nezaket konusunda urun kucuk buyuk demeden ılgılenıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

birde benim kafamda şöyle bir soru işareti var.. ben daha önce yine form da arkadaşların ve kullanıcıların tavsiyesi üzerine,aslında o zaman evlilik arifesinde idim biraz aceleye geldi gittim z5500 aldım...aman allahım bu kadar ses kalitesinden yoksun,sadece kuru bir subwoofer dan ibaret,kalitesiz bir sistem daha hayatımda rastlamadım..birde pahalı ki sormayın... aslında böyle bir hata yapacak adam degilim ama dedigim gibi evlilik arifesinde oluyor böyle hatalar..halbuki senin ne işin var z5500 le sende bluray oynatıcı var hep bluray film izlerim,asla ps3 oynamam sadece yaa bluray player dan film izlerim yada media oynatıcıdan film izlerim onlar da mkv formatlı filmler..gittim z5500 aldım.. şimdi ben başlangıç sınıfında,biraz kaliteli, görsellik çok önemli degil asıl olan ses kalitesi düzgün olsun,yeni ses formatlarında bana sıkıntı çıkarmasın,apartman kullanıcısıyım çok yüksek sesde film izlemem zaten olanaksız ama tabii buda hiç yükses ses açmayacagım anlamına gelmez..benim ihtiyacımı karşılarmı bu ürün..? 550 tl çok çok uygun fiyat... ama şöyle üzerine maksimum 100,150 tl koyarak alabilecegim daha iyi bir ürün varmı..? yoksa sen usta hiç kafanı karıştırma bu sony ürün on numara git al mı dersiniz..? birde bu ürün olursa eger diger mesajımlada sordum ama güzel şık bir hoparlör seti ne olabilir..? sub aktif almak daha mı mantıklı..

Bende senin durumundaydım. Ama öncelikle komşular açısından kolon büyüdükçe sesi daha az açabiliyorsun. Yani kocaman kolon ses ile komşuları rahatsız ederim anlayışı bence doğru değil hatta tersi. Çünkü sesleri duyamayınca uyduda daha fazla açıyorsun.

Bence bir avr al. marka önemli değil. Sonra buna iki kule ekle. böyle benim gibi idare et sonra kulelere center eklersin. İleride sub eklersin. Hatta daha ilerde de arka kolonlarıda eklersin. Kolonları 2. elde alabilirsin. Ama hifi olarak alman ve kaliteli olması önemli. Hoplarda garanti verilmiyor. Bu sebeple sıfır almakda cazip olmaktan çıkıyor.

Birde bu z5500 hoplarını sony avr ye takabiliyorsan watt vs. uyuyorsa böyle idare edilemez mi?

• quote:

quote:

birde benim kafamda şöyle bir soru işareti var.. ben daha önce yine form da arkadaşların ve kullanıcıların tavsiyesi üzerine,aslında o zaman evlilik arifesinde idim biraz aceleye geldi gittim z5500 aldım...aman allahım bu kadar ses kalitesinden yoksun,sadece kuru bir subwoofer dan ibaret,kalitesiz bir sistem daha hayatımda rastlamadım..birde pahalı ki sormayın... aslında böyle bir hata yapacak adam degilim ama dedigim gibi evlilik arifesinde oluyor böyle hatalar..halbuki senin ne işin var z5500 le sende bluray oynatıcı var hep bluray film izlerim,asla ps3 oynamam sadece yaa bluray player dan film izlerim yada media oynatıcıdan film izlerim onlar da mkv formatlı filmler..gittim z5500 aldım.. şimdi ben başlangıç sınıfında,biraz kaliteli, görsellik çok önemli degil asıl olan ses kalitesi düzgün olsun,yeni ses formatlarında bana sıkıntı çıkarmasın,apartman kullanıcısıyım çok yüksek sesde film izlemem zaten olanaksız ama tabii buda hiç yükses ses açmayacagım anlamına gelmez..benim ihtiyacımı karşılarmı bu ürün..? 550 tl çok çok uygun fiyat... ama şöyle üzerine maksimum 100,150 tl koyarak alabilecegim daha iyi bir ürün varmı..? yoksa sen usta hiç kafanı karıştırma bu sony ürün on numara git al mı dersiniz..? birde bu ürün olursa eger diger mesajımlada sordum ama güzel şık bir hoparlör seti ne olabilir..? sub aktif almak daha mı mantıklı..

Bende senin durumundaydım. Ama öncelikle komşular açısından kolon büyüdükçe sesi daha az açabiliyorsun. Yani kocaman kolon ses ile komşuları rahatsız ederim anlayışı bence doğru değil hatta tersi. Çünkü sesleri duyamayınca uyduda daha fazla açıyorsun.

Bence bir avr al. marka önemli değil. Sonra buna iki kule ekle. böyle benim gibi idare et sonra kulelere center eklersin. İleride sub eklersin. Hatta daha ilerde de arka kolonlarıda eklersin. Kolonları 2. elde alabilirsin. Ama hifi olarak alman ve kaliteli olması önemli. Hoplarda garanti verilmiyor. Bu sebeple sıfır almakda cazip olmaktan çıkıyor.

Birde bu z5500 hoplarını sony avr ye takabiliyorsan watt vs. uyuyorsa böyle idare edilemez mi?

aman abi ben z5500 ü oldugu gibi vericem,satıcam yanii... arkadaş millet ne meraklıymış bu z5500 e inanasım gelmiyor.. şimdi aklımda ilk önce sony avr ama kararsızım işte...z5500 de düştügüm hataya düşmek istemiyorum.. o yüzden ince eleyip sık dokuyorum... önceligim anfi,sony de hem fiyat hem özellik olarak beni cezbetti açıkcası..ama kullanıcı yorumları önemli tabikide...fırsat bulursam canlı canlı incelemeyi düşünüyorum sony i

• Sony ampliyi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz tavsiye ediyorum şuan 520 var bende öncesinde de ddwg800 kullanıyordum her ikisi de son derece tatmin edici ampliyi değiştirdim çünkü 520 7+1 destekli hoplara gelince evinizi metrekaresi, apartman mı müstakil mi tabi bir de kişisel tercih meselesi abartı olmamak kaydıyla her çeşit hopla sürebilirsiniz ben samsung tv den optik ile ampliye giriyorum filmleri de usb den tv bağlantısı ile izliyorum sesi de ampliden DTS alıyorum, filmleri açtığınızda samsung tv sahipleri için bu bilgi tools menüsünden ses ayarları kısmına gelin oradan sağ sol tuşları ile sesi DTS olarak seçin sorun çözülmü olur, pc den aktarım yapan arkadaşlar ise ekran kartlarının digital ses kartı özelliği de varsa hdmı ile direkt bağlantı ile DTS sesi alabilirler tabi pc de ses çıkışı ayarlarını ekran kartı üzerinden seçmeleri gerek, direkt hdmı çıkışı yok ise ekran kartının dvı to hdmı çevirici ile (ekran kartının orjinal çeviricisi olmalı) bu yolla da sesi alabilirler, ekran kartının digital ses kartı özelliği olmayanlar ise coaxsiyel kablo ile sesi bağlayarak yine DTS sesi sorunsuz alabilirler. Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: wwwww

Sony ampliyi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz tavsiye ediyorum şuan 520 var bende öncesinde de ddwg800 kullanıyordum her ikisi de son derece tatmin edici ampliyi değiştirdim çünkü 520 7+1 destekli hoplara gelince evinizi metrekaresi, apartman mı müstakil mi tabi bir de kişisel tercih meselesi abartı olmamak kaydıyla her çeşit hopla sürebilirsiniz ben samsung tv den optik ile ampliye giriyorum filmleri de usb den tv bağlantısı ile izliyorum sesi de ampliden DTS alıyorum, filmleri açtığınızda samsung tv sahipleri için bu bilgi tools menüsünden ses ayarları kısmına gelin oradan sağ sol tuşları ile sesi DTS olarak seçin sorun çözülmü olur, pc den aktarım yapan arkadaşlar ise ekran kartlarının digital ses kartı özelliği de varsa hdmı ile direkt bağlantı ile DTS sesi alabilirler tabi pc de ses çıkışı ayarlarını ekran kartı üzerinden seçmeleri gerek, direkt hdmı çıkışı yok ise ekran kartının dvı to hdmı çevirici ile (ekran kartının orjinal çeviricisi olmalı) bu yolla da sesi alabilirler, ekran kartının digital ses kartı özelliği olmayanlar ise coaxsiyel kablo ile sesi bağlayarak yine DTS sesi sorunsuz alabilirler. Saygılarımla...

Benim bu avr ile ilgili şöyle bir sorunum var.
    GeForce 9300M GS ekran kartına sahip Lenovo Y530 notebook hd bağlantıdan bağladım.
    Normalde bir lcd veya monitöre bağladığımda görüntü ve ses mükemmel.
    Ancak bu avr bağladığımda 640*480 gibi bir çözünürlükte geliyor ayrıca ne yaptıysam ses alamadım.
    notebook hd + avr bağlantısı yapanlar oldumu?
    Notebookda acaba ayrı bir ayar mı yapalıyım teşekkürler.

• hd derken hdmı bağladınız sanıyorum, ses ayarlarından çıktı kısmına geleceksiniz ve oradan ekran kartının ses kartını seçeceksiniz bu sayede sesi alırsınız lakin çözünürlük kısmını bilemiyorum normalde direkt bağlantı ile tv full hd ise yüksek çözünürlük alabiliyor olmalısınız.
  • quote:

quote:

Sony ampliyi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz tavsiye ediyorum şuan 520 var bende öncesinde de ddwg800 kullanıyordum her ikisi de son derece tatmin edici ampliyi değiştirdim çünkü 520 7+1 destekli hoplara gelince evinizi metrekaresi, apartman mı müstakil mi tabi bir de kişisel tercih meselesi abartı olmamak kaydıyla her çeşit hopla sürebilirsiniz ben samsung tv den optik ile ampliye giriyorum filmleri de usb den tv bağlantısı ile izliyorum sesi de ampliden DTS alıyorum, filmleri açtığınızda samsung tv sahipleri için bu bilgi tools menüsünden ses ayarları kısmına gelin oradan sağ sol tuşları ile sesi DTS olarak seçin sorun çözülmü olur, pc den aktarım yapan arkadaşlar ise ekran kartlarının digital ses kartı özelliği de varsa hdmı ile direkt bağlantı ile DTS sesi alabilirler tabi pc de ses çıkışı ayarlarını ekran kartı üzerinden seçmeleri gerek, direkt hdmı çıkışı yok ise ekran kartının dvı to hdmı çevirici ile (ekran kartının orjinal çeviricisi olmalı) bu yolla da sesi alabilirler, ekran kartının digital ses kartı özelliği olmayanlar ise coaxsiyel kablo ile sesi bağlayarak yine DTS sesi sorunsuz alabilirler. Saygılarımla...

Benim bu avr ile ilgili şöyle bir sorunum var.
    GeForce 9300M GS ekran kartına sahip Lenovo Y530 notebook hd bağlantıdan bağladım.
    Normalde bir lcd veya monitöre bağladığımda görüntü ve ses mükemmel.
    Ancak bu avr bağladığımda 640*480 gibi bir çözünürlükte geliyor ayrıca ne yaptıysam ses alamadım.
    notebook hd + avr bağlantısı yapanlar oldumu?
    Notebookda acaba ayrı bir ayar mı yapalıyım teşekkürler.

merhabalar,
    görüntü ayarlarından bende malesef monitörde 640*480 dısında görüntü çözünürlüğü alamadım ancak ses konusunda nasıl ses aldıgımı açıklayabilirim.En kaba tabirle anlatacak olursam;sağ alttaki hoparlör simgesine sag tıladıktan sonra " kayıttan yürütme aygıtları seçenegine gelin. orada HDMI Output die bir secenek olması lazım ona sag tıklayarak etkinlestirin.Eger HDMI Output simgesi gözukmuyorsa yine kayıttan yürütme bölümüne sag tıklayarak devredisi birakılmıs ve baglantısı kesilmis aygitlat secenegini isaretlediginizde HDMI Output simgesi çıkacaktır. Umarım bu anlattığım işe yarar...

Benim sorum ise; ilk olarak 5+1 olan ses sistemim pattern menusunde 5/2.1 mi, 3/4.1 yada farklı bir secenek olarak işaretlemem gerekli? Saygılar

• Düşman bey
    Ben sadece 2kule kullandığından patyern menusunu 2 olarak isaretledim . Ama kullanici kılavuzunda hop tipine gore hangi seçenek olacagi tablo vardi.
    Notebook ses baglantisini deneyecegim tskler
  • quote:

hd derken hdmı bağladınız sanıyorum, ses ayarlarından çıktı kısmına geleceksiniz ve oradan ekran kartının ses kartını seçeceksiniz bu sayede sesi alırsınız lakin çözünürlük kısmını bilemiyorum normalde direkt bağlantı ile tv full hd ise yüksek çözünürlük alabiliyor olmalısınız.

Notebook da 2. Monitör sony avr olarak görünüyor. Ancak çözünürlük kotu. Diger cihazlara hdmi baglayinca lcd vs yuksek çözünürlük de ancak avr de degil.
  • quote:

quote:

hd derken hdmı bağladınız sanıyorum, ses ayarlarından çıktı kısmına geleceksiniz ve oradan ekran kartının ses kartını seçeceksiniz bu sayede sesi alırsınız lakin çözünürlük kısmını bilemiyorum normalde direkt bağlantı ile tv full hd ise yüksek çözünürlük alabiliyor olmalısınız.

Notebook da 2. Monitör sony avr olarak görünüyor. Ancak çözünürlük kotu. Diger cihazlara hdmi baglayinca lcd vs yuksek çözünürlük de ancak avr de degil.

bendede aynı sorun devam ediyor malesef...

• Dün bir deneme yaptım.
    Bende eski ses sistemini (microlab mc4xd) avr ye bağladım. Bu sistemde Wofer aynı zamanda anfi. eski sistemin Hoplarını bağlamadan sadece wofer bağlantısı yaptım. wofer 50 W. Bağlantıyı yaparken altın uçlu jacklara 5 metre anten kablosunu lehimledim. AVR ayarınıda 2/0.1 getirdim.
    wofer sesinide +8 çıkardım. Kuleleride +3 de tuttum. Sonuç süper oldu. Eskiden bu woferdan böyle efekt gelmiyordu. Şimdi kendine geldi.

Ustalara sormak istediğim bir şey var; resimde yerleşimim gösteriyor sub yeri ve yönü doğrumu?

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU

• L salonlar biraz handikapdır bence sub u bir kaç noktada deneyip kendi kulak zevkınız ve anlayışınıza göre karar vermenizde fayda var
  • bu SONY STR-DN1000 nasıl bir üründür ...? sony 520 ye göre artı ve eksileri neler..? ve bu dn1000 in piyasası ne kadar..? bilgi alabilirsem çok sevinirim..
  • quote:

bu SONY STR-DN1000 nasıl bir üründür ...? sony 520 ye göre artı ve eksileri neler..? ve bu dn1000 in piyasası ne kadar..? bilgi alabilirsem çok sevinirim..

bence öncelikle cihazları net üzerinden araştırıp belirli kanaatler edinin ve spesifik sualler sorun normalde sorduklarınız tüketici olarak sizin araştırıp takıldıgınız noktalarda sormanız gibi bir durum oluşturmalısınız daha faydalı ve hızlı sonuc alırsınız yoksa eve cıhazı göturdugunuzde esas sorunlar başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

bu SONY STR-DN1000 nasıl bir üründür ...? sony 520 ye göre artı ve eksileri neler..? ve bu dn1000 in piyasası ne kadar..? bilgi alabilirsem çok sevinirim..

bence öncelikle cihazları net üzerinden araştırıp belirli kanaatler edinin ve spesifik sualler sorun normalde sorduklarınız tüketici olarak sizin araştırıp takıldıgınız noktalarda sormanız gibi bir durum oluşturmalısınız daha faydalı ve hızlı sonuc alırsınız yoksa eve cıhazı göturdugunuzde esas sorunlar başlar

aslında benim sorum sizin cevap kadar teferruatlı degil :) .. şaka bir yana nette bir tane sony buldum da o yüzden sordum.. dün akşam media markete gittim sony 520 yi biraz inceleme şansım oldu.. fiyatına göre begendim cihazı ama detaylı bir inceleme olmadı tabii..bir paket yapmışlardı sony avr ile ama kolonlar felan yanyana hep çok anlaşılamıyor ses.. bu dn1000 i de nette buldum ...kasa sı arka baglantı terminalleri daha kaliteli gözüküyor.. arasındaki fiyat farkı 200 tl...

• 1000 yanılmıyorsam üst seri ama eski model teknoljı olarak eksık olabılır belkı daha güçlü ve donanımlıdır ama teknolojı olarak eksık olması muhtemel .
    520 zaten f/P urun olarak gırıs sevıyesı basarılı bır cıhaz ama ufak mekanlar ıcın ıdeal ucuz yeterlı bır cıhaz ben cok ama cok begenmıstım halada begenıyorum ama dedıgım gıbı gırıs sevıyesıne gore super bı f/p otesı degıl
    Size yazdıgım cevap aslen almadan bılgılenmenız aldıgınızda ıse ne aldıgınızı bılmenızısaglmak anlamındadır .
    çünkü ihtiyaç ve beklentileriniz ben veya başkasınınkınden farklı olacaktır siz bir harıta cızersenız biz size yoldaki çukurları söylerız
  • quote:

L salonlar biraz handikapdır bence sub u bir kaç noktada deneyip kendi kulak zevkınız ve anlayışınıza göre karar vermenizde fayda var

Haklısınız, L salon çok problemli mesela resimde sağdaki hopdan eşit mesafede olmanıza rağmen daha çok duyum alıyorsunuz. Birde arka 5,1 de arka hop koyacak yer bulamadım. Şimdi sadece sisteme center ilave edeceğim sanırım. Bir ara soundbar da düşündüm ama oda şekli sebebiyle vaz geçtim.

Birde şunu ilave etmek isterim odayı boyanabilir duvar kağıdı ile kaplayıp boyadım bu sene. Tavanıda köpükle kapladım. Yerde betondu şilte yerine kalın köpükle kaplayıp üstüne laminant döşedim. Bütün bunlar sese etki yaptı. Sanırım kağıt ve köpük sesi yansıtmıyor emiyor gibi. Bu kağıtlar normal duvar kağıdı gibi değil daha lifli. Grintili 3d desenleri oluyor düz de değiller.

• quote:

quote:

L salonlar biraz handikapdır bence sub u bir kaç noktada deneyip kendi kulak zevkınız ve anlayışınıza göre karar vermenizde fayda var

Haklısınız, L salon çok problemli mesela resimde sağdaki hopdan eşit mesafede olmanıza rağmen daha çok duyum alıyorsunuz. Birde arka 5,1 de arka hop koyacak yer bulamadım. Şimdi sadece sisteme center ilave edeceğim sanırım. Bir ara soundbar da düşündüm ama oda şekli sebebiyle vaz geçtim.

Birde şunu ilave etmek isterim odayı boyanabilir duvar kağıdı ile kaplayıp boyadım bu sene. Tavanıda köpükle kapladım. Yerde betondu şilte yerine kalın köpükle kaplayıp üstüne laminant döşedim. Bütün bunlar sese etki yaptı. Sanırım kağıt ve köpük sesi yansıtmıyor emiyor gibi. Bu kağıtlar normal duvar kağıdı gibi değil daha lifli. Grintili 3d desenleri oluyor düz de değiller.

Yalıtım işi mantıklı olmuş ama yerleşim ve eksik hoplar biraz sorun bu şekilde avr tam manasıyla iş yapmamış oluyor tabi buda bir kullanım şekli yanlış degil eksik diyelim .

siz aslında avry butun cıhazların kolay kullanımı ıcın merkez mıs gıbı ve ses sıstemınde 2+1 gibi degerlendirmişsiniz gibi bir durum var yanlış anlamadı isem

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.