Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cevherci

herkese merhaba,

sony str dh520 avri amerikadan getirtiyorum ama bişey aklıma takıldı, benim gibi yurtdışından getirten arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim. amerikadan gelen cihazlar 120 v şebeke gerilimine göre ayarlı, türkiyede 220 v bir dönüştürücüye gerek varmı??? yoksa playstationlar gibi üniversal mıdır??? yani direkt 220 ye takınca çalışırmı??? bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim...

herkese iyi forumlar....

Bende Amerikadan getirtim.
    Karaköy Selenik Pasajından 60 TL'ye çevirici aldım.
    Onunla kullanıyorum.
  • Bu arada dh 520 nin yerine da1200es aldım. Stereo da kısa bir cd denemem oldu. Sesini çok beğendiğimi söylemeliyim. Aradaki ekolayzeri söktüm attım. Tek başına gayet güzel ses verdi. Yarın kısmet ise 1-2 optik kablo alıp sistemimi haftasonuna düzgünce bağlamayı düşünüyorum. Bendeki kule hoparlörlerle de uyum sağladı. Rock müzikte denemedim ama kabinlerimin hoparlörleri yumuşak askılı olduğundan pop türüne iyi gidiyor.
  • Merhaba bir sorum olacak Sony str dh-820 mi yoksa str dn-1010 mu tercih edilmeli? aralarinda cok fark varmi?
  • sony str DH 520 amfi kullanıyorum.

ses testini yaptıktan sonra E-F 33 hatası veriyor alet.

Bütün hoparlörlerden ses geliyor, DTS test sesleriyle de test ediyorum bi sorun var gibi durmuyor.
    Kullanma talimatından hata kodlarına baktıgımda en majör hataları gösteriyor, yani hoparlörler bağlanmamış, sol üst speaker bağlanmamış vs... gibi..

acaba şu auto calibration mikrofonunu kullanmadan test yaptıgım için mi böyle bir sıkıntı veriyor?
    JBL 5 + 1 hop. seti kullanıyorum ve amfide speakerların modeli 3/2.1 şeklinde ( referans kullanma talimatı , sayfa 30 ), bu doğru bir seçim midir?

Birde amfinin ekranda LPCM 48 yazıyor bazen, linear pcm sinyal.. bu ne demek oluyor acaba?
  • Kalşbrasyon mikrofonunu bağlamadan mı yapıyorsunuz?

Sesleri duyamaz ise hata verir gayet normal. Birde mikrofonu takarken doğru yere mi taktınız dikkat edin. Portable audio in ile yanyana olduğundan karıştırabilirsiniz dikkat etmez iseniz.

LPCM sanırım 2 kanal sinyali anlamında çünkü kodlanmış olanları isimleri ile yazarak gösteriyor.
  • kalibrasyon mikrofonunu bağlamadan yapıyorum, evet.
    çok gerekli olmadığını okumuştum, neticede kabloları düzgün bağladıktan sonra ses verir alet, mikrofon biraz hoparlör mesafeleri ile alakalı bir durum olarak biliyordum.

sanırım mikrofonla denemeliyim..
  • Otomatik kalibrasyon mikrofonsuz olmaz. Sizin dediğiniz manuel kalibrasyondur mikrofonsuz yapılabilir kendiniz oturma pozisyonundan tek tek seviyeleri, varsa her kanal için ton kontrolleri ayarlarsınız kumanda üzerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 12 Mart 2012; 21:33:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

LPCM sanırım 2 kanal sinyali anlamında çünkü kodlanmış olanları isimleri ile yazarak gösteriyor.

Kalibrasyon için mikrofonun doğru yerde takılı olması gerekiyor. Aksi halde hata vermesi normal. LPCM başlıklı ses kodu stereo kodlanmış seslerle alakalı bir durum. Dijital ses formlarında kodlanış şekline göre Dolby Digital 2.1 ya da 3.2.1 vs. şeklinde görmeniz lazım.
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Otomatik kalibrasyon mikrofonsuz olmaz. Sizin dediğiniz manuel kalibrasyondur mikrofonsuz yapılabilir kendiniz oturma pozisyonundan tek tek seviyeleri, varsa her kanal için ton kontrolleri ayarlarsınız kumanda üzerinden.

mikrofonla denedim artık hata vermiyor ama seste bi değişiklik fark etmedim. sadece işi usulüne göre yapmış olduk sanırım
  • Mikrofonu film izlerken seyredeceğiniz noktada tam kulak hizasında bulundurmanız önemli. Dinleme testlerini de yine aynı pozisyonda yapın.
  • merhaba,

bende SONY STR DH 520 sahibi oldum. aslında AVR hiç aklımda yoktu ama ozellikle forumda yazanlardan sonra kararımı verdim ve aldım. hoparlör olarak ne alıyim diye düşünürket MM'ın Yamaha anfi+ Bose Acoustimass 6 + Bose SL2 wireless adaptör paketini gördüm. hemen yetkili ile bu paketin anfisini sony ile değiştirebilirmiyim diye sordum ve biraz uğraş ile başardım.

sistem ile ilgili ilk izlenimlerim;

-5.1 DTS filmlerde anfi+hoparlör performansına bayıldım. müzik için henüz yorum yapmak için yeterince deneyimleyemedim ancak kısık seste radyo bile çok keyifli.
    -Bose SL2'ninde performansı çok iyi bence. sürekli olarak wireless bağlantıda ses kaybı olur endişem vardı ancak şuan böyle bir tepitim yok.
    -LPCM 44-48 problemi bende de mevcut malesef. forumun ilk sayfalarında yazanları uygulamaya çalıştım ama başarılı olamadım. haftasonu tekrar deneyeceğim.

bu arada ben AVR konusunda çok yeniyim. yapmam gereken bir ayar konusunda ve diğer her konuda tavsiyelerinize açığım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: NRG

merhaba,

bende SONY STR DH 520 sahibi oldum. aslında AVR hiç aklımda yoktu ama ozellikle forumda yazanlardan sonra kararımı verdim ve aldım. hoparlör olarak ne alıyim diye düşünürket MM'ın Yamaha anfi+ Bose Acoustimass 6 + Bose SL2 wireless adaptör paketini gördüm. hemen yetkili ile bu paketin anfisini sony ile değiştirebilirmiyim diye sordum ve biraz uğraş ile başardım.

-5.1 DTS filmlerde anfi+hoparlör performansına bayıldım. müzik için henüz yorum yapmak için yeterince deneyimleyemedim ancak kısık seste radyo bile çok keyifli.
    -Bose SL2'ninde performansı çok iyi bence. sürekli olarak wireless bağlantıda ses kaybı olur endişem vardı ancak şuan böyle bir tepitim yok.
    -LPCM 44-48 problemi bende de mevcut malesef. forumun ilk sayfalarında yazanları uygulamaya çalıştım ama başarılı olamadım. haftasonu tekrar deneyeceğim.

bu arada ben AVR konusunda çok yeniyim. yapmam gereken bir ayar konusunda ve diğer her konuda tavsiyelerinize açığım:)

Güzel bir sistem olmuş, Hayırlı olsun 520 Bose lerle mükemmel çalıyor gerçekten

Fiyat olarak belirtmemişsiniz özel degil ise paylaşırmısınız örnek teşkil etsin alacaklara

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

merhaba,

Fiyat olarak belirtmemişsiniz özel degil ise paylaşırmısınız örnek teşkil etsin alacaklara

bose acoustimass'a 2499 + SL2'ye 1299 + 520'ye 700 istiyorlardı ayrı ayrı. Meydan MM'da paket olarak 2999'a düşürmüşler. bu arada bonus'a da peşin fiyatına 10 taksit imkanı var. çok araştırmadım, umarım gereksiz bir para vermemişimdir

• quote:

quote:

quote:

merhaba,

bose acoustimass'a 2499 + SL2'ye 1299 + 520'ye 700 istiyorlardı ayrı ayrı. Meydan MM'da paket olarak 2999'a düşürmüşler. bu arada bonus'a da peşin fiyatına 10 taksit imkanı var. çok araştırmadım, umarım gereksiz bir para vermemişimdir

Kesinlikle uygun rakkam içiniz rahat olsun, Ortalamada en uygun rakkam, ac6 için 1850-2200 arası SL2 için 500-600 arası ve son olarak dh520 ise 550-650 arası satılıyor, ki en dip rakkamlar bile 3000 tl yapıyor ustelik nakit bagzısı faturası kesilmiş v.s

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba,

Kesinlikle uygun rakkam içiniz rahat olsun, Ortalamada en uygun rakkam, ac6 için 1850-2200 arası SL2 için 500-600 arası ve son olarak dh520 ise 550-650 arası satılıyor, ki en dip rakkamlar bile 3000 tl yapıyor ustelik nakit bagzısı faturası kesilmiş v.s

gerçekten iyi fiyat.. iyi günlerde kullanın, BOSE bu işin en iyilerinden biri.. Estetik olarak bile..

Sn. Keyman2 hocam, 520'de nası yapıcaz bu LPCM 48 olayını? senin yaptığın ince ayarlar varsa paylaşır mısın? benim ilk amfim 520 ve hala öğrenme aşamasındayım, yapmamız bilmemiz gereken bişeyler varsa..

mesela hoparlörler ile ilgili small, large gibi ayarlar ibareler var amfide.. ben talimatıda okudum ama çok net değil hala bende.

• Orijinalden alıntı: kvadankpakal

gerçekten iyi fiyat.. iyi günlerde kullanın, BOSE bu işin en iyilerinden biri.. Estetik olarak bile..

Sn. Keyman2 hocam, 520'de nası yapıcaz bu LPCM 48 olayını? senin yaptığın ince ayarlar varsa paylaşır mısın? benim ilk amfim 520 ve hala öğrenme aşamasındayım, yapmamız bilmemiz gereken bişeyler varsa..

mesela hoparlörler ile ilgili small, large gibi ayarlar ibareler var amfide.. ben talimatıda okudum ama çok net değil hala bende.

Merhaba, Malesef 520 yi sadece 1 ay anca kullandım, Üstüne en az 3-4 cihaz kullandım aklımda net kalmış bir ayar söz konusu değil.
    İlaveten, Bana göre ayarlar daha ziyade kişisel olmalı, Herkezin kulağı farklı, İlaveten 520 bose ile mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor F/P olarak

• lpcm problemi nasilki. Kaynaga bagli mesela teledunya da hd kanal acinca dobly. 5-1 oluyor. Yada laptopta dvd izlerken streo 5-1 secenekleri var. Be secersen o yazar.
    Benim merak ettigim 7-1de prologic 2 z deneyen oldumu? Kulelerin ustune surround koyan varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

lpcm problemi nasilki. Kaynaga bagli mesela teledunya da hd kanal acinca dobly. 5-1 oluyor. Yada laptopta dvd izlerken streo 5-1 secenekleri var. Be secersen o yazar.
    Benim merak ettigim 7-1de prologic 2 z deneyen oldumu? Kulelerin ustune surround koyan varmi?

Benzer bir özelliği ben Yamahada denemiştim,Fark yaratıyor ama uygun kayıt gerekli o zaman anlam ifade edebilir, Bana göre bir + ama çok bayılmadım
  • Uygun kayıt derken, 7.1 truehd vb. bluray izliyoruz ve cihaz bu kaydı işliyor ve üst sorroundlar çalışıyor.
    Yada bluray alırken logolarına bakıyoruz. Prologic IIz yazıyorsa işlem tamam.
    Hangisi acaba?

ilgili link;
    http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/home-theater/dolby-pro-logic-iiz-video.html
  • Kastım,Özellikle belirli efektlerde daha verimli olduğu yönünde idi, sanırım ifade edemedim.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.