Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.626
Cevap
38
Favori
111.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardım !!! Elimde 30 W gücünde pasif bir woffer var bu avr ye bağlayabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanberk -- 1 Ocak 2012; 17:16:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

Arkadaşlar yardım !!! Elimde 30 W gücünde pasif bir woffer var bu avr ye bağlayabilir miyim?

Elinizdeki avr marka ve model yazarsanız daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

Arkadaşlar yardım !!! Elimde 30 W gücünde pasif bir woffer var bu avr ye bağlayabilir miyim?

Elinizdeki avr marka ve model yazarsanız daha iyi olur

sony dh520 için soruyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

Zaten upscalingi Bluray yapmıyormu? yada Tv.

amac bluray disc disindaki kaynaklarin verisinin upscale edilmesi. cikis baglantisinda kullanacagimiz sey de TV ekrani degil:) ayrica hem bluray player'in normal dvd'ler icin upscale'i, a/v receiver'in upscale'i ve TV'lerin LCD ekranlarinin upscale'i birbirinden farkli. bu isi en odaklanmis bicimde yapacagi ongorulen, a/v receiver'larin icindeki ozel video processor chip'i.

Ben küçük ekranda kaliteli görüntü seviyorum. Ama ekran büyükse hele projeksiyon vs. ise ev sinema sistemi için kesinliklle bu özellik önemli bence.
    820 nin üstündeki cihazlarda bu chip varmı acaba?
    Ev sinema olayına fotoğrafçılık gibi bakmak lazım. Fotoğrafçılıkta 1000 lirayada 10000 lirayada profesyonel makinalarvar. Ama bazıları giriş seviyesi. Yani profesyonelleşene kadar. Sonrası sistem olarak sizi zaten tatmin etmemeye başlayınca yenilemeye gitmek gerekiyor. 520 820 gibi cihazlar giriş seviyesi için iyiler ses için. ama tam profesyonellik için sanırım yamaha vb. avrlere de bakmak lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

quote:

Zaten upscalingi Bluray yapmıyormu? yada Tv.

amac bluray disc disindaki kaynaklarin verisinin upscale edilmesi. cikis baglantisinda kullanacagimiz sey de TV ekrani degil:) ayrica hem bluray player'in normal dvd'ler icin upscale'i, a/v receiver'in upscale'i ve TV'lerin LCD ekranlarinin upscale'i birbirinden farkli. bu isi en odaklanmis bicimde yapacagi ongorulen, a/v receiver'larin icindeki ozel video processor chip'i.

Ben küçük ekranda kaliteli görüntü seviyorum. Ama ekran büyükse hele projeksiyon vs. ise ev sinema sistemi için kesinliklle bu özellik önemli bence.
    820 nin üstündeki cihazlarda bu chip varmı acaba?
    Ev sinema olayına fotoğrafçılık gibi bakmak lazım. Fotoğrafçılıkta 1000 lirayada 10000 lirayada profesyonel makinalarvar. Ama bazıları giriş seviyesi. Yani profesyonelleşene kadar. Sonrası sistem olarak sizi zaten tatmin etmemeye başlayınca yenilemeye gitmek gerekiyor. 520 820 gibi cihazlar giriş seviyesi için iyiler ses için. ama tam profesyonellik için sanırım yamaha vb. avrlere de bakmak lazım.

chip 720'den itibaren var. ama ayrintilar onemli. mesela sony'dekiler sadece analog'dan aldiklarini upscale ediyor (digital'a upconvert etmenin yani sira) digital olarak aldigi goruntuyu upscale etmiyor. ama yamaha, denon, sony, pioneer vs yapiyor bu isi.

ama dediginiz ayrinti duzeyinde,

a) kaynakta (bluray player, digital media player etc.) sadece var mi yok mu veriliyor genelde. ayrinti chip vs. hic belirtilmiyor

b) audio/video receiver'larda (chip duzeyinde ve ne is yaptigi belirtiliyor, ayrintilari veriliyor)

c) gosterme cihazinda (TV paneli, projeksiyon) mutlaka var. bu yuzden var mi yok mu demeye gerek kalmiyor. haliyle hic bir ayrinti da verilmiyor

bunlarin hangisinde daha iyi sonuc alinacagi, elinizdeki ya da alternatif olarak satin alacaginiz cihazlari yan yana tek tek karsilastirmaniz gerekir ki bu gercekten cok zor. istanbul'da bile bu karsilastirmayi yapacak yer yok 2-3 seti yanyana size denetecek yani...

• Arkadaşlar plazmama bağlı 5+1 sony dav dz 660 modelinde bir ev sinema sistemim var.

bir tane flash disk yerleştirdim dz660'ın üzerine...
    flash diskin içinde xvid.avi filmi ve aynı adla olan srt alt yazı dosyasını yan yana kopyaladım...

kumandadan USB'yi seçtim "NO AUDIO" Diyor......ya böyle bir saçmalıkk var mı sen gel usb'den divx'i oku çatır çatır ancak aviyi okuma?

ben mi yanlış yapıyorum bir yerde? yardımcı olursanız sevinirim...bunlar avi okumuyor mu?keşke almasaydım o zaman bu cihazı ben!!!!
  • Sony DAV-DZ660 USB üzerinden video göstermez.
  • divx dahil, avi, mpeg ve dvd 'leri oynatıyor tray'den..
    usb'den sadece resim izleyebiliyorum, doğru mudur?

ben bu sistemi satıp, usb'den tüm hd formatlarını destekleyen bir ürün istiyorum, ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bistroman

divx dahil, avi, mpeg ve dvd 'leri oynatıyor tray'den..
    usb'den sadece resim izleyebiliyorum, doğru mudur?

USB'den, fotoğraf (.jpeg/.jpg) izleyebiliyorsunuz ve mp3 .wma .m4a dinleyebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 4 Ocak 2012; 10:12:55 >
  • çok yazık.....bilseydim bunu önceden satın almazdım..... usb'den herşeyi ama herşeyi açan ne var ürün olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan3486

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar sony vx8 müzik setim var. Oda her sony müzik seti gibi kafayı yedi cd kapagı dışarıda ses açma tuşu bozuk tuşlar farklı farklı çalışıyo...
    çözümü varmıdır bu sorunun

Cözüm bulursunuzda maliyete değermi ve erbabını bulma sorunu öne çıkıyor muhtemelen dokunmatik panel ise çok fazla sorun oluyor zamanla sony klasigi dediğiniz gibi

Önemli olan maliyet ne kadar tutar, istanbulda yapan yer varmı, sizce yaptırmalımıyım yoksa farklı çözümlermi üretmeliyim.
    Benim için kolonlardan temiz ses çıkması sadece bilgisayardan müzik dinliyorum. İşin içinden çıkamadım sizlere soruyım dedim.

Bir kaç mesaj yukarıda @sami beyin mesajı size cevap sanırım alıntısı ile beraber

En iyisi sami beyden esen elektroniğin numarasini almak yardimlarınız için teşekkürler

Esen Elektronik, Esen Varıcı 0216 385 77 68
    Benim adımı da verebilirsiniz.

• STR-DN1020 yada STR-DH820 almayı düşünüyorum

konsol olarka ps3 ve xbox
    mkv player
    ve dsmart hd bağlı olacak.

harman düşünüyodum ama bütçeyi fazlasıyla aşıyor :)

eski sistemden kalan creative gigaworks s750 uyduları var. avr alsam bir süreliğine bu uydularla idare edebilir miyim ? avr'den sonra sub alırım daha sonra kule alırım diye düşünüyorum ama ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar sony vx8 müzik setim var. Oda her sony müzik seti gibi kafayı yedi cd kapagı dışarıda ses açma tuşu bozuk tuşlar farklı farklı çalışıyo...
    çözümü varmıdır bu sorunun

Cözüm bulursunuzda maliyete değermi ve erbabını bulma sorunu öne çıkıyor muhtemelen dokunmatik panel ise çok fazla sorun oluyor zamanla sony klasigi dediğiniz gibi

Önemli olan maliyet ne kadar tutar, istanbulda yapan yer varmı, sizce yaptırmalımıyım yoksa farklı çözümlermi üretmeliyim.
    Benim için kolonlardan temiz ses çıkması sadece bilgisayardan müzik dinliyorum. İşin içinden çıkamadım sizlere soruyım dedim.

Bir kaç mesaj yukarıda @sami beyin mesajı size cevap sanırım alıntısı ile beraber

En iyisi sami beyden esen elektroniğin numarasini almak yardimlarınız için teşekkürler

Esen Elektronik, Esen Varıcı 0216 385 77 68
    Benim adımı da verebilirsiniz.

Yarın ilk işim esen elektroniği aramak olucak şimdiden sağolun numarayıda sizden aldığımıda söylerim

• Arkadaslar Merhaba,

Amerikadan aldigim 2 ay kullandigim sifir gibi Yamaha Rx-v567 cihazimi satmak istiyorum. Ben cihazla beraber bir sound bar aldim ama sound bar da kendinden anfili oldugu icin yeni bir hoparlor sistemi almadigim surece cihaz bir isime yaramiyor.Yani bir eksik bilgi ile alisveris yapmisim. Ilgilenen olursa mesaj atarsa sevinirim Cihaz ile beraber 1 kilowattlik trafoyu da verecegim.

Cihazin kutusu yok. Kullanim kilavuzu ve herturlu kutu icinden cikan parcasi mevcut ve hic dokunulmamistir.
  • Merhabalar,

Yıllar önce aldığım Sony müzik setimin kolonlarını kullanarak 5+1 sinema sistemi oluşturmak istiyorum.
    Hoporlörlerin model numarası: SS-VX8G
    Surround'ler ise: SS-SR125G

Bunlara ek olarak bir AVR + Center + Subwoofer almak istiyorum.

Bütçe açısından AVR'nin giriş seviyesi olması ve 3D destekli olması benim için önemli.

AVR, Center ve Subwoofer konusunda beni yönlendirebilirseniz memnunun olurum.

Ayrıca elimdeki hoporlorlerin yeterli olup olmadığı konusunda da beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Herkese şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelcik -- 6 Ocak 2012; 0:05:28 >

• Merhaba,

bende de str dh520 ve Bose Acoustimass 5 var ancak anfi aktif subwoofer istiyor sanırım. eldeki Bose Subwoofer'dan çok memnunum ve bütçem oldukça kısıtlı.

öneriniz nedir? sizler nasıl bağlantı yaptınız? pasif subwoofer'ı aktif yapmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecomeko -- 8 Ocak 2012; 15:59:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecomeko

Merhaba,

bende de str dh520 ve Bose Acoustimass 5 var ancak anfi aktif subwoofer istiyor sanırım. eldeki Bose Subwoofer'dan çok memnunum ve bütçem oldukça kısıtlı.

öneriniz nedir? sizler nasıl bağlantı yaptınız? pasif subwoofer'ı aktif yapmak mümkün mü?

Ucuz bir power amfi alıp 520 den gelen çıkışı bu power e ondanda sub a olabilir özetle ucuz bir power bas amfi ile cözüm bir yöntem olabilir.
    Lakin ben 5 kullanmadım ama yanlış bilmiyor isem ba 5 girişleri 2 adet sterio girip 2 adet çıkıyor subda bunlardan besleniyor yanılıyormuyum ?
    Eger böyle ise zaten avr nin front çıkışlarına 5 i bagladığınız an hem bagladıgınız sterıo küpler hemde sub çalışmış olacak tabi 5 in farklı seriesleri farklı mantıkla çalışıyor ise bilemem .
    ilaveten bosebaşlıgınada yazarsanız oradanda yardım gelebilir

• Arkadaşlar selam,

Sony STR DDH 520 AVR var bende, bide ilk nesil xbox 360, yanlızca AV komponent çıkışı var.

Şimdi xboxı component in girişinden receiver a bağlıyorum, çıkışı hdmi outtan alabilirmiyim.

ya da xbox komponent inden bağlayı bir tane daha komponent kablosu alıp komponent out u tv nin komp girişine bağlasam.

yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ytcan

Arkadaşlar selam,

Sony STR DDH 520 AVR var bende, bide ilk nesil xbox 360, yanlızca AV komponent çıkışı var.

Şimdi xboxı component in girişinden receiver a bağlıyorum, çıkışı hdmi outtan alabilirmiyim.

ya da xbox komponent inden bağlayı bir tane daha komponent kablosu alıp komponent out u tv nin komp girişine bağlasam.

yardımcı olursanız sevinirim.

DH520'de upconversion yok. varsa da en azindan manuel'inde yok. girdiginiz her giris turunu ayni turden cikis alabilirsiniz. yani xbox'i component kabloyla dh520'ye girip, dh520'den component'tan cikis alip yine component kabloyla tv'ye baglamaniz gerekir. ama bunu yapmak yerine, cok daha pratigi, goruntu dh520'de bir islemden gecmeyecegine gore, goruntu icin xbox'in componentini TV'nin component'ine baglamak. ses icin de xbox'in ses cikisini analog/optik/koaksiyel her neyse artik, 520'nin ayni tipte girisine baglamak.

a/v receiver'a goruntu isletmek icini yani ornegin component'i hdmi'a cevirmek icini en az dh820 modeli lazim. faroudja dcdi edge logosu vardir cihazin onunde diger logolarin yaninda. (icinde bu video processor chip'i var anlaminda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 10 Ocak 2012; 0:06:34 >

• evet upscaling yapamadığım için direk yeni bi comp kablo ile bağladım sorun çözüldü, teşekkür ederim ilgine :)
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.