Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sony STR-DH810 A/V için Sony Pascal Serisi ses sistemleri nasıl olur? Özellikle aşağıda verdiğim iki linkteki sistem için fikirlerinizi alabilir miyim?

http://www.comparestoreprices.co.uk/audio-accessories/sony-save835-pascal-speakers.asp

http://www.comparestoreprices.co.uk/audio-&-home-cinema-speakers/sony-save545.asp

Teşekkürler

• Bu tip sistemlerin temel hedefi sinema sistemidir. Müzikte de kötü olmaz ama amacınız müzik dinlemek ise ön iki kanala bir takım kule tip düzgün bir hoparlör seti çevresellere de bu pascal serilerinin uyduları ile isterseniz aktif subwooferini bağlayabilirsiniz. Kule sistemlerin bass karakteri yeterli olduğu için normalde aktif subwoofere gerek kalmıyor ama film izlerken efektleri daha da güçlendirdiği için ben açıyorum subwooferi. Bende de pascal SA-VE 356 serisi var. Bu gösterdikleriniz daha üst serisi. Ben kendi setimden memnunum. Tabi bir çiftte dantax opus 208 kule hoplarlörle kullanıyorum.
  • selamlar herkese bende avr 142 ve jbl cinama 300 hp takımı var şimdilik güzel seside iyi renk ve kalite olarak hk yani ama şu sesi aktaramayan hdmi leri yüzunden keyman 2 dostumuzun actıgı bu başlıgı okudum 2 .3 günde kendisinınde bir dönem kullandıgı ve f/p olarakda tavsiye ettigi sony 520 almayı düşünuyorum bu yeni ses codekleri yüzunden satürunde bu model 599 lira 820 de 1200 civarı orda sesinı dinledim ama birsey anladım desem yalan olur. Zaten bagladıkları hp setide adı sanı duyulmamış birsey ve yan yana. Daha uygun fiata sony 520 yada 820 bilen varmı güncel olarak uygun fiat birde istanbul hi fi ye gidip kuruluysa birde orada dinlicem sinama olarak hk 142 den çok çok bir farkı varmı 145 kulanan keyman 2 cevaplarsa özelikle sevinirım hepinize güzel günler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Bu tip sistemlerin temel hedefi sinema sistemidir. Müzikte de kötü olmaz ama amacınız müzik dinlemek ise ön iki kanala bir takım kule tip düzgün bir hoparlör seti çevresellere de bu pascal serilerinin uyduları ile isterseniz aktif subwooferini bağlayabilirsiniz. Kule sistemlerin bass karakteri yeterli olduğu için normalde aktif subwoofere gerek kalmıyor ama film izlerken efektleri daha da güçlendirdiği için ben açıyorum subwooferi. Bende de pascal SA-VE 356 serisi var. Bu gösterdikleriniz daha üst serisi. Ben kendi setimden memnunum. Tabi bir çiftte dantax opus 208 kule hoplarlörle kullanıyorum.

Teşekkür ederim kardeşim...Özellikle bu iki sistemi (Sony SA-VE545 ve Sony SA-VE835ED) tercih etmemin bir nedeni de KULE hoparlörlerden daha az yer kaplamasını istememdir. Odada yer sorunu olmasa dediğiniz gibi iki adet iyi bir çift KULE hoparlör düşünürdüm.
    Saygılarımla

• sth520 ile jamo 426 uzun vadede sıkıntı oluşturumu?
    şöyleki avr 8ohm hoplar 6ohm
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

sth520 ile jamo 426 uzun vadede sıkıntı oluşturumu?
    şöyleki avr 8ohm hoplar 6ohm

Bu konu bir hayli tartışıldı, Biraz muallak bir konu iki yöndede görüşler mevcut tavsiyem başlık gerilere düşmüştür bulup kedi kararınızı vermeniz yönünde.
    Ama fikren sorarsanız, Sanki çok yüklenmedikden sonra bir sıkıntı olmaz gibi bende şu an sterioda aynı şekilde kullanıyorum.
    Ampli 8 ohm hop 6 ohm .

Bu şekilde kullanan bir hayli kullanıcı mevcut özetle son karar kullanıcının.
  • cevap için teşekkür ederim üstadım sayın ''cantan'' üstad bir problem teşkil etmez dedi hoş zaten artık iş işten geçti bağladım kullanıyorum bakalım zaman ne gösterecek zaten apt koşullarında eldeki sistemleri zorlamak mümkün değil..
  • Düşük hoparlör empedansı kuvvetli basslarda ve elbette yüksek güçlerde çalışılırken sisteme zarar verebiliyor. Eğer bağlanan hoparlör sisteminin gücü çok yüksek ise kabindeki endüktanslar ters emk nedeniyle yüksek voltaj üretip anfi çıkış katındaki transistörleri hasarlayabiliyorlar. Düşük seviyelerdeki kullanımda (kastım anfinin çıkışı son ayarlara kadar yüklenmemesi) sıkıntı olmaz. Benim setim de 4 ohm yıllardır böyle kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Anfi olarak şimdilik DH520 var. İlerleyen zamanlarda kısmet olursa da 1200ES yada 3xxx, 5xxx serilerinden bakacağım. Şimdilik tatmin ediyor. Güç olarak değil ses kalitesi olarak hifi kullanım için böyle düşünüyorum. Kulelerim Dantax Opus 208. Sinemada bu sistem yeterli geliyor. İnşallah uygun bir sub bulursunuz.

Bilgi vereyim istedim:)
    Sub sorununu uydularla birlikte çözdüm.
    Harman kardon HKTS 16 aldım.
    Yalnız size birşey soracağım. Sub için verilen kabloda 2 jak var. Biri sub giriş diğeri tetikleyici diye geçiyor kitapçığında. Sub giriş ucunu anfiye bağladım. Ama tetikleyici için bir giriş yok anfide. Dolayısıyla boşta kaldı:( bu jak ne işe yarar bir bilginiz var mı?
  • Resimlerinden gördüğüm ve uygulamada karşılaştığım durum şöyle.
    Cihazı auto olarak sisteme bağladınız. Anfi sub sinyalini yolladığı anda cihaz açılır ve belirli bir süre pop koruması nedeni ile röle çekene kadar ses vermez. Röle çekince çıkış katı hoparlöre bağlanır ve bassları yayınlar. Bazı ses kaynaklarında kayıttan ötürü bir süre için bass (LFE) sinyali üretilmez ise sub otomatik olarak kapanır ve sinyal gelince bir miktar gecikme ile açıldığından hemen aktif olamaz. Bu da dinleme zevkini sekteye uğratır. Bunun önüne geçmek için ekstra tetikleme ucu koymuşlar. Anfiniz desteklediği zaman bu uca bağlantı yaparsanız otomatik modda sub açılır ve anfi kapatılana kadar da açık kalır. O ucu bağlamanız şart değil ama cihaz ses kaynağına göre kapanabilir sonra otomatik açılır. Ben sürekli tüm sistemin enerjisini kestiğim için sub sürekli on konumunda.

• Teşekkürler. Bende sizin gibi kullanıyorum zaten, o yüzden sorun yok diyebiliriz:)
  • Herkese merhabalar,

İki günümü aldı nerdeyse ama baştan sona okudum konuyu. Eski sony konusunu görmüştüm ama maalesef pek canlı bir konu değildi o, arkalara düştükçe gözden kaçtı iyice. Paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler bu konu için.

Evimde yaklaşık 2 yıl önce aldığım başlangıç seviyesi str-dh 500 model bir amfi var. Ön hoparlörler olarak yine sony marka ss-f6000 leri kullanıyorum. Bütçe sıkıntıları sebebiyle center ve uydular için evimde daha önce kullandığım philips hts 3357 modeli ev sinema sisteminin kule tipi iki hoparlörünü ve centerini kullanıyorum. Bugüne kadar işimi gördü ama artık değişim vakti geldi diye düşünüyorum. Amfi olarak dh 520 düşünüyorum ama elimdeki amfiyi uygun fiyata elden çıkarabilir miyim bilmiyorum. Center ve uydular için önerileriniz olursa çok sevinirim. Uyduları da kule tipinde düşünüyorum çünkü henüz 10 aylık bir oğlum var ve maaşallah geçtiği yerde izini bırakmayı seviyor...Deviremeyeceği birşeyler olması lazım...

• bu reciever tüm hd dts codec leri cözebiliyormu
  • herkese selam.. uzun zamandır dışarıdan forumda yazılan herşeyi takip etmeye çalıştım ve bugün sony str dh520 amfi siparişi verdim...ve bu amfi için pure acoustics spark hoparlör setini düşünüyorum.. önceliğim sinema ve ps3.. hoparlörden iyi verim alabilirmiyim.. ve bu amfi ile bir uyum sağlarlar mı ?.. hali hazırda philips hts 3115 hazır sistem kullanıyorum..
  • PS3 sinema için kullanıyorum. Gayet memnunum.
  • beyler satürn'den 599 TL'ye aldığım str dh 520 amfiyi hong kong'da 220 TL gibi komik bi fiyata buldum.

for your informations.
  • Üstadlar yardıma ihtiyacım var elimdeki ses kartını str520ye analog olarak baglamak istemekteyim stereo dinleti açısından daha verimli olacağını düşünüyorum.

yani sadece frontları bağlasam kafi.

ses kartının şeması;

avr girişler;

bu vaziyette yapmam gereken bağlantı ve kullanmam gereken kablo ne olmalı acaba?

• Size bir ucu 3.5" jack diğer ucu 2 RCA olan kablodan gerekiyor (herbir çıkış için bir adet). Yani şuradaki gibi;
    http://www.shop-srcelektronik.com/main/techlink_680021_analog_cable-pmu263.html

böyle bir kablo alıp amfinizin audio in yazan girişlerinden birine takmalısınız. Ancak 5.1 için ayrıca giriş olmadığından DD/DTS için yine optik/koaksiyel bağlantı yapmanız gerecek.

Ses kartınız gerçekten iyiyse analog bağlantı iyi sonuç verebilir, ancak denemek görmek gerek hangi bağlantının daha iyi olduğunu.
  • teşekkür ederim
    ses kartı auzen x-fi prelude

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 24 Şubat 2012; 11:40:30 >
  • Merhaba,
    Merhaba Sony STR-DH520 7.1 5X100W 1080P AMPLİFİKATÖR almayı düşünüyorum, hoparlör için ne tavsiye edersiniz? 2+1 de olabilir;
    ya da hesaplı bir hoparlör öneriniz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasktug -- 27 Şubat 2012; 10:32:59 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.